תגלית חדשה ומדהימה בנוגע לאיכות שידור ותמונה בLCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
nivt פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל חברי האתר מספר 1 בארץ 8O
בתור גולש כבד באתר הזה :) כל הזמן נתקלים בשאלות איזו טלויזיה נותנת תתמורה האישית הכי טובה ושווה תהשקעהשל איכות תמונה כסף - שמתי לב שהרבה אנשים מתלבטים האם להשקיע את מיטב כספם בLCD כדוגמת SHARP SAMSUNG וכו.
היום נוכחתי לדעת את כמה הייתי עיוור . היום הלכתי לאח של חבר שלי שיש לו LCD של
חברת BENQ 42 דגם VL4232 וראיתי את התמונה הכי יפה שראיתי עד היום מטלוזיות LCD וראיתי הרבה [WL68 C3000 HITACI ועוד . מתוך סקרנות שאלתי אותו כמה עלתה הטלויזיה שכשהוא אמר לי 6500 הייתי בשוק. רק לפני פחות משבועיים קניתי לבן דוד שלי טלוזית שארפ המילה האחרונה WD1E שנראית די עלובה באיכות לעומת התמונה של BENQ .
בקיצור בקיצור הוא סיפר לי מה שטירון צעיר כמוני לא ידע שאם יש לך תקציב של 10000 אלף שקל עדיף לקנות טלויזיה ברמה טובה [לא CLASS A[ ואת שאר הכסף להשקיע ברסיבר שמעתם נכון ברסיבר שידע לעשות SCALER זה המושג תקנו אותי אם אני טועה. בקיצור לו יש רסיבר של אונקיו שעולה 3500-4000 לא זוכר את הדגם .

בקיצר אנשים במקום להשקיע במסך LCD שעולה 15000 אלף והוא לא FHD מה יותר פשוט לקנות טלוזויה + רסיבר שיודע לעשות SCALER באותו סכום ואני בטוח שתקבלו תמונה הרבה יותר טובה + הרווחתם רסיבר באותו סכום:)

אם אני סתם קופץ בלי להבין כלום לדעת המומחים אשמח לדעת :twisted:

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

מסכים .

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

לפעמים זה גם עניין של כיול.. :roll:
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

Dalamber
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1090
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

לא מסכים בעליל!!
יש המון פרמטרים נוספים מעבר לביצוע UPSCALE. אני מדבר על עיבוד תמונה בסיסי, ניגודיות וכד'.

דווקא המסך הוא המרכיב החשוב בסט אפ כאשר יש פוטנציאל למכשירים אחרים להפיק ממנו את המיטב (סקיילרים חיצוניים, מגברים, DVD עם צ'יפים איכותיים).

שורה תחתונה - לא הייתי מתפשר על איכות המסך נקודה!!

אגב, מגברים במחיר הזה לא מבצעים UPSCALE באיכות משביעה רצון בכלל, המגבר היחיד שראיתי שעושה את העבודה ברמה טובה הוא ה - 2700 והוא כבר יקר בהרבה.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

נכון מאד. רסיבר שמכיל SCALER טוב מתחיל ממחיר הרבה יותר גבוה, המינימום הוא ה-2700 של ימאהה. מעבר לזה יש תכונות חשובות של המסך כמו ניגודיות, קצב רענון וכדומה. עיבוד תמונה ממש לא חשוב אם המסך יודע לקבל NR, כי אז העיבוד מתבצע ע"י ה-SCALER.
Silence speaks louder than words

gameboy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

גם אני שמעתי שהמסכים של BENQ מוציאים תמונה ברמה גבוהה..

ha_miki
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #7 

טוב זה לא ממש תגלית
רק לידיעה קטנה האפסקיילרים שיש ברוב הרסיברים הם גם מה שיש בטלביזיות רגילות בד"כ ראה ערך FARUDJA DCDI EDGE
לי יש את הקונפגרציה הזאת LD9000 + ONKYO 605 וזה אמנם משפר את התמונה אבל לא עד כדיי כך .

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”