שאלה בקשר להמרת HDTV מקובץ TS לקובץ MPEG2 והפעלתו ב-DVD.תודה
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
שלום,
ראיתי בפורום וידאו בק"ב כמה דיונים על נגן ה-DVD של OPPO. נכנסתי לאתר היצרן ורשום באתר שהנגן הוא HDTV Ready ושהוא אידיאלי להצגת תכני HDTV.
לא רשום בפרטים שהוא תומך בפורמט TS וכאן באה השאלה.
jpost פרסם בזמנו 3 תוכנות לאיחוד קבצי TS לקובץ אחד. אחת מהתוכנות היא HDTVtoMPEG2 שיודעת גם לאחד את הקבצים לקובץ TS וגם להמיר את הקובץ לפורמט MPEG2. בדקתי את הנושא של ההמרה ל-MPEG2 וגיליתי שהקובץ שהתקבל הוא כשליש מהקובץ המקורי (הקובץ המקורי שוקל 100 מגה וקובץ ה-MPEG2 שוקל כ-33.3 מגה).
האם בהמרה לתבנית MPEG2 הסרט מאבד מאיכותו ? ומדוע הקובץ שנפלט מהתוכנה קטן ב-3\2 מהקובץ המקורי ?
עד כאן חלק א'.
עכשיו בקשר ל-DVD.
בהנחה שהתוכנה לא מורידה מאיכות הסרט בעת ההמרה ל-MPEG2 והסרט עדיין נשאר באותו הביטרייט, האם כאשר אצור מקובץ ה-DVD MPEG2 ואנגן אותו ב-OPPO אקבל תוצאה זהה למקור (ה-TS או בעצם ה-MPEG2 בהנחה שאכן התוכנה לא קיצצה בביטרייט) ?
תודה.
ראיתי בפורום וידאו בק"ב כמה דיונים על נגן ה-DVD של OPPO. נכנסתי לאתר היצרן ורשום באתר שהנגן הוא HDTV Ready ושהוא אידיאלי להצגת תכני HDTV.
לא רשום בפרטים שהוא תומך בפורמט TS וכאן באה השאלה.
jpost פרסם בזמנו 3 תוכנות לאיחוד קבצי TS לקובץ אחד. אחת מהתוכנות היא HDTVtoMPEG2 שיודעת גם לאחד את הקבצים לקובץ TS וגם להמיר את הקובץ לפורמט MPEG2. בדקתי את הנושא של ההמרה ל-MPEG2 וגיליתי שהקובץ שהתקבל הוא כשליש מהקובץ המקורי (הקובץ המקורי שוקל 100 מגה וקובץ ה-MPEG2 שוקל כ-33.3 מגה).
האם בהמרה לתבנית MPEG2 הסרט מאבד מאיכותו ? ומדוע הקובץ שנפלט מהתוכנה קטן ב-3\2 מהקובץ המקורי ?
עד כאן חלק א'.
עכשיו בקשר ל-DVD.
בהנחה שהתוכנה לא מורידה מאיכות הסרט בעת ההמרה ל-MPEG2 והסרט עדיין נשאר באותו הביטרייט, האם כאשר אצור מקובץ ה-DVD MPEG2 ואנגן אותו ב-OPPO אקבל תוצאה זהה למקור (ה-TS או בעצם ה-MPEG2 בהנחה שאכן התוכנה לא קיצצה בביטרייט) ?
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78903
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
TS כולל רזולוציה משמעותית גבוהה ממה שנגן DVD כלשהו יכול לנגן. עדיין לא ראיתי אף מכשיר שמסוגל להוציא MPEG2 או TS ברזולוצית המקור שלו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
Re: שאלה בקשר להמרת HDTV מקובץ TS לקובץ MPEG2 והפעלתו ב-DVD.
לא אמור להיות שינוי בגודל אלא אם כן המרת בטעות את הסרט ללא הפס קול...MarioMan כתב:שלום,
תודה....
להמרת TS ל-MPEG 2 אני ממליץ על התוכנה VideoReDo
שמעתי על הרבה בעיות עם HDTV2MPEG2 אני משתמש בה רק לחיבור הקבצים.
גיא ע
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
Re: שאלה בקשר להמרת HDTV מקובץ TS לקובץ MPEG2 והפעלתו ב-DVD.
תודה גיא.guyezra כתב:לא אמור להיות שינוי בגודל אלא אם כן המרת בטעות את הסרט ללא הפס קול...MarioMan כתב:שלום,
תודה....
להמרת TS ל-MPEG 2 אני ממליץ על התוכנה VideoReDo
שמעתי על הרבה בעיות עם HDTV2MPEG2 אני משתמש בה רק לחיבור הקבצים.
גיא ע...
אומנם אחרי שענו לי על השאלה אין לי צורך בהמהרה לפורמט MPEG2 .
TS ו-MPEG2 זה אותו דבר
יש מספר "עטיפות" ב-MPEG2:
TRANSPORT - מה שאתה קורא TS
PROGRAM
SYSTEM
כדי לעבור מאחת לשניה מספיק לעשות DEMULTIPLEX ואח"כ REMULTIPLEX לקבצים שאתה מקבל (בד"כ 2, אודיו ווידאו)
אין שום סיבה שתהיה השפעה ע לאיכות הוידאו בתהליך זה מאחר ולא נוגעים ב-ELEMENTARY STREAM.
תוכנה טובה לביצוע תהליך זה תוכל למצוא ב-http://www.womble.com/
MPEG-VCR זה שם התוכנה.
TRANSPORT - מה שאתה קורא TS
PROGRAM
SYSTEM
כדי לעבור מאחת לשניה מספיק לעשות DEMULTIPLEX ואח"כ REMULTIPLEX לקבצים שאתה מקבל (בד"כ 2, אודיו ווידאו)
אין שום סיבה שתהיה השפעה ע לאיכות הוידאו בתהליך זה מאחר ולא נוגעים ב-ELEMENTARY STREAM.
תוכנה טובה לביצוע תהליך זה תוכל למצוא ב-http://www.womble.com/
MPEG-VCR זה שם התוכנה.
דודי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78903
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
dudil,
מה ששכחת להגיד לו זה שהרזולוציה של מקורות TS HDTV יוציא MPEG מעל הספציפיקציות של כל מכשיר קיים...
מה ששכחת להגיד לו זה שהרזולוציה של מקורות TS HDTV יוציא MPEG מעל הספציפיקציות של כל מכשיר קיים...
אכן, אם זה קובץ HD, אז
יהיה אפשר לנגן אותו רק על PC.oferlaor כתב:dudil,
מה ששכחת להגיד לו זה שהרזולוציה של מקורות TS HDTV יוציא MPEG מעל הספציפיקציות של כל מכשיר קיים......
דודי.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
Re: TS ו-MPEG2 זה אותו דבר
לדעתי VideoReDo שווה בדיקהdudil כתב: תוכנה טובה לביצוע תהליך זה תוכל למצוא ב-http://www.womble.com/
MPEG-VCR זה שם התוכנה....
אין צורך לבצע 2 פעולות.
ניסיתי את MPEG-VCR על TS ולא ממש עבד טוב...
גיא
Re: TS ו-MPEG2 זה אותו דבר
מה זאת אומרת לא עבד טוב?guyezra כתב:לדעתי VideoReDo שווה בדיקהdudil כתב: תוכנה טובה לביצוע תהליך זה תוכל למצוא ב-http://www.womble.com/
MPEG-VCR זה שם התוכנה....
אין צורך לבצע 2 פעולות.
ניסיתי את MPEG-VCR על TS ולא ממש עבד טוב...
גיא...
דודי.
נתקעה...
זה סיפור אחר...guyezra כתב:dudil,
אני לא זוכר (נדמה לי שהיא נתקעה או משהו)...
רציתי להמיר TS (רזולוציה של 1080i) ל-MPEG2 בשביך הצגת תרגומים.
VideoReDo עשה את זה היטב ומהר
גיא...
אבל ברמת העיקרון זה לא משנה מה הרזולוציה או כל פרטמטר וידאו אחר. התוכנה עובדת ברמת ה-MULTIPLEXING.
דודי.