LCD 37 או PLSAMA 42

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
sharlav פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
שנים לא נכנסתי... פעם הייתי משקיע יותר...
העניין פשוט :
בין הפלזמות היחידה שבאמת עושה לי את זה ובצדק היא ה KURU של פיוניר.
נניח לה רגע בצד, ברשותכם :-)

אם אני משווה בין LCD 37 אינץ של SHARP דגם XD1 שהוא FULL HD ועולה 15000 ש"ח ולבין SHARP WD1 שהוא HD READY ועולה 8800 ש"ח - האם יש הבדל באמת ששווה את ההבדל הזה? שניהם של SHARP - שניהם מעולים אבל האחד FULL HD והשני HD READY.
האם לא שווה לקחת HD READY ולחבר אותו לרסיבר טוב שעושה UPSCALE ל 1080i - כדוגמת ONKYO שעולה 5000 ש"ח כמדומני ולהסתפק בכך ? או שעדיין יש יתרון ברור ל FULL HD עם או בלי רסיבר טוב?
ולא לשכוח את הפיוניר KURO שעולה בערך 18000 ש"ח והיא HD READY ובכל זאת מעולה לכל הדעות.
בקיצור - בטווח הזה - מה הייתם לוקחים ? אני מת על התמונה של SHARP ושל PIONEER אבל תוהה האם באמת ה FULL HD שווה את זה ? אם אקח 37 אינץ של שארפ שהוא FULL HD - האם זו השקעה כדאית באמת ? (ואפילו יותר זולה קצת מפיוניר).
אני מודע היטב לפלוסים ומינוסים של של כל מסך - נניח ששניהם מוצאים חן בעניי( LCD של שארפ או פלזמה פיוניר) - מה הייתם בוחרים ? ההבדל בגודל בין 37 ל 42 הוא שולי בעיניי. אני מחפש את האיכות. ויוצר חשוב - האם שווה את ה FULL HD ולא HD READY שיוכל להתחבר לרסיבר טוב?
תודות מרובות !!
יש גם דגם של LOEWE בגודל 37 אינץ מסדרת XELOS והוא FULL HD ועולה כמו הפיוניר.
האם יש אמת בכך שה LOEWE טובה יותר מכולן ? היא באמת מרשימה.. ובכל זאת. טוב-זו היתה שאלה צדדית.
תודות !
אני
:-)

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1090
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

חסרה אינפורמציה.
לשאלתך מאד עקרוני באילו תכנים אתה צופה בעיקר.

sharlav פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אני צופה 60% טלויזיה (HOT) ו 40% סרטים DVD - הייתי שמח לעשות UPSCALE לתוך התכנים הללו אבל זו כאמור עדיפות שנייה.
יש לי DVD של פיוניר (דגם DV300) ללא יציאת HDMI אבל שוב-זו לא הבעיה. אם ארכוש רסיבר איכותי - ה DVD בהחלא יתחבר אליו ויחובר למסך FULL HD או HD READY.
אני יודע ש FULL HD עושים עוול לשידורי הטלויזיה ולכן אני מדגיש את השאלה.

sharlav פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני צופה 60% טלויזיה (HOT) ו 40% סרטים DVD - הייתי שמח לעשות UPSCALE לתוך התכנים הללו אבל זו כאמור עדיפות שנייה.
יש לי DVD של פיוניר (דגם DV300) ללא יציאת HDMI אבל שוב-זו לא הבעיה. אם ארכוש רסיבר איכותי - ה DVD בהחלא יתחבר אליו ויחובר למסך FULL HD או HD READY.
אני יודע ש FULL HD עושים עוול לשידורי הטלויזיה ולכן אני מדגיש את השאלה.

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1090
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

כל השאלות שלך במקומן, עם זאת אין להן תשובות חד משמעיות, יש כל כך הרבה פרמטרים במכלול השיקולים כך שהענין מאד סוביקטיבי.

אוכל לתת לך רק את דעתי האישית:
ראשית הייתי בכלל מתמקד בטכנולוגיה ולא בדגמים ספציפיים, אני למשל מעדיף את התמונה של הפלאזמה על פני LCD. אז האם הייתי קונה את ה - 428? ממש לא. זה אמנם מסך מדהים, אך לדעתי COST EFFECTIVE הוא אינו משביע רצון, פשוט יקר מידי ועוד ברזולוציית HDR (העשירים לא יסכימו איתי).

אז אם רוצים להשאר בטכנולוגיית הפלאזמות ובמסגרת מחירים שפויים, ישנם תחליפים אחרים ואפילו איכותיים כמו דגמים של פנאסוניק וסמסונג.

אם במסגרת התקציבים השפויים תבחר בטכנולוגיית ה - LCD, אני חושב שאתה מתמקד במסכים מצויינים. ההפרש בין ה - XD1 ל - WD1 הוא אכן גדול מאד, אני באופן אישי הייתי הולך על ה - WD1 כיוון שאנחנו נמצאים בתהליך אבולוציוני הן בתכני השידור והן במסכים כך שאני לא בטוח שנכון בשלב זה להשקיע הרבה כסף במסך שהוא FHD. בעוד שנתיים לצורך הענין אני משוכנע שיהיו מסכי FHD הרבה יותר מוצלחים מהיום במחירים נמוכים משמעותית (תמיד תוכל להעביר את ה - WD1 לחדר שינה :) ).

שוב, זה הכל ענין של תקציב... אם אתה בענין "להתפרע" זה כבר סיפור אחר במכלול השיקולים. אגב, אני לא הייתי מזלזל בגודל המסך בכלל. אני באופן אישי נתתי עדיפות לגודל על פני רזולוציה.

בהצלחה (Y)

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה #6 

התוכן שאתה צופה בו כרגע יראה יותר טוב במסך HDREADY מאשר FHD (בהינתן עיבוד תמונה ברמה זהה), או לכל היותר יראה אותו דבר.
העניין היחידי פה הוא באמת מעבר ל HOTHD או נגן HD , אשר פה באמת יהיה את היתרון ל FHD...
אבל גם, זה תלוי במרחק הצפייה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”