עזרה לגבי חיבור מחשב למערכת סטריאו\המלצה על כרטיס קול
שלום, אני מעוניין לחבר את המחשב שלי למערכת סטריאו שאני מתכוון לקנות בקרוב. מדובר במערכת שתעלה בסביבות ה 5000 שח, ככל הנראה מגבר NAD c352 ורמקולים ג'אמו E660. המקור למוזיקה הוא בעיקר קבצי MP3 באיכות גבוהה או קבצים בפורמט של FLAC
העניין שאני מתלבט בו הוא איזה כרטיס קול בדיוק עדיף לי, ובאיזה חיבור עדיף להשתמש כדי לחבר את המגבר למחשב. התקציב שלי הוא בסביבות ה 500-700 שח פלוס מינוס, ככה שחשבתי על כרטיסים בסגנון הרבולושן של M AUDIO או XFI MUSIC של קריאטיב. אני מוכן לחרוג מהתקציב אם זה באמת יהיה שווה את זה.
1. האם כדאי לקנות כרטיסים יוקרתיים, למשל האודיופיל של M-AUDIO, או שבשביל מערכת כזאת זה סתם בזבוז כסף?
2. בכרטיסי קול שונים יש יציאות שונות שאותן ניתן לחבר למגבר, האם עדיף לחבר את המגבר למחשב דרך יציאה דיגיטלית או יציאה רגילה ("בננה"), או שאין הבדל מהותי בין השניים?
3. האם זה נכון שכרטיסים שמיועדים ספציפית רק למוזיקה ולא למשחקים (כמו האודיופיל של M-AUDIO למשל) עלולים ליצור בעיות כאשר מריצים משחקים במחשב? (השימוש העיקרי בשבילי הוא מוזיקה, אבל לא הייתי רוצה להשקיע הרבה כסף בכרטיס קול שבסוף יעשה לי בעיות במשחקים)
4. באופן עקרוני האם יש הבדל בין החברות השונות, כגון M-AUDIO וקריאטיב לגבי תמיכה בדרייברים וכדומה, כי לפי מה ששמעתי זו דווקא הנקודה החזקה של קריאטיב, גם אם כרטיסי הקול שלה לכאורה פחות מקצועיים לגבי שמיעת מוזיקה.
תודה רבה מראש.
העניין שאני מתלבט בו הוא איזה כרטיס קול בדיוק עדיף לי, ובאיזה חיבור עדיף להשתמש כדי לחבר את המגבר למחשב. התקציב שלי הוא בסביבות ה 500-700 שח פלוס מינוס, ככה שחשבתי על כרטיסים בסגנון הרבולושן של M AUDIO או XFI MUSIC של קריאטיב. אני מוכן לחרוג מהתקציב אם זה באמת יהיה שווה את זה.
1. האם כדאי לקנות כרטיסים יוקרתיים, למשל האודיופיל של M-AUDIO, או שבשביל מערכת כזאת זה סתם בזבוז כסף?
2. בכרטיסי קול שונים יש יציאות שונות שאותן ניתן לחבר למגבר, האם עדיף לחבר את המגבר למחשב דרך יציאה דיגיטלית או יציאה רגילה ("בננה"), או שאין הבדל מהותי בין השניים?
3. האם זה נכון שכרטיסים שמיועדים ספציפית רק למוזיקה ולא למשחקים (כמו האודיופיל של M-AUDIO למשל) עלולים ליצור בעיות כאשר מריצים משחקים במחשב? (השימוש העיקרי בשבילי הוא מוזיקה, אבל לא הייתי רוצה להשקיע הרבה כסף בכרטיס קול שבסוף יעשה לי בעיות במשחקים)
4. באופן עקרוני האם יש הבדל בין החברות השונות, כגון M-AUDIO וקריאטיב לגבי תמיכה בדרייברים וכדומה, כי לפי מה ששמעתי זו דווקא הנקודה החזקה של קריאטיב, גם אם כרטיסי הקול שלה לכאורה פחות מקצועיים לגבי שמיעת מוזיקה.
תודה רבה מראש.
- yossi126
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 778
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
1. שווה בהחלט. שוק המשומשים מוצף בכרטיסים כאלה.
2. רוב כרטיסי הקול המקצועיים והחצי מקצועיים טובים משמעותית מDAC שבמגבר.
3. שמעתי על דברים כאלה אבל לא חקרתי את זה לעומק. תבדוק בגוגל בפורומים.
4. ההפך. דווקא הדרייברים של קריאטיב (וחברת הבת Emu) יש תלונות אינסוף על יציבותם.
2. רוב כרטיסי הקול המקצועיים והחצי מקצועיים טובים משמעותית מDAC שבמגבר.
3. שמעתי על דברים כאלה אבל לא חקרתי את זה לעומק. תבדוק בגוגל בפורומים.
4. ההפך. דווקא הדרייברים של קריאטיב (וחברת הבת Emu) יש תלונות אינסוף על יציבותם.
תודה רבה על התשובות (אגב, יש כרטיס שאתה ממליץ עליו ספציפית מנסיון?)
לא כ"כ הבנתי, אז זאת אומרת שבמקרה של כרטיס קול מקצועי עדיף דווקא חיבור רגיל מאשר חיבור דיגיטלי? כי תמיד חשבתי שחיבור דיגיטלי נחשב ליותר "איכותי" בעקרון.2. רוב כרטיסי הקול המקצועיים והחצי מקצועיים טובים משמעותית מDAC שבמגבר....
גם אני מתעניין בקניית כרטיס קול,
קראתי באתר לא מעט פוסטים נהדרים בנושא שממליצים על כאלה וכאלה כרטיסים.
הרצון שלי הוא בכרטיס שפשוט יצליח "להוציא" סאונד טוב יותר מהמחשב,
שכרגע מחובר מכרטיס OnBoard למגבר.
אולם רוב הכרטיסים שהומלצו כאן הם סופר מקצועיים ושמים גם דגש גדול על הקלטה למחשב
(הן ע"י מוזיקאים והן ע"י אנשים שרוצים להקליט מוזיקה ממקורות אנלוגים וכו'...)
דבר שלי אישית אין צורך בכלל, ולכן, כנראה, מחירם יקר יותר.
האם יש כרטיס קול ששם דגש על הוצאת סאונד בסטריאו (אין צורך ב 5.1 7.1 וכאלה)
ופחות, אם בכלל, על הקלטה?
במהלך חיפושי נתקלתי בכרטיס Delta DiO 2496 שנמכר בארץ במחיר של 449 ש"ח.
האם יש הבדל בינו לבין M-Audio 2496 שמחירו בארץ נע בין 700 ל 800 ש"ח?
המפרט נראה, על פניו, זהה.
לפי מה שהצלחתי להבין Delta DiO היא חברת בת, או משהו שכזה, של M-Audio.
אשמחאם מישהו מכיר ויוכל לתרום מהידע שלו.
קראתי באתר לא מעט פוסטים נהדרים בנושא שממליצים על כאלה וכאלה כרטיסים.
הרצון שלי הוא בכרטיס שפשוט יצליח "להוציא" סאונד טוב יותר מהמחשב,
שכרגע מחובר מכרטיס OnBoard למגבר.
אולם רוב הכרטיסים שהומלצו כאן הם סופר מקצועיים ושמים גם דגש גדול על הקלטה למחשב
(הן ע"י מוזיקאים והן ע"י אנשים שרוצים להקליט מוזיקה ממקורות אנלוגים וכו'...)
דבר שלי אישית אין צורך בכלל, ולכן, כנראה, מחירם יקר יותר.
האם יש כרטיס קול ששם דגש על הוצאת סאונד בסטריאו (אין צורך ב 5.1 7.1 וכאלה)
ופחות, אם בכלל, על הקלטה?
במהלך חיפושי נתקלתי בכרטיס Delta DiO 2496 שנמכר בארץ במחיר של 449 ש"ח.
האם יש הבדל בינו לבין M-Audio 2496 שמחירו בארץ נע בין 700 ל 800 ש"ח?
המפרט נראה, על פניו, זהה.
לפי מה שהצלחתי להבין Delta DiO היא חברת בת, או משהו שכזה, של M-Audio.
אשמחאם מישהו מכיר ויוכל לתרום מהידע שלו.
הכרטיסים שמבצעים הקלטה , זה בגלל העובדה שעד כה השוק לכרטיסים טובים היה של מוסיקאים שזקוקים לאולפן בייתי . עקב כך הכרטיסים הטובים הם מכילים יכולות הקלטה . זה עדיין לא סיבה לשלול אותם (אלא להפיך ).
אני עדיין בתהליך של למידת הנושא כך שלא אוכל לתת לך המלצות ספציפיות , רק שתידע שEMU 1212 זה הכרטיס הכי טוב ברמה ביתית (ללא הקלטה ) , ויש לו בעיות עם הדרייברים (ממה ששמעתי אתה צריך להחליף מוד בדרייבר כשאתה עובר לקצב דגימה אחר ), מחוץ לזה אאל"ט אין לו בעיות בXP .
משם והלאה ברמת הטיב והמחיר זה כבר כרטיסים מקצועיים שמתחילים מ500 דולר בארה"ב ועד 6000 דולר , כשהשמיים הם הגבול .
בטווח המחיר שלך הייתי מציע לך לבדוק את הESL ג'ולידה שקיבל בכול מקום מחמאות על יכולותיו
אני עדיין בתהליך של למידת הנושא כך שלא אוכל לתת לך המלצות ספציפיות , רק שתידע שEMU 1212 זה הכרטיס הכי טוב ברמה ביתית (ללא הקלטה ) , ויש לו בעיות עם הדרייברים (ממה ששמעתי אתה צריך להחליף מוד בדרייבר כשאתה עובר לקצב דגימה אחר ), מחוץ לזה אאל"ט אין לו בעיות בXP .
משם והלאה ברמת הטיב והמחיר זה כבר כרטיסים מקצועיים שמתחילים מ500 דולר בארה"ב ועד 6000 דולר , כשהשמיים הם הגבול .
בטווח המחיר שלך הייתי מציע לך לבדוק את הESL ג'ולידה שקיבל בכול מקום מחמאות על יכולותיו
- yossi126
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 778
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
החיבור עצמו לא מעיד על עדיפות כזו או אחרת.shantax כתב:תודה רבה על התשובות (אגב, יש כרטיס שאתה ממליץ עליו ספציפית מנסיון?)
לא כ"כ הבנתי, אז זאת אומרת שבמקרה של כרטיס קול מקצועי עדיף דווקא חיבור רגיל מאשר חיבור דיגיטלי? כי תמיד חשבתי שחיבור דיגיטלי נחשב ליותר "איכותי" בעקרון.2. רוב כרטיסי הקול המקצועיים והחצי מקצועיים טובים משמעותית מDAC שבמגבר.......
אופי החיבור תלוי באיזה רכיב במערכת שלך מעבד סאונד בצורה טובה יותר, ולרוב כרטיסי קול עושים זאת בצורה טובה יותר ממגברים (אנלוגי).
חיבור דיגיטלי בדרך כלל נעשה בין טרנספורט (העברת מידע דיגיטלי) לDAC/CDP שיהיו איכותיים יותר מהמגבר/טרנספורט.
ולגבי כרטיס מומלץ, לי אישית יש רבולושן 5.1 וזה כרטיס מצוין וגם העלות שלו נמוכה לתועלת שהוא מפיק (לאוזניות אני מעביר דיגיטלי לDAC ).
truejoker , 1212m כבר לא הכרטיס הכי טוב
הAsus Xonar 2D החדש לוקח בגדול.
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
yossi126 כתב :
לא נכון . אל תטעה אנשים . הכרטיסים דומים מאד אחד לשני כאשר בדברים מסוימים אחד עולה על השני ולהיפך - השאר הוא ענין של העדפה אישית של המאזין .truejoker , 1212m כבר לא הכרטיס הכי טוב [חיוך]
הAsus Xonar 2D החדש לוקח בגדול....
לו הייתי רוטשילד ...
אוקי, תודה לכל מי שענה. אבל מה שעדיין מטריד אותי הוא השאלה לגבי היכולת של כרטיסי קול מקצועיים למוזיקה לפעול במשחקים. העניין הוא שלגבי משחקים אני בכלל לא צריך סראונד או אפקטים מיוחדים, אלא רק לשמוע טוב בסטריאו - מה שכן חשוב לי רק שהכרטיס יעבוד כמו שצריך ולא יגרום לשום בעיות. לפי מה שקראתי באינטרנט בחיפוש בכל מיני פורומים כרטיסי קול מקצועיים כמו למשל האודיופיל של מ-אודיו עלולים ממש ליצור בעיות רציניות במשחקים שונים.
בביקורות שונות שקראתי על כרטיסי קול מקצועיים מציינים בדר"כ אם הם תומכים במשחקים או לא, אבל כאמור זה לרוב רק לגבי אפקטים מיוחדים וכדומה, השאלה שלי אם יש כרטיס קול טוב שמיועד ספציפית לשמיעת מוזיקה בסטריאו ושיעבוד בצורה תקינה לגמרי במשחקים?
בביקורות שונות שקראתי על כרטיסי קול מקצועיים מציינים בדר"כ אם הם תומכים במשחקים או לא, אבל כאמור זה לרוב רק לגבי אפקטים מיוחדים וכדומה, השאלה שלי אם יש כרטיס קול טוב שמיועד ספציפית לשמיעת מוזיקה בסטריאו ושיעבוד בצורה תקינה לגמרי במשחקים?
תשמע ממה שהבנתי (ואני לא ממש בטוח בזה ) אם אתה צריך כרטיס למשחקים וגם לסטריאו , אזי תקנה כרטיס טוב ותחבר דיגטאלית לDAC חיצוני טוב . הבעיה היא שDAC נורמאלי עולה כ2000 ש"ח וDAC מעולה עולה כ1000 דולר בחו"ל . כשכרטיס מקצועי עם הקלטה שיתן לך DAC בערך באותה רמה יעלה כ2500-3500 ש"ח
ולנירס וליוסי מה ההבדלים בין הEMU והXSONAR וכמה בערך עולה הXSONAR ?
ולנירס וליוסי מה ההבדלים בין הEMU והXSONAR וכמה בערך עולה הXSONAR ?