שלום לכולם, אני רוצה המלצה לסאב עד 2500 שח

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
zivtal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי רסיבר אונקיו 602 קידמיים של וורפידל מודוס 8 ואחוריים מודוס 6
אני שומע יותר מוזיקה מאשר סרטים
תודה מראש

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שהתאמה בול עבורך יהיה הסאב הנ"ל של B&W:

http://החנות ההיא.co.il/Product.asp?Pid ... &Cat2ID=32

מאוד מוזיקלי, מאוד נעים וגם לא רע בכלל בכלל לקולנוע ביתי. כדאי במיוחד עקב המבצע שבו הוא מוצע. כמו כן תהיה לך התאמה טובה עם הרמקולים הקדמיים ומכיוון שהוא מוגבר הרבה עומס "ירד" מהמגבר שלך וגם הסאונד שלו ישתפר.

לו היית רוצה להרעיד קירות בקולנוע ביתי הייתי ממליץ לך על הוולודיין CHT10 אך נראה לי במקרה שלך, ה-B&W ממש התאמה טובה.

אל תשכח לדווח :)

zivtal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה , איך sw150 WHARFEDALE

שליחה #3 

תחום הענות תדר: 35HZ-85HZ

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

עזוב נתונים טכנים.

לא מכיר. לא שמעתי. על פניו נראה אופציה מענינית.

העניין הוא שהם לא ממש מתחרים אחד בשני מכיוון שה-B&W מחירו באנגליה 400 פאונד והסאב של וורפדייל מחירו באנגליה 200 פאונד. בגלל ההזדמנות של המחיר (עקב כניסה של ליין חדש המחליף את הליין הזה)המיוחד לכאורה הם נראים לך שווים אך לא כך.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

אם הגבול התחתון של סאב הוא 35Hz (הכוונה היא WHARFEDALE), הסאב הזה לא שווה התייחסות. גם B&W שצוין הוא לא מציאה גדולה :26Hz ב- (3dB-) - בפועל הגבול התחתון הוא כ-30Hz. נסה את Morel IS9A - פעם (לפני ה"עידן הסיני") זה היה סאב מעולה, ואומרים שהוא עדיין טוב.
ויטלי

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

קשה לי להאמין שבטווח מחירים זה תמצא סאב שיתן לך נוכחות בתדרים הממש נמוכים. ודווקא בגלל שאתה צריך אותו למוסיקה התדרים מתחת ל-30HZ פחות רלוונטים אלא אם אתה מתכונן לשמוע הרבה מוסיקת אורגן של באך :)

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

danlior כתב: ודווקא בגלל שאתה צריך אותו למוסיקה התדרים מתחת ל-30HZ פחות רלוונטים אלא אם אתה מתכונן לשמוע הרבה מוסיקת אורגן של באך :)
...
יש לך ניסיון שמאשפר להתבטא בפסקנות שכזו ? הניסיון שלי דווקא אומר שההפך הוא נכון. ואגב, אם אינך מסוגל ליהנות מיצירות האורגן של באך - זה לא אומר שהיצירות האלה לא ראויות להאזנה...

לגבי המחיר – כן, התקציב לחוץ לסאב מוסיקלי, לכן אני חוזר להמלצה שלי – IS9A לא חורג בהרבה מהתקציב המתוכנן.
ויטלי

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

כן, יש לי נסיון של יותר מ-25 שנה של שמיעה למערכות איכותיות ועל סמך זה כתבתי מה שכתבתי. המסקנה אובייקטיבית לחלוטין והיא דעתי בלבד, הזלזול לא ממש במקום. במוסיקה קלאסית המידע שנמצא מתחת ל-30HZ חוץ מאורגן הוא בדר"כ דיסטורשיון. זה שהרבה אנשים אוהבים זאת, זה כבר משהו אחר. ולגבי רוק וג'אז, גם נדיר מאוד אלא אם מדובר בסינטוז מכוון.

מי אמר שאני לא שומע אורגן? יש לי תקליטים מקוריים של פוקס הגדול, כותרי DVD עם מיקס ל-5.1 וכמה עיבודים מודרנים מעניינים. מה שכתבתי היה שהכלי המוסיקלי היחידי שמוציא בצורה טבעית תדרים מתחת ל-30 HZ הוא האורגן. אם טעיתי, זאת לא תהיה הפעם הראשונה ואשמח להחכים.

לכתוב שה-B&W לא מציאה גדולה כי הוא 26HZ "רק" ב-3DB- לדעתי הסחפות כשמדובר בסאב בפחות ב-3,000 ש"ח. במיוחד שהאלטרנטיבה היא "מורל", שיקנה פירלס וזהו :) לא מאמין ש-B&W יוציאו רמקול במחיר 400 פאונד באנגליה שלא ישמע אחלה ולהשיג אותו כאן יד ראשונה עם אחריות ב-2900 ש"ח עוד לפני מיקוח, זו הזדמנות שלא קורת כל יום. חבל לי שיפספס.

זיו, הבוטום ליין, אין תחליף למשמע אוזניים. אולי בכלל תגלה שאתה לא אוהב את הבאס המאוד נמוך, גם כאילו אני מכיר וזה לגיטימי. הרבה אוהבים את הבאס הפאנצ'י שמרגישים בחזה ולא במקום קצת יותר נמוך :)

אז תשמע את ה-B&W, את הוולודיין ואפילו את המורל והפירלס ותקנה מה שיתאים לך הכי. ואם עדיין תרגיש שזה לא זה, תמיד יש אופציה של יד שניה שברמקולים היא בדר"כ הכי כדאית. בהצלחה.

צמיגי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170

שליחה #9 

לא יודע מה העלות תנסה את "פרדיים אודיו" הוא ברשותי כבר 8 שנים הסאב מעולה

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

danlior כתב:במיוחד שהאלטרנטיבה היא "מורל", שיקנה פירלס וזהו :) לא מאמין ש-B&W יוציאו רמקול במחיר 400 פאונד באנגליה שלא ישמע אחלה ולהשיג אותו כאן יד ראשונה עם אחריות ב-2900 ש"ח עוד לפני מיקוח, זו הזדמנות שלא קורת כל יום. חבל לי שיפספס.
...
טוב, כתבתי שלא שמעתי את IS9A אחרי שיצורו עבר לסין - רק קראתי בפורום שהוא עדיין טוב ולכן המלצתי לשמוע. ולגבי תמחור מוצר זה או אחר - ידוע שהוא אף פעם לא קובע את איכות המוצר...
ויטלי

zivtal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה לכולם בסוף קניתי sw150 הצליל שלו היה הכי נעים לאוזניי!!!

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

תתשדש!
ויטלי

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

ויטלי, אכן! ה-IS9A נראה שהושקע בו לא מעט מחשבה בפיתוח. יהיה מעניין לשמוע אותו. אם החברה עדיין אותה החברה ורק העבירה את היצור לסין יש להאמין שאיכות הצליל לא יפגע אלא רק איכות החומרים וגם זה לא באופן אוטומאטי.

לעומת זאת אם החברה נמכרה כולה לסין אז............הכל פתוח, לכאן או לכאן.

זיו, זה הכי חשוב...תהנה :)

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

danlior כתב:ויטלי, אכן! ה-IS9A נראה שהושקע בו לא מעט מחשבה בפיתוח. יהיה מעניין לשמוע אותו. אם החברה עדיין אותה החברה ורק העבירה את היצור לסין יש להאמין שאיכות הצליל לא יפגע אלא רק איכות החומרים וגם זה לא באופן אוטומאטי.

לעומת זאת אם החברה נמכרה כולה לסין אז............הכל פתוח, לכאן או לכאן.
...
יש לי את IS9A עוד מהתקופה כאשר הרכיבו את הדגם ידנית בארץ, והסאב לא מאכזב (גם במוסיקה). לגבי היצור המודרני – מישהו כתב כאן בפורום שהוופרים של IS9A עדיין מיוצרים בארץ (בניגוד לדגמי "מורל" אחרים) ורק ההרכבה היא סינית. עד כמה זה השפיע על איכות הסאב – לא יודע...
ויטלי

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #15 

http://www.aviyaffe.com/store/main/prod ... d_prod=138.

http://www.audio1.co.il/products/9089

http://www.enigma-av.co.il/index.php?ac ... d=57&page=

בכל מקרה אני מכיר טוב מאוד את הרמקול הזה. להשקיע יותר מדיי בסאב וופר בשבילו זה חבל הוא לא שווה יותר מסאב של 2000 ש"ח.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”