סדר הפעולות בהתקנת תוכנות +אילו קודקים להתקין?
-
biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אז המחשב שלי אמור להגיע היום
לאחר מאבקים עם הטמעת ה- SP2 ב0 XP בקשתי מהחנות שתתקין לי אותו (כולל חלוקת HDD וכו.
כעת, בהנחה שאקבל אותו היום עם ה- XP וכל הכדכונים הרלונטים, מה סדר הפעולות שעלי לעשות?
ס. התקנת הרשת חיבור למודם ולראוטר וכל מה שיש שם. בלגן... (אולי צריך לבקש מהספק חיבור ללא חייגן)
1. התקנת אנטיוריוס
2. בדיקה אם מנהל ההתקנים מבקש ממני התקנות נוספות
3. התקנת האופיס שלי
4. התקנת שועל האש
5 התקנת קודקים (בהמלצת אמיר אחפש ואוריד את ה- CCCP)
6. התקנת התוכנות של ה- PVR
7. התקנת מדיה פורטל בשלבים שהוסברו לי בשרשור
8. התקנת megaEPG
9 התקנת הטלוויזיה האינטרנטית שעליה דיבר גל בריל כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=922
10. התקנת פוטושופ.
טעיתי בסדר? שכחתי משהו?
לאחר מאבקים עם הטמעת ה- SP2 ב0 XP בקשתי מהחנות שתתקין לי אותו (כולל חלוקת HDD וכו.
כעת, בהנחה שאקבל אותו היום עם ה- XP וכל הכדכונים הרלונטים, מה סדר הפעולות שעלי לעשות?
ס. התקנת הרשת חיבור למודם ולראוטר וכל מה שיש שם. בלגן... (אולי צריך לבקש מהספק חיבור ללא חייגן)
1. התקנת אנטיוריוס
2. בדיקה אם מנהל ההתקנים מבקש ממני התקנות נוספות
3. התקנת האופיס שלי
4. התקנת שועל האש
5 התקנת קודקים (בהמלצת אמיר אחפש ואוריד את ה- CCCP)
6. התקנת התוכנות של ה- PVR
7. התקנת מדיה פורטל בשלבים שהוסברו לי בשרשור
8. התקנת megaEPG
9 התקנת הטלוויזיה האינטרנטית שעליה דיבר גל בריל כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=922
10. התקנת פוטושופ.
טעיתי בסדר? שכחתי משהו?
נערך לאחרונה על ידי biss ב 19/11/2007 15:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
-
biss
- חבר ותיק

kalinium
מצד אחד יש את מה שאתה אומר,
מצד שני אני רואה שרשור של אמיר (שלו יש חומרה דומה מאוד לשלי, אולם בניגוד אלי עובד על ויסטה) לגבי ה- CCCP
ומתברר שהפתרון עשה את העבודה לא רק במקרה שלו
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 3&start=15
בנוסף יש את השירשור הזה בו Catskinner כותב :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=43812
שלא לדבר על המאמר הזה "ניגון קבצי 1080p על מחשבי Low-End, או איך להפוך מחשב חלש למכונת HD" ?
ttp://www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... le&sid=973
אבל המחשב שלי לא בדיוק חלש,
בקיצור הסתבכתי.
סדר בבלגן, מישהו?
תוספת: טרם קניתי רסיבר ומסך גדול. עד אז המחשב יהיה מחובר למערכת מיני ישנה ומסך מחשב ישן.
הבנתי שלגבי התקנת חבילת הקודקים CCCP זה לא משנה עלי רק לא לשנות את ברירות המחדל ולהגיד כסטריאו.
היה ויומלץ לי על דברים אחרים, יש להתחשב בנתונים אלו כי למרות שאני רוצה להתקין הכל כעת, כדי שברגע ששאר הדברים יגיעו אוכל ישר לחברם,
עדיין רצוי שלא היה מצב בו עקב הקודקים אשמע/ אראה פחות טוב (מבלעדיהם) או כלל לא...
מצד אחד יש את מה שאתה אומר,
מצד שני אני רואה שרשור של אמיר (שלו יש חומרה דומה מאוד לשלי, אולם בניגוד אלי עובד על ויסטה) לגבי ה- CCCP
ומתברר שהפתרון עשה את העבודה לא רק במקרה שלו
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 3&start=15
בנוסף יש את השירשור הזה בו Catskinner כותב :
ואני תוהה אם קודקים אלו מופיעים בחבילהף ואם לא האם יש צורך להוסיף אותםCatskinner כתב:CoreAVC הוא מפענח תוכנה בלבד ולכן עומס של 50% על CPU בפענוח סרט H.264 720P הוא נורמלי לחלוטין עם המעבד שלך.
כרגע, המפעחים היחידים המסוגלים להשתמש בהאצת חומרה בפענוח הם PDVD 7.X (האצה מלאה) ו Nero Showtime (האצה חלקית). בשני המקרים התמיכה בחומרה תופעל רק אם אתה לא רואה כיתוביות.
עדכון, גם ffdshow הוא מפענח בתוכנה....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=43812
שלא לדבר על המאמר הזה "ניגון קבצי 1080p על מחשבי Low-End, או איך להפוך מחשב חלש למכונת HD" ?
ttp://www.hometheater.co.il/modules.php?name= ... le&sid=973
אבל המחשב שלי לא בדיוק חלש,
בקיצור הסתבכתי.
סדר בבלגן, מישהו?
תוספת: טרם קניתי רסיבר ומסך גדול. עד אז המחשב יהיה מחובר למערכת מיני ישנה ומסך מחשב ישן.
הבנתי שלגבי התקנת חבילת הקודקים CCCP זה לא משנה עלי רק לא לשנות את ברירות המחדל ולהגיד כסטריאו.
היה ויומלץ לי על דברים אחרים, יש להתחשב בנתונים אלו כי למרות שאני רוצה להתקין הכל כעת, כדי שברגע ששאר הדברים יגיעו אוכל ישר לחברם,
עדיין רצוי שלא היה מצב בו עקב הקודקים אשמע/ אראה פחות טוב (מבלעדיהם) או כלל לא...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
לגבי הכנסת ה SP2 לתוך הווינדוס נקי...
הייתי גם ממליץ להכניס חבילת עדכונים http://www.ryanvm.net/msfn
למרות שהרבה זמן הוא לא הוציא גירסה חדשה....
(שמעתי שבקרוב תצא).
משתמשים ב nlite להכנסת ה SP והעדכונים להתקנה של הווינדוס XP
הייתי גם ממליץ להכניס חבילת עדכונים http://www.ryanvm.net/msfn
למרות שהרבה זמן הוא לא הוציא גירסה חדשה....
(שמעתי שבקרוב תצא).
משתמשים ב nlite להכנסת ה SP והעדכונים להתקנה של הווינדוס XP
-
biss
- חבר ותיק

zovirax
ניסיתי לעבוד עם ה- nlite. אפילו היה לי מדריך טוב מ- HWZONE אבל המחשב שעליו ניסיתי לעבוד עשה צרות. גם נסיון אחר לשילוב התגלה כמסובך / בעייתי כך שלבסוף ביקשתי מהחנות שיתקינו לי את המערכת. מתברר גם שהם ניסו להיות סופר נחמדים והתקינו בנוסף כל מיני תוכנות מהדיסק של ה-150 PVR וכנראה גם נרו (לא ברור בדיוק מה משם). שמעתי שחלקם עלול לעשות בעיות כך שיותר מאוחר אצטרך לבדוק ומקסימום להסיר חלק.
אתה מתכוון לשתי החבילות האלו?
Windows XP Updates
RyanVM's Windows XP Post-SP2 Update Pack 2.1.11 June 22, 2007
Directly integrate all post-SP2 hotfixes, plus a few other updates.
RyanVM Integrator 1.4.3 January 16, 2007
Graphical application made by MSFN members Paul_365 and Siginet for integrating the Update Pack
או רק לראשונה
ואגב לא כדאי להוריד את שאר העדכונים מהאתר של ווינדוס?
אגב, הם אמרו שהם התקינו לי כל מה שצריך. ונניח שהם אכן התקינו כל מה שהם חשבו שצריך, האם יש טעם להוריד דברים? לעשות מחדש?
בוודאי שברגע שאתחבר עם המחשב החדש אנסה לבדוק כמה שיותר מה קורה, מה מוגדר ובכלל
ומה אתה חושב לגבי הקודקים שבלבלו אותי?
אלון
מה לגבי הקודקים ש- Catskinner ציין?
ניסיתי לעבוד עם ה- nlite. אפילו היה לי מדריך טוב מ- HWZONE אבל המחשב שעליו ניסיתי לעבוד עשה צרות. גם נסיון אחר לשילוב התגלה כמסובך / בעייתי כך שלבסוף ביקשתי מהחנות שיתקינו לי את המערכת. מתברר גם שהם ניסו להיות סופר נחמדים והתקינו בנוסף כל מיני תוכנות מהדיסק של ה-150 PVR וכנראה גם נרו (לא ברור בדיוק מה משם). שמעתי שחלקם עלול לעשות בעיות כך שיותר מאוחר אצטרך לבדוק ומקסימום להסיר חלק.
אתה מתכוון לשתי החבילות האלו?
Windows XP Updates
RyanVM's Windows XP Post-SP2 Update Pack 2.1.11 June 22, 2007
Directly integrate all post-SP2 hotfixes, plus a few other updates.
RyanVM Integrator 1.4.3 January 16, 2007
Graphical application made by MSFN members Paul_365 and Siginet for integrating the Update Pack
או רק לראשונה
ואגב לא כדאי להוריד את שאר העדכונים מהאתר של ווינדוס?
אגב, הם אמרו שהם התקינו לי כל מה שצריך. ונניח שהם אכן התקינו כל מה שהם חשבו שצריך, האם יש טעם להוריד דברים? לעשות מחדש?
בוודאי שברגע שאתחבר עם המחשב החדש אנסה לבדוק כמה שיותר מה קורה, מה מוגדר ובכלל
ומה אתה חושב לגבי הקודקים שבלבלו אותי?
אלון
מה לגבי הקודקים ש- Catskinner ציין?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
העדכונים שאני מדבר הם כל העדכוני הבטחה והפיקסים ששיחררו מיקרוסופט מאז ה SP2
בגלל שזו כבר כמות עצומה , ריכזו הכל ובעזרת ה nlite ניתן להכניס את העדכונים לתוך ההתקנה של ווינדוס.
אני לא בטוח שהדרייברים שנמצאים בדיסק שמגיע עם הכרטיס הם הכי עדכניים, הייתי ממליץ לך לבדוק, ומקסימום להתקין מחדש מהאתר שלהם.
למה נתת להם לעשות את כל ההתקנה של הווינדוס , הם בטח יכניסו לשם דרייברים לא עדכניים ...
מומלץ להוריד דרייברים אפילו מהאתר של יצרן הצ'יפ - כמו REALTEK , NVIDIA וכו...
הדרייברים מהאתר של יצרן הלוח ( GIGABYTE) הם לא העדכניים ביותר.
בגלל שזו כבר כמות עצומה , ריכזו הכל ובעזרת ה nlite ניתן להכניס את העדכונים לתוך ההתקנה של ווינדוס.
אני לא בטוח שהדרייברים שנמצאים בדיסק שמגיע עם הכרטיס הם הכי עדכניים, הייתי ממליץ לך לבדוק, ומקסימום להתקין מחדש מהאתר שלהם.
למה נתת להם לעשות את כל ההתקנה של הווינדוס , הם בטח יכניסו לשם דרייברים לא עדכניים ...
הדרייברים מהאתר של יצרן הלוח ( GIGABYTE) הם לא העדכניים ביותר.
-
biss
- חבר ותיק

למה?
כי הסתבכתי עם השילוב של ה-SP2 - ב- XP ואולי בגלל המחשב שעליו ניסיתי לעשות את זה אבל ה- nlite נתקע כל פעם מחדש.
מה כעת?
למחוק חלק ממה שהם התקינו ולהתקין מחדש?
כי הסתבכתי עם השילוב של ה-SP2 - ב- XP ואולי בגלל המחשב שעליו ניסיתי לעשות את זה אבל ה- nlite נתקע כל פעם מחדש.
מה כעת?
למחוק חלק ממה שהם התקינו ולהתקין מחדש?
היי שלום ,
אני רואה שהשם שלי הוזכר כאן הרבה.....
אז שלא תבינו לא נכון, אני גם באופן כללי נגד חבילות קודקים !
הקודקים שקליניום מדבר עליהם - אני לא חולק עליו ולהיפך אני רק מחזק את מה שהוא אומר - זה בדיוק מה שצריך להתקין כדי לא לעשות בלאגן.
יוצאת מהכלל של "נגד חבילות" היא ה CCCP
אם תקראו בתיעוד שלה ממה שהיא בנויה - היא למעשה
למעשה ffdshow , haali vsfilter ושני נגנים: zoom ו mpc
אני משתמש בחבילה זו מפני שבניגוד לחבילות האחרות שעלולות לעשות בלגן החבילה הזו מכילה אך ורק מה שצריך ובנוחות של התקנה אחת.
וגם אפשר להתקין אותה במצב "ידני" ואז אפשר לשלוט ברמה פרטנית על מה שמותקן...
ואגב,
אני לא ממליץ על כלום ! אני רק מציין מה אני עשיתי ועובד אצלי ו/או יש לי נסיון איתו ובד"כ גם מנמק מה היו השיקולים שלי בעד ונגד . בתקווה שמה שטוב בשבילי יכול להיות טוב גם לאחרים . (הרי לזה נועד הפורום...)
למשל אם תסתכלו בשרשור ש biss הפנתה אתכם אליו אני לא ממליץ שם על כלום
אני רק מציין שם מה יש אצלי איך הגדרתי את זה וגם למה זה עובד. הבחור שם שאבד עצות
עשה כמו שאני עשיתי מתוך בחירה חופשית בתקווה שאצלו זה גם יעבוד (ואכן עכשיו זה עובד)
אמיר[/u]
אני רואה שהשם שלי הוזכר כאן הרבה.....
אז שלא תבינו לא נכון, אני גם באופן כללי נגד חבילות קודקים !
הקודקים שקליניום מדבר עליהם - אני לא חולק עליו ולהיפך אני רק מחזק את מה שהוא אומר - זה בדיוק מה שצריך להתקין כדי לא לעשות בלאגן.
יוצאת מהכלל של "נגד חבילות" היא ה CCCP
אם תקראו בתיעוד שלה ממה שהיא בנויה - היא למעשה
למעשה ffdshow , haali vsfilter ושני נגנים: zoom ו mpc
אני משתמש בחבילה זו מפני שבניגוד לחבילות האחרות שעלולות לעשות בלגן החבילה הזו מכילה אך ורק מה שצריך ובנוחות של התקנה אחת.
וגם אפשר להתקין אותה במצב "ידני" ואז אפשר לשלוט ברמה פרטנית על מה שמותקן...
ואגב,
אני לא ממליץ על כלום ! אני רק מציין מה אני עשיתי ועובד אצלי ו/או יש לי נסיון איתו ובד"כ גם מנמק מה היו השיקולים שלי בעד ונגד . בתקווה שמה שטוב בשבילי יכול להיות טוב גם לאחרים . (הרי לזה נועד הפורום...)
למשל אם תסתכלו בשרשור ש biss הפנתה אתכם אליו אני לא ממליץ שם על כלום
אני רק מציין שם מה יש אצלי איך הגדרתי את זה וגם למה זה עובד. הבחור שם שאבד עצות
עשה כמו שאני עשיתי מתוך בחירה חופשית בתקווה שאצלו זה גם יעבוד (ואכן עכשיו זה עובד)
אמיר[/u]
נערך לאחרונה על ידי amir_b ב 19/11/2007 18:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
biss, (איך קוראים לך אגב?)
עושה רושם שגם catskinner באותה דעה, הוא פשוט מסביר בפוסט ההוא איך כל אחד עובד.
לסכם:
1. powerdvd 7.3 (מציג BD ו HDDVD בהאצת חומרה ובעל מקודד MPEG2 לא רע בכלל תואם מדיה סנטר)
2. FFDSHOW (מטפל בכל סוגי האודיו והוידאו הנחוצים בתוכנה)
3. HAALI Splitter (נחוץ לפתיחת הקונטיינר של MKV ונדמה לי גם TS)
זה הכל, לא צריך חוץ מזה כלום, ומיותר להתקין חבילה שמתקינה שני מקודדים, עדיף להתקין פרטנית את הגירסאות הכי חדשות.
לסכם:
1. powerdvd 7.3 (מציג BD ו HDDVD בהאצת חומרה ובעל מקודד MPEG2 לא רע בכלל תואם מדיה סנטר)
זה הכל, לא צריך חוץ מזה כלום, ומיותר להתקין חבילה שמתקינה שני מקודדים, עדיף להתקין פרטנית את הגירסאות הכי חדשות.
HiFiMusic IL
- aloni
- חבר במועדון 10K

אי אפשר, צריך הרי גם DIVX XVID וכל פורמטי האודיו...
תרגום...
כנראה התנגש לך עם משהו אחר, אני מכיר המון המון אנשים שמתקינים רק את הנ"ל וברגע שהעבידו את זה פעם אחת כבר לא חושבים על מקודדים אחרים.
תרגום...
כנראה התנגש לך עם משהו אחר, אני מכיר המון המון אנשים שמתקינים רק את הנ"ל וברגע שהעבידו את זה פעם אחת כבר לא חושבים על מקודדים אחרים.
HiFiMusic IL
ואללה צודק...
פשוט כבר שכחתי שיש גם DIVX/XVID...
אני צופה רק בHD כבר יותר משנה, הפעם האחרונה שצפיתי בDIVX הייתה כשמשום מה אחד הפרקים ב"הפמליה" היה חסר בHD אז נאלצתי להוריד אותו בDIVX ולהתקין בשביל זה FFDSHOW...
פשוט כבר שכחתי שיש גם DIVX/XVID...
אני צופה רק בHD כבר יותר משנה, הפעם האחרונה שצפיתי בDIVX הייתה כשמשום מה אחד הפרקים ב"הפמליה" היה חסר בHD אז נאלצתי להוריד אותו בDIVX ולהתקין בשביל זה FFDSHOW...
הדיון הקבוע...
מלא יהודים = מלא דעות (כל אחד יש לו שתיים לפחות)
אתה מוזמן לנסות כל הצעה שנתנו לך, רובן יעבדו לך רק דבר אחד שאצלי גרם להחלטה חד משמעית במספר מערכות לא קטן (ככה זה שחברים שלך מגלים שאתה מבין
):
אך ורק!!! ffdshow - כל המקודדים שאתה צריך, רק סמן את כל המפורמטים בהתקנה
Halli - מיועד לצפיה ב HD
Pure Video - יאפשר לך לצפות בריפ של DVD, או מה שמוכר "בשוק" כ- DVDr
ומה הסיבה שהכריעה את הכף אצלי?
Media Control
הנ"ל הינו תוסף הכי חשוב שקיים לדעתי, הוא מאפשר בין השאר הרצת קבצי וידאו שמיקרוספט ויתרו על תמיכה בפונקציה הזו עבורם.
הערת אגב אחת... TVTonic מהמאמר שהזכרת שכתבתי (למיטב זכרוני) מיועד לויסטה ויותר מזה הוא עבור ויסטה מדיה סנטר, אז בדוק את הנקודה הזו לפי ההתקנה.
אתה מוזמן לנסות כל הצעה שנתנו לך, רובן יעבדו לך רק דבר אחד שאצלי גרם להחלטה חד משמעית במספר מערכות לא קטן (ככה זה שחברים שלך מגלים שאתה מבין
Halli - מיועד לצפיה ב HD
Media Control
הנ"ל הינו תוסף הכי חשוב שקיים לדעתי, הוא מאפשר בין השאר הרצת קבצי וידאו שמיקרוספט ויתרו על תמיכה בפונקציה הזו עבורם.
הערת אגב אחת... TVTonic מהמאמר שהזכרת שכתבתי (למיטב זכרוני) מיועד לויסטה ויותר מזה הוא עבור ויסטה מדיה סנטר, אז בדוק את הנקודה הזו לפי ההתקנה.
- aloni
- חבר במועדון 10K

גל, למעשה רוב הכותבים כאן (ובעצם גם אתה) תומכים בשימוש כמעט בלעדי ב- FFDSHOW.
HAALI כמו שאמרת חובה כספליטר ל- HD
ומה שנשאר זה MPEG2 לטלויזיה וDVD וכמובן גם BD ו HDDVD. כאן אפשר לבחור בין pure video ל- powerdvd, לדעתי powerdvd נותן פתרון מלא ואיכותי יותר, וגם יותר מתאים לכרטיס שלה.
HAALI כמו שאמרת חובה כספליטר ל- HD
ומה שנשאר זה MPEG2 לטלויזיה וDVD וכמובן גם BD ו HDDVD. כאן אפשר לבחור בין pure video ל- powerdvd, לדעתי powerdvd נותן פתרון מלא ואיכותי יותר, וגם יותר מתאים לכרטיס שלה.
HiFiMusic IL
-
biss
- חבר ותיק

אני מתכוונת, zovirax, בין היתר לדברים שכתבת בהודעתך: הדרייבים השונים של לוח האם, אולי גם למחוק כל מה שהם התקינו לי מה- PVR150 ולהתקין רק מה שצריך, גך כם לגבי ההתקנות מהנירוzovirax כתב:את מדברת על העדכונים?
אפשר עדיין להתקין מה WINDOWS UPDATE
לא צריך להתקין מחדש...
zovirax כתב: אני לא בטוח שהדרייברים שנמצאים בדיסק שמגיע עם הכרטיס הם הכי עדכניים, הייתי ממליץ לך לבדוק, ומקסימום להתקין מחדש מהאתר שלהם.
הדרייברים מהאתר של יצרן הלוח ( GIGABYTE) הם לא העדכניים ביותר....
aloni כתב:biss, (איך קוראים לך אגב?)
לסכם:
זה הכל, לא צריך חוץ מזה כלום, ומיותר להתקין חבילה שמתקינה שני מקודדים, עדיף להתקין פרטנית את הגירסאות הכי חדשות....
עם מה הוא עלול להתנגש?aloni כתב:אי אפשר, צריך הרי גם DIVX XVID וכל פורמטי האודיו...
תרגום...
כנראה התנגש לך עם משהו אחר, אני מכיר המון המון אנשים שמתקינים רק את הנ"ל וברגע שהעבידו את זה פעם אחת כבר לא חושבים על מקודדים אחרים....
להזכירך אני מתקינה על המחשב עוד כל מיני דברים שאינם קודקים....
גלGalBrill כתב:הדיון הקבוע...
אתה מוזמן לנסות כל הצעה שנתנו לך, רובן יעבדו לך רק דבר אחד שאצלי גרם להחלטה חד משמעית במספר מערכות לא קטן (ככה זה שחברים שלך מגלים שאתה מבין):
Halli - מיועד לצפיה ב HD
Media Control
הערת אגב אחת... TVTonic מהמאמר שהזכרת שכתבתי (למיטב זכרוני) מיועד לויסטה ויותר מזה הוא עבור ויסטה מדיה סנטר, אז בדוק את הנקודה הזו לפי ההתקנה....
אתה אומר שעלולה להיות לי בעיה להתקין אותו על ה- XP + המדיה פורטל?
יש דרך לבדוק את זה טרם ההתקנה?
ואגב, זה את , לא אתה ..