את המערכת הרכבתי מפריטים יד שניה ברובם הגדול:
אז אנא התלהבו איתי, משום שבקרב חברי ההתלהבות מעטה..
הגברה:
-רסיבר Nakamichi AV-10
-מגבר דיגיטלי של Sonic Impact class-T (שנכתב עליו באתר, ובעקבות סקרנותי מהביקורת קניתי גם)
רמקולים:
-קדמיים- Polk Audio Monitor 5 (על סטנדים ממתכת למדפיים, על ספייקים)
-סנטר- Boston Acoustics VR910 (על שרפרף נמוך בינתיים)
-אחוריים- Boston Acoustics CR-85 (סתם מאחור בינתיים, לא ממוקמים כ"כ טוב)
מקור:
- DVD של LG, דגם DV9723P, קורא צרובים וכדומה, ולהפתעתי נשמע סביר לחלוטין במוזיקה.
- CD Harman Kardon HD710. אינו קורא צרובים (למעט צרובים שנצרבו על דיסק שנועד לאודיו) וככזה מועמד ראשי להחלפה בעתיד.
עוד:
-מסך 32'' LCD של LG
-המחשב שלי, חיה רעה בפני עצמו, מחובר להכל (גם למסך) עם כרטיס Audigy 2 Value.
המערכת הורכבה טיפין טיפין במשך של כ- 8 חודשים, מלוח מודעות ללוח מודעות תוך הרבה סבלנות, ושתי נפילות עיקריות.
נפילה אחת היתה עם "מותג מדבקה": קניתי ביד שניה (תודה לאל שלא חדש) סט רמקולים של Pure Acoustics וחשבתי שבעיית הרמקולים נפתרה לתמיד. אבוי. כשהאזנתי להם בבית של זה שמכר (שאגב נעשינו אח"כ חברים על אף זאת בשל חיבתנו לרוק מתקדם) הם נשמעו בסדר גמור..
מהר מאוד (ובלי שידעתי דבר על מותגי מדבקה) האוזן שלי דחתה אותם כגופו של מושתל הדוחה את הכבד החלופי שלו.. והצלחתי להפטר מהם בשעה טובה.
הנפילה השניה היתה דווקא עם מותג ידוע.
אחרי שכבר ידעתי דבר או שניים (על מותגים, לאו דווקא על האזנה מושכלת), קניתי סנטר של B&W (אחרי קריאת ביקורות חיוביות באינטרנט, כנראה של אנשים בלי אזניים) בלי להאזין לו. הבאתי אותו הביתה וציפיתי לגדולות. איזה אסון..
חיברתי אותו, הפעלתי סרט, והאזנתי בחיוך מאולץ לצלילים העמומים שבקעו ממנו..
אישתי האהובה מיד הרימה גבה ואמרה בעדינות- "חמודי, זה נשמע ***".
אני עניתי- "לא, לא, זה הסרט, אני אשים סרט אחר.."
ואח"כ תגובותי היו יותר בכיוון של "אולי זה טעם נרכש.." תוך שהחיוך המאולץ שלי מקבל יותר ויותר צורה של עיוות..
ואחרי שהעברתי ל Downmix ברסיבר כדי לשמוע מהקדמיים בלבד לשם השוואה, נפלו פני. "טוב, כמו שאמרת. ***."
הסנטר הוחלף כלאחר כבוד בסנטר המוזכר לעיל של בוסטון, ואני מרוצה ממנו ביותר.
מסקנותי:
-לקנות יד שניה. כך מגיעים לרמות גבוהות פי 3 באותו תקציב (זו לא הגזמה!)
-לא לקנות הכל בבת אחת! לאט לאט. סבלנות (אלא אם זו קניה יד שניה של מישהו שכך בנה את המערכת שלו, והוא עוזב את הארץ או משהו ומוכר אותה בשלמותה). להמתין לדברים הטובים. כך גם מוציאים את הכסף בהדרגה וההשקעה הסופית יכולה להיות יותר משניתן להוציא בבת אחת.
-להזהר ממותגי מדבקה. להזהר גם ממותגים ידועים.
-לסמוך על אוזן נוספת ובלתי משוחדת! מאז, כל פריט אודיו שאני קונה לא עובר את הסף בלי התייעצות עם אישתי, שאף ללא ידע בתחום מעבר למה שהיא שומעת ממני, היא מאזינה טובה בהרבה.
-לקרוא בקפידה פורומים, רצוי באתר זה ובתפוז! להתייחס ברצינות גם לשאלות הדביליות ביותר. יתכן ושם תיפלו אח"כ כי זה נראה טריוויאלי מידי. ובכן, זה לא.
-לקנות את המגבר הדיגיטלי של Sonic Impact. אני מסכים כמעט עם כל מה שכתב עליו מרטין, למעט לגבי הפנצ' של הבס, שדווקא חסר לי, ובזה הנקמיצ'י לוקח אותו בהליכה.
אבל, אולי זה עניין של רמקולים, אף שרמקולי הפולק והבוסטון שנוסו עליו נצילים למדי (90db). אני אוהב את איך שהוא נשמע למעט עובדה זו, ומאזין באמצעותו לא מעט, אם כי את הצליל הרועם יותר של הנקמיצ'י אני אוהב יותר. בהתחשב במחירו, אין מה להתלבט בכלל.
ועכשיו לחלק של השאלות:
-האם יש לכם המלצות כלליות כלשהן לשיפור? שינוי קונפיגורציה, המלצות כלשהן של מיקום, כל דבר?
-ולגופו של עניין: המערכת משמשת לקולנוע ביתי וזו המחשבה שעמדה מאחוריה, אך בהדרגה הגעתי למצב בו היא משמשת הרבה יותר למוזיקה. ולעניין זה- אני אוהב את הצליל של הנקמיצ'י מאוד, אבל הוא בכל זאת רסיבר. האם הייתם ממליצים להוסיף למערכת (כשיהיו לי עוד כמה לירות) מגבר (משולב או קדם+כוח) ייעודי למוסיקה? ואם כן, באיזה סדר גודל מדובר כדי לעבור את רמת ההאזנה בנקמיצ'י (וגם בדיגיטלי!)? חבל יהיה לקנות מגבר ייעודי שלא ישמע יותר טוב ממה שכבר יש. אף שאני באמת אוהב איך שהשניים נשמעים, יש לי הרגשה שעדיין יש מקום לשיפור בתחום זה על אותם רמקולים. יתכן בהחלט שאני טועה (בהתחשב בסכום אותו יש להשקיע. כמובן שתמיד יש מקום לשיפור), ולכן השאלה.
אז זהו. זה הסיפור הכמעט מלא של המערכת שלי (אני בטוח איזכר בדבר מה אחר כך),
וכולי תקווה שאם היה לכם כוח לקרוא גם נהנתם.
נתראה בפורום!
רוי
נ.ב.- אם אתם רוצים תמונות, אנסה לארגן מצלמה דיגיטלית.