RCA אדום ולבן מצ'וקמק, נותן סראונד???

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ssip96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

למה השאלה?
אתמול הבאתי לבית של חברה שלי את הלאפטופ כדי לראות סרט HD.

חיברנו אותו לפלזמה שלה עם כבל VGA.
את הסאונד חיברנו בעזרת כבל אוזניות פשוט 3.5 מ"מ אל מפצל Y אדום לבן- ומשם אדום לבן למגבר YAMAHA מתקדם שלה שמחובר לסט רמקולים סראונד JBL וסאב כבד ביותר.

לא ציפיתי שיצא באמת סראונד סך הכל רצינו לראות את הסרט בהפרדה גבוהה לא ממש התכוונתי אבל... שמעו בסראונד.
לא, לא קואדרופוני, ממש סראונד.

עכשיו מישהו רוצה להסביר לי איך המגבר בדיוק מצליח לתרגם מידע מכבל אוזניה פשוט שבדר"כ יודע להעביר רק סטריאו ו2 כבלים RCA פשוטים שכל אחד מהם לרוב מעביר רק ערוץ מונו אחד לסראונד 5.1 עשיר ומלא?
אני יודע שיש רסיברים וכרטיסי קול למיניהם שמדמים "סרואנד" אבל הצליל היה מדוייק להפליא.

ממתין לתשובותיכם. (Y)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

זה בדיוק מה שעומד מאחורי דולפי פרו לוג'יק ופרו לוג'יק 2. הכבל המצוקמק הוביל לרסיבר צליל האומנם סטריאופוני אך צליל מלא, באיכות גבוהה ובמיקס המיועד לקידוד של דולבי.

דולבי פרו לוג'יק 2 לוקח מקורות סטריאופונים ומפענח מהם (שים לב, מפענח ולא מסנתז) את חמשת הערוצים הנחבאים בתוך הסטריאו. ההפרדה לא מושלמת כמו קידוד דסקריט (DD DTS) אך בהחלט איכותי וטוב הרבה יותר מפרו-לוג'יק הישן שהיה נותן לך ערוצים אחוריים במונו ובטווח תדרים של עד 8KHZ)

ssip96 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

וזה מוגדר כ"TRUE SROUND"?

שליחה #3 

כי הרי זה סוג של דימוי הרי אין סיכוי שהכבל באמת מחיל כל כך הרבה מידע וערוצים

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

זו הגדולה והיתרון הגדול של ימהה וגם הסיבה שאני שרכשתי ימהה לכל חדר בבית
היכולת שלהם לדמות סראונד עולה על היכולת של כל המתחרים ברמת המחיר (לדעתי).

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #5 

האם שמעת פיוניר? הדולבי פרו-לוג'יק 2 שלו מ-ד-ה-י-ם. אני שומע שידורי ספורט או פירסומות ואני יכול להישבע שמדובר ב-DD

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

חבר'ה מאיפה כל זה? מה הקשר לדימוי של סראונד? כל עוד חיברת יציאה דיגיטלית במחשב לכניסה דיגיטלית במגבר, תקבל מידע דיגיטלי שעשוי להכיל צליל היקפי. זה הכל.
אם הסיפור מחובר לכניסה סטריאופונית של המגבר, אז זה פרולוג'יק או סתם מצב DSP של המגבר.
Silence speaks louder than words

giladye
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 509
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

MetalliJoe כתב:חבר'ה מאיפה כל זה? מה הקשר לדימוי של סראונד? כל עוד חיברת יציאה דיגיטלית במחשב לכניסה דיגיטלית במגבר, תקבל מידע דיגיטלי שעשוי להכיל צליל היקפי. זה הכל.
אם הסיפור מחובר לכניסה סטריאופונית של המגבר, אז זה פרולוג'יק או סתם מצב DSP של המגבר.
...
הסיפור מחובר סטריאופונית כפי ש-ssip96 ציין:
"את הסאונד חיברנו בעזרת כבל אוזניות פשוט 3.5 מ"מ אל מפצל Y אדום לבן- ומשם אדום לבן למגבר YAMAHA "

אבל, "הסיפור" שמדברים עליו הוא פרולוג'יק II שתפקידו לדמות סראונד מקור סטריאופוני...
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”