[b]שלום כולם! סיימתי סוף כל סוף (בינתיים) להרכיב את המערכת ש

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום! לא כתבתי מעולם בפורום, אבל תודות לקריאה מרובה בו קיבלתי טיפים חשובים והרבה מידע שסייע לי להרכיב את המערכת (או ליתר דיוק למצב כיום בו קניתי את הרכיב שאיפשר לי סוף סוף לומר שאני מרוצה ממנה). תודה לכולם, ובמיוחד למנהלי הפורום שענו לשאלות עוד בטרם שאלתי אותן, ולגולש Syntaxix3 שעזר לי מאוד כששאלתי אותו לגבי חיבור המחשב לרסיבר.

את המערכת הרכבתי מפריטים יד שניה ברובם הגדול:
אז אנא התלהבו איתי, משום שבקרב חברי ההתלהבות מעטה.. :oops:

הגברה:

-רסיבר Nakamichi AV-10
-מגבר דיגיטלי של Sonic Impact class-T (שנכתב עליו באתר, ובעקבות סקרנותי מהביקורת קניתי גם)

רמקולים:

-קדמיים- Polk Audio Monitor 5 (על סטנדים ממתכת למדפיים, על ספייקים)
-סנטר- Boston Acoustics VR910 (על שרפרף נמוך בינתיים)
-אחוריים- Boston Acoustics CR-85 (סתם מאחור בינתיים, לא ממוקמים כ"כ טוב)

מקור:

- DVD של LG, דגם DV9723P, קורא צרובים וכדומה, ולהפתעתי נשמע סביר לחלוטין במוזיקה.
- CD Harman Kardon HD710. אינו קורא צרובים (למעט צרובים שנצרבו על דיסק שנועד לאודיו) וככזה מועמד ראשי להחלפה בעתיד.

עוד:

-מסך 32'' LCD של LG
-המחשב שלי, חיה רעה בפני עצמו, מחובר להכל (גם למסך) עם כרטיס Audigy 2 Value.

המערכת הורכבה טיפין טיפין במשך של כ- 8 חודשים, מלוח מודעות ללוח מודעות תוך הרבה סבלנות, ושתי נפילות עיקריות.

נפילה אחת היתה עם "מותג מדבקה": קניתי ביד שניה (תודה לאל שלא חדש) סט רמקולים של Pure Acoustics וחשבתי שבעיית הרמקולים נפתרה לתמיד. אבוי. כשהאזנתי להם בבית של זה שמכר (שאגב נעשינו אח"כ חברים על אף זאת בשל חיבתנו לרוק מתקדם) הם נשמעו בסדר גמור..
מהר מאוד (ובלי שידעתי דבר על מותגי מדבקה) האוזן שלי דחתה אותם כגופו של מושתל הדוחה את הכבד החלופי שלו.. והצלחתי להפטר מהם בשעה טובה.

הנפילה השניה היתה דווקא עם מותג ידוע.
אחרי שכבר ידעתי דבר או שניים (על מותגים, לאו דווקא על האזנה מושכלת), קניתי סנטר של B&W (אחרי קריאת ביקורות חיוביות באינטרנט, כנראה של אנשים בלי אזניים) בלי להאזין לו. הבאתי אותו הביתה וציפיתי לגדולות. איזה אסון..
חיברתי אותו, הפעלתי סרט, והאזנתי בחיוך מאולץ לצלילים העמומים שבקעו ממנו..
אישתי האהובה מיד הרימה גבה ואמרה בעדינות- "חמודי, זה נשמע ***".
אני עניתי- "לא, לא, זה הסרט, אני אשים סרט אחר.."
ואח"כ תגובותי היו יותר בכיוון של "אולי זה טעם נרכש.." תוך שהחיוך המאולץ שלי מקבל יותר ויותר צורה של עיוות..
ואחרי שהעברתי ל Downmix ברסיבר כדי לשמוע מהקדמיים בלבד לשם השוואה, נפלו פני. "טוב, כמו שאמרת. ***."
הסנטר הוחלף כלאחר כבוד בסנטר המוזכר לעיל של בוסטון, ואני מרוצה ממנו ביותר.

מסקנותי:

-לקנות יד שניה. כך מגיעים לרמות גבוהות פי 3 באותו תקציב (זו לא הגזמה!)

-לא לקנות הכל בבת אחת! לאט לאט. סבלנות (אלא אם זו קניה יד שניה של מישהו שכך בנה את המערכת שלו, והוא עוזב את הארץ או משהו ומוכר אותה בשלמותה). להמתין לדברים הטובים. כך גם מוציאים את הכסף בהדרגה וההשקעה הסופית יכולה להיות יותר משניתן להוציא בבת אחת.

-להזהר ממותגי מדבקה. להזהר גם ממותגים ידועים.

-לסמוך על אוזן נוספת ובלתי משוחדת! מאז, כל פריט אודיו שאני קונה לא עובר את הסף בלי התייעצות עם אישתי, שאף ללא ידע בתחום מעבר למה שהיא שומעת ממני, היא מאזינה טובה בהרבה.

-לקרוא בקפידה פורומים, רצוי באתר זה ובתפוז! להתייחס ברצינות גם לשאלות הדביליות ביותר. יתכן ושם תיפלו אח"כ כי זה נראה טריוויאלי מידי. ובכן, זה לא.

-לקנות את המגבר הדיגיטלי של Sonic Impact. אני מסכים כמעט עם כל מה שכתב עליו מרטין, למעט לגבי הפנצ' של הבס, שדווקא חסר לי, ובזה הנקמיצ'י לוקח אותו בהליכה.
אבל, אולי זה עניין של רמקולים, אף שרמקולי הפולק והבוסטון שנוסו עליו נצילים למדי (90db). אני אוהב את איך שהוא נשמע למעט עובדה זו, ומאזין באמצעותו לא מעט, אם כי את הצליל הרועם יותר של הנקמיצ'י אני אוהב יותר. בהתחשב במחירו, אין מה להתלבט בכלל.

ועכשיו לחלק של השאלות:

-האם יש לכם המלצות כלליות כלשהן לשיפור? שינוי קונפיגורציה, המלצות כלשהן של מיקום, כל דבר?

-ולגופו של עניין: המערכת משמשת לקולנוע ביתי וזו המחשבה שעמדה מאחוריה, אך בהדרגה הגעתי למצב בו היא משמשת הרבה יותר למוזיקה. ולעניין זה- אני אוהב את הצליל של הנקמיצ'י מאוד, אבל הוא בכל זאת רסיבר. האם הייתם ממליצים להוסיף למערכת (כשיהיו לי עוד כמה לירות) מגבר (משולב או קדם+כוח) ייעודי למוסיקה? ואם כן, באיזה סדר גודל מדובר כדי לעבור את רמת ההאזנה בנקמיצ'י (וגם בדיגיטלי!)? חבל יהיה לקנות מגבר ייעודי שלא ישמע יותר טוב ממה שכבר יש. אף שאני באמת אוהב איך שהשניים נשמעים, יש לי הרגשה שעדיין יש מקום לשיפור בתחום זה על אותם רמקולים. יתכן בהחלט שאני טועה (בהתחשב בסכום אותו יש להשקיע. כמובן שתמיד יש מקום לשיפור), ולכן השאלה.

אז זהו. זה הסיפור הכמעט מלא של המערכת שלי (אני בטוח איזכר בדבר מה אחר כך),
וכולי תקווה שאם היה לכם כוח לקרוא גם נהנתם.

נתראה בפורום!

רוי

נ.ב.- אם אתם רוצים תמונות, אנסה לארגן מצלמה דיגיטלית.

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

מזל טוב
ותהנה מהמערכת החדשה.
:music: :claps: :beer: :happy:
גיל בכר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #3 

מזל טוב וברוך הבא!

אני מסכים ב-100% על נושא היד שניה. זו אחת הסיבות שפתחנו כאן את לוחות יד שניה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

תתחדש ותהנה :claps: :music:

יופי של סקירה.
כמובן שנשמח לראות תמונות. פתח אלבום משלך באלבום התמונות שלנו ותשויץ.

ולחלק האומנותי:

1. לא כ"כ הבנתי איך כל הרכיבים משתלבים יחד. איך ה-TAMP נכנס לסיפור הזה? כ-POWERAMP ?
2. האם שמעת הבדלים בין ה-CDP ל-DVD בחיבור אנלוגי? ובחיבור דיגיטלי של ה-DVD?
3. זה שהנצילות של הרמקולים סבירה, לא אומר עד כמה הרמקול "קשה" לדחיפה, זה תלוי יותר ביציבות העכבה, שזו כנראה הבעיה.
4. האם זה שהסנטר לא תואם לקידמיים, לא מפריע לך? מה קורה במצב פאנטום?
5. לדעתי השיפור הגדול (בשידרוג הבא) יבוא דווקא מהרמקולים ולא מההגברה. זה ייתן לך את התמורה הגבוהה ביותר לכסף, וכמו שאמרת, במיוחד ביד שניה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ledirf
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

Re: [b]שלום כולם! סיימתי סוף כל סוף (בינתיים) להרכיב את המער

שליחה #5 

תתחדש ! :music: :jump:
logankungfu כתב: רמקולים:

הנפילה השניה היתה דווקא עם מותג ידוע.
אחרי שכבר ידעתי דבר או שניים (על מותגים, לאו דווקא על האזנה מושכלת), קניתי סנטר של B&W (אחרי קריאת ביקורות חיוביות באינטרנט, כנראה של אנשים בלי אזניים) בלי להאזין לו. הבאתי אותו הביתה וציפיתי לגדולות. איזה אסון..
חיברתי אותו, הפעלתי סרט, והאזנתי בחיוך מאולץ לצלילים העמומים שבקעו ממנו..
אישתי האהובה מיד הרימה גבה ואמרה בעדינות- "חמודי, זה נשמע *** .
אני עניתי- "לא, לא, זה הסרט, אני אשים סרט אחר.."
ואח"כ תגובותי היו יותר בכיוון של "אולי זה טעם נרכש.." תוך שהחיוך המאולץ שלי מקבל יותר ויותר צורה של עיוות..
ואחרי שהעברתי ל Downmix ברסיבר כדי לשמוע מהקדמיים בלבד לשם השוואה, נפלו פני. "טוב, כמו שאמרת. *** "
הסנטר הוחלף כלאחר כבוד בסנטר המוזכר לעיל של בוסטון, ואני מרוצה ממנו ביותר.
.
...
תשמע מרטין תמיד אומר שעדיף בלי סנטר אם הסנטר לא מאותה סדרה כמו הקידמיים, כלומר סנטר של B&W לא בהכרך סנטר גרוע, הוא פשות לא התאים לקידמיים שלך !

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שלום מרטין, תודה על תגובתך! לגופו של עניין-

שליחה #6 

1. ה T-Amp מחובר בכבל אנלוגי ( RCA ל- PL) ל- CD, ולרמקולים, שיא הפשטות. עומד בפני עצמו. כשבא לי להאזין באמצעותו אני מנתק את הרמקולים הקידמיים מהנקמיצ'י ומחבר לדיגיטלי.
לפעמים אני משמיע מוסיקה מהמחשב (ה- CD לא צורא קרובים כאמור), ואז הדיגיטלי מתחבר למחשב בכבל PL ל- PL. שוב, עומד בפני עצמו. כשם שתוכל לראות בתמונות לכשיבואו, הוא פשוט מונח על הנקמיצ'י. כמו שעשית בעצמך בסקירה המעולה שכתבת.

2. שניהם מחוברים דיגיטלית. ה- DVD מחובר באופטי, וה- CD בקואקסיאלי (לנקמיצ'י). היציאות האנלוגיות הולכות ל- T-Amp.
לא היה לי כוח לעשות מבחן ראש בראש ליציאות האנלוגיות. שמעתי הבדל מובהק לטובת ה- CD ביצירות מסויימות בלבד, והבדלים זניחים בכמה אחרות. בכל מקרה, שום דבר שמתקרב להבדל בין רמקולים או מגברים. זו מאוד פונקציה של הקלטה עד כמה שיכולתי לקבוע. בד"כ ה- DVD, על אף שהוא ממש לא מחברה "אודיופילית" רק מפתיע אותי לטובה בסאונד שלו, אבל יש לזכור שהוויתי רק ל CD הספציפי שלי שאינו חדש בשום אופן בהשוואה ל DVD חדיש ביותר, ולהאזנה מהמחשב (מהיציאה הדיגיטלית של כרטיס ה- Audigy 2). באופן כללי, אני אכן מוצא את נושא המקור כנושא שקשה ביותר להתמודד איתו ו"לשים את האצבע". אני שוקל בכ"ז לקנות CD מתוחכם יותר מה- HK שלי.

3. אני יודע למה אתה מתכוון, ודווקא לא שמעתי עיוותים כלשהם בבאס של הפולק או של הבוסטון. יש באס. תופים גם נשמעים טוב וחודרני (אפקט "ריסוק אבני הכליה"), אבל לנקמיצ'י יש יותר, לא יעזור. דרכו הכל נשמע יותר.. דרמטי. במקרים מסויימים גם יותר "LIve". עם זאת, נראה לי שהצליל מהטי- אמפ יותר "פלאט" במקצת (אף שגם הנקמיצ'י מאוזן היטב) ובמיוחד נקי באופן מדהים. פשוט אין שום רעשי רקע, גם בשיא הווליום. עם זאת יש לי ידידה בעלת השכלה מוסיקלית רחבה ביותר ומנגנת בקונצרטים (על פסנתר וצ'לו, לא בו זמנית), שהתלהבה בהרבה מהשילוב של הנקמיצ'י עם הפולק, ואמרה שהוא נשמע חי יותר, בעוד שהדיגיטלי נותן יותר דיוק אבל גם קצת מלאכותיות.

4. שקלתי להחליף בין הקדמיים והאחוריים (האחוריים הם בוסטונים מדפיים טובים מאוד, דגם CR-85) מסיבה זו, אבל ירדתי מזה. הסיבות- אני נהנה יותר מהפולק למוסיקה, לא יעזור. האמת, טרם שמעתי רמקולים שהרשימו אותי יותר מהם ביחס של עלות/איכות.
הרמקולים היחידים שממש הפילו אותי בהשוואה היו של Cabasse, אבל המחיר גם היה בהתאם (אני מדבר רק על מדפיים. בסלון כמו שלי זה יהיה פשע להכניס רצפתיים). המוניטורים הישנים של פולק, סדרה 5 ובכלל, ממש תפסו אותי.
סיבה שניה היא, שבאופיים, הפולק והבוסטון לא מאוד שונים זה מזה. לשניהם יש צליל "אמריקאי" פתוח וגדול על מידותיהם.
הפולקות "רועמים" יותר ללא ספק והבוסטונים מעודנים ומדוייקים יותר, ולכן בדיוק זה משתלב היטב- רמקול דיאלוגים מדוייק מאוד עם בס מעודן יחסית ורמקולים קדמיים דרמטים יותר לכל השאר. אני מרוצה מהשילוב, ואיני בטוח שהעברת הבוסטונים קדימה תשפר את המצב. ולגבי מצב פאנטום- תצטרך להסביר לי קודם מה פירוש הדבר.

5. תמיד יש מקום לשיפור, אבל כאמור, בטווחי המחירים ההגיוניים, באמת שלא שמעתי משהו שנתן הפרש משמעותי על הקיים בתחום הרמקולים (מה גם שהרמקולים שיש לי כרגע לא היו זולים במיוחד בכל מקרה, אם כי במחירים כדאיים). ואני באמת אוהב איך שהם נשמעים. אני גם מאמין שבטווחים האלה באמת יש מעבר מטוב יותר וטוב פחות לענייני טעם. בתחום ההגברה, וזאת אולי משום שיש לי חוסר בטחון פסיכולוגי ביכולותיו של רסיבר ק"ב (במיוחד אחרי ששמעתי מגבר מנורות של Vincent), אני מאמין שעוד לא הגעתי לשם, אם כי כאמור, אני בפירוש אוהב את צליל ההגברה שלי. אני פשוט מאמין שאפשר יותר ותוהה אם זה נכון במחיר סביר.

ואם כבר- איזה שיפור היית מציע תאורטית לרמקולים, בהנחה שזה סוג הצליל שאני אוהב (כלומר "אמריקאי". את Kef למשל אני ממש לא אוהב).
ועוד דבר- לא שמעתי מעולם על נקמיצ'י בארץ, ובשום פורום. באתרים בחו"ל דווקא כן. איך זה שאין להם נוכחות?

רוי

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: [b]שלום כולם! סיימתי סוף כל סוף (בינתיים) להרכיב את המער

שליחה #7 

ledirf כתב:
תשמע מרטין תמיד אומר שעדיף בלי סנטר אם הסנטר לא מאותה סדרה כמו הקידמיים, כלומר סנטר של B&W לא בהכרך סנטר גרוע, הוא פשות לא התאים לקידמיים שלך !
...
ה- B&W בהחלט לא התאים בכלל. אז מכיוון שהייתי בטוח שהבעיה בהגברה שלי, הלכתי לחנות אודיו רצינית, חיברתי אותו לבד, בלי שום רמקולים אחרים ולהגברה אחרת (לא בטוח איזו, אבל זו היתה חנות מקצועית אז סביר להניח שגם ההגברה היתה רצינית), והסנטר עדיין נשמע (אין צורך לצנזר הפעם)- ***.
נתכרכמו פנינו הן שלי והן של איש האודיו שהתחיל לדבר על עד כמה שהתמחור של B&W בארץ משולל כל היגיון.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

1. הבנתי. אולי שווה לשקול ממתג לרמקולים.
2. אם שניהם מחוברים דיגיטלית מי שעושה את הפיענוח הוא הרסיבר.
אני לא מבין איך אתה שומע הבדלים בינהם בחיבור דיגיטאלי, שכן המידע שעובר (או לפחות אמור לעבור) מה-DVD ומה-CD במקרה הזה הוא פשוט זהה.
3. זה כבר עיניין של טעם.
אצלי ה-TAMP נתן בס הדוק מאוד מה שהפך אותו לטיפה יותר "רזה" ולכן אהבתי את הגאמוט שנותן קצת יותר נפח (לא בטוח שזה יותר "נכון").
4. פאנטום הוא למעשה מצב שבו אין סנטר אמיתי אלא מדומה.
אם תגדיר לרסיבר שאין לך סנטר הוא יישלח את המידע לקימיים, אשר אלו, אם יש להם אימאג'ינג טוב, אמורים לייצר לך סנטר פאנטום. - מדומה.
5. לעבור להגברת שפופרות זה סיפור אחר לגמרי....
About.me

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תודה מרטין.

שליחה #9 

1. מה זה ממתג? הכוונה למכשיר שיאפשר לחבר מגברים במקביל?
2. אולי ההבדל נובע מכך שאחד אופטי ואחד קואקסיאלי, ואולי ההבדל בתוך הראש שלי. בכל אופן, לאור זאת, אבדוק אותם זה מול זה אנלוגית. לא חשבתי על זה.

המשך יבוא! יש לי עוד שאלה או שתיים. חייב לעוף לעבוד (כדי שאוכל לבזבז את הכסף על דברי אודיו)

רוי

syntaxix3
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 237

שליחה #10 

:jump: :music: ת ת ח ד ש :claps:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

1. כן, זה קופסא שאתה מחבר אליה את מוצא שני המגברים וממנה אל הרמקולים ובעזרת מתג יכול לבחור לאיזה מגבר הרמקולים למעשה מחוברים.
2. תבדוק ודווח לנו.
About.me

מאירקה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

קודם כל שתהנה

שליחה #12 

:claps2:

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

תתחדש ותהנה!!

שליחה #13 

:present:
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תודה רבה כולם על הפרגון!

שליחה #14 

ומרטין, ניסיתי עכשיו לבצע ראש בראש בדיקה של צליל בחיבור אנלוגי, תוך שימוש בשניין מהדיסקים החביבים עלי (אני ממליץ מאוד)-
Manifest Destiny של Brand-X, ו- Jacques Loussier Plays Bach.
ובכן.. היו הבדלים קלים מאוד שקשה לשים עליהם את האצבע. לא שום דבר מהותי לטובת אף אחד מהנגנים.. אני לא בטוח.

אגב מישהו יודע מה ההבדל בין כונן במחשב + כרטיס קול טוב ל- CD? הרי ה- CD הוא בערך זה בתוך הקופסא..

מישהו יכול להתייחס לשאלתי לגבי ההגברה? ולא אין בכוונתי לקנות מגבר מנורות, הם גם יקרים מידי וגם אני לא כ"כ בטוח שאוהב את הצליל לעומת טרנזיסטורי מאותה הרמה, למרות שאני לא פוסל שום דבר מראש.

רוי

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

מה שאני רוצה לדעת עקרונית, זה האם..

שליחה #15 

..בטווח מחירים סביר (יד שניה כמובן) אוכל להשיג שיפור משמעותי בהגברה לצורכי מוזיקה על פני הנקמיצ'י.
מישהו הציע לי לחבר אליו פרה, אבל זה כרוך בשינויים טכנים ברסיבר כמו הוספת כניסה שחסרה לו, ולא כ"כ בא לי להתעסק עם זה.
שוב, ברור שאפשר לשפר, השאלה היא רק של טווח מחיר.

תודה!

רוי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #16 

כמו שאמרתי, יכול להיות שיהיה שינוי מסויים אם תשנה את ההגברה אבל לא גדול כמו שינוי ברמקולים.
להוסיף פרה, תשכח מזה, זה מסובך, מיותר ולא שם טמון ה"שידרוג".
About.me

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

כן, זה מה שחשבתי לגבי הפרה..

שליחה #17 

מעניין שאתה ממליץ לדבוק ברסיבר. כל אודיופיל איתו דיסקסתי את העניין (למעט אחד, ועל זה בפעם אחרת) טוען שרסיבר לא ישתווה לאינטגרייטד או מערכת קדם+כוח באותו טווח מחיר. האמת, העניין בעייתי כי על הרמקולים שלי לא יכולתי להשוות. זה או לסחוב אותם לחנות או לשכנע מישהו עם מערכת הגברה אחרת לבוא לכאן.. בעיה. הדרך היחידה שלי לקבל Feed לגבי הנושא הספציפי הזה היא מהמלצות. אתה אגב מגיע מאסכולת "הרמקולים הם החלק החשוב ביותר" בניגוד לאסכולת "המערכת תישמע בדיוק כמו החלק החלש ביותר בה ולכן הכל צריך להיות מאוזן". אז קשה לי מאוד לדעת.

בנוסף, רק מסקרנות-
אין לי כוונה להשקיע כסף בהחלפת רמקולים שמהם אני מרוצה. אבל ,
אילו רמקולים יהוו "אפגרייד" לדעתך על פני אלו, כאשר בהכרח אני מחפש את אותו אופי של צליל?
(כלומר צליל אמריקאי, אבל לא צעקני כמו של כמה סרווין ווגות ששמעתי). שוב, לא מדובר מבחינתי בטוב יותר ופחות. אבל אם לפשט, אילו רמקולים דומים לאלו שיש לי באופי הצליל אבל מרמת מחיר יותר גבוהה, כך שכשיבוא לי (ויהיה אפשרי כלכלית) אני אדע מה להתחיל לחפש (מדפיים בלבד)? על מה חשבת?

רוי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #18 

איך הבנת שאני לא מאמין ב-"המערכת תישמע כמו החוליה החלשה שלה" ?

זה ממש לא סותר את הגישה שלי של "רמקולים תחילה".
מאוזנת הכוונה מבחינת ביצועים.

הבעיה היא שהרבה אנשים חושבים שמערכת מאוזנת, פירושה מערכת שהשווי של החלקים שלהם צריכים להיות זהה.
זה ממש לא נכון.

כדי להגיע למערכת מאוזנת כיום, לדעתי הרמקולים ייקחו את מרבית ההשקעה, אח"כ ההגברה ובסוף המקור.
About.me

logankungfu פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

ובכן, כך הבנתי מתוך דבריך.

שליחה #19 

אני מניח שאחד לא סותר את השני, ושם מתאים יותר לגישה השניה יהיה "השקעה-שוות-ערך-בכל-הרכיבים-כולל-הכבלים".
אז עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון, ואני אגב מסכים לחלוטין, זו גם הגישה שלי אחרי התייעצויות, ניסוי ותעיה וכו'.
האם יש לך אי אילו מחשבות באשר לשאלתי לעיל על הרמקולים? :?

אגב, הרשו לי להמליץ שוב על Brand-X ובמיוחד על הדיסק Manifest Destiny אותו אני שומע כרגע.. איזה כיף!
גורם לי להתאהב בביצועי המערכת כל פעם מחדש. פשוט מוזיקה מעולה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #20 

פראדיים אולי ?