פרה\פרוססור לקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #41 

אגב, למי שלא טרח להכנס ללינק עם הפירוט - מדובר בחדר קולנוע המבוסס על מקרן Personal Cinema של סוני, מקרן SXRD ברזולוצית 4K 8O 8O 8O

והקונטראסט ד"א סביר גם כן - בסיבות ה-2800:1

ד"א אבי, לא ידעתי שהחלטת להתחרות ב-Highendman :מלך:
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #42 

"נאד מסריח", :D , אלוני הרגת אותי!...
לא, מדובר בבחור עם ציוד איכותי, לא מסריח.
בפורום תפוז יש את רומן, שנטש פרוססור של proceed לטובת רסיבר דנון.
אני לא יודע עם הוא לא חזר לפרוססור האיכותי.
ליאור, יש לך שני מכשירים ל A/B?
אחרת זו סתם האזנה.
ולא באמת התכוונתי, זה היה בצחוק.
אנחנו פה בקטע של "לאבא שלי יש יותר גדול", אז זרמתי.
וכן, אני עדיין חושב שדנון אוכל אונקיו (סתם!...) לארוחת בוקר.
לא חובה לענות...
:lol:

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #43 

MarioMan כתב:ד"א אבי, לא ידעתי שהחלטת להתחרות ב-Highendman :מלך:
...
MarioMan,

עד שפגשתי בבחור במציאות, הייתי בטוח שרשימת הציוד שלו מפוברקת ...
בחייך ... גם מסך (מקרן) וגם מסך פלזמה "50 FHD על אותו קיר 8O
שלא נדבר על שאר הציוד ...

הלוואי עלי ... בחלומות שלי אני כבר במשיכת יתר :lol:

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #44 

aloni כתב:נא לארגן shootout.
...
אלוני,

לי בבית יש שני סטים של פרה/פרו - אחד מהם בתקן THX ULTRA ובשני רק המגבר בתקן הזה בנוסף יש ברשותי רביסר ישן של פיוניר אף הוא THX ULTRA

לומר לך שיש הבדל גדול אם בכלל בצליל בזמן השמעה של ק"ב יהיה שקר, נכון לפרה/פרו יש יותר כוח אבל זה כבר כשור במגבר.

לעומת זאת בסטריאו אני בהחלט יעדיף את הפרה/פרו על פני הרסיבר אבל מכיוון שאפילו זה לא היה מה שחיפשתי רכשתי לבסוף אלקטרוניקה ומקור יעודיים לסטריאו.

כדרך אגב הייתה תקופה בא השתמשתי ברסיבר כפרוססור בלבד ולא היה הבדל בצליל לעומת הפרוססור (ק"ב בלבד).

לדעתי הרסיברים של היום לא רק שלא נופלים ביכולת העיבוד שלהם אלה אף עולים על רוב הפרוססורים.

ישראל,

מעניין איך יהה המצב בפורמטים החדשים (מכיוון שמדובר על פורמטים ללא דחיסה כמו PCM ו True HD) ייתכן שדוקא כאן יבוא לידי ביטוי הייתרון של פרוססור יעודי על פני רסיברים משום שעל פי ניסיוני הם נשמעים טוב יותר מרסיברים כאשר מדובר בסטריאו או במקור לא דחוס כמו DD או DTS

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #45 

exupgh12 כתב:
aloni כתב:נא לארגן shootout.
...
אלוני,

לי בבית יש שני סטים של פרה/פרו - אחד מהם בתקן THX ULTRA ובשני רק המגבר בתקן הזה בנוסף יש ברשותי רביסר ישן של פיוניר אף הוא THX ULTRA

לומר לך שיש הבדל גדול אם בכלל בצליל בזמן השמעה של ק"ב יהיה שקר, נכון לפרה/פרו יש יותר כוח אבל זה כבר כשור במגבר.

לעומת זאת בסטריאו אני בהחלט יעדיף את הפרה/פרו על פני הרסיבר אבל מכיוון שאפילו זה לא היה מה שחיפשתי רכשתי לבסוף אלקטרוניקה ומקור יעודיים לסטריאו.

כדרך אגב הייתה תקופה בא השתמשתי ברסיבר כפרוססור בלבד ולא היה הבדל בצליל לעומת הפרוססור (ק"ב בלבד).

לדעתי הרסיברים של היום לא רק שלא נופלים ביכולת העיבוד שלהם אלה אף עולים על רוב הפרוססורים.

ישראל,

מעניין איך יהה המצב בפורמטים החדשים (מכיוון שמדובר על פורמטים ללא דחיסה כמו PCM ו True HD) ייתכן שדוקא כאן יבוא לידי ביטוי הייתרון של פרוססור יעודי על פני רסיברים משום שעל פי ניסיוני הם נשמעים טוב יותר מרסיברים כאשר מדובר בסטריאו או במקור לא דחוס כמו DD או DTS
...

מסכים איתך בכל דבריך! (Y)
עוד לא שמעתי פרוססורים בפורמטים החדשים
אך אני יכול להגיד לך שמשמיעה של רסיברים בפורמטים החדשים-גם כן עדיין לא בכל הפורמטים המדובר בקפיצת מדרגה שהיא היא הבשורה האמיתית של נגני הבלו ריי ולאו דוקא התמונה ..ותזכור מה שאמרתי !
כי לתמונות באיכות גבוהה כבר הורגלנו בסטרימרים ומקורות אחרים ..
אולם לגבי הסאונד ומשמיעה ברמקולים שבהחלט לא מוגדרים כהיי האנד -הפורמטים החדשים הם קפיצת מדרגה אמיתית לתחום הסאונד הרב ערוצי .
מה שלא הותיר אותי אדיש וגרם לי לשדרג רסיבר במיידית......
052-4200610

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8132
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #46 

איתי_הגיתי כתב:"נאד מסריח", :D , אלוני הרגת אותי!...
לא, מדובר בבחור עם ציוד איכותי, לא מסריח.
בפורום תפוז יש את רומן, שנטש פרוססור של proceed לטובת רסיבר דנון.
אני לא יודע עם הוא לא חזר לפרוססור האיכותי.
ליאור, יש לך שני מכשירים ל A/B?
אחרת זו סתם האזנה.
ולא באמת התכוונתי, זה היה בצחוק.
אנחנו פה בקטע של "לאבא שלי יש יותר גדול", אז זרמתי.
וכן, אני עדיין חושב שדנון אוכל אונקיו (סתם!...) לארוחת בוקר.
לא חובה לענות...
:lol:
...
על מה לא לענות ?
על הדנון או על הגודל ? :lol: :lol: :lol:
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #47 

ככל שאני קורא את מה שאתם כותבים אני יותר מתקרב להחלטה שאכן כדאי ללכת על רסיבר איכותי ולחבר לו הגברה חיצונית לשלושת הערוצים הקדמיים.

ולגבי עניין הדנון-אונקיו - דעתי היא שדנון מעט יותר איכותי מאונקיו בכל מה שקשור לאיכות הפרה, הפרוססינג וההמרה לאנאלוג ואילו לאונקיו יש הגברה טובה יותר או לפחות יותר לטעמי:

מנסיון הפרוססינג של אונקיו יחסית פשוט והוא לא עושה עבודה יותר טובה מבינונית בפרוססינג ואילו הדנון מצטיין בעיבוד הסאונד וה-D\A שלו עושה עבודה מצויינת עם הרבה פירוט. לעומת זאת המגברים של דנון מעט אנמים לדעתי ומתאימים יותר למוסיקה קלאסית. לאונקיו יש צליל יותר מלא ופאנצ'י. לדעתי אם שני החברים שהתווכחו פה יפגשו ויחברו את הפרה-אווט של הדנון אל תוך הלייו-אין של האונקיו, שניהם יעידו על שיפור ניכר :)

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #48 

danlior
אני התלוצצתי.
אין לי מושג מי עדיף.
רק מבחן האזנה מוקפד יכול לגלות הבדלים.
שתי החברות מעולות.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #49 

בגלל התקציב שהגדרת ובגלל העובדה שפרוססורים (הי אנד, לא רסיבר בלי הגברה) עם הפורמטים החדשים עוד לא ממש זמינים זה לא שיש לך כל כך ברירה...

(כמו שרמזתי בתגובתי הראשונה)
HiFiMusic IL

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #50 

איתי, שניהם היו אצלי לתקפות ממושכות לכן כתבתי מה שכתבתי מהתנסות עמוקה אך כמובן מנקודת ראות סוביקטיבית לחלוטין.

אלוני, אכן. המשתתפים בדיון איששו את מה שחששתי שאם קונים פרה במחיר של רסיבר אז מקבלים את אותה האיכות של הרסיבר אך ללא ההגברה, אז עדיף כבר לקנות את הרסיבר בשביל ההגברה של הערוצים האחוריים. אם רוצים פרה איכותי, צריך לשלם הרבה יותר.

חוץ מזה יש נקודה מעניינת שהעלה אבי לגביי RC שקיים רק ברסיברים ולא בפרוססורים יקרים עקב היעוד של כל אחד מהם.

לגביי, זה מצב סיכום הביניים :)

(Y)

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #51 

היות ואני מוזכר בשירשור מספר פעמים, ללא ציון שמי המפורש, חשבתי להגיב על הדברים.

אכן הייתי בעליו הגאה של של לקסיקון -MC8.

הפרוססור, בזמנו (לפני שידרוגים למינהם) נבדל מהMC-12 בדבירים זניחים (לטעמי) כמו מספרי ה-Input. הפרוססינג , לאחר שוידאתי, עם לקסיקון היה זהה לשני המודלים. עם הזמן ה-MC12 קיבל מספר עידכונים לרבות RC.

הלקסיקון תיפקד מצוין למעט שני דברים בסיסיים ומהותיים:

1. לאחר שימוש ב-בהרינגר הבנתי שבחדר הספציפי שלי RC אלקטרוני יכול לחולל פלאים. לא רציתי להסתפק בתיקון של שני ערוצים.
חשוב לציין כי יש לי סאב יקר ומאוד מתקדם של ולודיין ה-DD15 המגיע עם RC מאוד מתקדם, למרות זאת רציתי RC לכל הערוצים בצורה הרמונית.
2. בעיה קשה מאוד של Lip Sync עיבוד הוידאו שלי (לומג'ן) יצר DELAY והלקסיקון, בשל בעיית חומרה הציע תיקון של עד 60MS. זה בפירוש לא הספיק.

נוצר מצב בו הייתה לי מערכת מאוד יקרה עם רמקולים של ווילסון ו-סאב של ולודיין עם מעבד ופאוור של לקסיקון, אבל לא הייתה התאמה בין הסאונד לתמונה והמערכת הייתה זקוקה נואשות ל-RC ותיקון של lip sync.

לאחר שביצעתי מבחן עיוור בין הלקסיקון שלי לבין ה-3806 נוכחתי שקשה מאוד להבחין בין שתי היחידות כאשר הן מנגנים DD או DTS.
ההבדלים היו מאוד ברורים לאחר שהופעלה מערכת ה-audyssey בדנון.
הפעלת המערכת גרמה למעין יצירת בועה של סאונד, כאשר הכל הפך להיות יותר מדויק ונעים (קשה לי עם הביטויים האודיפילים).

לאחר שנוכחי שזה המצב מכרתי את הלקסיקון ורכשתי את הדנון. זה היה מן הסתם מהלך שגרם לי להפסד כספי ניכר.

הדנון בשלב זה עובד כ-פרוססור בלבד, כאשר המגבר של לקסיקון "מזיז" את הרמקולים. כפי שישראל אמר יכול להיות שזה פסיכולוגי.

נכון להיום אני מחפש פרוססור או "רסיבר על" שיכול לתת מענה לכל הפורמטים החדשים עם שילוב של RC מתקדם.
המועמד מספר 1 שלי בשלב הזה (עד להכרזות ה-CES) הוא הפיוניר LX-90.
ימים יגידו.

רן

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8132
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #52 

RanMoyal כתב:היות ואני מוזכר בשירשור מספר פעמים, ללא ציון שמי המפורש, חשבתי להגיב על הדברים.

הדנון בשלב זה עובד כ-פרוססור בלבד, כאשר המגבר של לקסיקון "מזיז" את הרמקולים. כפי שישראל אמר יכול להיות שזה פסיכולוגי.

רן
...
טוב,
זה סיפור אחר לגמריי ממה שסופר בתחילת השרשור.
גם אני לא אוהב את ההגברה של דנון.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

רן,

תודה עבור כל האינפו. ראשית תודה שאיששת את מה שתמיד חשבתי שהפרוססינג של דנון מצוין ועצם זה שאתה טוען שהיה לך קשה להבחין בין הפרוססינג שלו לבין לקסיקון, זה די אומר הכל. איך ה-DPL2 שלו? האם יש הרבה אינפורמציה באחוריים?
לגבי ה-LX90, האם יש לך מושג ברמה של פרוססינג ו-RC בכמה ובמה ה-LX70 נופל ממנו? ואיך ה-DD15? תאר קצת.... כבעלים של האח הקטן שלו, אשמח לשמוע למה יש לשאוף :)

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #54 

הLX90 יוצג איפה שהוא בינואר והוא יהיה מפלצת אמיתית במחיר של למעלה מ40000
http://www.avland.co.uk/pioneer/sclx90/sclx90.htm
הLX 70 זמין כבר עכשיו עם מחיר של רבע מהמצוין לעיל-וביצועים ברמה גבוהה מאוד ברמות של הרסיברים דור חדש
http://www.avland.co.uk/pioneer/vsxlx70/vsxlx70.htm
ואני מדבר מבחינת נתונים...כי אסור לי לחוות דיעה אישית...
052-4200610

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #55 

ישראל,

ה-LX70 וה-LX90 שונים מהותית האחד מהשני.

ה-RC שונה, מדובר על גירסה חדשה לחלוטין ,לרבות מיקרופון "שעובד" גם אחרי ביצוע התיקונים.
ההגברה של ה-LX90 מושתת על פיתוח חדש לחלוטין של B&O לטכנולוגית ה-ICE POWER שלהם, ה-DAC שונים, פורמטים נוספים של post פרוססינג המושתתים על THX ועוד.

אין שום דמיון בינהם.

המחיר נשמע מאוד גבוה ביחס למחיר חו"ל אבל אם זה יאפשר לי "להפטר" מהפוואר של לקסיקון זה יהיה מצוין.

דני,

אם כוונתך ל-DD12" , הרי שמדובר במוצר שונה עם איכויות שונות.
ה-12"DD הוא סאב נהדר , אבל הוא לא השתלב טוב עם הווילסונים.
ה-impact והדרמטיות של ה-15" בסקאלה שונה לחלוטין מאחיו הקטן. מעבר לכך אתה מכיר את יכולות ה-RC של הסידרה.
הקשבתי להרבה סאבים ומדובר במוצר מופלא.

רן

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #56 

אין לי מספיק נתונים לגבי הLX 90 -אני מניח שהוא מעבדת העל של פיוניר להצגת היכולות שלהם וילחם עם ספינות דגל של דנון ימהה ואונקיו...על כתר הבכורה
052-4200610

exupgh12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469
קיבל תודות: 0

שליחה #57 

ישראל,

האם ידוע לך אם פיוניר מתכננים דגם ביניים בין ה 70 ל 90 בכול זאת מדובר במדרגת מחירים רצינית בין שני הרסיברים הללו.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #58 

אפשר לשאול שאלה של בור ? ראיתי דף של חברה בשם TACT שיש לה מגבר דיגיטאלי עם RC (באודיוגון מישהו אמר שהוא מחבר את המגבר ישירות לכרטיס קול , ולא זקוק לפרה ולמגבר ), אני ממש לא מכיר את הנושא , אבל רציתי לדעת אם מישהו מכיר את החברה , והאם זה אומר שאם אח"כ ארצה לנגן גם סרטים יהיה לי את הפרוססורים היעודיים לכך ?
חוץ מזה מה ההבדל בין דבר כזה לבין פרוססור /רסיבר שאתם מדברים עליו
בתודה מראש

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #59 

TJ, אם תצרף לינק למוצר עליו אתה מדבר אשמח לחוות דעה ולכוון אותך למה שאתה רוצה להגיע.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

danlior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #60 

ישראל, אני מצטרף לשאלה לגבי ההבדלים בין ה-LX70 ל-LX90 ה-LX90 מעבר לתקציב שלי ואוכל רק לחלום עליו או לקנות אותו יד שניה עוד 5 שנים. עצוב אבל מציאותי. האם יש משהו מעבר ל-LX70 כי הוא ממש, ממש לא יקר ואפילו זול מדי עבורי.

רן, מאוד אהבתי את מה שכתבת על ה-LX90 במיוחד על ההגברה שלו. לגבי הסאב, צר לי אך אין לי את ה-DD12 שהוא האח הקטן מאותם ההורים. יש לי את האח הקטן המאומץ מסין, ה-CHT-R10 אני יודע שחוץ מהמדבקה אין הרבה שם מוולודיין אך התמורה למחיר עצומה. מה דעתך על ליין ה-SPL שלהם?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”