סטריאו יכול להתפתח למערכת קולנוע ביתית?!
טוב, ראשית, שלום. אפתח בזה שאציין שאני בתחילת תחקיר רציני לקראת קניית מכשיר חשמלי כלשהו שיגרום לי להנות משמיעת מוסיקה, לאחר סבל מתמשך של כמה שנים ממערכת סטריאו מסויימת, החלטתי שאני אקנה משהו טיפה יותר מענג מזה.
נפתח במידע בסיסי, כרגע אני גר בחדר קטן בבית הורים, ככה שכל הקניה נעשית מתוך הסתכלות לעתיד, השאלה הגדולה היא האם יש דבר כזה הסתכלות לעתיד בשוק הסטריאו והקולנוע הביתי?? במקור כוונתי הייתה לקנות רסיבר, זוג רמקולים, ונגן מתוך צעד ראשוני שבעתיד יתפתח למערכת קולנוע ביתית, כלומר להוסיף בהמשך רמקולים להשלמת המערכת. השאלה אם יש טעם בכלל לחשוב לעתיד? במלונה הנוכחית שלי, חדר קטן מאוד, אין טעם לדבר על מערכת רציניות והספקים מטורפים...כוונתי להשקיע כ3000 ש"ח על רסיבר וזוג רמקולים (רציתי בתחילה מדפיים, כרגע אני נוטה לרצפתיים), אני מודע לזה שבסכומים כאלה אני לא אקנה את שיא הטכנולוגיה ולכן האם בסכום כזה עוד כמה שנים כשארצה להשתדרג יהיה בכלל טעם?!
אתן דוגמא להצעה שקיבלתי (שגם שמעתי אותה בחנות ומצא חן בעיני):
רסיבר YAMAHA 450 באזור 1600-1700 ש"ח
רמקולי WHARFDALE דגם וולדוס 400(שלא מצאתי בשום מקום אחר פרט לחנות ההיא) ב1000 ש"ח.
טוב, קודם כל תודה למי שלא נבהל מאורך ההודעה, ותודה רבה למי שטרח להגיב.
עומר.
נפתח במידע בסיסי, כרגע אני גר בחדר קטן בבית הורים, ככה שכל הקניה נעשית מתוך הסתכלות לעתיד, השאלה הגדולה היא האם יש דבר כזה הסתכלות לעתיד בשוק הסטריאו והקולנוע הביתי?? במקור כוונתי הייתה לקנות רסיבר, זוג רמקולים, ונגן מתוך צעד ראשוני שבעתיד יתפתח למערכת קולנוע ביתית, כלומר להוסיף בהמשך רמקולים להשלמת המערכת. השאלה אם יש טעם בכלל לחשוב לעתיד? במלונה הנוכחית שלי, חדר קטן מאוד, אין טעם לדבר על מערכת רציניות והספקים מטורפים...כוונתי להשקיע כ3000 ש"ח על רסיבר וזוג רמקולים (רציתי בתחילה מדפיים, כרגע אני נוטה לרצפתיים), אני מודע לזה שבסכומים כאלה אני לא אקנה את שיא הטכנולוגיה ולכן האם בסכום כזה עוד כמה שנים כשארצה להשתדרג יהיה בכלל טעם?!
אתן דוגמא להצעה שקיבלתי (שגם שמעתי אותה בחנות ומצא חן בעיני):
רסיבר YAMAHA 450 באזור 1600-1700 ש"ח
רמקולי WHARFDALE דגם וולדוס 400(שלא מצאתי בשום מקום אחר פרט לחנות ההיא) ב1000 ש"ח.
טוב, קודם כל תודה למי שלא נבהל מאורך ההודעה, ותודה רבה למי שטרח להגיב.
עומר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
עומר,
הודעה דווקא קצרה.
לא ברור לי למה אתה מתכוון בהשתדרגות עתידית. ברגע שאתה רוכש רסיבר לכמה שנים, ערכו בשוק יהיה קטן למדי ובתחומי המחירים שאתה מדבר, מה שרכשת זה גם מה שקיבלת (כלומר בעתיד לא יוסיפו לרסיבר עוד אופציות).
חשוב לציין שרסיבר סטריאו זה חיה די שונה מרסיבר לקולנוע ביתי.
הייתי חושב שנית על נושא מספר הרמקולים ומנסה להרים לפחות 5 רמקולים (סאב יכול להיות שדרוג עתידי).
הודעה דווקא קצרה.
לא ברור לי למה אתה מתכוון בהשתדרגות עתידית. ברגע שאתה רוכש רסיבר לכמה שנים, ערכו בשוק יהיה קטן למדי ובתחומי המחירים שאתה מדבר, מה שרכשת זה גם מה שקיבלת (כלומר בעתיד לא יוסיפו לרסיבר עוד אופציות).
חשוב לציין שרסיבר סטריאו זה חיה די שונה מרסיבר לקולנוע ביתי.
הייתי חושב שנית על נושא מספר הרמקולים ומנסה להרים לפחות 5 רמקולים (סאב יכול להיות שדרוג עתידי).
השתדרגות ועוד.
הרוב בהשתדרגות, הוא בעניין שהמערכת גם תוכל לשמש בעוד כמה שנים כמערכת קולנוע ביתית סבירה, כרגע כדי להמחיש את מגבלת המקום, במידה ואקנה 2 רצפתיים, הם יעמדו אחד על השני,
שלא לדבר על 5 רמקולים...
כרגע אני בעיקר שומע מוזיקה וחשבתי לקנות מערכת סטריאו פשוטה, אבל החלטתי שאם כבר אז כדאי משהו שיוכל לשמש לעוד מטרה.
מזתומרת רסיבר סטריאו?! YAMAHA 450 נחשב סטריאו? DENON 1804?
ובנוגע לרמקולים, מישהו שמע על ה VALDUS האלו? עד כמה הם רחוקים ברמה מDIAMOND 8?
תודה מראש.
כרגע אני בעיקר שומע מוזיקה וחשבתי לקנות מערכת סטריאו פשוטה, אבל החלטתי שאם כבר אז כדאי משהו שיוכל לשמש לעוד מטרה.
מזתומרת רסיבר סטריאו?! YAMAHA 450 נחשב סטריאו? DENON 1804?
ובנוגע לרמקולים, מישהו שמע על ה VALDUS האלו? עד כמה הם רחוקים ברמה מDIAMOND 8?
תודה מראש.
לדעתי האישית זו מערכת טובה מאוד.
יש לי את ה valdus 400 רמקול מצוין.
גם הבחירה של המגבר נראית טובה - גם אני בהתלבטות אם לרכוש אותו.
בכל אופן, השילוב של ימהה ווורפדל, לדעת י ולאור הניסיון שיש לי עם מערכת זו הוא מצויין ועם המגבר הזה תוכל להתפתח למערכת ק"ב טובה, במיוחד אם תוסיף רמקולים של וורפדל.
דרך אגב הולדוס הוא רמקול ישן, את שלי קניתי לפני 4 שנים - כדאי לבדוק האם מדובר בחדש או משומש או לאחר תיקון.
בכל אופן - תתחדש
יש לי את ה valdus 400 רמקול מצוין.
גם הבחירה של המגבר נראית טובה - גם אני בהתלבטות אם לרכוש אותו.
בכל אופן, השילוב של ימהה ווורפדל, לדעת י ולאור הניסיון שיש לי עם מערכת זו הוא מצויין ועם המגבר הזה תוכל להתפתח למערכת ק"ב טובה, במיוחד אם תוסיף רמקולים של וורפדל.
דרך אגב הולדוס הוא רמקול ישן, את שלי קניתי לפני 4 שנים - כדאי לבדוק האם מדובר בחדש או משומש או לאחר תיקון.
בכל אופן - תתחדש
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
דיברת על סטריאו, סליחה על האי הבנה.
האם זה למוזיקה בלבד ברגע זה?
אם הכיוון הוא קולנוע ביתי, עדיף לרכוש 5 מדפיים שאפשר להתקין אותם על התקרה או הקירות.
האם זה למוזיקה בלבד ברגע זה?
אם הכיוון הוא קולנוע ביתי, עדיף לרכוש 5 מדפיים שאפשר להתקין אותם על התקרה או הקירות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי omerdc,
התקציב שלך מאוד מוגבל ובהתאם ההמלצות שלי.
1. יש אפשרות לבנות מערכת סטראיו שאח"כ תהפוך למערכת סראונד בכמה צורות:
- התמקדות בסטריאו - מגבר סטריאו וזוג רמקולים ובהמשך הוספה של רסיבר בנוסף או במקום.
- קניית רסיבר ק"ב וזוג רמקולים ובעתיד פשוט להוסיף עוד רמקולים.
מה היתרונות והחסרונות של כל תצורה?
- מערכת שהייעוד שלה מוסיקה והיא תהיה לא רעה בכלל יחסית לרסיבר ק"ב בסטריאו. החיסרון הוא שברגע שתרצה להוסיף סראונד תצטרך לקנות רסיבר או למכור את המגבר סטריאו ולהחליף ברסיבר.
- רסיבר בסיסי כזה מאבד מערכו כ-50% בשנה הראשונה בלבד. וזאת מכיון שדגמים חדשים יוצאים כל כמה חודשים ולכן הקודמים מאבדים מערכם. הסתכלות קדימה מבחינת "השקעה" לא תהיה רלוונטית.
הכל דיי תלוי בכמה קדימה אתה רוצה להסתכל, אם הכוונה היא שנה -שנתיים, קנה משהו ביד שניה במינימום של המינימום (פחות מ-1000 ש"ח לרסיבר יד שניה או מגבר סטריאו).
אם מדובר על עוד כמה חודשים, אז זה סיפור אחר.
2. המקור של המילה רסיבר הוא מגבר+רדיו.
לפני עידן הק"ב, כשאמרו רסיבר הכוונה היתה למגבר סטריאו הכולל מקלט רדיו מובנה.
מכיון שכל הרסיברים לק"ב כוללים רדיו, קראו להם רסיבר ק"ב. מכיון שיחסית להיצע של רסיברי סטריאו, רסיברי ק"ב הם השולטים, כשאומרים רסיבר, הכוונה כיום היא יותר לרסיבר ק"ב.
3. הימאהה שדיברת עליו הוא לק"ב.
4. הבעיה הכי גדולה עם "הסתכלות לעתיד" כזו היא שההתאמה של הרמקולים היא לחדר נתון, ורמקולים שיתאימו לחדר מסויים לא בהכרח יתאימו לחדר אחר.
לחדר כמו שלך כיום, אתה צריך רמקולים מוניטוריים. אם החדר העתידי יהיה גדול מאוד יחסית, יכול להיות שהם יילכו לאיבוד ותצטרך להחליפם או פשוט להזיז אותם אחורה ולקנות קידמיים חדשים.
התקציב שלך מאוד מוגבל ובהתאם ההמלצות שלי.
1. יש אפשרות לבנות מערכת סטראיו שאח"כ תהפוך למערכת סראונד בכמה צורות:
- התמקדות בסטריאו - מגבר סטריאו וזוג רמקולים ובהמשך הוספה של רסיבר בנוסף או במקום.
- קניית רסיבר ק"ב וזוג רמקולים ובעתיד פשוט להוסיף עוד רמקולים.
מה היתרונות והחסרונות של כל תצורה?
- מערכת שהייעוד שלה מוסיקה והיא תהיה לא רעה בכלל יחסית לרסיבר ק"ב בסטריאו. החיסרון הוא שברגע שתרצה להוסיף סראונד תצטרך לקנות רסיבר או למכור את המגבר סטריאו ולהחליף ברסיבר.
- רסיבר בסיסי כזה מאבד מערכו כ-50% בשנה הראשונה בלבד. וזאת מכיון שדגמים חדשים יוצאים כל כמה חודשים ולכן הקודמים מאבדים מערכם. הסתכלות קדימה מבחינת "השקעה" לא תהיה רלוונטית.
הכל דיי תלוי בכמה קדימה אתה רוצה להסתכל, אם הכוונה היא שנה -שנתיים, קנה משהו ביד שניה במינימום של המינימום (פחות מ-1000 ש"ח לרסיבר יד שניה או מגבר סטריאו).
אם מדובר על עוד כמה חודשים, אז זה סיפור אחר.
2. המקור של המילה רסיבר הוא מגבר+רדיו.
לפני עידן הק"ב, כשאמרו רסיבר הכוונה היתה למגבר סטריאו הכולל מקלט רדיו מובנה.
מכיון שכל הרסיברים לק"ב כוללים רדיו, קראו להם רסיבר ק"ב. מכיון שיחסית להיצע של רסיברי סטריאו, רסיברי ק"ב הם השולטים, כשאומרים רסיבר, הכוונה כיום היא יותר לרסיבר ק"ב.
3. הימאהה שדיברת עליו הוא לק"ב.
4. הבעיה הכי גדולה עם "הסתכלות לעתיד" כזו היא שההתאמה של הרמקולים היא לחדר נתון, ורמקולים שיתאימו לחדר מסויים לא בהכרח יתאימו לחדר אחר.
לחדר כמו שלך כיום, אתה צריך רמקולים מוניטוריים. אם החדר העתידי יהיה גדול מאוד יחסית, יכול להיות שהם יילכו לאיבוד ותצטרך להחליפם או פשוט להזיז אותם אחורה ולקנות קידמיים חדשים.
אז כמה הבהרות
נראה לי שכולם לא הבינו את מטרת ה"השתדרגות". הכוונה בלהשתדרג היא לא בלמכור חלק מהמערכת הקיימת ולקנות אחרת, אלא בפשוט להוסיף חלקים שיהפכו אותה למערכת קולנוע בדומה לאופציה השניה שציין מר סבג.
השאיפה שלי בשדרוג המערכת שיקרה עוד שנה -שנתיים הערכה גסה, היא בעיקר שהציוד ישאר במצב סביר, איכות סבירה+ ולא למצוא עצמי עוד שנה עם רמקולים שחורקים ומעוותים, רסיבר שיאבד מאיכותו וכו'. כמו שכבר ציינתי אני מודע למגבלות במסגרת הסכום שלי (3000) ולכן, רציתי בעיקר לדעת אם יש טעם לחשוב ככה בכלל, ב- "עוד שנה להוסיף אביזרים ולהשתדרג" שוב בעיקר מבחינת איכות הציוד הנוכחי בסכום הנ"ל.
לכן כדוגמא נתתי את YAMAHA 450/ WHARFDALE VALDUS 400. שווה? אמין? ישאר איכותי עוד שנה שנתיים?
ואם מישהו בנוסף יכול לענות לי על דילמת הVALDUS VS. DIAMOND 8...
תודה מראש.
עומר
השאיפה שלי בשדרוג המערכת שיקרה עוד שנה -שנתיים הערכה גסה, היא בעיקר שהציוד ישאר במצב סביר, איכות סבירה+ ולא למצוא עצמי עוד שנה עם רמקולים שחורקים ומעוותים, רסיבר שיאבד מאיכותו וכו'. כמו שכבר ציינתי אני מודע למגבלות במסגרת הסכום שלי (3000) ולכן, רציתי בעיקר לדעת אם יש טעם לחשוב ככה בכלל, ב- "עוד שנה להוסיף אביזרים ולהשתדרג" שוב בעיקר מבחינת איכות הציוד הנוכחי בסכום הנ"ל.
לכן כדוגמא נתתי את YAMAHA 450/ WHARFDALE VALDUS 400. שווה? אמין? ישאר איכותי עוד שנה שנתיים?
ואם מישהו בנוסף יכול לענות לי על דילמת הVALDUS VS. DIAMOND 8...
תודה מראש.
עומר
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7404
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
לי יש את הדימונד 8 אבל גם שמעתי את הוולדוס יש הבדל בבסים שלו הולדוס בא עם 3 אלמנטים הדימונד בא אם 2 והבס פחות מורגש בו [לא מדבר על חיבור עם סאב] יש גם את הדימונד 8.4 שיש לו גם 3 אלמנטים 2וופרים וטויטר יש אותו פה באתר למכירה במבצעים.לסיכום רמקול לא רע בכלל
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אוקיי אבל..
הבנתי שמדפיים (סטליטיים?! זה אותו דבר) חסרים מאוד את אפקט הבס ולמרות שסגנון המוזיקה שלי לא מפציץ בבס, זה עדיין חשוב לטעמי...ולמה לא אהנה מרצפתיים? בווליומים נמוכים האיכות אמורה להיות לא פחות טובה, לא?!
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
1. סטלייט ומדפי זה לא אותו דבר.
סטלייט זה טויטר בקופסא שחייב סאב, מדפי אומנם לא יירד מאוד נמוך אבל יש לו באס.
2. רצפתי לא בהכרח אומר "יותר בס" ולבטח לא "יותר טוב". הבעיה עם רצפתיים בחדר יחסית קטן הוא שהוא יישמע "בומי".
רמקול מתאימים לחדר, אח"כ מתאימים מגבר לרמקול ובסוף שמים מקור.
סטלייט זה טויטר בקופסא שחייב סאב, מדפי אומנם לא יירד מאוד נמוך אבל יש לו באס.
2. רצפתי לא בהכרח אומר "יותר בס" ולבטח לא "יותר טוב". הבעיה עם רצפתיים בחדר יחסית קטן הוא שהוא יישמע "בומי".
רמקול מתאימים לחדר, אח"כ מתאימים מגבר לרמקול ובסוף שמים מקור.
וואלה, ראשית, תודה לכולם עם ההיענות..
שנית, עד עכשיו, אחרי יומיים פה, שיטוט והתרשמות, אני חייב להודות שלמדתי כמה דברים, ופעם הבאה שאכנס לחנות, ארגיש קצת פחות טמבל מול הסוכנים ה"מפוצצים" האלה...
ות'אמת שדי גיבשתי דעה, וכמו שחשבתי בתחילה, אני ארכוש לי רסיבר וזוג רמקולים מדפיים...
עכשיו נעבור לחלק היותר מעניין, אני נותן הצעות ואתם נותנים דעתכם, שאוכל להתמקד יותר ולחפש לשמוע ת'דברים המומלצים, לא לרדוף אחרי מאות מוצרים...
אני אתחיל בשאלה כללית, שמעתי מכמה אנשים שיש רסיברים ורמקולים שפשוט לא הולכים ביחד, כדוגמת DENON ו WHARFDALE, יש חיה כזאת??
1.נתקלתי ברמקול JAMO הבא: http://www.bestelectric.co.il/category. ... enerId=128
רמקולים מתצוגה מועדים לפורענות?
2. JBL E20?! או אולי E30? שווה להוסיף ת'פער המשמעותי ביניהם??
כמובן שכל הצעה תתקבל בברכה.
תודה.
ות'אמת שדי גיבשתי דעה, וכמו שחשבתי בתחילה, אני ארכוש לי רסיבר וזוג רמקולים מדפיים...
עכשיו נעבור לחלק היותר מעניין, אני נותן הצעות ואתם נותנים דעתכם, שאוכל להתמקד יותר ולחפש לשמוע ת'דברים המומלצים, לא לרדוף אחרי מאות מוצרים...
אני אתחיל בשאלה כללית, שמעתי מכמה אנשים שיש רסיברים ורמקולים שפשוט לא הולכים ביחד, כדוגמת DENON ו WHARFDALE, יש חיה כזאת??
1.נתקלתי ברמקול JAMO הבא: http://www.bestelectric.co.il/category. ... enerId=128
רמקולים מתצוגה מועדים לפורענות?
2. JBL E20?! או אולי E30? שווה להוסיף ת'פער המשמעותי ביניהם??
כמובן שכל הצעה תתקבל בברכה.
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אז זהו שזה לא עובד ככה , אלא בדיוק ההיפך.
אנחנו נציע, אתה תלך לחנות ותשמע ותגיד אם אתה אוהב או לא.
מערכת אודיו, זה משהו שמרכיבים עפ"י הטעם האישי, סגנון המוסיקה, ההאזנה וכמו שאמרנו, החדר.
עכשיו הגיע הזמן ללכת לטייל בין חנויות אודיו (ראה אינדקס קישורים) ולא ברשתות חשמל שמוכרות רמקולים ליד מכונות כביסה, ולהתחיל לפתח את הטעם האישי.
כשתאמר לנו, מה אהבת ומה לא, נוכל להמליץ על דברים נוספים בכיוון.
אנחנו נציע, אתה תלך לחנות ותשמע ותגיד אם אתה אוהב או לא.
מערכת אודיו, זה משהו שמרכיבים עפ"י הטעם האישי, סגנון המוסיקה, ההאזנה וכמו שאמרנו, החדר.
עכשיו הגיע הזמן ללכת לטייל בין חנויות אודיו (ראה אינדקס קישורים) ולא ברשתות חשמל שמוכרות רמקולים ליד מכונות כביסה, ולהתחיל לפתח את הטעם האישי.
כשתאמר לנו, מה אהבת ומה לא, נוכל להמליץ על דברים נוספים בכיוון.
אוקיי אז קדימה, להציע!
חוצמזה ששמעתי את הDIAMOND 8.1 עם הYAMAHA 450 ודי מצא חן בעיניי...
עכשיו בעניין הDIAMOND, ה9.1 וה9.2 מה טווח המחירים שלהם, מישהו יודע אולי?
תודה.
עכשיו בעניין הDIAMOND, ה9.1 וה9.2 מה טווח המחירים שלהם, מישהו יודע אולי?
תודה.
סדרה DIAMOND9 כוללת הרבה סוגים של הרמקולים, לגבי המחירים תקרא את השירשור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... pic&t=4269
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... pic&t=4269
טוב אז ברשותכם, אני אפתח שרשור חדש...
שנראה לי שיזכה ליותר חשיפה...
תודה לכולם על הזרמת המידע והדעות.
תודה לכולם על הזרמת המידע והדעות.
eytan99 כתב:אותי אישית כל עצה מ se7en , היתה מפחידה![]()
הבעיה שרק הנסיעה עם מחירי הדלק היום עולה לך 350 שקל...
כולה ניסיתי לחסוך לבנאדם קצת כסף מה מפחיד בעצה הזאת???
מילא הייתי נותן לו עצות בנוגע למשהו שאני לא מבין בו... (לא שזה קורה יותר מידי)
בקיצור נפגעתי ואני פותח בשביתה ייצוגית , אני מתנתק!!! *
*(למשך 5 דקות)