חורף בחוץ סערה - מה אתם עושים עם הציוד ?
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אוקי,
יד לי מגן ברקים על כל השקעים אבל אני מנתק כל מה שלא בשימוש ומשאיר רק את מה שחייבים ( מחשב, router, פלזמה ).
שאר ציוד האודיו וידאו מנותק מהחשמל ( לא standby ! ).
מה אתם עושים ?
שימו לב,
הסקר מתייחס לציוד אודיו וידאו בלבד ( לא מתיחס למקררים מכונות כביסה וכדומה ).
ליאור
יד לי מגן ברקים על כל השקעים אבל אני מנתק כל מה שלא בשימוש ומשאיר רק את מה שחייבים ( מחשב, router, פלזמה ).
שאר ציוד האודיו וידאו מנותק מהחשמל ( לא standby ! ).
מה אתם עושים ?
שימו לב,
הסקר מתייחס לציוד אודיו וידאו בלבד ( לא מתיחס למקררים מכונות כביסה וכדומה ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
בימים הראשונים של האתר (לא יודע אם השרשור הזה שרד) היה סופת ברקים בלילה ופגע ברק בגג רעפים בבנין סמוך (מה שמדהים הוא שזה לא הבניין הכי גבוה באיזור דווקא!). כל ציוד החשמל (כולל המוגנים) בבניין הלך קפוט. הכל.
גם לי הלכו דברים וזה הבהיר לי שאם יש ברק עם פגיעה ישירה שום דבר לא יציל את הציוד...
גם לי הלכו דברים וזה הבהיר לי שאם יש ברק עם פגיעה ישירה שום דבר לא יציל את הציוד...
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה לא ממש ריאלי ..yairf כתב:חסרה תשובה אחת בסקר - מנתק את הכל באופן גורף, בין אם הוא בשימוש או לא...
מה בלי טלביזיה ובלי מחשב ?
יושבים בחושך לאור הנרות ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
על הטלויזיה לא אכפת לי, אז היא נשארת מחוברתLior_M כתב:זה לא ממש ריאלי ..yairf כתב:חסרה תשובה אחת בסקר - מנתק את הכל באופן גורף, בין אם הוא בשימוש או לא...
מה בלי טלביזיה ובלי מחשב ?
יושבים בחושך לאור הנרות ?...
אגב, אני נוקט בצעדים כאלו רק כאשר יש זיהוי ודאי של ברקים בסביבה הקרובה.
ניתן לדעת את מרחק הפגיעה של הברקים ממך ע"י מדידת הזמן בין הברק והרעם, והכפלה ב-340 מ'. אם זה מאות מטרים ספורים, זה הזמן לנתק הכל וחכות עד יעבור זעם.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
בניתי כמה TESLA COIL ואחרי שרואים מה רוקה ברדיוס של כמה עשרות מטרים ממנו.. אני מנתקת בלי לחשוב פעמיים את המערכת ואת המחשבים שלא נחוצים.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
דרך אגב, במקרה של פגיעת ברק או הוצרות של EMP מג ברקים מעולה ככל שיהיה או UPS לא יעזרו, כי הEMP חודר ישירות למכשיר
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אצלי הבית בנוי עם ציפוי עופרת אז אין בעיה כזאת ..yairf כתב:EMP = Electro Magnetic Pulse - כזה שיווצר כשתהיה סופת מגנטים בחוץ או במקרה שנפלה פצצת אטום בשכונה....
סתם סתם
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
ליאור, החדר קולנוע שלך מדהים!
חברה, לא להיבהל.
המקרה שעפר תיאר הוא מאוד נדיר . זה גם תלוי בטופוגרפיה, אז גם אם איפה שהוא גר זה פחות נדיר, זה עדיין מאוד נדיר.
לנתק את המכשירים, כן, אבל לחשוש מEMP, לא רציני.
לצערי, כמו שתמיד אומרים בצדק, הסיכון להפיגע מתאונת דרכים גבוה בהרבה. אז תשקיעו את "אנרגיית הדאגות" במקום אחר.
המקרה שעפר תיאר הוא מאוד נדיר . זה גם תלוי בטופוגרפיה, אז גם אם איפה שהוא גר זה פחות נדיר, זה עדיין מאוד נדיר.
לנתק את המכשירים, כן, אבל לחשוש מEMP, לא רציני.
לצערי, כמו שתמיד אומרים בצדק, הסיכון להפיגע מתאונת דרכים גבוה בהרבה. אז תשקיעו את "אנרגיית הדאגות" במקום אחר.
משה

') javascript:emoticon('
')