סדר הפעולות בהתקנת תוכנות +אילו קודקים להתקין?
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
biss
לנושא הקודקים:
אני מפעיל אותה קונפיגורציה על 4 מחשבים שונים בבית. עוד כמה עשרות אנשים עובדים עם אותם קודקים בלי בעיות:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
נכון שהכותרת היא Low end אבל כל מחשב "יהנה" מההתקנות האלו. אני מתנצל אם זה נשמע כמו פרסום עצמי... אבל זה לא. זה פשוט עובד.
גם אם תחליטי ללכת על קודקים אחרים, הבעיה היא לא מה תתקיני אלא מה בסוף באמת יפעל על המחשב שלך. בדרך כלל קודק אחרון שהותקן "משתלט" על ניגון הקבצים גם אם הוא לא מתאים להם בדיוק. תוכנות אחרות שתתקיני למשל תוכנות עריכת וידאו ואחרות מתקינות עוד קודקים וכך הלאה. בסוף יש סלט של קודקים ופילטרים ואת לא תקבלי את מה שהתכוונת אליו. הפתרון המוחלט הוא בסעיף 3 במדריך תוכנת DSFM. את מקבלת שליטה מוחלטת דרך ה REGISTRY מה סדר העדיפויות של ניגון קובץ אצלך במחשב. אז לא משנה מה תתקיני, ממליץ לך בכל מצב לבצע את שלב 3 ולהגדיר MERIT גבוה לקודקים שאת מעדיפה. כל תוכנה שמנגנת דרך DirectShow עובדת על אותן ההגדרות (לא PDVD למשל שמנגנת אך ורק דרך הקודק שלה). ישנן תוכנות שמאפשרות להגדיר את אותו סדר עדיפויות באופן פנימי כמו ZOOM PLAYER. כל תוכנות MEDIA CENTER כמו VNC MCE SAGE וכו' משתמשת באון ההגדרות. כך שמבצעים את הפעולה הזו פעם אחת וזה טוב לכולם. מדי פעם צריך רק לבדוק שלא השתבש עקב התקנות חדשות.
עופר
לנושא הקודקים:
אני מפעיל אותה קונפיגורציה על 4 מחשבים שונים בבית. עוד כמה עשרות אנשים עובדים עם אותם קודקים בלי בעיות:
נכון שהכותרת היא Low end אבל כל מחשב "יהנה" מההתקנות האלו. אני מתנצל אם זה נשמע כמו פרסום עצמי... אבל זה לא. זה פשוט עובד.
גם אם תחליטי ללכת על קודקים אחרים, הבעיה היא לא מה תתקיני אלא מה בסוף באמת יפעל על המחשב שלך. בדרך כלל קודק אחרון שהותקן "משתלט" על ניגון הקבצים גם אם הוא לא מתאים להם בדיוק. תוכנות אחרות שתתקיני למשל תוכנות עריכת וידאו ואחרות מתקינות עוד קודקים וכך הלאה. בסוף יש סלט של קודקים ופילטרים ואת לא תקבלי את מה שהתכוונת אליו. הפתרון המוחלט הוא בסעיף 3 במדריך תוכנת DSFM. את מקבלת שליטה מוחלטת דרך ה REGISTRY מה סדר העדיפויות של ניגון קובץ אצלך במחשב. אז לא משנה מה תתקיני, ממליץ לך בכל מצב לבצע את שלב 3 ולהגדיר MERIT גבוה לקודקים שאת מעדיפה. כל תוכנה שמנגנת דרך DirectShow עובדת על אותן ההגדרות (לא PDVD למשל שמנגנת אך ורק דרך הקודק שלה). ישנן תוכנות שמאפשרות להגדיר את אותו סדר עדיפויות באופן פנימי כמו ZOOM PLAYER. כל תוכנות MEDIA CENTER כמו VNC MCE SAGE וכו' משתמשת באון ההגדרות. כך שמבצעים את הפעולה הזו פעם אחת וזה טוב לכולם. מדי פעם צריך רק לבדוק שלא השתבש עקב התקנות חדשות.
עופר
Enjoy the Silence
-
biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
בשביל מה, אלון? בגלל שבגודל ה- HDD שלי אם אני רוצה להתקין, הבנתי שכדאי שהיה SP2 בתוכו כי אחרת הוא לא יזההaloni כתב:בשביל מה המאמץ של שילוב ה- SP2? פעם אחת מתקינים, עושים GHOST וסגרנו סיפור......
או שאן אני כבר מתקינה על מחיצה אחת מוכנה (בגודל 40 גיגה, אין צורך ואפשר לעדכן אח"כ?)
עוד שתי שאלות בנושא
כאשר אני כבר מורידה עדכונים את כל עדכוני האבטחה חובה להוריד, אבל האם יש עוד עדכונים שחובה להוריד או שהכל זה פונקציה של צרכים?
ואם כבר, האם יש עדכונים שמומלץ לי להוריד כי אצטרך אותם?
ותודה
zovirax, אשמח גם לטיפים אחריםzovirax כתב:תאמת שאין לי טיפים יש לי טיפ ל nlite...
לפעמים הוא דופק את ה BOOT של דיסק אז לא ליצור IMAGE באשף שם...
לפתוח NERO ובעזרת המדריך הזה לעשות BOOT
http://www.helpwithwindows.com/WindowsX ... ootcd.html
האמת שזה מדריך להכנסת ה SP2 ללא הnlite - תתיחסי לחלק השני (Creating a Bootable CD)
אם את רוצה לחסוך את החלק של הוצאת הבוט בעזרת IsoBuster, אני יכול לשלוח לך את הקובץ Microsoft Corporation.img....
דופק את ה BOOT ?
זה לא נשמע חביב במיוחד. רשמתי, לא אמיג'!
לחסוך את החלק של הוצאת הבוט? אשמח להרחבה בנושא..
וכמובן שאשמח לקובץ.
ותודה
isotoperisotoper כתב:תקשיבי, לאור מה שהבנתי מהפוסט :
2. אם קנית את המחשב עם וינדוס XP, הוא לא אמור להגיע כבר עם ?SP2
4. התקנת VMC עדיפה בהרבה על כל השאר במיוחד למי שמתחיל בתחום, אבל MP טובה בהחלט ולא הייתי ממליץ לך לרוץ ולקנות מערכת הפעלה חדשה.
5. בקיצור, תתקיני את המקודדים הבסיסיים שהומלצו כאן, וגם את MP וזה יהיה בסדר גמור, לגבי הסרה של כל מיני תוכנות *** שהתקינו לך , כנסי להוספה והסרה של תוכניות, צלמי את המסך והציגי אותו כאן בפורום , אנחנו נגיד לך מה להסיר ומה להתקין.
6. איזה כיף להיות בחורה בפורום הזה, תראי כמה תשומת לב את מקבלת...
2. התקינו לי את ה- XP הישן שלי על המחשב החדש. לקנות היום XP חדש למחשב חזק? מטופש משהו, לא?
4. ויסטה היא אופציה, אבל כמו שאמרתי בינתים אנסה לעבוד על ה- XP. לקנות תמיד אפשר.
5. אשמח אם תעזרו לי , צילום מסך מצורף.
6..
ותודה
עפר, עדיין לא החלטתי בדיוק מה להוריד, נראה לי שאעבור שוב על המדריך שלך ועל מה שכתבו לי פה ואחליט סופית. יותר מסביר להניח שאקח ברצינות את סעיף 3 שלך..OferL כתב:biss
לנושא הקודקים:
גם אם תחליטי ללכת על קודקים אחרים, הבעיה היא לא מה תתקיני אלא מה בסוף באמת יפעל על המחשב שלך. בדרך כלל קודק אחרון שהותקן "משתלט" על ניגון הקבצים גם אם הוא לא מתאים להם בדיוק. תוכנות אחרות שתתקיני למשל תוכנות עריכת וידאו ואחרות מתקינות עוד קודקים וכך הלאה. בסוף יש סלט של קודקים ופילטרים ואת לא תקבלי את מה שהתכוונת אליו. הפתרון המוחלט הוא בסעיף 3 במדריך תוכנת DSFM. את מקבלת שליטה מוחלטת דרך ה REGISTRY מה סדר העדיפויות של ניגון קובץ אצלך במחשב. אז לא משנה מה תתקיני, ממליץ לך בכל מצב לבצע את שלב 3 ולהגדיר MERIT גבוה לקודקים שאת מעדיפה.
עופר...
מה שכן, אני תוהה אם ניתן להגביל הורדות של קודקים שמגיעים דרך תוכנות כדי שלא יחרבו לי את מה שכבר אצליח להביא למצב טוב.
כן עדיין לא הבנתי אם תוכנות אחרות שלפחות על פניו אינן קודקים (למשל תוכנות משרדיות שונות או תוספים לשועל האש יכולים גם הם להשפיע על הקודקים ולחרב אותם
ותודה
-
- בגלל מגבלת גודל קובץ והיות וטרם התקנתי פוטושופ הקטנתי את הצילום למינמים האפשרי
בנוסף מותקן כאמור SP2+ חייגן
נערך לאחרונה על ידי biss ב 20/11/2007 18:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
בדרך כלל לא רואים את התקנת הקודק בזמן התקנת התוכנה. אני אף פעם לא מתקן תוכנה בהתקנה אוטומטית ("typical" "express" ודומיהם) אלא תמיד עובר על כל אפשרויות ההתקנה ומוריד מה שלא רלוונטי (סרגלי כים מיותרים ושאר SPYWARE) אני מניח שרוב האנשים בפורום הזה עושים כמוני... אבל לא נתקלתי חוץ מבגירסה מסויימת של studio9 שהתוכנה שואלת אם להתקין או לא להתקין מקודד (במקרה ההוא MPEG2).biss כתב: מה שכן, אני תוהה אם ניתן להגביל הורדות של קודקים שמגיעים דרך תוכנות כדי שלא יחרבו לי את מה שכבר אצליח להביא למצב טוב.
כן עדיין לא הבנתי אם תוכנות אחרות שלפחות על פניו אינן קודקים (למשל תוכנות משרדיות שונות או תוספים לשועל האש יכולים גם הם להשפיע על הקודקים ולחרב אותם
ותודה...
NERO למשל מתקינה המון קודקים משלה. אולי אם מבטלים את התקנת NERO SHOWTIME אז הקודקים לא מותקנים. לא בדקתי.SAGE מתקינה AC3FILTER. בגירסה קודמת של SAGE הפילטר היה גירסה ישנה (1.10) שגרמה בעיות אודיו עד שמישהו שם לב ש SAGE החליפה את 1.45 ב 1.10... בכל מקרה אי אפשר אף פעם להיות בטוחים. הדרך לשלוט ב REGISTRY היא DSFM.
Enjoy the Silence
-
biss
- חבר ותיק

אז כנראה שיהיה DSFM 
אבל עדיין מקריאה בפורום נראה שכאשר קודקים מתנגשים זה גורם בלגן.
אין דרך אחרת לגרום לכך שלא יהיו?
אגב עופר, יש לך מושג מה עלול לגרום בעיות וכדאי להסיר מהרשימה שצרפתי
אגב, את המסנג'ר אני כנראה בינתיים משריאה (לפחות עד שאתקין משהו חלופי וטוב יותר
אבל , אני תוהה לגבי התוכנית
'windows live sing-in assistant
אני לא ממש בטוחה מה התפקיד שלה ואם כדאי להוריד.
מישהו יודע?
אבל עדיין מקריאה בפורום נראה שכאשר קודקים מתנגשים זה גורם בלגן.
אין דרך אחרת לגרום לכך שלא יהיו?
אגב עופר, יש לך מושג מה עלול לגרום בעיות וכדאי להסיר מהרשימה שצרפתי
אגב, את המסנג'ר אני כנראה בינתיים משריאה (לפחות עד שאתקין משהו חלופי וטוב יותר
אבל , אני תוהה לגבי התוכנית
'windows live sing-in assistant
אני לא ממש בטוחה מה התפקיד שלה ואם כדאי להוריד.
מישהו יודע?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
דופק את ה BOOT , התכוונתי לזה, שההתקנה של הדיסק לא עולה ב BOOTbiss כתב: zovirax, אשמח גם לטיפים אחרים![]()
דופק את ה BOOT ?
זה לא נשמע חביב במיוחד. רשמתי, לא אמיג'!
לחסוך את החלק של הוצאת הבוט? אשמח להרחבה בנושא..
וכמובן שאשמח לקובץ.
ותודה...
יש חלק שצריך להוציא את הקובץ IMG של ה BOOT מדיסק התקנה של ווינדוס.
אז אני כבר הוצאתי, לאיזה אימייל לשלוח? (קובץ 2K)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אני בדעה שכמה שפחות מתקינים כך יותר טוב.
אצלי ב HTPC שמריץ MCE מותקן רק FFDSHOW ו HAALI. הסרתי את PDVD 7.X כי באמת שאני לא חושב שפענוח ה MPEG2 המשופר שלו שווה לי את ההתעסקות ביתר המוזרויות של התוכנה והמקודד.
אצלי ב HTPC שמריץ MCE מותקן רק FFDSHOW ו HAALI. הסרתי את PDVD 7.X כי באמת שאני לא חושב שפענוח ה MPEG2 המשופר שלו שווה לי את ההתעסקות ביתר המוזרויות של התוכנה והמקודד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כן גם ב H264 אני משתמש ב FFDSHOW TRYOUT. דרך אגב יש גרסאות ה TRYOUT שכן תומכות ב SMP ומקבלים שם תוספת של 20% בביצועים בפענוח H264: http://forum.doom9.org/showthread.php?p ... ost1048759
איזה מוזריות יש לתוכנה?Catskinner כתב:אני בדעה שכמה שפחות מתקינים כך יותר טוב.
אצלי ב HTPC שמריץ MCE מותקן רק FFDSHOW ו HAALI. הסרתי את PDVD 7.X כי באמת שאני לא חושב שפענוח ה MPEG2 המשופר שלו שווה לי את ההתעסקות ביתר המוזרויות של התוכנה והמקודד....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

נתקלתי בבעיות עם WMV ביותר ממחשב אחד וביותר מידי פעמים מכדי שזה יהיה מיקרי. יש גם צורך ביותר מידי עבודה כדי להבטיח שמה שהוא יפענח יהיה רק MPEG2 ויש נטיה ל splitter שלו להידחף בגרף גם כשאתה כבר בטוח שהוא לא צריך לעלות יותר.
1. למה 2 תוכנות אנטיוירוס ? הסירי והישארי עם אחד מהם (לדעתי הישארי עם AVAST).
2. לגבי כל התקנות ה-Happauge שיש לך שם, המתיני לתגובה ממישהו שיש לו את הכרטיס הזה , יש לי תחושה שנסחפו שם עם ההתקנות.
3. לגבי NERO, יכול להיות שהוא שתל שם קודק מקודד מסויים, שווה אולי להסיר אותו ולהתקין מחדש אבל בהתקנה לבטל סימון של התקנת קודקים השייכים לו.
4. לאחר שניקית את הנ"ל , התקיני את FFDSHOW ואת מה שהמליצו לך כאן למעלה.
5. לגבי windows live sing-in assistant, עזבי אותו לנפשו, הוא לא מזיק בינתיים.
6. עדיין לא ציינת האם את עומדת לצפות בסרטי HD ?
2. לגבי כל התקנות ה-Happauge שיש לך שם, המתיני לתגובה ממישהו שיש לו את הכרטיס הזה , יש לי תחושה שנסחפו שם עם ההתקנות.
3. לגבי NERO, יכול להיות שהוא שתל שם קודק מקודד מסויים, שווה אולי להסיר אותו ולהתקין מחדש אבל בהתקנה לבטל סימון של התקנת קודקים השייכים לו.
4. לאחר שניקית את הנ"ל , התקיני את FFDSHOW ואת מה שהמליצו לך כאן למעלה.
6. עדיין לא ציינת האם את עומדת לצפות בסרטי HD ?
-
biss
- חבר ותיק

1. הוסרה
2. אני ממתינה ..
3. מצד אחד שמעתי שיש שם תוכנות טובות, מצד שני שעלול לגרום לצרות ואולי יש קודקים
מצד שלישי שמעתי שסיכוי קלוש שתהה לי אופציה לא להתקין את הקודקים.
ובכלל נאמר לי שכדאי להסיר דרך כלי הסרה מהאתר שלהם כך שלא ישארו מיני שאריות.
בקיצור, בולבלתי משהו
אבל מה התפקיד שלו, במה בדיוק הוא מועיל לי?
6. ב- HD, וב- DIVX ובאחרים
מה שכן בקשר לקול טרם קניתי רסיבר כך שאני מחוברת למערכת מיני ישנה.
כיצד זה משנה מבחינת הקודקים (רצוי שלא אהיה במצב בו הרסיבר אמור לפענח הכל ולא אשמע דבר)
ותודה
2. אני ממתינה ..
3. מצד אחד שמעתי שיש שם תוכנות טובות, מצד שני שעלול לגרום לצרות ואולי יש קודקים
מצד שלישי שמעתי שסיכוי קלוש שתהה לי אופציה לא להתקין את הקודקים.
ובכלל נאמר לי שכדאי להסיר דרך כלי הסרה מהאתר שלהם כך שלא ישארו מיני שאריות.
בקיצור, בולבלתי משהו
אבל מה התפקיד שלו, במה בדיוק הוא מועיל לי?
6. ב- HD, וב- DIVX ובאחרים
מה שכן בקשר לקול טרם קניתי רסיבר כך שאני מחוברת למערכת מיני ישנה.
כיצד זה משנה מבחינת הקודקים (רצוי שלא אהיה במצב בו הרסיבר אמור לפענח הכל ולא אשמע דבר)
ותודה
אז בעצם, אמיר, מומלץ להוריד אותו. נכון?amir_b כתב:בנוסף להמלצות של isotoper
יש לך שם גם ulead movie factory שגם לו קודקים משלו שעלולים לעשות לך צרות צרורות
בניגון תכני HD !
ותתחדשי
אמיר...
בהגדרות השמע של ה ffdshow את קובעת איזה קודק ישמש לאיזה סוג קבציםכיצד זה משנה מבחינת הקודקים (רצוי שלא אהיה במצב בו הרסיבר אמור לפענח הכל ולא אשמע דבר)...
אם ל DTS ו DD לא יוגדר קודק זה טוב אם יש לך רסיבר שמפענח בעצמו
אבל ברגע שאפילו תתקעי אוזניות (ה alc889a מזהה מה את מחברת ומנתקת)
ויזוהו את מייד תקבלי הודעה שאין לך קודק בנסיון לנגן תכני dts ו dd
לכן כל עוד שאת לא מתחברת דיגיטלית לרסיבר תסמני ב ffdshow
את כל הקודקים לקבצים שאת רוצה לשמוע אנאלוגית.
לגבי ה Ulead אם הוא הותקן לאחר ה ffdshow - בוודאות אני אומר לך (מנסיון) יהיו לך בעיות
אם ffdshow הותקן לאחר ה ulead לא צפויות בעיות .
אם את לא הולכת לעשות בו שימוש - רצוי שתסירי
באופן כללי - תסירי כל מה שאת לא צריכה !
תשאירי את המחשב עם המספר המינימלי של תוכנות הדרוש לך לביצוע כל המטלות שאת רוצה לבצע.
תפסת מרובה , לא תפסת .
אמיר
לגבי סעיף 2 את ממתינה ....
אז ככה חוץ מהדרייבר את בעיקרון לא צריכה דבר
תוכנות המדיה סנטר יעשו את העבודה ששאר התוכנות שהתקינו אמורות לעשות
אם את לא עומדת להשתמש בתוכנת מדיה סנטר כל שהיא אז תשאירי
יש לך שם מה שצריך כדי לראות TV להקליט ולתזמן .
מצד שני אם תחליטי לעבור ל vista אפילו את הדריבר לא תצטרכי להתקין .
הכרטיס מזוהה לבד ומבחינת pvr הויסטה עושה עבודה לא רעה בכלל ואני מצטרף לדעתו של
אלוני.
אמיר
אז ככה חוץ מהדרייבר את בעיקרון לא צריכה דבר
תוכנות המדיה סנטר יעשו את העבודה ששאר התוכנות שהתקינו אמורות לעשות
אם את לא עומדת להשתמש בתוכנת מדיה סנטר כל שהיא אז תשאירי
יש לך שם מה שצריך כדי לראות TV להקליט ולתזמן .
מצד שני אם תחליטי לעבור ל vista אפילו את הדריבר לא תצטרכי להתקין .
הכרטיס מזוהה לבד ומבחינת pvr הויסטה עושה עבודה לא רעה בכלל ואני מצטרף לדעתו של
אלוני.
אמיר
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אהה... אני רואה עוד כמה שטויות
nanoPEG - לא יודע מה זה , אבל בטח אפשר להעיף ...
וגם את ה 0nline Manuals for WinTV
האנטי וירוס, לדעתי בכלל כדי להתקין NOD32, או להמתין לחבילת סיקיוריטי שלהם.(אמורה לצאת בקרוב)
nanoPEG - לא יודע מה זה , אבל בטח אפשר להעיף ...
וגם את ה 0nline Manuals for WinTV
האנטי וירוס, לדעתי בכלל כדי להתקין NOD32, או להמתין לחבילת סיקיוריטי שלהם.(אמורה לצאת בקרוב)