עכשיו כשyes ב1080P יש טעם לקנות HD-Ready?
-
yuvR
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 100
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
היי
אני עומד בפני קניית LCD 42. כבר גיבשתי תקציב ובחרתי דגם (42C3000) ועכשיו זה. עד היום היה לי ברור ש HD-ready מספיק בהחלט ואני לא מתכוון להוציא סכום כפול על FHD. אני מודה שהצעד של yes הפתיע אותי, הייתי בטוח שהם יעלו עם 720p ולא 1080p. עכשיו השאלה מה עושים.
* יש טעם בכלל לקנות מסך שאיננו FHD? אני מניח שמהר מאוד נראה יותר ויותר ערוצים עוברים ל FHD, בטח ב yes ואולי גם 2, 10 וכו'?
* האם לדעתכם Yes יציעו איזושהי חבילה משולבת לחיבור HD שכוללת את המסך עצמו?
* אני אשתמש במסך לחיבור למחשב, ולכן יש משמעות גם לתפוצה של FHD בחו"ל (ארהב) ולא רק בארץ. היום רוב התוכן הזמין ב 720p, אבל אם יעבור ל FHD, עדיף כמובן מסך שתומך בזה.
ברור שמסך HDReady ובמיוחד ה C3000 תומך באותות 1080p, אבל אני כמובן מנסה לקבל תוצאה אופטימלית וזו תהיה כשהאות יהיה ברזולוציה של המסך.
בקיצור, עד שכבר בחרתי מסך אני שוב מתלבט מה עושים. אשמח לעצותיכם.
תודה
אני עומד בפני קניית LCD 42. כבר גיבשתי תקציב ובחרתי דגם (42C3000) ועכשיו זה. עד היום היה לי ברור ש HD-ready מספיק בהחלט ואני לא מתכוון להוציא סכום כפול על FHD. אני מודה שהצעד של yes הפתיע אותי, הייתי בטוח שהם יעלו עם 720p ולא 1080p. עכשיו השאלה מה עושים.
* יש טעם בכלל לקנות מסך שאיננו FHD? אני מניח שמהר מאוד נראה יותר ויותר ערוצים עוברים ל FHD, בטח ב yes ואולי גם 2, 10 וכו'?
* האם לדעתכם Yes יציעו איזושהי חבילה משולבת לחיבור HD שכוללת את המסך עצמו?
* אני אשתמש במסך לחיבור למחשב, ולכן יש משמעות גם לתפוצה של FHD בחו"ל (ארהב) ולא רק בארץ. היום רוב התוכן הזמין ב 720p, אבל אם יעבור ל FHD, עדיף כמובן מסך שתומך בזה.
ברור שמסך HDReady ובמיוחד ה C3000 תומך באותות 1080p, אבל אני כמובן מנסה לקבל תוצאה אופטימלית וזו תהיה כשהאות יהיה ברזולוציה של המסך.
בקיצור, עד שכבר בחרתי מסך אני שוב מתלבט מה עושים. אשמח לעצותיכם.
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
yuvR,
1. FULL HD יראה את תוכן 1080i הכי טוב, אבל פחות טוב את הערוצים הרגילים. כך, שצריך להחליט במה מתפשרים...
2. בפירוש צפויות השקות משולבות. יס חתמו עם ניופאן (טושיבה, פילוט, מרנץ, הייר ועוד) על הסכם שיווקי. משמעות הדבר שיהיו בהמשך חבילות משולבות . צפה פגיעה ברבעון הראשון 2008.
3. יש תנועה די רחבה למעבר ל-FULL HD. כיום רק בארה"ב משדרים ב-720P.
1. FULL HD יראה את תוכן 1080i הכי טוב, אבל פחות טוב את הערוצים הרגילים. כך, שצריך להחליט במה מתפשרים...
2. בפירוש צפויות השקות משולבות. יס חתמו עם ניופאן (טושיבה, פילוט, מרנץ, הייר ועוד) על הסכם שיווקי. משמעות הדבר שיהיו בהמשך חבילות משולבות . צפה פגיעה ברבעון הראשון 2008.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
עופר,oferlaor כתב:
...
זה נשמע מאוד תמים שאתה כותב את זה ככה. ( גם שמת את זה בסעיף 3 .. )
ארה"ב זה השוק העיקרי של התכנים .. וזה גם המקום עם מספר הצופים, וערוצי ה HD הגדול בעולם.
אני משוכנע שהם יודעים מה הם עושים אם הם משדרים ב 720P ולא ב 1080i.. לא ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- benny_1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 467
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
Lior_M כתב:עופר,oferlaor כתב:
...
זה נשמע מאוד תמים שאתה כותב את זה ככה. ( גם שמת את זה בסעיף 3 .. )
ארה"ב זה השוק העיקרי של התכנים .. וזה גם המקום עם מספר הצופים, וערוצי ה HD הגדול בעולם.
אני משוכנע שהם יודעים מה הם עושים אם הם משדרים ב 720P ולא ב 1080i.. לא ?...
תמיד תקנה פלזמה גדולה יותר מזו של השכן..
(ועדיף KURO)
(ועדיף KURO)
לטעמי, ההחלטה אם לרכוש HD-Ready או FHD תלויה הרבה יותר במרחק הצפייה
מאשר בשיטת שידור התכנים (720p או 1080i)
ממרחקי הצפייה המקובלים בסלון הישראלי הממוצע ( 3.5 מטרים ומעלה להערכתי),
יש משמעות (בהקשר יכולת העין האנושית) אולי בגודל מסך "50 ומעלה וגם זה מאוד גבולי.
לדעתי, שווה לרכוש מסך HD-R איכותי במונחים של יחס ניגודיות וכו' שזה משפיע על כל התכנים,
מאשר לגרד (כספית) בקושי מסך בינוני FHD.
מקרני FHD זה כבר סיפור אחר, "100 בסלון זו חוויה קולנועית, וגם שם מי שזוכר
היו ויכוחים מרים, שלהבנתי נבעו מטיב התכנים (דחיסה) אם בכלל רואים הבדל
בין FHD ל-HD-R.
(ע"ע מבחן היוונים המפורסם).
אבי.
ממרחקי הצפייה המקובלים בסלון הישראלי הממוצע ( 3.5 מטרים ומעלה להערכתי),
יש משמעות (בהקשר יכולת העין האנושית) אולי בגודל מסך "50 ומעלה וגם זה מאוד גבולי.
לדעתי, שווה לרכוש מסך HD-R איכותי במונחים של יחס ניגודיות וכו' שזה משפיע על כל התכנים,
מאשר לגרד (כספית) בקושי מסך בינוני FHD.
מקרני FHD זה כבר סיפור אחר, "100 בסלון זו חוויה קולנועית, וגם שם מי שזוכר
היו ויכוחים מרים, שלהבנתי נבעו מטיב התכנים (דחיסה) אם בכלל רואים הבדל
בין FHD ל-HD-R.
(ע"ע מבחן היוונים המפורסם).
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Lior_M,
הסיבה לפילוג בין 720P ו-1080i היה מעמדי. עקבתי רבות אחרי הנושא הזה ובמקרים רבים ההחלטות היו לחלוטין לא ענייניות. 720P היה שיפור משמעותי עבור האמריקאים (קפיצה משמעותית מ-480 שורות INTERLACED...). עבור האירופאים, הקפיצה קטנה בהרבה (576 שורות זה כבר לא נורא רחוק מ-720 שורות...). לכן, באירופה (שאנחנו חלק ממנה), לדעתי נדיר יהיה לראות 720P אם בכלל.
אהוד,
טעות מאוד נפוצה. אין קשר כלשהו בין רזולוציה לבין קצב שידור. אפשר לשדר באותו קצב שידור 720P ו-1080i. בד"כ גם רוחב הסרט של השניים הוא זהה (לאחד משדרים INTERLACED ולכן זה בעצם 1920X1080 כלומר 2MP כל 2 פריימים, לעומת 1280 על 720 כלומר 1MP כל 1 פריים).
כאמור, גם אם הרזולוציה היתה כפולה (1080P), עדיין לא היה קשר, כי אפשר לשדר את כל התכנים הללו בקצבי נתונים משתנים (זה כל הרעיון של כיווץ לפי BITRATE).
הסיבה לפילוג בין 720P ו-1080i היה מעמדי. עקבתי רבות אחרי הנושא הזה ובמקרים רבים ההחלטות היו לחלוטין לא ענייניות. 720P היה שיפור משמעותי עבור האמריקאים (קפיצה משמעותית מ-480 שורות INTERLACED...). עבור האירופאים, הקפיצה קטנה בהרבה (576 שורות זה כבר לא נורא רחוק מ-720 שורות...). לכן, באירופה (שאנחנו חלק ממנה), לדעתי נדיר יהיה לראות 720P אם בכלל.
אהוד,
טעות מאוד נפוצה. אין קשר כלשהו בין רזולוציה לבין קצב שידור. אפשר לשדר באותו קצב שידור 720P ו-1080i. בד"כ גם רוחב הסרט של השניים הוא זהה (לאחד משדרים INTERLACED ולכן זה בעצם 1920X1080 כלומר 2MP כל 2 פריימים, לעומת 1280 על 720 כלומר 1MP כל 1 פריים).
כאמור, גם אם הרזולוציה היתה כפולה (1080P), עדיין לא היה קשר, כי אפשר לשדר את כל התכנים הללו בקצבי נתונים משתנים (זה כל הרעיון של כיווץ לפי BITRATE).
זה ממש מעניין,
עד היום המסך ההגיוני לקנייה היה HD-Ready. אני מניח שהרוב המוחלט של האנשים היום רכש ועדיין רוכש אותו
בזמן האחרון יש לי הרגשה שמתחיל איזה גל קטן שמתגבר מיום ליום שדוחף לכיוון ה FULL-HD
זה נראה כאילו שתוך זמן לא גדול האנשים יתחילו לקנות מסכי FULL-HD בלי קשר אם זה מתאים להם או לא
עד היום המסך ההגיוני לקנייה היה HD-Ready. אני מניח שהרוב המוחלט של האנשים היום רכש ועדיין רוכש אותו
בזמן האחרון יש לי הרגשה שמתחיל איזה גל קטן שמתגבר מיום ליום שדוחף לכיוון ה FULL-HD
זה נראה כאילו שתוך זמן לא גדול האנשים יתחילו לקנות מסכי FULL-HD בלי קשר אם זה מתאים להם או לא
זהו שמשתמש ישראלי ממוצע קונה מה שכולם קונים בלי הרבה הבנה עמוקה מה הוא באמת צריך.
כמה אנשים ממוצעים (לא אלה שבאתר הזה) באמת מבינים מה זה 1080p/i, HD-Ready, FULL-HD,הבדל בין פלאזמה ל LCD, שידור דיגיטלי........ מעט מאוד (יש גם לא מעט מוכרים שלא סגורים בדיוק מה המשמעות של כל זה)
ולכן הם קונים מה ש"אומרים" להם לקנות בלי להבין מה כל דבר אומר ואם יגידו שכדאי לקנות FULL-HD כי שם רואים יותר טוב אז זה מה שהם יעשו (לך תסביר לו שבגלל המרחק ישיבה מהמסך הוא לא ירגיש את ההבדל באיכות שידור 1080i)
כמה אנשים ממוצעים (לא אלה שבאתר הזה) באמת מבינים מה זה 1080p/i, HD-Ready, FULL-HD,הבדל בין פלאזמה ל LCD, שידור דיגיטלי........ מעט מאוד (יש גם לא מעט מוכרים שלא סגורים בדיוק מה המשמעות של כל זה)
ולכן הם קונים מה ש"אומרים" להם לקנות בלי להבין מה כל דבר אומר ואם יגידו שכדאי לקנות FULL-HD כי שם רואים יותר טוב אז זה מה שהם יעשו (לך תסביר לו שבגלל המרחק ישיבה מהמסך הוא לא ירגיש את ההבדל באיכות שידור 1080i)
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
לא יודע אם הייתי מגדיר קפיצה מ- 576 ל- 720 גדולה או קטנה, אבל מה שבטוח זה ש- 720P לא מתקרב אפילו לא קצת ל- PAL.oferlaor כתב: עבור האירופאים, הקפיצה קטנה בהרבה (576 שורות זה כבר לא נורא רחוק מ-720 שורות...)....
אני מניח שזה גם קשור לרזולוציה האופקית.
HiFiMusic IL
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני כמעט יכול להסכים אבל ..varon כתב: לטעמי, ההחלטה אם לרכוש HD-Ready או FHD תלויה הרבה יותר במרחק הצפייה
...
שכחת UPSCALE ו DOWNSCALE..
תמיד כדאי להעביר למסך או למקרן את הרזולוציה הטבעית שלו כך שאם השידור הוא 720 אז היתי מעדיף אולי HD Ready חוסך פעולת Downscale מ 1080i שאין לדעת מה יהיו תוצאותיה וגם חוסך כמה שקלים בדרך ..
אם השידור הוא 1080i זה כבר סיפור אחר ויש שיקולים נוספים בהחלטה אם אכן לרכוש מסך Full HD.
השאלה היא מאיפה התכנים שלך.. שידור טלביזיה ( שכרגע איכות התוכן שישודר מוטלת בספק ), BD/PS3 או Usenet..
תקציב ? ..osherov כתב: זה נראה כאילו שתוך זמן לא גדול האנשים יתחילו לקנות מסכי FULL-HD בלי קשר אם זה מתאים להם או לא...
זה הרי לא עולה שקל תשעים כן ? עדיין מדובר על מוצרים יקרים בעשרות אחוזים ( לפעמים אפילו יותר מכפול ממסכי ה HD ready ).
אני היתי מצפה מקונה שמוציא 20K-25K שיבין מה הוא עושה לא ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לפני כמה חודשים זה עלה 20+ היום זה עולה 15+ ועוד כמה חודשים זה יעלה 10+תקציב ? ..
זה הרי לא עולה שקל תשעים כן ? עדיין מדובר על מוצרים יקרים בעשרות אחוזים ( לפעמים אפילו יותר מכפול ממסכי ה HD ready ).
אני הייתי מצפה מקונה שמוציא 20K-25K שיבין מה הוא עושה לא ?...
המחיר הרי ירד אבל זה לא העניין פה, אם היית שואל אותי לפני כמה חודשים הייתי אומר לך שבשנתיים הקרובות רוב האנשים יקנו מסך
HD-Ready (פלאזמה או LCD) ורק ה.......ירכשו FULL-HD היום אני חושב שזה לא המצב !!
אני מהמר על זה שרוב האנשים ירכשו מסך FULL-HD (ובגלל המחיר זה יהיה מסוג LCD)
לדעתי רכש מאסיבי של מסכי FHD לא יתרחש כרגע אלא רק בהמשך בתנאי שהמחירים ירדו משמעותית. ההבדלים כרגע עצומים ואני לא בטוח שבשלב זה שווה להוסיף את הכסף (זה לא שכל הערוצים של יס ישודרו ב - 1080i).
ברמה האישית, אני חושב לאיזה מסך FHD ראוי היה שווה לי לשדרג כרגע בגודל 50 אינצ' ומעלה... עם התייחסות לתמהיל כלכלי אני מתקשה.
ברמה האישית, אני חושב לאיזה מסך FHD ראוי היה שווה לי לשדרג כרגע בגודל 50 אינצ' ומעלה... עם התייחסות לתמהיל כלכלי אני מתקשה.