האם כדי לרכוש אחריות של MACK?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
yarino פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #1 

האם יש למישהו נסיון עם הארכת האחריות על מקרנים של MACK ?
ניתן לסמוך לסמוך על זה? ובמקרה של תקלה במקרן איזו מעבדה נותנת את השירות?
הבנתי שיש טכנאים בודדים בארץ שיודעים לתקן מקרנים.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

אני יכול להעיד רק לפי העדויות של חברים ב AVS. קראתי שם תגובות רבות של אנשים שעשו אחריות זו, מעולם לא שמעתי ביקורת שלילית על מקרן שלא תוקן תחת האחריות כאשר התקלקל, או נורה שלא הוחלפה כאשר נשרפה (כאשר נשרפת הנורה הם פשוט מאפשרים לקנות חדשה, בלי אפילו לשלוח להם את השרופה). המוניטין של MACK לפי מה שקראתי, הוא ללא רבב.

התיקון של המקרן בארץ יעשה במעבדה של היבואן, בתשלום מלא. MACK לאחר מכן יזכו אותך על התשלום ששילמת (צ'ק בדואר).

במידה והיבואן לא מסכים לתקן את המקרן בתשלום, צריך יהיה לברר אם MACK מסכימים שתתקן במעבדה לא של היבואן (שבטח תסכים לתקן). במידה והם לא מסכימים, תצטרך לשלוח את המקרן לתיקון בחו"ל (אם תרצה שהתיקון יתבצע תחת האחריות של MACK).

בכל מקרה, קנית מקרן ב 15 אלף ש"ח. לא להשקיע 260 דולר על הרחבת האחריות מעבר לשנה אחת (גם אם בחו"ל), זה לדעתי פשוט חוסר אחריות (תרתי משמע). אבל זו רק דעתי (שלא נדבר על ביטוח הנורה, שנותן שקט שאין לאף בעל מקרן בארץ).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #3 

לפני שאתה אומר "חוסר אחריות" שים לב למספרים. האחריות שציינת עולה 7% ממחיר המקרן !

גם בלי להיכנס למספרים, בהנחה שMACK אומנם הגונים, אז ברור שהם לא נותנים מחיר זול יחסית לסיכון, אלא מחיר שנובע מהסיכון האמיתי + רווח בשבילם.
עם מקרן כמו עם כל מכשיר חשמל, אם יתקלקל ותצטרך לתקן זה לא ישבור אותך כלכלית, זה סתם יבאס. מצד שני, גם די מבאס לשלם עוד 1000 ש"ח על התחלה.

לסיכום, אחריות כזו, כמו כל ביטוח של סכומים קטנים זה בעיקר "מוצר פסיכולוגי" . זה בוודאי לא "חוסר אחריות" לא לרכוש זאת.
משה

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

הזמנתי מצלמה שבוע שעבר ב 1150 שקל , והוספתי עוד 210 שקל לאחריות ל 5 שנים של MACK.
אני מקווה שלא עשיתי טעות...

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לפני שאתה אומר "חוסר אחריות" שים לב למספרים. האחריות שציינת עולה 7% ממחיר המקרן !
...
משה, לא לעשות את האחריות של MACK על מקרן כמו ה AE2000 זה לא רק חוסר אחריות, אלא לדעתי זה פשוט גובל בפשע.
גם בלי להיכנס למספרים, בהנחה שMACK אומנם הגונים, אז ברור שהם לא נותנים מחיר זול יחסית לסיכון, אלא מחיר שנובע מהסיכון האמיתי + רווח בשבילם.
...
על מה אתה מדבר ?, הסיכון שלהם הוא אדיר, אני פשוט לא מבין כיצד הם מוכנים לתת כזו אחריות בכזה מחיר, ועוד להיות בעלי מוניטין ללא רבב.
עם מקרן כמו עם כל מכשיר חשמל, אם יתקלקל ותצטרך לתקן זה לא ישבור אותך כלכלית, זה סתם יבאס. מצד שני, גם די מבאס לשלם עוד 1000 ש"ח על התחלה.
...
בוא אגיד לך מה באמת מבאס. מה שבאמת מבאס זה להוציא 15 אלף ש"ח על מקרן חדש, וכמו כל החברים בפורום הזה, לפחד על הנורה באופן תמידי וללא הפסקה, וכתוצאה מכך להגביל את כמות התכנים ואופן הצפייה במקרן, מהחשש התמידי שהנורה תלך לעזאזל ותצטרך להשקיע 400 דולר בנורה חדשה. מה שבאמת מבאס זה שאחריות היצרן היא לשנה בלבד (על המקרן הזה), בעוד המקרן זו חיה בלתי יציבה בעליל, אשר בקלי קלות יכולה לתפוס קילקול שעלות תיקונו עולה בערך כמו עלות המקרן.

אני לא יודע מה אתכם, אבל את המקרן שלי אני רוצה להפעיל כמה שבא לי, ולהדליק ולכבות אותו גם 20 פעם ביום, כל יום, בלי טיפת חשש מעלות הנורה. אני רוצה לדעת שהתשלום הראשוני שאני משלם על המקרן, הוא גם יהיה התשלום האחרון במשך 3 השנים הראשונות, ושהוא יבטיח לי פעילות תקינה ומושלמת. אני רוצה לדעת שכאשר אבוא למכור את המקרן כעבור שנה-שנתיים-שלוש של שימוש, שהוא בוודאות יעבוד, ואפילו תהיה עליו עוד אחריות, דבר שיעלה את מחירו בשוק היד השניה בלפחות 1000 ש"ח. אני חושב שבטחון ברמה הזו בהחלט שווה $260 (פחות מעלות נורה אחת של המקרן), על עסקה שעלותה $3000.
לסיכום, אחריות כזו, כמו כל ביטוח של סכומים קטנים זה בעיקר "מוצר פסיכולוגי" . זה בוודאי לא "חוסר אחריות" לא לרכוש זאת.
...
במקרה הפרטי של מקרנים, האחריות המוצעת ע"י MACK - תשלום של 260 דולר, עבור 4 שנים אחריות על המקרן (בארץ), ו 3 שנים אחריות על הנורה, מדובר באחריות שאני מוכן כמעט לחתום שיעשה בה שימוש. אגיד לך יותר מכך, שמעתי לא פעם על מבוטחי MACK, אשר הרגישו שכעבור מספר שעות מסוים על הנורה, התמונה הפכה להיות כהה מדי לטעמם (דבר טבעי עבור כל הנורות), ו MACK איפשרה להם לקנות נורה גם במצב הזה. להגיד לך שאני מבין כיצד המודל הכלכלי של MACK עובד, אני לא יכול, אבל זה לא צריך לעניין את הלקוח.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #6 

תראה, אם אתה טוען שבעל הבית באמת השתגע ומחלק פה מתנות חינם, אז אין ויכוח. גם אני אקנה.
פשוט נראה לי בלתי סביר שחברה שזו פרנסתה, הרי זה לא משהו נלווה למכירת המקרן אלא המוצר היחידי שהם מוכרים לך, תמכור בהפסד שלדבריך הוא כמעט בטוח.
אני רוצה לדעת שהתשלום הראשוני שאני משלם על המקרן, הוא גם יהיה התשלום האחרון
...
זו הסיבה שהגדרתי את זה כ"מוצר פסיכולוגי". מה איכפת לך בעצם? לבן אדם יש הוצאות קבועות והוצאות שבאות בהפתעה. למה דווקא עם מקרן (או כל מוצר אחר) צריך להימנע מתשלום נוסף? כשאתה קונה אחריות אתה בעצם מתנדב לשלם תשלום נוסף על ההתחלה.
באופן כללי, אל תתיחס למקרן בצורה מיוחדת. גם לא למזגן וגם לא למקרר. יש לאדם מספיק מוצרים שהוא יכול "לבטח את עצמו" על ידי חיסכון בביטוחים מסוג זה כמדיניות כללית.
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תראה, אם אתה טוען שבעל הבית באמת השתגע ומחלק פה מתנות חינם, אז אין ויכוח. גם אני אקנה.
פשוט נראה לי בלתי סביר שחברה שזו פרנסתה, הרי זה לא משהו נלווה למכירת המקרן אלא המוצר היחידי שהם מוכרים לך, תמכור בהפסד שלדבריך הוא כמעט בטוח.
...
חברת MACK לא מוכרת רק אחריות למקרנים, אלא אחריות למגוון רחב מאוד של מוצרים אלקטרוניים.
זו הסיבה שהגדרתי את זה כ"מוצר פסיכולוגי". מה איכפת לך בעצם? לבן אדם יש הוצאות קבועות והוצאות שבאות בהפתעה. למה דווקא עם מקרן (או כל מוצר אחר) צריך להימנע מתשלום נוסף? כשאתה קונה אחריות אתה בעצם מתנדב לשלם תשלום נוסף על ההתחלה.
...
למה ?, מכיוון שכאשר אני קונה כל מוצר אלקטרוני אחר (מקרר, מזגן), עצם זה שלא עשיתי עליו הרחבת אחריות, לא גורם לי לשנות את התנהגות השימוש שלי בו.

אם היית אומר כעת לכל בעלי המקרנים בפורום, שלמשך 3 השנים הבאות, אתה משלם להם על כל קילקול שיכול להיות במקרן (כולל נורה), רובם המוחלט היו משתמשים במקרן בצורה חופשית יותר.

שוב, הבעיה עם מקרנים הוא שהם מאוד מאוד לא אמינים. זה בהחלט המוצר מספר 1 בבית מבחינת חוסר אמינות (בייחוד בגלל הנורה). בנוסף, עלויות התיקון הם מאוד מאוד גבוהות, אפילו עבור Polarizer פשוט שהלך, אתה נדרש לתשלום של אלפי שקלים.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

מסכים לחלוטין עם נועם. בתור משתמש "כבד" במקרן, אין לי ספק שהמקרן הקרוב שלי יקנה עם אחריות MACK

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

אז אתה חושב שהם מסבסדים את אחריות המקרנים במטרה למכור לך אחריויות (ככה אומרים?) על מכשירים אחרים אמינים יותר?
אולי. אם זה ככה אז בהחלט יש פה מציאה. לי בכל מקרה, 7% לא נשמע זול במיוחד.
למה ?, מכיוון שכאשר אני קונה כל מוצר אלקטרוני אחר (מקרר, מזגן), עצם זה שלא עשיתי עליו הרחבת אחריות, לא גורם לי לשנות את התנהגות השימוש שלי בו.
...
זה כנראה עיניין אישי. אני לא משתמש אחרת במכשירים, כולל מקרן (שאגב לא מזמן הסתיימה עליו אחריות היבואן) בהתאם לשיקולים כאלה.
זכור שמדובר רק בנזק הכספי. זה עדיין מבאס שמתקלקל מכשיר, גם אם אין נזק כספי, כך שעדיין תהיה לך סיבה, אם תרצה, לפחד להשתמש במקרן :-)
זה כמו שלא סביר פחות לנעול ולהגן על הבית רק בגלל שעשית ביטוח תכולה.
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אז אתה חושב שהם מסבסדים את אחריות המקרנים במטרה למכור לך אחריויות (ככה אומרים?) על מכשירים אחרים אמינים יותר?
אולי. אם זה ככה אז בהחלט יש פה מציאה. לי בכל מקרה, 7% לא נשמע זול במיוחד.
...
לא סביר שמדובר בסיבסוד, אבל בהחלט בעיסקה מצוינת מבחינת הצרכן. אם אתה הולך להשתמש במקרן בצורה נרחבת (להדליק ולכבות פעמים רבות, ולצפות בהכל בחופשיות), אני לא חושב שיהיה פאסימי להגיד שהנורה תלך בתקופה של 3 שנים. לכן האחריות שווה אפילו רק בגלל הנורה. נורה עולה יותר מאשר 7% מערך המקרן.
זה כמו שלא סביר פחות לנעול ולהגן על הבית רק בגלל שעשית ביטוח תכולה.
...
זה לא אותו דבר. הינה, עובדה, אני לא מוכן להשאיר את הדלת בבית פתוחה למרות שיש לי ביטוח תכולה, ולמרות זאת הביטוח על הנורה ל 3 שנים יגרום לי לעבוד עם המקרן בצורה הרבה יותר אינטנסיבית.

מצטער, אני פשוט לא מבין מה גורם לאדם להוציא 15 אלף ש"ח על מקרן שידוע כמוצר מאוד מאוד לא אמין, ולא להוסיף עוד 1000 ש"ח, ע"מ לקבל ביטוח מלא על כל החלקים, לשנים רבות.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 20/11/2007 17:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

זה שנורה תלך במשך 3 שנים זה די פסימי, אלא אם כן אתה צופה בטלויזיה במקרן. במקרה האחרון זה באמת כדאי. זה כבר דומה לאחד עם שיניים דפוקות שמתברג לתוכנית ביטוח שיניים של איזה קולקטיב :-)

באותו עיניין, קראתי שהאחריות שלהם על המקרן (לא על הנורה) צריכה להירכש תוך זמן קצר מסוים מרכישת המקרן אך נכנסת לתוקף אחרי תפוגת אחריות היצרן. האם זה לא דופק קצת את הישראלי שיביא מקרן מארה"ב. רוב הסיכויים שאם יש דפקטים במקרן הם יתגלו די מהר על ההתחלה.
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

באותו עיניין, קראתי שהאחריות שלהם על המקרן (לא על הנורה) צריכה להירכש תוך זמן קצר מסוים מרכישת המקרן אך נכנסת לתוקף אחרי תפוגת אחריות היצרן. האם זה לא דופק קצת את הישראלי שיביא מקרן מארה"ב. רוב הסיכויים שאם יש דפקטים במקרן הם יתגלו די מהר על ההתחלה.
...
נכון, וזו כנראה אחת הסיבות שהאחריות הזו נראית כמסובסדת. עם זאת, שני דברים:
1. האחריות על מקרן היא ל 4 שנים לאחר אחריות היצרן. תקופה ארוכה מאוד בה יכולות להתגלות בעיות כתוצאה משחיקה.
2. ה AE2000 מכיל רק שנה אחת של אחריות יצרן, שזה המצב האידיאלי לישראלי שעושה אחריות MACK.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

מצטער, אני פשוט לא מבין מה גורם לאדם להוציא 15 אלף ש"ח על מקרן שידוע כמוצר מאוד מאוד לא אמין, ולא להוסיף עוד 1000 ש"ח, ע"מ לקבל ביטוח מלא על כל החלקים, לשנים רבות
...
נסחפת קצת. זה שהאמינות של מקרנים היא פחותה ממכשירים אחרים בתחום הבידור הביתי זה נכון.
מכאן ועד להגיד שזה "מאוד לא אמין" (ואתה אפילו מכפיל את ה"מאוד") הדרך ארוכה.
לפי דבריך זה נשמע כאילו התקלה מובטחת. אני בכלל אולי לא הייתי קונה מקרן אם זה היה נכון.
אני יכול להגיד לך שממבט על מקרנים בכמויות במקום העבודה וגם מהנכתב בפורום הזה אני מקבל רושם אחר לגמרי. (קח בחשבון שלתקלות במקרן יש נראות גבוהה, כי על תקלות בדרך כלל כותבים בפורומים).

אז התשובה לשאלה למעלה היא די פשוטה. ישנם אנשים שלא ישנים טוב בלילה בגלל שיש סיכון להוצאה בלתי צפויה אך ישנם כאלה שמעדיפים לחיות עם הסיכון ולהשתמש ב1000 ש"ח למטרות אחרות. האחריות הזו, גם אם היא כדאית מבחינת מחיר מול סיכון כפי שאתה אומר, לא עונה על שום קריטריון של מוצר חיוני. זה מוצר שמתאים לחלק ולא מתאים לאחרים.
לא נעים לי להיות זה שמגלה לך :P :D , אך בחיים יש לך המון סיכונים כספיים רציניים שאפילו אין לך שום דרך להתגונן מפניהם, תקלה במקרן היא די שולית במבט הכללי :-)
משה

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

לפי דבריך זה נשמע כאילו התקלה מובטחת. אני בכלל אולי לא הייתי קונה מקרן אם זה היה נכון.
...
ללא האחריות של MACK, אני באמת לא הייתי קונה מקרן ב 15 אלף ש"ח, בוודאי לא כזה עם אחריות לשנה בודדת.
אני יכול להגיד לך שממבט על מקרנים בכמויות במקום העבודה וגם מהנכתב בפורום הזה אני מקבל רושם אחר לגמרי. (קח בחשבון שלתקלות במקרן יש נראות גבוהה, כי על תקלות בדרך כלל כותבים בפורומים).
...
אם הדעה שלי לא מספיק טובה עבורך, קח את הדעה של ארט מ Projectorreviews אשר מבקר מקרנים באופן מקצועי כבר שנים רבות, לגבי האחריות על ה AE2000 (מהביקורת שלו שהתפרסמה אתמול):

[left]Out of warranty repairs can be really expensive. I urge anyone buying a projector with a single year warranty program, to get at least one more year. While 3rd party warranties may not be as painless as factory warranties, they could save you a bundle if you have a problem, and they are very inexpensive[/left].
אז התשובה לשאלה למעלה היא די פשוטה. ישנם אנשים שלא ישנים טוב בלילה בגלל שיש סיכון להוצאה בלתי צפויה אך ישנם כאלה שמעדיפים לחיות עם הסיכון ולהשתמש ב1000 ש"ח למטרות אחרות. האחריות הזו, גם אם היא כדאית מבחינת מחיר מול סיכון כפי שאתה אומר, לא עונה על שום קריטריון של מוצר חיוני. זה מוצר שמתאים לחלק ולא מתאים לאחרים.
...
זה מוצר חיוני עבור מי שרוצה להימנע מהוצאה פתאומית של 5 אלף ש"ח בגלל תקלה במקרן, ועבור מי שיודע שהוא ישתמש במקרן בצורה מוגבלת אם לא ידע שכל החלקים באחריות, ורוב האנשים הם כאלו.

לדוגמא, מישהו בשם "משה", לפני מספר ימים כתב שהוא מכבה את המקרן אם הוא לא משתמש בו יותר מחצי שעה, ע"מ לשמור על חיי הנורה שלו (בכדי שלא יצטרך להוציא אלפי שקלים לקנות נורה חדשה). אם הנורה הייתה באחריות ל 3 שנים, סביר להניח שמשה היה מרשה לעצמו לנהוג אחרת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

אני מניח שאותו ארט הוא מומחה למקרנים.
הדיעה שהוא מביע פה לא קשורה לתחום המקרנים, אלא לגישה אישית לנושא של ביטוחים ואין פה נכון ולא נכון. תרשה לי לקבוע שאולי אני מתמצא בנושא זה יותר ממנו. הגישה שלו (וגם שלך) של ללכת על בטוח היא מאוד נפוצה אצל צרכנים מסיבות אינטינקטיביות של "שנאת סיכון" לגבי סיכון בלתי צפוי לעומת קבלת ההפסד היזום (קניית ביטוח) בהשלמה.
שלא תקבל את הרושם, אגב, שאני בהכרח לא הייתי רוכש את אותה אחריות. הייתי בוחן את זה, במיוחד לאור זה שאתה טוען שזה זיל הזול. אני פשוט מתנגד לקביעה הפסקנית שלך שזה דבר ברור וזה "חסר אחריות" לא לעשות כן.
זה מוצר חיוני עבור מי שרוצה להימנע מהוצאה פתאומית של 5 אלף ש"ח בגלל תקלה במקרן,
...
נתת מספר אז עכשיו זה קל, אתה מעריך את הסיכון של תקלה למעל 20% ? :-) טוב, לא מדויק, יש גם את עיניין הנורה.
לדוגמא, מישהו בשם "משה", לפני מספר ימים כתב שהוא מכבה את המקרן אם הוא לא משתמש בו יותר מחצי שעה, ע"מ לשמור על חיי הנורה שלו (בכדי שלא יצטרך להוציא אלפי שקלים לקנות נורה חדשה). אם הנורה הייתה באחריות ל 3 שנים, סביר להניח שמשה היה מרשה לעצמו לנהוג אחרת.
...
מי זה הפסיכי הזה ? :lol:
אתה אבל טועה. אני מעדיף לשמור על חיי הנורה גם אם היא חינם. להחליף נורה זה ניג'וס לא קטן. צריך להוריד את המקרן וצריך לקנות את הנורה. אולי בכלל אשדרג את המקרן לפני שאצטרך לעשות כך.
לכבות מקרן זה לחיצת כפתור, לא ביג דיל. אני גם מכבה את האור שאני יוצא מהחדר לזמן ארוך, מין הרגל שכזה. מה שבטוח, אני לא נמנע מלהדליק את המקרן מחישובי נורה.
אתה מזכיר לי את החברה שנוהגים אחרת ברכב פרטי וברכב ליסינג. עד כמה שאני מכיר את עצמי, אני לא כזה.
משה

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

תיקון:אם אנחנו מדברים על אותו "משה", הוא אמר שלא מדליק את המקרן בישביל תוכן של חצי שעה....

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

אז כנראה אנחנו לא מדברים על אותו אחד.
זה שיש לי היכרות אינטימית איתו, כתב שהוא לא מכבה לחצי שעה . לא אותו דבר.
משה

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

אז כנראה כתבו שלושה מושהים בזמן האחרון ("...כתב שהוא מכבה את המקרן אם הוא לא משתמש בו יותר מחצי שעה") :lol:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

lito כתב:אז כנראה כתבו שלושה מושהים בזמן האחרון ("...כתב שהוא מכבה את המקרן אם הוא לא משתמש בו יותר מחצי שעה") :lol:
...
תתיחס גם להקשר. השאלה הייתה אם לכבות לזמן קצר בין שימושים.
זה לא קשור להדלקה לזמן קצר לשימוש קצר.
משה

lito
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

הבנתי אותך. בכל מיקרה, אלה שני ביטויים שונם של אותו הגיון.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”