SET UP

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
diz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022

שליחה

אז החזרתי את הזרוע משידרוגון מגרמניה
אני מחפש כלים לביצוע סט אפ של הפטיפון.
עד היום השתמשתי בכונון הראש במשהו כזה:
http://www.turntablebasics.com/
אבל נראה לי שניתן להגיע ליותר
האם למישהו יש ניסיון ו\או להשכיר לי משהו מעיין זה:
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?number=ACOFPRO
ו או משהו מהצעצועים היקרים של WALLY
http://www.simplyblack.net/WVC/index_wally.html
ומה עם הנ"ל:

http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... =KABCANCEL

ואיזה TEST RECORD מועדף עליכם

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

התקליט של HFN&RR, עולה בד"כ 20$, השקעה מעולה. לגבי שבלונה, אני תמיד מעדיף להשתמש במה שמספק יצרן הזרוע.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

אהלן,
תיתחדש..

כדאי לך לשקול את המיתקן של קליראאודיו לכיוונון הזרוע. הוא מאפשר בנוסף לגאומטריה הסטנדרטית גם גאומטריה שהיא פיתוח של קליראאודיו שנותנת זוית טובה יותר בתקליטים שבהם החריצים לא מגיעים ממש עד הסוף.. מה שבהרבה תקליטים המצב..

לכיוון זוית הראש על התקליט יש שבלונה מפרספקס או משהו כזה שמספיקה לטענת רבים. חוץ מזה אפשר לחבר את המערכת בצורה מסויימת לרמקול אחד וכך לכוון. אם יהיה עינין אפרט דרך זו.

http://www.phonophono.de/YJustage7.php3?Kennung=

אם היית בא לברלין היינו קופצים לחנות שבקישור.. :D

.

diz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

היי רמקול

שליחה

כן, לא באתי לברלין בחצי יום שנותר לי, אבל פרנק מברלין שלח לי את הזרוע למלון בהמבורג.
בחצי יום שנותר לי נסעתי ברכבת (הבנתי שמהשבוע יש שביתה רכבות) לקנות איזה גור כלבים ממגדלת. אחרי שראיינה אותי החליטה שאני מתאים אבל תשחרר את הגור רק בינואר פבואר כאשר יהיה בן 4 חודשים. המטורפת הזו חושבת שאבוא במיוחד בשביל הגור. הצחיקה אותי. למרות ש 8) :roll: 8O NEVER SAY NEVER אולי אקפוץ מציריך לאיזור דיסלדוף באמצע ינואר.
לגבי המבורג- יבאתי כמה תקליטים משומשים מחנות
www.plattenrille.com
אם אתה בהמבורג- כדאי לקפוץ למרות שהמחירים לא כמו הזבל שמוכרים בתל אביב.
לגבי המלצותיך- אשמח אם תרחיב יותר בעיניין
הזרוע היא שרודור והראש
VDH CONDOR
מה לגבי מדידת האזימוט?
נערך לאחרונה על ידי diz1 ב 17/11/2007 16:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

בתקליט הנ"ל יש לך בדיקת אזימוט - מצריך כפתור MONO ב-PRE

diz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

ווס איז דוס?

שליחה

yairf כתב:בתקליט הנ"ל יש לך בדיקת אזימוט - מצריך כפתור MONO ב-PRE
...
אין לי בפרה כפתור מונו-יש כמה LINE LEVEL
וזה של הפונו סטייג.
לגבי השבלונות- היצרן של הזרוע שלי חוסך בשבלונות.כנראה המרג'ין של המחיר שהוא דורש , לא מאפשר זאת :lol:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

תפנה אליו בנושא ושאל אותו מה הוא ממליץ ולפי מה הוא נוהג לכוון (ושלא יגיד "עם האוזן" :twisted: )

diz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

השתגעת? זה גרמני, אני לא מסתבך עם יקה כזה

שליחה

yairf כתב:תפנה אליו בנושא ושאל אותו מה הוא ממליץ ולפי מה הוא נוהג לכוון (ושלא יגיד "עם האוזן" :twisted: )
...
הנה קצת מהניירות ששלח

VTA-adjustment
As a starting point you should raise or lower the tonearmblock until the armwand appears to be parallel to the record surface with the needle in the groove.
Just unscrew the VTA-set screw(f) while supporting the arm with one hand, then slide the shaft (c) up or down until the armwand appears about parallel to the record with the “needle in the groove”. The fine adjustment has to be carried out using your ears. Raise or lower the arm by small increments until you have reached a position that combines precise placement of images with an effortless delivery of dynamic contrasts. Sibiliants should come from the same position in space as the singer’s body.

4.5)
Antiskating
To compensate for the skatingforce turn the antiskating-adjustment-disc(a) counterclockwise to increase force(initially, several turns might be required!) and clockwise to reduce it. A good compromise will be achieved once mistracking occurs in both channels simultaneously while playing the tracking ability test tracks on the ORTOFON test record(0002 or 0003). In case you have no access to any such test record just put the diamond on the space between the leadout grooves(or a „blank“record, i.e. Cardas sweeper record) and adjust antiskating until the arm/cartridge combo wanders slowly towards the center of the record.
From then on, use your ears...
The „finetuning“
Everyone who has to mount cartridges frequently understands the importance of precisely adjusting an arm/cartridge combination to release it’s full potential.
Overhang, azimuth, VTA, tracking force and, if featured, variable damping of the arm movement are all important parameters.

The overhang adjustment was described already, nevertheless let me add that a single „perfect“ overhang setting does not exist. Should you own a lot of records that are cut close to the inner groove you might consider using 63mm instead of 66mm as your inner „zero point“ – many crescendo finales of symphonic works could be tracked with reduced distortion this way.
On the other hand exist a lot of „pop“-records with no modulation but leadout groove already where the „inner“ zero point is located. One doesn’t even benefit from this second distorsion minimum..
Correct overhang adjustment results in tracing-error-related tracking distorsion of barely more than 0.1% .

Next, the azimuth should be adjusted so that crosstalk is the same for both channels. This can be done by using a mono record played back via an X-adaptor or through your preamp switched to mono.
Reverse the headshell clips on one channel only(switch red and green i.e.) and adjust for the weakest signal coming from your speakers.
The proper way to adjust azimuth is by turning the counterweight set screw loose enough to allow turning the counterweight clock-or anticlockwise until the headshell plate appears to be parallel with the record surface(as a starting point). If the resulting image stability leaves something to be desired, turn the counterweight in small increments clock-or anti-clockwise. This will allow you to compensate for minor misalignments of the stylus/cantilever assembly.
Once you’ve „hit it on the nail“ a centrally recorded female voice should be precisely located in space with no difference in the decay caracteristics between channels.

Starting with the armwand parallel to the record surface, VTA adjustment should be carried out in small steps until the best separation between individual instrument in space, the least amount of „grain“ audible and the best integration of fundamentals and upper harmonics is achieved(see above)
There is no „perfect“ position, varying record thicknesses and a different cutting angle used for most records made before 1965 neccesitate a new setting for every other record(if you want to get the absolute “best” out of each record). Stylus shapes are also more or less susceptible to changes in the VTA – generally speaking, the „sharper“ the stylus, the more sensitive to changes..) The more time you spend on adjusting the VTA the less you’ll get to actually enjoy your records.

The tracking force determines the tracking ability and also the position of the coils in the magnetic generator. Follow the manufacturer’s recommendation and try increasing or lowering the tracking force by increments of 0.1gr. Low frequency tracking ability shouldn’t be lower than 70my. Soundwise more relevant is the high frequency tracking ability. The appropriate tracks on the Shure TT115 test record are helpful to get closer to the optimal tracking force.

The damping is , as already mentioned, a function of the distance between the magnets, or, more precisely, the flux density in the gap between the magnets.
It is to be adjusted so that the lower registers will be reproduced with control and heft without loosing the resolution of high frequency fine detail and „air“.
Overdamping this arm is close to impossible(often the case with silicone fluid damped arms) but rarely does the smallest gap result in the most satisfying sound.

The amount of tightening of any of the arm’s screws has an influence on the energy transmission and therefore dissipation and should be experimented with.
Generally speaking, only screws b and f should be tightened well. Screws g, i and j require some experimentation.

ובקיצור מה ששמעתי ממנו ומאחרים שיש להם את הזרוע הזו - שלוקח זמן ללמוד איך להוציא את המקסימום שמתאים למאזין וזאת בעיקר על פי הפיין טיונינג הסופי שמאפשר וראביליות רבה בזרוע הזו (למשל ב SME והוראבליות מעטה יותר, שמים את הזרוע " והמפתחות בפנים")
היות והפרה והפונו שלי נפרדים לחלוטין לכל צד ,אולי אצליח לשחק עם זה כדי לקבל אפקט דומה לכפתור המונו המדובר

ומי שמחפש לא לשלם בכלל
http://www.enjoythemusic.com/freestuff.htm

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

זה שהם נפרדים לכל צד לא ממש יעזור במקרה זה. רוצה PRE של NAIM עם כפתור מונו לצורך הבדיקה? 8)

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

דיץ,
קצת נירדמתי...
מה המצב עם הכיוונים...

.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

לא חייב PHONO STAGE עם כפתור מונו. אפשר להשתמש בתקליט שהוקלט במקורו במונו וגם נכבש במונו. אפילו עדיף כי אז אתה יכול להבחין בחוסר איזון של העצמה (שצריכה להיות שווה) בין צד ימין לצד שמאל. עם תקליט מונו שני הצדדים חייבים להיות זהים בעצמתם וברוחב הפס כאשר ה-PHONO STAGE במצב סטראו.
אני עשיתי בצורה זאת FINE TUNING לראש אחרי הכוון המכני הראשוני לפי השבלונה. התוצאה "ללקק את האצבעות" בסטראו.

:pizza:
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349

שליחה

בגלל אופי התקליט קשה לכוון אזימוט עם תקליט מונו, עדיף, כך אני חושב באמת לעבוד במצב מונו או עם מבטל סטריאו, כמו ש-DIZ1 הביא בלינק של KAB.
תקליט מונו ששמעתי אצל ערן, נשמע שונה לחלוטין במצב "סטריאו" ובין מצב MONO בפרה של מוד רייט.
חנן, אתה יכול לפרט איך עשית זאת ?
The Black Wax

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

DIZ1 האם כבר סיימת את מסע הרכישות ?
מתי יש לך זמן להאזין למוסיקה עם כל הרכישות וכיוונים , ניראה לי שהתקליטים כבר העלו עובש :lol:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ואגב, DIZ1, איזה שדרוג ביצע בזרוע? אתה מדבר על החיווט הפנימי?
מדובר בזרוע קצת שונה ואקזוטית, והיצרן מציע גם קיט לכיוון אזימוט, כדאי באמת לפנות לשרדר לגבי אליינמנט בהתאם לאורכה ולפרמטרים נוספים, כיוון שחלק מהקיטים שהוזכרו לא מציינים כלל התאמה לזרוע זו.
The Black Wax

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

האמת ראוי לפתוח שירשור או מדריך על כיוון פטיפון..
אם יהיה לי זמן אעשה זאת היום או מחר..

.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ramkol כתב:האמת ראוי לפתוח שירשור או מדריך על כיוון פטיפון..

.
...
רמקול, למה שרשור?
אולי כתבה מלווה בתמונות?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

roeek כתב:
ramkol כתב:האמת ראוי לפתוח שירשור או מדריך על כיוון פטיפון..

.
...
רמקול, למה שרשור?
אולי כתבה מלווה בתמונות?
...

חובה !!!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

roeek כתב:
חנן, אתה יכול לפרט איך עשית זאת ?
...
ובכן, בגלל שיש לי מחרשת JVC ללא אפשרות כיוון זווית הגבהה של הזרוע אז זה פטר אותי מהמטלה הזאת.
היה לי חשוב להגיע לכיוון הטוב ביותר האפשרי מהסיבה שאני ממיר את אוסף התקליטים שלי למדיה דיגיטאלית.
לפיכך הסטאפ של הפטפון וה-PHONO STAGE מחוברים למחשב. זה יתרון עצום מכיוון שאפשר להפעיל תוכנת ספקטרום אנלייזר (כלי מעולה לכיוון מבחינת איזון עוצמה ומרחב תדרים בו זמנית).
ראשית יש לכוון את כל הגיאומטריות המכניות, כל אחד לפי השבלונה והשיטה שלו. לכוון משקל אופטימאלי לראש ואנטי סקייטינג לפי המלצת יצרן הראש.
יש לנגן תקליט מונו באחת הרצועות האמצעיות (רצועות 2, 3, 4 מתןך 6).
תחילה יש לנגן את התקליט ולבדוק על מד העוצמה של ערוץ ימין וערוץ שמאל שוויון עוצמה. אם העוצמה אינה שווה, בשלב ראשון אפשר להעצים או להחליש את האנטי סקייטינג (רבע גרם לכל כיוון ולא יותר). אם זה לא מאזן את העוצמה אזי יש לכוון את מקביליות הראש לחריץ (מבט מלמעלה). להסיט כל פעם מעט מאוד (להתחיל עם הסטת הראש כלפי פנים התקליט) ע"י שחרור ברגי הראש (לשחרר מעט כך שהראש ישאר אחוז לSHELL). אם מספר תזוזות כאלו לכיוון פנים אינו עוזר אזי אפשר לנסות להזיז כלפי חוץ.
אני מניח שתוכלו לאזן כך את עצמת הערוצים עד בדי שוויון בסטיה מירבית של 1dB.
בדרך כלל אם הצלחתם בכיוון של איזון עוצמות אזי עשיתם את רוב העבודה וגם רוחב פס התדרים יהיה הטוב ביותר. אבל כעת אפשר לנסות לשפר את רוחב הסרט ע"י כיוון גובה הזרוע (היכן שאפשר) ו/או הזזת הראש ב-SHELL קדימה ואחורה (עד 2 מילימטר לכל כיוון) עד שאתם מבחינים בספקטרום אנלייזר הרחבה של רוחב הפס. שימו לב לעוצמת האות בתדרים הגבוהים במיוחד. ככל שאלה יתעצמו כך אתם בכיוון הנכון.
אני מפנה אתכם למאמר שכתבתי לפני זמן ובסופו יש תיאור נוסף כיצד עשיתי זאת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

בהצלחה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

(i)
נ.ב.
אחרי כיוון כמו שצריך, בתקליט עם פופים כתוצאה משריטות הם ישמעו יותר חלשים ויותר בתדר גבוה (חדים-צרים). אין לי הסבר לזה, אבל עובדתית זה קרה אצלי.

(i)
חנן,

תחי המחרשה !!!

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

דוגמיות המרה של תוצאת הסטאפ של הפטפון שלי. הכל היה על ויניל שרוט יותר או שרוט פחות ועכשיו נקי. כמובן ללא כוונה לפגוע בזכויות יוצרים אלא רק לצורך התרשמות בלבד.
(~)

http://www.fileflyer.com/view/epF00AD

מקווה שתהנו.
(f)
חנן,

תחי המחרשה !!!

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”