עכשיו שיס תומכת ב- HD 1080i איזה מסך לקנות? LCD או פלזמה?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
guyf פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים יקרים,

עכשיו שיס תומכת ב- HD 1080i איזה מסך לקנות? LCD או פלזמה?
שאלה נוספת, האם כדאי להשקיע ב- HD Ready או ב- Full HD?

כמובן שחוץ ממספר סדרות נבחרות, NG ומדי פעם סרטים ב- HD עדיין נמשיך לצפות בערוץ 2 ו- 10 במחצית זמן הצפייה שלנו.

תגובתכם המלומדת ונסיונכם התקבלו בברכה...

ido80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

קח נשימה...

שליחה #2 

שלום!
בקשר לשאלתך, אני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך באיזו רזולוצייה תרצה לראות את השידורים. אם אתה מחפש לנצל את מלוא השידור שב 1080I תצטרך מסך עם רזולוצייה של 1080 על 1920 שורות וכאלו יש בעיקר כ LCD. הפלזמה היחידה בארץ עם רזולוצייה כזו עולה הרבה יותר מה LCD הממוצע (PIONEER PDP 5000 EX). כלומר אם אתה רוצה לנצל את מלוא הרזולוצייה שמציעים השידורים הדיגיטליים ב HD לך על מסך עם רזולוצייה גבוהה. אם אתה מוכן להתפשר על רזולוצייה (ועל המחיר :wink: )תקנה מסך HDREADY שיקבל את שידור ה 1080i וינחית אותו ל 720P. פה כבר יש פלזמות שיכולות לעשות את העבודה יפה מאד ומתחרות בהצלחה ב LCD. על כל פנים תבדוק את הרזולוצייה הטבעית (NATIVE RESOLUTION) של המסך לפני קנייה. כאמור, מסכי HD READY מצהירים על קבלת אות 1080i אבל בפועל הם מנחיתים את האות ל 720P (היינו 720 על 1280 שורות ). הרבה פלזמות גם לא מוציאות את הרזולוצייה הבסיסית הזו ומסתפקות ב768 על 1024 פיקסלים. מצד שני... רזולוצייה לבד לא מספרת את כל הסיפור כשזה נוגע לאיכות של מסך (ראה ביקורת על הפיוניר 408XD שבאתר), אבל אם אתה מחפש לראות כל פיקסל ופיקסל מהאות של יס, לך על מסך LCD שהרזולוצייה הטבעית שלו היא 1080 על 1920 ושאיכות התמונה בו היא טובה. מקווה שזה ענה על השאלה הראשונה.
עידו.
:?: :!:

נ.ב. העצה האולטימטיבית - להשוות בעצמך בחנויות קולנוע ביתי כשהשידורים יתחילו.
נערך לאחרונה על ידי ido80 ב 22/11/2007 12:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #3 

כמו שטענתי בתגבות הישנות שלי

שיייצא ה HD אלה שיש להם פלאזמות יקנו LCD ואלה שיש להם כבר LCD יקנו עוד אחת.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #4 

NEW_WAVE
נשארת עם אותו תקליט.
אני אומר לך שאני לא מחליף את הפלזמה ואפילו מצטער שקניתי LCD לחדר שינה.

ido80,
1080i לא מחייב רכישה של מסך FHD, מספיק מסך HD READY.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Jimmy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106

שליחה #5 

ido80,

לא בררור לי למה במסכי 1024 על 768 ייראו פסים מלמעלה ומלמטה. הרי יש לה יותר מ720 שורות.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

NEW_WAVE כתב:כמו שטענתי בתגבות הישנות שלי

שיייצא ה HD אלה שיש להם פלאזמות יקנו LCD ואלה שיש להם כבר LCD יקנו עוד אחת.
...
נו באמת ..
אני לא מתכוון להשקיע שקל נוסף על מסך שטוח כתוצאה משידורי ה HD של יס מכמה סיבות :

1. תוכן HD אני רואה בחדר ייעודי עם מקרן.
2. אני מאמין שווידאופיל אמיתי לא רואה HD בסלון עם 3 ילדים מסביב שזורקים אחד על השני את הטוסט של ארוחת הערב ושני מנורות הלוגן של 500 וואט מייצרות אור יום של אמצע אוגוסט.
3. HD זה נחמד, השאלה מה תהיה רמת התכנים וכבר הוזכר פה בשרשור קודם,
את רובם אנחנו נראה משהו כמו 6 חודשים לפני שיגיעו לערוצי הטלביזיה שלנו.
4. מחיר החבילה הוא פשוט בדיחה. אולי 50 שקלים נשמע לכם מעט אבל לדעתי שכחתם שאנחנו משלמים כבר 200-240 עבור חבילת בסיס +.

מסקנות לדעתי ..
החבילה לא משתלמת במחיר הנוכחי לאור העובדה שרמת התוכן עדיין לא ידועה.
מי שיש לו EDTV בסלון לא יבצע שינויים מהותיים ( בכל זאת רוב האנשים לא יחליפו צג שטוח בן שנה שנתיים זה מגוחך .. )
מי שלפני קנייה ישקול לקנות HD אבל ייתכן שיתפשר על HD Ready ( הבדל האיכות בין 1080i ל 720P לא בהכרח מצדיק את הפרש המחיר במרחקי צפייה של 3.5 מטר עם גודל מסך של 42 )

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ido80
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

Jimmy כתב:ido80,

לא בררור לי למה במסכי 1024 על 768 ייראו פסים מלמעלה ומלמטה. הרי יש לה יותר מ720 שורות.
...
אתה צודק, שיניתי בעריכה. זה מה שקורה כשכותבים תגובה באמצע הלילה :wink: תודה על ההערה.
בכל פנים ב 720P יהיה איזשהו כיווץ מ 1280 פיקסלים ל 1024.
ולכל השאר, כל מה שכתבתי הוא שאם הצופה רוצה לראות כל פיקסל ופיקסל מה 1080I הוא צריך מסך עם רזולוצייה של 1080 על 1920. על זה אין וויכוח. רוב המסכים הללו בארץ הם מסכי LCD. גם על זה אין וויכוח. אם קנית מסך חדש HD READY מלפני שנה אין כל צורך להוציא עכשיו עוד איזה 13000 ש"ח על מסך חדש כדי שארבעת הערוצים של YES יראו טוב. ושוב, כפי שסייגתי רזולוצייה לבד לא מספרת את כל הסיפור כשזה נוגע לאיכותו של מסך (ראה ביקורת על הפיוניר 408 שבאתר)... אין ספק שגם מרחק הצפייה מהמסך צריך להיות שיקול (בייחוד לפני שקונים מסך FULL HD).
לדעתי הדבר הכי טוב כמובן זה פשוט להשוות מסך מול מסך בחנות.
יום טוב,
עידו.
:?: :!:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #8 

צריך לקחת בחשבון ש-HD READY (מסכים עם 720 שורות לפחות אבל פחות מ-FULL HD) יכול להיות פשרה טובה לעתיד הנראה לעין למרבית האנשים.

רוב האנשים רואים בעיקר תכני SDTV וצפויים להמשיך ולעשות כך בעתיד הקרוב. מסך FULL HD (אלא אם משקיעים במעבד תמונה חיצוני) לרוב מציגים תכני SDTV באיכות פחות טובה מכפי שמסך HD READY היה עושה.

כך שמי שרואה בעיקר FULL HD, שירכוש מסך FULL HD. מי שלא, עדיף HD READY.

לגבי עדיפות טכנולוגית: זה משתנה לפי תמהיל הצפיה מרחק הצפיה, סוג הציוד ועוד כמה וכמה פרמטרים שונים.

guyf פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

חברים...
ממש תודה רבה על התגובות, אני מאמין שהשאלה נענתה בשרשרת התגובות שלכם.
נדווח על הבחירה ברגע שתתבצע...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”