ipod classic ואוזניות HD 595

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
GILADM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולםם

יש לי אייפוד קלאסיק (דור שישי )...
ואני רוצה לקנות את האזניות HD 595 של סנהייזר..
הבעיה שאני לא יודע אם האייפוד יצליח לדחוף אותם..
ההתנגדות של האזניות היא 50 אוהם.

יש פה מישהו שיודע או שניסה לחבר את הHD595 לאייפוד?

תודה רבה לכל העוזרים :)

Itayoffspring
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153

שליחה #2 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=24710
הסתם דיפדפתי וראיתי דיון שאולי יכול לעזור

Itayoffspring
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153

שליחה #3 

טעות ....

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

יש מגברי אוזניות קטנים (חלקים עובדים על בטריות ) שמתחברים ליציאה של הדוק דרך כבל מיוחד ואז אתה מקבל איכות שמע גבוהה מאוד (לא בדקתי אבל להערכתי מהדיבורים בהד פי מדובר על כ40-50% הפרש ) , אתה יכול גם לקנות אוזניות INEAR טובות , ולהשתמש בהן ביציאת אוזניות שלו
לא נראה לי שתוציא מהאוזניות האלו את מה שהן יכולות לספק בלי מגבר אוזניות (וזה כבר לא משנה אם המקור הוא אייפוד או CDP )

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

אני שמה בצד כרגע את נושא דחיפת האוזניות.

אם אתה שומע MP3 עם האייפוד אני חושבת שעדיף שתעלה באיכות הקבצים לקבצי לוסלס כי אחרת אתה לא תנצל את האוזניות הללו.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

הקשר בין איכות סאונד לקול שבוקע מה595 הוא מקרי בהחלט.
לא אהבתי אותן בכלל, הצליל שלהן מלאכותי ויבש.

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

וואו, איזו יציאה...
אי אפשר להתווכח על טעם אבל אני כבר 3 שנים עם HD595 ונשמעות מעולה.
יכול להיות ששמעת גרסה לפני BURN IN ? זה גם תלוי במקור כמו שמישהי חכמה אמרה פה לפני.
אוקיי לגבי הדחיפה של האוזניות הללו. אני הייתי משתמש עד לפני כחודשיים באוזניות ביחד עם H140 של אייריבר וזה היה הדבר הכי קרוב לשימוש עם מגבר מיועד לאוזניות. היום כשיש לי מגבר iBasso D1 אני יכול לאמר שההבדל קיים אבל יותר באיכות ופחות ב-GAIN (ווליום)
ה-H140 משתמש ב20 מיליווט לכל ערוץ ואם האייפוד בסביבת ה-20 אז הוא יוכל לשלוט עליהן בכבוד.
מה שבאמת מעצבן באוזניות הללו זה ששומעים כל דבר קטן שהוקלט ואם הוא הוקלט ברמה נמוכה זה מצמרר באוזן. וזה ידוע גם שהאייפוד כמקור לא נותן איכות שמע כמו שאר המתחרים בלבל שלו.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

moav גם היציאה על האייפוד היא באותה איכות כמו היציאה על הזנהייזר . מה שמעת כנגד האייפוד ? ואיך השווית ?
האם השוות את האייפוד עים LOD לIBASSO ?

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

היציאה של הסינהייזר כמו של האייפוד ? מה ?? איך הגעת מזה לזה ?
לא משנה, אישית לא היה לי אייפוד אלא רק מחברים וכשחיברתי את האוזניות שלי ראיתי שהם דוחפים יפה אבל האיכות בסאונד היתה ירודה (לא קטסטרופאלית חס וחלילה) מהאייריבר. בנוסף בזמנו עוד לא היה rockbox לאייפוד ולאייריבר כן היה, מי שלא יודע מה זה אין לי כח להסביר אבל בעיקרון זה תוכנה חופשית וחדשה לנגנים ששיפרה הרבה דברים בנגן כמו גם את איכות הסאונד. ככה שעם השיפור בתוכנה האייריבר מגיע לרמה מאוד קרובה למגבר אוזניות. וזה תחת בדיקה מקיפה שעשיתי כשקיבלתי את המגבר. אחרי ששיפרתי את המגבר עם opamps חדשים(מקווה שאת זה אני לא צריך להסביר כי זה הולך להיות ארוך) ההבדל צמח לרמות אחרות.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #10 

MoAv כתב:וואו, איזו יציאה...
אי אפשר להתווכח על טעם אבל אני כבר 3 שנים עם HD595 ונשמעות מעולה.
יכול להיות ששמעת גרסה לפני BURN IN ? זה גם תלוי במקור כמו שמישהי חכמה אמרה פה לפני.
אוקיי לגבי הדחיפה של האוזניות הללו. אני הייתי משתמש עד לפני כחודשיים באוזניות ביחד עם H140 של אייריבר וזה היה הדבר הכי קרוב לשימוש עם מגבר מיועד לאוזניות. היום כשיש לי מגבר iBasso D1 אני יכול לאמר שההבדל קיים אבל יותר באיכות ופחות ב-GAIN (ווליום)
ה-H140 משתמש ב20 מיליווט לכל ערוץ ואם האייפוד בסביבת ה-20 אז הוא יוכל לשלוט עליהן בכבוד.
מה שבאמת מעצבן באוזניות הללו זה ששומעים כל דבר קטן שהוקלט ואם הוא הוקלט ברמה נמוכה זה מצמרר באוזן. וזה ידוע גם שהאייפוד כמקור לא נותן איכות שמע כמו שאר המתחרים בלבל שלו.
...
יכול להיות שהייתי אוהב אותם אם לא הייתי שומע K701, DT880/990 וכו' :P
זה לא פייר להשוות נכון, אבל לעומת זאת אהבתי יותר את הצליל של HD555 וAKG K240

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

אני חושב שאין שום סיבה להשקיע יותר מ150 שקל באוזניות לאייפוד.
אלא אם אתה רץ על WAV או פורמט לוסלס אמיתי , וגם אז.
לי יש אוזניות שקניתי בארה"ב ב 10$ שעולות במקור 30 $ של חברה בשם SKULLHEAD והן מעולות.
נותנות לי כל מה שאני צריך. כשהייתי בתערוכה של AES בניו יורק, היה שם הדגמה של אוזניות בדוכן של סנהייזר, של האוזניות הכי פשוטות עד המקצועיות ביותר שלהם. מה שכן כל האוזניות חוברו לIPODים. התוצאה הייתה מאכזבת ביותר. פשוט ככה.
ההבדלים היו בעיקר ביוכולות האיטום של האוזניות כיוון שאלו היו אוזניות גדולות שמכסות את כל האוזן.

אתה רוצה משהו טוב? תקנה אוזניות עם NOISE CANC' טובות למשל בוז או B&O איכותיות , זה מה שחשוב לדעתי עם נגנים כאלו.

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

אורי_ו כתב:אני חושב שאין שום סיבה להשקיע יותר מ150 שקל באוזניות לאייפוד.
אלא אם אתה רץ על WAV או פורמט לוסלס אמיתי , וגם אז.
לי יש אוזניות שקניתי בארה"ב ב 10$ שעולות במקור 30 $ של חברה בשם SKULLHEAD והן מעולות.
נותנות לי כל מה שאני צריך. כשהייתי בתערוכה של AES בניו יורק, היה שם הדגמה של אוזניות בדוכן של סנהייזר, של האוזניות הכי פשוטות עד המקצועיות ביותר שלהם. מה שכן כל האוזניות חוברו לIPODים. התוצאה הייתה מאכזבת ביותר. פשוט ככה.
ההבדלים היו בעיקר ביוכולות האיטום של האוזניות כיוון שאלו היו אוזניות גדולות שמכסות את כל האוזן.

אתה רוצה משהו טוב? תקנה אוזניות עם NOISE CANC' טובות למשל בוז או B&O איכותיות , זה מה שחשוב לדעתי עם נגנים כאלו.
...
לא מסכים איתך לגבי הביטול רעשים מבחוץ, מעוות את האות האמיתית שאמור לצאת מהדרייבר פשוט בגלל שהטכנולוגיה לא בשלה עדיין. היא עובדת אם אתה סתם רוצה לבטל רעשים מבחוץ, לא בשילוב עם מוזיקה.
באמת מוזר לשמוע שסינהייזר בחרה באייפוד כמקור לאוזניות שלה, אני לא הייתי בוחר בכלל דיגיטלי, ואם כבר הייתי שם בינהם DAC איכותי ונייד. פשוט ביזיון.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

MOAV אני לא שמעתי את האיריבר , אני שומע את האייפוד עם זנהייזר CX300 , והסאונד נשמע לי מעולה . כשלקחתי את קבצי הWAV וצרבתי אותם מחדש (אני עושה ריפ ושומר את הדיסק המקורי בקופסה שאם יקרה משהו זה יקרה לצרוב) , ושמעתי עם הCDP והאוזניות (נכון צריך כבר לשדרג ), לא היה כמעט הבדל . אז יתכן ובאוזניות מעולות יותר אני אשמע את היכולות "הגרועות" של האייפוד , אבל נכון לרגע זה אני חושב , שהאיריבר לא ממש הרבה יותר טוב . פשוט לא נראה לי שיש הרבה לשפר
כמו כן בפורומים שונים האייפוד נחשב לאחד הטובים , כך שזה מחזק את עמדתי שלא יכול להיות שהאיריבר הרבה יותר טוב ממנו , עד שתתאכזב .
לאורי אולי אתה צודק אם אתה שומע MP3 בביטרייט נמוך , אבל למה שלא תנסה AAC בביטרייט הכי גבוה שלו ? אני חושב שיכול להיות שתשנה את דעתך לגבי האוזניות . כמובן שכמו שאתה אומר בלוסלסס זה בוודאי מורגש

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

truejoker כתב:MOAV אני לא שמעתי את האיריבר , אני שומע את האייפוד עם זנהייזר CX300 , והסאונד נשמע לי מעולה . כשלקחתי את קבצי הWAV וצרבתי אותם מחדש (אני עושה ריפ ושומר את הדיסק המקורי בקופסה שאם יקרה משהו זה יקרה לצרוב) , ושמעתי עם הCDP והאוזניות (נכון צריך כבר לשדרג ), לא היה כמעט הבדל . אז יתכן ובאוזניות מעולות יותר אני אשמע את היכולות "הגרועות" של האייפוד , אבל נכון לרגע זה אני חושב , שהאיריבר לא ממש הרבה יותר טוב . פשוט לא נראה לי שיש הרבה לשפר
כמו כן בפורומים שונים האייפוד נחשב לאחד הטובים , כך שזה מחזק את עמדתי שלא יכול להיות שהאיריבר הרבה יותר טוב ממנו , עד שתתאכזב .
לאורי אולי אתה צודק אם אתה שומע MP3 בביטרייט נמוך , אבל למה שלא תנסה AAC בביטרייט הכי גבוה שלו ? אני חושב שיכול להיות שתשנה את דעתך לגבי האוזניות . כמובן שכמו שאתה אומר בלוסלסס זה בוודאי מורגש
...
נו, ולא עלית על זה שדיברתי על הHD595 ?
ה-CX300 אוזניות טובות למחיר אבל הן נופלות בקטגוריית אוזניות כפתור פשוטות, ואותן אפילו נגן פלאש גנרי ב-150 שקל ידחוף יפה. אבל תנסה לשים אוזניה עם 50 אוהם התנגדות ותראה שהאייפוד יתחיל לאבד צלילים ווליום.
לאחי יש את ה-300 והוא הגיע אליי יום אחד וחיבר למגבר. לא היה שום שינוי, הוא קיבל clipping גם במגבר וגם באייריבר שלו, ואיכות סאונד לא השתפרה, זה לא בגלל המגבר אלא ה300 מנוצלות לתומן גם ככה. שוב אני חושב שבשביל הכסף הן אחלה של אוזניות.
ד"א תנסה לשים באייפוד קושחה מעודכנת מבית rockbox ותראה אם יש שיפור בסאונד.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

האמת היא שיש לי רוקבוקס , אבל אני משתמש בקבצי לוסלסס של אפל , וברוקבוקס בWAV , כרגע אני לא שומע הבדל . רציתי לקנות אוזניות מעולות מחו"ל , אבל מה שרציתי נמכר רק לאזרחי ארה"ב , ואין לי יכולת . אז אני כנראה אסתפק ב C95 החדש של זנהייזר . אני אבדוק אז אם יש שינוי או לא
ולגבי האוזניות שלך , הן אוזניות די קשות למרות האימפדנס הקטן , אז את ההשוואה היית צריך לעשות אם היית מחבר אותן עים LOD ליציאת LINEOUT של האייפוד . האם עשית את זה ועדיין האיריבר יותר טוב ?

MoAv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

עד פה דיברנו על יציאת האוזניות בלבד, והאייריבר IMHO לקח את האייפוד. יכול מאוד להיות שזה בגלל רוקבוקס ששפירו פלאים את היציאה הזאת. החברה האלה עובדים כבר 3 שנים על המכשיר הזה אז הם התקדמו מאוד יחסית לאייפוד החדש אצלם. יכול להיות שעם הזמן האייפוד יממש את הפוטנציאל שלו אבל נכון לרגע זה גם התוכנה שמגיעה עם הנגן וגם של רוקבוקס לא מגיעה אליו.
עכשיו לחלק היותר מעניין שאני לא בדקתי בעצמי אבל רק משמועות בפורום של רוקבוקס שאומר שה line out של סדרת ה-H1xx בלבד עשוייה מרכיבים איכותיים מה שמעמיד אותו כאחד הנגנים הטובים בשוק כמקור דיגיטלי לפני הגברה. זה יותר קיצוני בהשוואה ליציאה לאוזניות בין שני הנגנים. כמובן אי אפשר לחבר ישירות לאוזניות אלא עם מגבר, מה שעושה את עבודת האבחנה קצת יותר קשה כי המגבר משפר את הצליל.
אתה מוזמן לעשות חיפוש גם ב-headfi.org וגם בפורומים של rockbox. אני יודע שקניתי את המכשיר בזמנו בשביל מטרה אחת בלבד, איכות איכות איכות. אני איתו כבר 4 שנים, עם אותו מסך מונוכרומטי, ובלי שום אפשרויות וידאו וכל השיט מסביב. אני לא אחליף אותו כנראה ב-10 שנים הבאות. ד"א זה בין הנגנים הניידים היחידים שבאו עם יציאה אופטית. פשוט אין לו תחליף. תנסה למצוא אותו היום באיביי, המחיר יהיה לא פחות מהמחיר שדרשו לפני 4 שנים.
אני יודע אני פאנבוי, אבל בצדק לדעתי.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”