לפני קניית HTPC + מפרט - תקציב 4500 ש"ח
אני לפני קניית מחשב HTPC לסלון. אני כבר מספר שעות עובר פה על הפורום הזה ועל זה של HWZONE. להפתעתי רוב ההמלצות פה (אם לא כולם) הם למארזים של Antec ובכלל למארזים שלוח האם שלהם הוא MICRO ATX.
רציתי לדעת אם אין מארזים טובים ל ATX מלא, והאם אין חיסרון בלוחות הקטנים האלו, במיוחד שאין אף אחד מהם שתומך בצ'יפסט של אינטל P35.
כמו כן אשמח להמלצות על מארז ATX מלא, האם SilverStone LC-17 הוא מארז טוב?
הייתי שמח לראות פעם אחת מפרט של מחשב, תקציב 4500 ש"ח, מעבד אינטל, מבוסס על לוח ATX מלא וצ'יפסט P35 (כמו GIGABYTE P35-DS3L).
תודה
רציתי לדעת אם אין מארזים טובים ל ATX מלא, והאם אין חיסרון בלוחות הקטנים האלו, במיוחד שאין אף אחד מהם שתומך בצ'יפסט של אינטל P35.
הייתי שמח לראות פעם אחת מפרט של מחשב, תקציב 4500 ש"ח, מעבד אינטל, מבוסס על לוח ATX מלא וצ'יפסט P35 (כמו GIGABYTE P35-DS3L).
תודה
נערך לאחרונה על ידי shmil_y ב 19/11/2007 8:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 286
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בבקשה גבר.
- biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
Re: לפני קניית HTPC שאלה לגבי המארז
shmil_y כתב:אני לפני קניית מחשב HTPC לסלון. אני כבר מספר שעות עובר פה על הפורום הזה ועל זה של HWZONE. להפתעתי רוב ההמלצות פה (אם לא כולם) הם למארזים של Antec ובכלל למארזים שלוח האם שלהם הוא MICRO ATX.
ראשית זה לא כולם. נכון יש פה רבים שממליצים על MATX, אבל יש גם רבים שלא (ראה ערך הכותבת)
אני בדיוק קניתי מחשב ולמרות הפיתוי ללכת על אנטק, החמוד והשקט העדפתי ללכת כל לוח מלא שנותן לי הרבה יותר מקום לפעולה..
יש מארזים טובים רבים ל- ATX המארזים של SilverStone בהחלט נחשבים כטובים ואיכותים
אני למשל רכשתי את ה- LC17 היות ועדיין לא ממש הגיע לפה איני יכולה לחוות עליו דיעה, אבל לפי מה ששמעתי הוא בהחלט מוצלח (אחרת לא ההיתי רוכשת אותו![]()
אגב באשר ל- P35, למה שלא תלך על לוח מבוסס AMD? המעבדים בהחלט מספיקים ל- HTPC, הלוחות ממש מצויינים והכל הרבה יותר זול..
אם כבר ההיתי ממליצה לך ללכת על P35-DS3 (כרטיס הקול יותר טוב לשם התחלה וההבדל בעלות קטנה ביותר)
בכל מקרה, אם אתה רוצה כזה לוח + מעבד חזק + מארז שיעלה לך לא פחות מ- 600 אני בספק רב את תצליח לעצור ב- 4500. לפחות לא עם כרטיס מסך חזק, כרטיס טלויזה ושאר רכיבים איכותיים. בעצם אולי.. תלוי איפה ועד כמה תתפרע.
בכל מקרה אם אתה רוצה חסכון + ביצועים שמספקים ל- HTPC (אבל לא לגיימר מטורף) לדעתי AMD זה הפתרון בשבילך
תודה...
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
זה המפרט שהרכבתי, אשמח להערות. המחשב לא מיועד למשחקים בכלל, כל ההורדות וקבצי המדיה ישבו על המחשב הזה, המחשב יחובר לרסיבר ולמערכת קולנוע ביתית.
המחירים מ SkyPC
CPU Core 2 Duo E4500 2.2GHz ₪ 674
לוח אם GIGABYTE P35-DS3 ₪ 644
Memory G.Skill DDR2 (1024MBx2) 800Mhz ₪ 350
HD WD 500GB 7200RPM, 16MB, SATAII WD5000AAKS ₪ 591
כרטיסי מסך
8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E ₪ 694
ספק Enermax Liberty 400W ₪ 396
קרור למעבד Thermaltake Blue Orb II ₪ 178
הרכבת מחשב ₪ 79
Wireless Card ₪ 108
ראוטר 3Com 3CRWER10075 ₪ 237
מארז SilverStone LC-17 ₪ 603
סה"כ ₪ 4,554
המחירים מ SkyPC
CPU Core 2 Duo E4500 2.2GHz ₪ 674
לוח אם GIGABYTE P35-DS3 ₪ 644
Memory G.Skill DDR2 (1024MBx2) 800Mhz ₪ 350
HD WD 500GB 7200RPM, 16MB, SATAII WD5000AAKS ₪ 591
כרטיסי מסך
8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E ₪ 694
ספק Enermax Liberty 400W ₪ 396
קרור למעבד Thermaltake Blue Orb II ₪ 178
הרכבת מחשב ₪ 79
Wireless Card ₪ 108
ראוטר 3Com 3CRWER10075 ₪ 237
מארז SilverStone LC-17 ₪ 603
סה"כ ₪ 4,554
נערך לאחרונה על ידי shmil_y ב 19/11/2007 10:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- biss
- חבר ותיק

1. אני לא בטוחה שניתן להרכיב במארז מאוורי 120 מ"מ. תבדוק!
2. אני מבינה שאתה לא רוצה ללכת על כרטיס טלויזיה.
3. לא צורב, וגם לא נגן CD. אין לך צורך בכאלו?
4. נכתב הרבה בפורום על כך שכיום הכרטיס הטוב ביותר לHD הוא על בסיס ציפ HD2600XT.
כמובן שהן ATI והן נבדיה לא חפות מטעויות ומבאגים...
כמובן שהן ATI והן נבדיה לא חפות מטעויות ומבאגים...
1. את צודקת לגבי המאווררים, המארז כולל מאווררים 92mm - אני אשאר איתם.biss כתב:1. אני לא בטוחה שניתן להרכיב במארז מאוורי 120 מ"מ. תבדוק!
כמובן שהן ATI והן נבדיה לא חפות מטעויות ומבאגים......
2. אני לא מתכוון להקליט מהטלוויזיה, אז נראה לי מיותר. האם השלט שמגיע בד"כ עם הכרטיסים האלו באמת שווה את הקנייה?
3. נראה לי שצורב שכבר יש לי במחשב אחר יספיק לי.
4. אני אישית מעדיף את Nvida מאשר את ATI.
- biss
- חבר ותיק

לקנות את הכרטיס רק בשביל השלט?
נראה לי מיותר.
אם אתה רוצה שלט של מיירוסופט אתה יכול לקנות שלט שלהם
אם אתה רוצה שלט סופר משוכלל לך על IMON (שלא עולה הרבה יותר ולפי חוות הדעת של משתמשיו, ממש שווה)
בשני המקרים יצא לך יותר זול וגם תקבל שלטים הרבה או קצת יותר טובים (אתה יכול לחפש פה שרשורים על הבעיות שנתגלו למשתמשי XP עם השלט והבסטר שמגיעים עם ה- PVR150).
אם בכל אופן, כמו מישהו ששאל שאלה בנושא לפנייך אולי בכל אופן תרצה לההקליט מהטלוזיה ואתה חושב שאם כבר אז כבר, אז שווה לך ללכת על הקיט. היה ולא, לדעתי עזוב.
נראה לי מיותר.
אם אתה רוצה שלט של מיירוסופט אתה יכול לקנות שלט שלהם
אם אתה רוצה שלט סופר משוכלל לך על IMON (שלא עולה הרבה יותר ולפי חוות הדעת של משתמשיו, ממש שווה)
בשני המקרים יצא לך יותר זול וגם תקבל שלטים הרבה או קצת יותר טובים (אתה יכול לחפש פה שרשורים על הבעיות שנתגלו למשתמשי XP עם השלט והבסטר שמגיעים עם ה- PVR150).
אם בכל אופן, כמו מישהו ששאל שאלה בנושא לפנייך אולי בכל אופן תרצה לההקליט מהטלוזיה ואתה חושב שאם כבר אז כבר, אז שווה לך ללכת על הקיט. היה ולא, לדעתי עזוב.