קצת סדר בין סטרימר לHTPC בבקשה
יצאתי מבולבל קצת ואני צריך כמה הבהרות
לאחרונה חשבתי לקנות סטרימר שינגן תכני HD ויוכל להתחבר למחשב שלי אלחוטית
עם העמקה בחומר למדתי שכל כמה חודשים יוצא פורמט חדש וקודק חדש , עכשיו זה H264 וכבר יש X264 וקונטיינר MKV וכל כמה חודשים יוצא מעבד חדש של סיגמה שאמור לעקוב ולאפשר ניגון
הקודקים החדשים
משמעות הדבר היא שלא משנה מה תקנה, עוד כמה חודשים יהיה מיושן ולא יוכל להתעדכן כיוון שהחומרה שלו מוגבלת.
מכאן הלכתי לHTPC ולהלן כמה שאלות שבוודאי הן פשוטות לכם אבל אני חייב לדעת בוודאות
1. האם HTPC ינגן כל פורמט ?
2. האם התקדמות הפורמטים תלוייה בחומרה כזו או אחרת או שמספיק יהיה להוריד מדכון תוכנה?
3. הבנתי מחבר שאם לא משחקים משחקים הרי שמבחינת מעבד ולוח לא צריך את הכי טוב שיש
4. האם יציאת HDMI משמעותה שאוכל לנגן תכני HD מלאים ? האם DVI מספיק?
5. אני צריך יציאת 5.1 אנלוגי כיוון שהרסיבר שלי ישן האם יש הבדל משמעותי בין הכרטיסים?
6. איפוא אני יכול לראות מפרטים מעודכנים למחשב כזה?
לאחרונה חשבתי לקנות סטרימר שינגן תכני HD ויוכל להתחבר למחשב שלי אלחוטית
עם העמקה בחומר למדתי שכל כמה חודשים יוצא פורמט חדש וקודק חדש , עכשיו זה H264 וכבר יש X264 וקונטיינר MKV וכל כמה חודשים יוצא מעבד חדש של סיגמה שאמור לעקוב ולאפשר ניגון
הקודקים החדשים
משמעות הדבר היא שלא משנה מה תקנה, עוד כמה חודשים יהיה מיושן ולא יוכל להתעדכן כיוון שהחומרה שלו מוגבלת.
מכאן הלכתי לHTPC ולהלן כמה שאלות שבוודאי הן פשוטות לכם אבל אני חייב לדעת בוודאות
1. האם HTPC ינגן כל פורמט ?
2. האם התקדמות הפורמטים תלוייה בחומרה כזו או אחרת או שמספיק יהיה להוריד מדכון תוכנה?
3. הבנתי מחבר שאם לא משחקים משחקים הרי שמבחינת מעבד ולוח לא צריך את הכי טוב שיש
4. האם יציאת HDMI משמעותה שאוכל לנגן תכני HD מלאים ? האם DVI מספיק?
5. אני צריך יציאת 5.1 אנלוגי כיוון שהרסיבר שלי ישן האם יש הבדל משמעותי בין הכרטיסים?
6. איפוא אני יכול לראות מפרטים מעודכנים למחשב כזה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. כן, בתנאי שהחומרה מספיק חזקה. בד"כ כל מחשב חדש שתקנה היום ינגן את כל מה שיש היום.
2. מספיק עדכון תוכנה ומעבד מספיק חזק.
3. נכון, מספיק אפילו רק לוח אם עם כרטיס מסך מובנה טוב, דוגמת הצ'יפסט 690G ומעבד +4400 ומעלה של AMD. ותמיד תוכל בעתיד להוסיף כרטיס מסך חזק יותר על לוח האם הזה.
4. ההבדל בין DVI ל-HDMI הוא ש-HDMI מעביר גם אודיו. מבחינת איכות או יכולת התמונה - זהה לחלוטין. DVI מספיק, אולם לוחות אם עם HDMI מאוד זולים היום.
5. יש לוחות אם עם יציאות אנלוגיות בנוסף ליציאת ה-5.1 הדיגיטלית. אין הבדל משמעותי, ואין צורך לקנות כרטיס, מספיק מה שיש על לוחות האם שנמכרים כיום.
6. בפורום הזה... אני אישית ממליץ על מפרטים המבוססים על לוח אם ומעבד כפי שצויינו בסעיף 3 ומארז של Antec.
2. מספיק עדכון תוכנה ומעבד מספיק חזק.
3. נכון, מספיק אפילו רק לוח אם עם כרטיס מסך מובנה טוב, דוגמת הצ'יפסט 690G ומעבד +4400 ומעלה של AMD. ותמיד תוכל בעתיד להוסיף כרטיס מסך חזק יותר על לוח האם הזה.
4. ההבדל בין DVI ל-HDMI הוא ש-HDMI מעביר גם אודיו. מבחינת איכות או יכולת התמונה - זהה לחלוטין. DVI מספיק, אולם לוחות אם עם HDMI מאוד זולים היום.
5. יש לוחות אם עם יציאות אנלוגיות בנוסף ליציאת ה-5.1 הדיגיטלית. אין הבדל משמעותי, ואין צורך לקנות כרטיס, מספיק מה שיש על לוחות האם שנמכרים כיום.
6. בפורום הזה... אני אישית ממליץ על מפרטים המבוססים על לוח אם ומעבד כפי שצויינו בסעיף 3 ומארז של Antec.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
תשובות יפות, רק דגש אחד: הכרטיס הכי פשוט מוציא היום סיגנל דיגיטלי, אבל בכל מה שקשור לסיגנל אנלוגי, הרמה תלויה במחיר. תוכל להסתפק בכרטיס שנמצא on board אם אתה מסתפק ברמת הסאונד האנלוגית שהוא מוציא, אחרת תצטרך להשקיע.
Silence speaks louder than words
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זה תמיד נכון. בכל דבר ובכל תחום בחיים.bambale כתב: משמעות הדבר היא שלא משנה מה תקנה, עוד כמה חודשים יהיה מיושן ולא יוכל להתעדכן כיוון שהחומרה שלו מוגבלת....
לא באופן אוטומטי, רק שיהיה לך הרבה יותר קל לגרום לו לנגן את הפורמט החדש..bambale כתב: מכאן הלכתי לHTPC ולהלן כמה שאלות שבוודאי הן פשוטות לכם אבל אני חייב לדעת בוודאות
1. האם HTPC ינגן כל פורמט ?...
מעבד רגיל במחשב מבוסס i386 חזק עשרות מונים מהמעבד שקיים בסטרימר.bambale כתב: 2. האם התקדמות הפורמטים תלוייה בחומרה כזו או אחרת או שמספיק יהיה להוריד מדכון תוכנה?...
יש כאן אנשים שמריצים חומר HD גם על מחשבים בני 3 ויותר.
אפשר לעגל פינות ..bambale כתב: 3. הבנתי מחבר שאם לא משחקים משחקים הרי שמבחינת מעבד ולוח לא צריך את הכי טוב שיש...
DVI בהחלט מעביר HD מלא.bambale כתב: 4. האם יציאת HDMI משמעותה שאוכל לנגן תכני HD מלאים ? האם DVI מספיק?...
למעשה מה שעובר על הכבל ( גם ב HDMI וגם ב DVI ) זה אותו דבר. בעזרת מחבר פשוט או כבל DVI to HDMI אתה יכול לפתור את הבעיה.
יש עניין של הגנה ( HDCP ). דאג שכרטיס המסך שלך תומך בזה.
באופן עקרוני לא נהוג לקנות מחשב כזה אלא להרכיב לבד.bambale כתב: 5. אני צריך יציאת 5.1 אנלוגי כיוון שהרסיבר שלי ישן האם יש הבדל משמעותי בין הכרטיסים?
6. איפוא אני יכול לראות מפרטים מעודכנים למחשב כזה?...
יש פורום באתר שמתעסק אך ורק בזה.
בהצלחה,
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
קונטיינרים בהחלט ממציאים בכל כמה חודשים. עם זאת, אם נסתכל בכמה השנים האחרונות, בעצם חוץ מ-DIVX, MPEG2 ו-WMV שלא השתנו דרמטית, איזה פורמטים חדשים הומצאו לנו לאחרונה. התשובה היא:
VC1 (שכלול של WMV) וכמובן H264 (ישן למדי, אבל בעצם הפך פתאום לפופולרי). בתחום ה-CONTAINERS יש לנו היום MKV ו-M2TS (שכלול של TS) פלוס EVOB (שכלול של VOB).
בסופו של יום, לא הרבה כ"כ השתנה, בעיקר MKV שהצלחתו לא לגמרי מוסברת. ככל הנראה יש צמא רב לקונטיינר חדש ופתוח ביחס לשני הקונטיינרים הקודמים (WMV ו-AVI).
אין צפי לשינוי דרמטי בכמה השנים הקרובות כי בעצם אין כ"כ בשביל מה. אנחנו בדיוק עברנו תקופת "ברך". הגרף של ההתקדמות הטכנולוגית תמיד עובד על מישור ישר למדי ואז קפיצות שנראות כמו ברכיים. עברנו ברך כזו שקשורה ל-HD עם פורמטי שידור ובמקביל HD DVD ו-BD. לפני זה היתה ברך קטנה עם פורמטי HD הקודמים ולפני זה DIVX ו-MP3...
לדעתי הברך הבאה היא מרחק כמה שנים. התעשייה צריכה כרגע לסיים את אימוץ הטכנולוגיה הנוכחית ולמצות אותה. זה יקח כמה שנים. הקפיצה הבאה בתחום היא בתחום ההורדות (תוכן מבוסס אינטרנט) וזה יקח עוד זמן לפני שהיא תבשיל.
לגבי HTPC והביטחון שהוא נותן. אני אישית לא לגמרי מסכים עם דברי קודמי לגבי הבטחון ש-HTPC נותן לפורמטים עתידיים. אין ספק שכל פורמט בסופו של דבר ינוגן ברמה כזו או אחרת על HTPC, אבל (וזה אבל גדול) לא בהכרח באותו HTPC עצמו.
יש לי מחשב בן פחות משנתיים מבוסס P4 עם הרבה זיכרון. הוא לא מסוגל לעמוד ב-MKV כבד. יש לו מאיץ חומרה והכל, אבל זה פשוט מעל לכוחו.
אין לי ספק שאפשר יהיה לגרום לו לעשות את זה אם אתגבר את הזיכרון שלו או אחליף את המאיץ שלו (לכזה שאולי יודע לפענח H264).
בנוסף, על תכני BD או HD DVD אין על מה לדבר. תכנים מקוריים כאלה לא ירוצו עליו כי אין לו כרטיס מסך HDMI (אין לי גם מסך LCD עם HDCP, כך שגם כרטיס כזה לא יעזור לי).
האמת היא שהתעשיה שלנו בנוייה על שדרוגים, ללא שדרוגים הכסף היה מתאדה. כך שבכל תחום צריך לצפות להמשך שדרוגים. ברגע שרוב האנשים מסיימים לשדרג, זה הזמן לקפיצה טכנולוגית חדשה שתדרוש שדרוג חדש...
VC1 (שכלול של WMV) וכמובן H264 (ישן למדי, אבל בעצם הפך פתאום לפופולרי). בתחום ה-CONTAINERS יש לנו היום MKV ו-M2TS (שכלול של TS) פלוס EVOB (שכלול של VOB).
בסופו של יום, לא הרבה כ"כ השתנה, בעיקר MKV שהצלחתו לא לגמרי מוסברת. ככל הנראה יש צמא רב לקונטיינר חדש ופתוח ביחס לשני הקונטיינרים הקודמים (WMV ו-AVI).
אין צפי לשינוי דרמטי בכמה השנים הקרובות כי בעצם אין כ"כ בשביל מה. אנחנו בדיוק עברנו תקופת "ברך". הגרף של ההתקדמות הטכנולוגית תמיד עובד על מישור ישר למדי ואז קפיצות שנראות כמו ברכיים. עברנו ברך כזו שקשורה ל-HD עם פורמטי שידור ובמקביל HD DVD ו-BD. לפני זה היתה ברך קטנה עם פורמטי HD הקודמים ולפני זה DIVX ו-MP3...
לדעתי הברך הבאה היא מרחק כמה שנים. התעשייה צריכה כרגע לסיים את אימוץ הטכנולוגיה הנוכחית ולמצות אותה. זה יקח כמה שנים. הקפיצה הבאה בתחום היא בתחום ההורדות (תוכן מבוסס אינטרנט) וזה יקח עוד זמן לפני שהיא תבשיל.
לגבי HTPC והביטחון שהוא נותן. אני אישית לא לגמרי מסכים עם דברי קודמי לגבי הבטחון ש-HTPC נותן לפורמטים עתידיים. אין ספק שכל פורמט בסופו של דבר ינוגן ברמה כזו או אחרת על HTPC, אבל (וזה אבל גדול) לא בהכרח באותו HTPC עצמו.
יש לי מחשב בן פחות משנתיים מבוסס P4 עם הרבה זיכרון. הוא לא מסוגל לעמוד ב-MKV כבד. יש לו מאיץ חומרה והכל, אבל זה פשוט מעל לכוחו.
אין לי ספק שאפשר יהיה לגרום לו לעשות את זה אם אתגבר את הזיכרון שלו או אחליף את המאיץ שלו (לכזה שאולי יודע לפענח H264).
בנוסף, על תכני BD או HD DVD אין על מה לדבר. תכנים מקוריים כאלה לא ירוצו עליו כי אין לו כרטיס מסך HDMI (אין לי גם מסך LCD עם HDCP, כך שגם כרטיס כזה לא יעזור לי).
האמת היא שהתעשיה שלנו בנוייה על שדרוגים, ללא שדרוגים הכסף היה מתאדה. כך שבכל תחום צריך לצפות להמשך שדרוגים. ברגע שרוב האנשים מסיימים לשדרג, זה הזמן לקפיצה טכנולוגית חדשה שתדרוש שדרוג חדש...