המרה לסיגנל גבוה במיתוג וידאו במגבר DENON
רציתי לשתף את חברי הפורום במידע על משפחת המגברים של DENON שגיליתי בחיפושי אחרי מגבר חדש.
מסתבר שבמשפחות XXX5 של דנון, מתבצע המרת סיגנל וידאו מסיגנל נחות לסיגנל גבוה יותר. כלומר, כניסת VIDEO COMPOSITE יכולה להיות מומרת ליציאת S-VIDEO.
בגרסה האמריקאית - COMPOSITE יכול להיות מומר גם ל-COMPONENT. לצערי לאחר בירור עם ניופאן מסתבר שהמודלים ה-LOW END שמיובאים לארץ לא תומכים בכך, אלא במודלים היקרים.
כל זאת בנוסף למיתוגי ה-COMPONENT שכמובן קיימים בהם.
מקווה שהמידע מועיל - לי הוא עזר מאוד.
ירון
מסתבר שבמשפחות XXX5 של דנון, מתבצע המרת סיגנל וידאו מסיגנל נחות לסיגנל גבוה יותר. כלומר, כניסת VIDEO COMPOSITE יכולה להיות מומרת ליציאת S-VIDEO.
בגרסה האמריקאית - COMPOSITE יכול להיות מומר גם ל-COMPONENT. לצערי לאחר בירור עם ניופאן מסתבר שהמודלים ה-LOW END שמיובאים לארץ לא תומכים בכך, אלא במודלים היקרים.
כל זאת בנוסף למיתוגי ה-COMPONENT שכמובן קיימים בהם.
מקווה שהמידע מועיל - לי הוא עזר מאוד.
ירון
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- luxlucis
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לאחרונה חבר שלי קנה רסיבר של ימאהה דגם rx-2400 שיש לו יכולות אפ-סקיילינג לקומפוננט (מקופוזיט ומס.וידיאו).
חיברנו אותו לפזמה של טושיבה דגם 42wp37 ועשינו כמה נסיונות עם הממיר של יס.
התחברנו ליציאת ה-ס.וידיאו של הממיר ושירשנו לטלוויזיה דרך הרסיבר בשני אופנים:
1. מהממיר יצאנו ב-ס. וידיאו לרסיבר ומשם לטלוויזיה ב-ס. וידיאו.
2. מהממיר יצאנו ב-ס. וידיאו לרסיבר ומשם לטלוויזיה בקומפוננט, כאשר הרסיבר מבצע אפ-סקיילינג (בלי פרוגרסיב סקאן).
למרות שלא הוספנו מידע (הרסיבר הרי לא יכול להמציא מידע שחסר) ראו הבדל מאוד משמעותי בתוצאה הסופית: החיבור דרך הקומפוננט היה הרבה יותר חלק.
לא היתה לי תשובה לתופעה הזו. מישהו יכול עזור?
חיברנו אותו לפזמה של טושיבה דגם 42wp37 ועשינו כמה נסיונות עם הממיר של יס.
התחברנו ליציאת ה-ס.וידיאו של הממיר ושירשנו לטלוויזיה דרך הרסיבר בשני אופנים:
1. מהממיר יצאנו ב-ס. וידיאו לרסיבר ומשם לטלוויזיה ב-ס. וידיאו.
2. מהממיר יצאנו ב-ס. וידיאו לרסיבר ומשם לטלוויזיה בקומפוננט, כאשר הרסיבר מבצע אפ-סקיילינג (בלי פרוגרסיב סקאן).
למרות שלא הוספנו מידע (הרסיבר הרי לא יכול להמציא מידע שחסר) ראו הבדל מאוד משמעותי בתוצאה הסופית: החיבור דרך הקומפוננט היה הרבה יותר חלק.
לא היתה לי תשובה לתופעה הזו. מישהו יכול עזור?
פרננדו.
גם אני חייב להצטרף לקביעה שאכן השידרוג ניכר.
עם מגבר 1905 של דנון חיברתי את ממיר הכבלים בקומפוזיט למגבר ואת המגבר ב-SVIDEO למסך.
התוצאה היא שדרוג ברור וניכר (במיוחד בגווני השחור) מהמצב ההתחלתי בו הממיר היה מחובר ב-קומפוזיט למסך ישירות.
אני חייב לציין שגם ניסתי לשפר את השידור ללא המגבר אלא רק עם טרנסקודר מ"העולם הדיגיטלי". הטרנסקודר כמעט ולא שינה את התצוגה בפנסוניק.
המגבר לעומתו - עולם אחר!
מומלץ בחום!
עם מגבר 1905 של דנון חיברתי את ממיר הכבלים בקומפוזיט למגבר ואת המגבר ב-SVIDEO למסך.
התוצאה היא שדרוג ברור וניכר (במיוחד בגווני השחור) מהמצב ההתחלתי בו הממיר היה מחובר ב-קומפוזיט למסך ישירות.
אני חייב לציין שגם ניסתי לשפר את השידור ללא המגבר אלא רק עם טרנסקודר מ"העולם הדיגיטלי". הטרנסקודר כמעט ולא שינה את התצוגה בפנסוניק.
המגבר לעומתו - עולם אחר!
מומלץ בחום!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כנראה שהתשובה פשוטה - מרחק.luxlucis כתב:למרות שלא הוספנו מידע (הרסיבר הרי לא יכול להמציא מידע שחסר) ראו הבדל מאוד משמעותי בתוצאה הסופית: החיבור דרך הקומפוננט היה הרבה יותר חלק.
לא היתה לי תשובה לתופעה הזו. מישהו יכול עזור?...
אות S-VIDEO רגיש מאוד למרחק, ולכן יש כנראה ירידה גדולה באיכות האות מהרסיבר לטלויזיה.
אני מניח שאם היית מחבר כבל S-VIDEO קצר לטלויזיה, לא היה הבדל, ואולי אפילו התוצאה היתה טובה יותר מאשר חיבור לרסיבר ומשם בקומפוננט..
ירון, ההערה שלך לגבי גווני השחור הפתיעה ובילבלה אותי..
נראה לי שיש בעיה באחד החיבורים, אולי Black Clipping, אולי משהו אחר.
יכול להיות שכניסת הטלויזיה בקומפוזיט מכוונת רע.. לא יודע, מוזר.
באופן כללי - בהחלט שיכול להיות הבדל.
אם ה-Comb Filter בטלויזיה פחות טוב מזה שברסיבר, תקבל תוצאה טובה יותר עם upconversion ברסיבר ל-S-Video.
אבל זה לא אמור להתבטא בגווני השחור, אז אצלך זה כנראה משהו אחר.
Upscaling - מעבר מרזולוציה נמוכה לרזולוציה גבוהה. ראה במילון המונחים. (יש, נכון?)luxlucis כתב:מה ההבדר ביניהם?אתה מדבר על אפקונוורטינג לא אפסקיילינג, אלו שני דברים שונים....
ואני די משוכנע שבחנות אמרו לו שהרסיבר עושה upscaling....