המלצה לכל גולשי ועורכי האתר
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אבל אם כולם יכילו את המסכים בדיוק אותו דבר למה לתת אופציות של כיול?
הסיבה שיש אופציות כאלה היא שלא כל המסכים הם בדיוק בדיוק אותו דבר. למרות שהם אותו דגם.
הסיבה שיש אופציות כאלה היא שלא כל המסכים הם בדיוק בדיוק אותו דבר. למרות שהם אותו דגם.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אהההה, אני חשבתי שזה בהתאם לעיניים של כל אחד....
זה יהיה כמו להגיד למישהו שרמקול מסוים עם פרה ופאואר מסוימים ישמע הכי טוב...זה פשוט לא נכון...
זה יהיה כמו להגיד למישהו שרמקול מסוים עם פרה ופאואר מסוימים ישמע הכי טוב...זה פשוט לא נכון...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
ערכי הכיול תלויים בהמון גורמים כגון: המקור, סוג החיבור של המקור למסך, הפרמטרים שנקבעו במקור, זמן חיים של המסך ועוד.
כל שינוי באחד הפרמטרים הללו יגרום לשינוי בערכים. ברוב המקרים לעולם לא ימצא סט-אפ של אחד החברים במצב זהה לסט-אפ של המסך שממנו אתם מבקשים לקחת את ערכי הכיול ולכן אין ממש משמעות לפרסום הערכים.
כל שינוי באחד הפרמטרים הללו יגרום לשינוי בערכים. ברוב המקרים לעולם לא ימצא סט-אפ של אחד החברים במצב זהה לסט-אפ של המסך שממנו אתם מבקשים לקחת את ערכי הכיול ולכן אין ממש משמעות לפרסום הערכים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נתחיל מזה שיש אמת אבסלוטית במקרה של כיול...
בניגוד לאודיו, שבו הסביבה האקטוסטית והשילובים השונים (ואפילו אולי גיל המכשירים והכבלים) משפיעים על התוצאה - ברוב המקרים בוידאו יש אמת אבסלוטית שאפשר וצריך לכייל מולה.
אלא מה, זה שמישהו כייל ומצא חן בעיניו ערכים כלשהם, לא אומר שאלה דווקא ערכים נכונים לצורך העניין.
זמן השימוש במסכים דקים משפיע רבות על כיול, במקרנים למשל זה מאוד משפיע על כיול הצבע.
יש שוני עצום במקורות אנלוגיים ולכן יש אפילו מקרים רבים שבהם שילוב של אותם מוצרים (לצורך העניין מסך כלשהו וממיר יס ספציפי, למשל) עדיין יניבו תוצאות שונות לאחר כיול נכון...
לכן לא רק שפרסום של ערכים כאלה יניב תוצאות לא נכונות, הוא יגרום לאנשים לחשוב שהמסך שלהם מכוייל בעוד שאין רחוק מזה...
יש למשל פרמטרים שונים שבאופן גורף אפשר להמליץ עליהם (שוב, בתנאי שהם נמדדו ונבדקו), כגון פרמטרים של עיבוד תמונה, טיפול בתנועה, עיבוד 2D/3D, הורדת רעש, גאמה וכו'.
אבל ערכי כיול? לא רק מיותר, אלא מזיק.
בניגוד לאודיו, שבו הסביבה האקטוסטית והשילובים השונים (ואפילו אולי גיל המכשירים והכבלים) משפיעים על התוצאה - ברוב המקרים בוידאו יש אמת אבסלוטית שאפשר וצריך לכייל מולה.
אלא מה, זה שמישהו כייל ומצא חן בעיניו ערכים כלשהם, לא אומר שאלה דווקא ערכים נכונים לצורך העניין.
זמן השימוש במסכים דקים משפיע רבות על כיול, במקרנים למשל זה מאוד משפיע על כיול הצבע.
יש שוני עצום במקורות אנלוגיים ולכן יש אפילו מקרים רבים שבהם שילוב של אותם מוצרים (לצורך העניין מסך כלשהו וממיר יס ספציפי, למשל) עדיין יניבו תוצאות שונות לאחר כיול נכון...
לכן לא רק שפרסום של ערכים כאלה יניב תוצאות לא נכונות, הוא יגרום לאנשים לחשוב שהמסך שלהם מכוייל בעוד שאין רחוק מזה...
יש למשל פרמטרים שונים שבאופן גורף אפשר להמליץ עליהם (שוב, בתנאי שהם נמדדו ונבדקו), כגון פרמטרים של עיבוד תמונה, טיפול בתנועה, עיבוד 2D/3D, הורדת רעש, גאמה וכו'.
אבל ערכי כיול? לא רק מיותר, אלא מזיק.
- kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
עופר,
אני יותר מבטוח שאתה צודק ומסכים איתך, אבל...
אני עדיין חושב שזה יכול לעזור, לדוגמא...
אם תתנו ערכי כיול למסך מסויים בחיבור מסויים ולמישהו בבית יש את אותו מסך ואותו חיבור אני בטוח שעם ערכי הכיול שינתנו פה באתר הוא יראה טוב יותר ויהיה קרוב יותר לכיול אופטימלי מאשר המצב שהכיוונים הפשוטים שהוא עשה לפי הידע שלו והטעם שלו הביא אותו...
לא?
אני יותר מבטוח שאתה צודק ומסכים איתך, אבל...
אני עדיין חושב שזה יכול לעזור, לדוגמא...
אם תתנו ערכי כיול למסך מסויים בחיבור מסויים ולמישהו בבית יש את אותו מסך ואותו חיבור אני בטוח שעם ערכי הכיול שינתנו פה באתר הוא יראה טוב יותר ויהיה קרוב יותר לכיול אופטימלי מאשר המצב שהכיוונים הפשוטים שהוא עשה לפי הידע שלו והטעם שלו הביא אותו...
לא?
- oferlaor
- מנהל

kingshoko,
אין חצי בהריון, או שזה אופטימלי או שזה לא...
או שכיילו טוב, או שהמסך לא מכוייל...
או שכיילו טוב, או שהמסך לא מכוייל...
למה בעצם אין חצי הריון במקרה זה? זו גישה קצת קיצונית.oferlaor כתב:kingshoko,
או שכיילו טוב, או שהמסך לא מכוייל......
ברור שישנם מצבים שהם עדיין לא אופטימליים אבל יותר טוב ממצבים אחרים יותר גרועים.
"אופטימלי" זה אולי נקודה אחת במרחב הפרמטרים, אך יש קרובות אליה ויש רחוקות ממנה.
בזמנו, לפני שקניתי DVE ועשיתי זאת בעצמי, שמתי ערכים שקראתי בפורום AV האנגלי וזה בהחלט שיפר.
נכון, חייבים להיזהר ולסייג את זה וכמובן לתת את כל התנאים כמו סוג המקור.
משה
- kingshoko
- חבר מביא חבר

עופר,
נסה "לרדת" קצת לעם...
לא לכולם יש יכולת לכייל את המסך למצב אופטימלי ולא כולם יודעים בכלל איך יכולים לעשות זאת, אז אני יותר מבטוח שפרמטרים של כיול יכול לעזור ולתת מצב הרבה יותר טוב לרוב האנשים.
נסה "לרדת" קצת לעם...
לא לכולם יש יכולת לכייל את המסך למצב אופטימלי ולא כולם יודעים בכלל איך יכולים לעשות זאת, אז אני יותר מבטוח שפרמטרים של כיול יכול לעזור ולתת מצב הרבה יותר טוב לרוב האנשים.
- oferlaor
- מנהל

kingshoko,
מה שאני מנסה לומר, שכיול בסיסי זה לא כמו לטפס על הר או לעשות בנג'י.
זה לא דורש ציוד מיוחד, זה לא דורש השקעה גדולה בכסף, או לימודים ארוכים...
יש מאמרים באתר בנושא. הכיול הכי חשוב במסך הוא כיול BRIGHTNESS ו-CONTRAST. יש PATTERNS חינמיים ביס (לקח לנו שנה לשכנע ולהכניס את ה-PATTERNS הללו במיוחד בשבילכם). כואב לי שאנשים לא משתמשים במה שהם מקבלים בחינם ומעדיפים להעתיק מהחבר לשולחן הלימודים במקום ללמוד בעצמם...
בכל מסך הבחירות דומות:
1. SHARPNESS בנקודה המינימלית שבה אין HALOS מסביב לאובייקטים
2. COLOR TEMP במצב הנמוך ביותר
3. GAMMA בסביבות 2.2 ומעלה
4. כיול B/C לפי YES IMPACT
זה המינימום וזה לא דורש אפילו דיסק כיול.
שלב הבא דורש השקעה "מטורפת" של 24 דולר על דיסק כיול. נכון, זה לא מדוייק כמו ציוד כיול, אבל זה מביא לך TEST PATTERNS מוצלחים יותר, פילטר כחול שמאפשר כיול עוצמות צבע וזה בהחלט לא בלתי אפשרי למי שרכש בד"כ בכמה עשרות אלפי ש"ח מערכת והשקיע בד"כ בכבלים כמה מאות ש"ח...
הצעה לגימיק שיווקי לחנויות - קנו בוחטה של דיסקים כאלה וחלקו אותם חינם עם המערכת.
moco,
שיפור זה נחמד, אבל כמו שאמרתי, המאמץ הדרוש בשביל להגיע למינימום בלי ציוד או דיסק חיצוני הוא כ"כ קל. לעומת זאת, אם B/C לא נעשה נכון - לא תרוויח המון מכיול חלקי, השחור יהיה אפור מדי או שיהיה לך BLACK CLIPPING ותאבד פרטים...
מה שאני מנסה לומר, שכיול בסיסי זה לא כמו לטפס על הר או לעשות בנג'י.
זה לא דורש ציוד מיוחד, זה לא דורש השקעה גדולה בכסף, או לימודים ארוכים...
יש מאמרים באתר בנושא. הכיול הכי חשוב במסך הוא כיול BRIGHTNESS ו-CONTRAST. יש PATTERNS חינמיים ביס (לקח לנו שנה לשכנע ולהכניס את ה-PATTERNS הללו במיוחד בשבילכם). כואב לי שאנשים לא משתמשים במה שהם מקבלים בחינם ומעדיפים להעתיק מהחבר לשולחן הלימודים במקום ללמוד בעצמם...
בכל מסך הבחירות דומות:
1. SHARPNESS בנקודה המינימלית שבה אין HALOS מסביב לאובייקטים
2. COLOR TEMP במצב הנמוך ביותר
3. GAMMA בסביבות 2.2 ומעלה
4. כיול B/C לפי YES IMPACT
זה המינימום וזה לא דורש אפילו דיסק כיול.
שלב הבא דורש השקעה "מטורפת" של 24 דולר על דיסק כיול. נכון, זה לא מדוייק כמו ציוד כיול, אבל זה מביא לך TEST PATTERNS מוצלחים יותר, פילטר כחול שמאפשר כיול עוצמות צבע וזה בהחלט לא בלתי אפשרי למי שרכש בד"כ בכמה עשרות אלפי ש"ח מערכת והשקיע בד"כ בכבלים כמה מאות ש"ח...
הצעה לגימיק שיווקי לחנויות - קנו בוחטה של דיסקים כאלה וחלקו אותם חינם עם המערכת.
moco,
שיפור זה נחמד, אבל כמו שאמרתי, המאמץ הדרוש בשביל להגיע למינימום בלי ציוד או דיסק חיצוני הוא כ"כ קל. לעומת זאת, אם B/C לא נעשה נכון - לא תרוויח המון מכיול חלקי, השחור יהיה אפור מדי או שיהיה לך BLACK CLIPPING ותאבד פרטים...
- kingshoko
- חבר מביא חבר

עופר,
אתה צודק ב100%
לי יש HOT ולהם אין ערוץ כיול, בכל מקרה המסכים שלי מכויילים בעזרת הדיסק המדובר ואני למדתי מהכתבות באתר המצויין הזה ולא התעצלתי או העתקתי מהמסך של החבר
אבל יש אנשים שיעדיפו לעשות קיצורי דרך מכל מיני סיבות, ואני עדיין מאמין שזה יכול לעזור להם.
בכל מקרה, אותי שכנעת ומקווה שבהסבר הקצר שלך אנשים יפנימו שאין בעיה לבצע כיול בסיסי ומספק בהוצאה מינמלית עד אפסית.
תודה.
אתה צודק ב100%
לי יש HOT ולהם אין ערוץ כיול, בכל מקרה המסכים שלי מכויילים בעזרת הדיסק המדובר ואני למדתי מהכתבות באתר המצויין הזה ולא התעצלתי או העתקתי מהמסך של החבר
אבל יש אנשים שיעדיפו לעשות קיצורי דרך מכל מיני סיבות, ואני עדיין מאמין שזה יכול לעזור להם.
בכל מקרה, אותי שכנעת ומקווה שבהסבר הקצר שלך אנשים יפנימו שאין בעיה לבצע כיול בסיסי ומספק בהוצאה מינמלית עד אפסית.
תודה.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
מסכים עם עופר.
מספר הפרמטרים שמשפיעים על "הערכים הרצויים לכיול" גדול מדי.
מספיק שהחיבור יהיה שונה, למשל RGB לעומת S-Video וערכי הכיול יהיו שונים.
מי שמסתמך על רשימה כזו יכול לטעות.
כמו כן קיים סיכוי שבסדרת ייצור שונה של אותו מסך הערכים שונים.
הרבה יותר נכון ופשוט לכייל את המסך לבד.
מספר הפרמטרים שמשפיעים על "הערכים הרצויים לכיול" גדול מדי.
מספיק שהחיבור יהיה שונה, למשל RGB לעומת S-Video וערכי הכיול יהיו שונים.
מי שמסתמך על רשימה כזו יכול לטעות.
כמו כן קיים סיכוי שבסדרת ייצור שונה של אותו מסך הערכים שונים.
הרבה יותר נכון ופשוט לכייל את המסך לבד.