הניסוי של RADIOHEAD הצליח או נכשל?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
http://news.digitaltrends.com/news/stor ... es_figures
לטענת חברת מדידה חיצונית, 2 מתוך 5 גולשים שהורידו את האלבום שילמו עליו.
הלהקה טוענת שהמסקנות מוטעות.
מישהו יודע כמה הורדות יש לאלבום עד עכשיו?
מישהו יודע כמה הורדות יש לאלבום עד עכשיו?
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שטויות.
1. לא הייתי מוריד או קונה את האלבום אם הוא לא היה חינם. ניסיתי לשמוע את OK computer המפורסם ולא הבנתי ממה ההתלהבות. אז שאשלם בשביל זה?
2. הלינקים היו "חד פעמיים" ולאחר שהורדה עם מנהל הורדות (כדי להאיץ את ההורדה) נכשלה, נאלצתי "לקנות" את האלבום מחדש על מנת לקבל לינק חדש. אם הייתי לקוח משלם, הייתי כועס מאד בשלב הזה.
1. לא הייתי מוריד או קונה את האלבום אם הוא לא היה חינם. ניסיתי לשמוע את OK computer המפורסם ולא הבנתי ממה ההתלהבות. אז שאשלם בשביל זה?
2. הלינקים היו "חד פעמיים" ולאחר שהורדה עם מנהל הורדות (כדי להאיץ את ההורדה) נכשלה, נאלצתי "לקנות" את האלבום מחדש על מנת לקבל לינק חדש. אם הייתי לקוח משלם, הייתי כועס מאד בשלב הזה.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
לי יש דיעה אחרת בהקשר האלבום החינמי.
זה אולי ישמע קצת מוזר (ואולי קצת הזוי), אך אני מאמין שהייתי מקדיש יותר מחשבה ואנרגיה לאלבום החדש במידה והיה נמכר באופן סטנדרטי.
כמו שקניתי את כל האלבומים הקודמים, גם את זה הייתי קונה, ללא ספק. עם זאת, תמיד (אצלי לפחות) משהו שמקבלים בחינם מתמצב גם ככזה שערכו נמוך יותר. אז הורדתי, צרבתי, לא טרחתי עדיין לשמוע ואיני יודע מתי זה יקרה.
תמיד עולה השאלה האם בגלל אסטרטגית ההפצה, המגלמת פוטנציאלית היקף הכנסות נמוך יותר, "השקיעה" הלהקה "פחות" מאשר השקיעה באלבום רגיל, וימים יגידו. בעיקר בהקשר תפיסת הערך ההיסטורי של האלבום (ע"ע OK Computer).
בינתיים, הניסוי נכשל. רמת ה BUZZ שכחה ואיתה רמת העניין.
בינתיים.
ארז
זה אולי ישמע קצת מוזר (ואולי קצת הזוי), אך אני מאמין שהייתי מקדיש יותר מחשבה ואנרגיה לאלבום החדש במידה והיה נמכר באופן סטנדרטי.
כמו שקניתי את כל האלבומים הקודמים, גם את זה הייתי קונה, ללא ספק. עם זאת, תמיד (אצלי לפחות) משהו שמקבלים בחינם מתמצב גם ככזה שערכו נמוך יותר. אז הורדתי, צרבתי, לא טרחתי עדיין לשמוע ואיני יודע מתי זה יקרה.
תמיד עולה השאלה האם בגלל אסטרטגית ההפצה, המגלמת פוטנציאלית היקף הכנסות נמוך יותר, "השקיעה" הלהקה "פחות" מאשר השקיעה באלבום רגיל, וימים יגידו. בעיקר בהקשר תפיסת הערך ההיסטורי של האלבום (ע"ע OK Computer).
בינתיים, הניסוי נכשל. רמת ה BUZZ שכחה ואיתה רמת העניין.
בינתיים.
ארז
- StonedJunglist
- חבר ותיק

- תגובות: 1190
- שם מלא: StonedJunglist
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 22 פעמים
במה שלא תגידו הם הצליחו בכך שהם אולי בין הלהקות הראשונות הגדולות שעשו את הדבר הנ"ל ויצאו נגד חברות התקליטים וזה כבר מהווה הצלחה, אומנם לטענכתם הדיסק לא הצליח אבל זה פותח שערים וראשים ללהקות גדולות רבות אחרות .. הורדתי ולא התלהבתי כל כך מהדיסק גם..
גם במידה והלהקה תמכור הרבה פחות מאשר היא מכרה בימי האלבומים הסטנדרטיים שלה היא עדיין יכולה להרוויח הרבה יותר מכיוון שלא תהיה לה חברת תקליטים שתגרוף את רוב ההכנסות. לדעתי אנו ניצבים בפני תחילתה של תקופה בה מס' ההורדות יקבע את פופולריות הלהקה/שיר ולא מס' מכירות האלבומים בכסף. לדעתי לפחות בשלב ראשון כל הלהקות יסתפקו במכירות נמוכות יותר מכיוון הרווחים יהיו גבוהים יותר.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא מבין עד עכשיו מה ה"ניסוי" הזה ניסה להוכיח ..oferlaor כתב:http://news.digitaltrends.com/news/stor ... es_figures
מישהו יודע כמה הורדות יש לאלבום עד עכשיו?...
אני גם לא מבין מה הפרמטרים שמודדים הצלחה וכישלון.
זה לא שאני באמת לא מבין. פשוט אף אחד לא הגדיר אותם ולכן אפשר להמשיך ולהתווכח
עד מחר או עד התקליט הבא שלהם אם זו הצלחה או כישלון.
התשובה כמובן תמיד תהיה שניהם.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
היי עופר....
אתה שואל שאלה שאלתית וסבוכה, ולדעתי קשה לענות עליה חד משמעית.
מצד שני , ברור שנישברו כללי משחק בתעשייה , והם בהחלט עשו מהלך שישנה בעתיד את החוקים.
תמיד אמרו שאין מתנות חינם....ואם משהו הוא בחינם , זה בטח לא שווה הרבה.
יש משהו באמירה הזו , אבל מצד שני יש המון הרבה מוזיקאים בתחילת דרכם, שעושים דברים יפים עם המון כישרון , והם בכוונה שולחים שירים להורדה בחינם , ולא מפני שאבא שלהם רוטשילד ,אלא, כי זו אולי הדרך היחידה שלהם לפרוץ מאנונימיות ולהיתגלות , ומוצר החינם שלהם יכול להיות גם חומר מוזיקאלי ניפלא.....ולא בהכרח דבר רע.
לא מזמן גם פרינס ...הוציא את האלבום שלו Planet Earth בחינם , מצורף לעיתון אנגלי נדמה לי....ועורר עליו גם , גל של סערה בתעשייה , וגם של חנויות התקליטים הגדולות שלכאורה ניגזלת מהם הפרנסה.
אני חושב שכל זמן שלא כל העולם מחובר לאינטרנט , ורבים עדיין לא קונים בו , ומורידים שירים , קשה למדוד את השינויים בתעשייה במדוייק ......אבל אני מניח שיבוא יום , שכולם יהיו מחוברים........ואז בהחלט נקבל אולי את התשובה היותר חד משמעית של הצלחה או כישלון.
ובמאמר מוסגר.....גם ההורדות הלא חוקיות פגעו בתעשייה אחרי הכל , ותעשייה מקבילה של זיופים פרחה , אבל חוקי זכויות היוצרים ניפגע , ואמנים ניפגעו קשות.
אני ניזכר בתוכנות ה Sharewere שלפני שנים.......בעידן של תחילת המשחקים , היו יצרני משחקים שנתנו משחקים בחינם , ובקובץ Readme , הם כתבו, שאם נהניית ....אנא ממך שלם כפי יכולתך כדי שנוכל להמשיך לפתח את המישחק ולתמוך בו.
ובשורה התחתונה אצלי , אין לי אפילו תשובה לעצמי בעניין ,אם כי אני גורס , שמוצר טוב תמיד יקנו כך או אחרת.
רדיוהד ....כבר גרפו לעצמם את הקופה , ומבחינתי הם שייכים לחזקים , שעוד דולר פחות דולר לא מזיז להם. השאלה מה יעשו החלשים יותר ( והלא פחות מוכשרים ) , שלהפיק דבר טוב עולה גם כסף טוב.. ומישהו צריך להחזיר את ההשקעה.
אין ספק.....שלעשות מוזיקה.....זה סוג של עבודה , שגם לעוסקים בה , מגיעה תמורה.
ואגב רדיוהד עדיין בתקופה בה המהלך שלהם עשה בום גדול, ובנוסף גם ייחצן אותם רבות , והביא אותם לכותרות בעניין ,בכל מדיה שקשורה למוזיקה , מדי יום ביומו.
רפי_א
מצד שני , ברור שנישברו כללי משחק בתעשייה , והם בהחלט עשו מהלך שישנה בעתיד את החוקים.
תמיד אמרו שאין מתנות חינם....ואם משהו הוא בחינם , זה בטח לא שווה הרבה.
יש משהו באמירה הזו , אבל מצד שני יש המון הרבה מוזיקאים בתחילת דרכם, שעושים דברים יפים עם המון כישרון , והם בכוונה שולחים שירים להורדה בחינם , ולא מפני שאבא שלהם רוטשילד ,אלא, כי זו אולי הדרך היחידה שלהם לפרוץ מאנונימיות ולהיתגלות , ומוצר החינם שלהם יכול להיות גם חומר מוזיקאלי ניפלא.....ולא בהכרח דבר רע.
לא מזמן גם פרינס ...הוציא את האלבום שלו Planet Earth בחינם , מצורף לעיתון אנגלי נדמה לי....ועורר עליו גם , גל של סערה בתעשייה , וגם של חנויות התקליטים הגדולות שלכאורה ניגזלת מהם הפרנסה.
אני חושב שכל זמן שלא כל העולם מחובר לאינטרנט , ורבים עדיין לא קונים בו , ומורידים שירים , קשה למדוד את השינויים בתעשייה במדוייק ......אבל אני מניח שיבוא יום , שכולם יהיו מחוברים........ואז בהחלט נקבל אולי את התשובה היותר חד משמעית של הצלחה או כישלון.
ובמאמר מוסגר.....גם ההורדות הלא חוקיות פגעו בתעשייה אחרי הכל , ותעשייה מקבילה של זיופים פרחה , אבל חוקי זכויות היוצרים ניפגע , ואמנים ניפגעו קשות.
אני ניזכר בתוכנות ה Sharewere שלפני שנים.......בעידן של תחילת המשחקים , היו יצרני משחקים שנתנו משחקים בחינם , ובקובץ Readme , הם כתבו, שאם נהניית ....אנא ממך שלם כפי יכולתך כדי שנוכל להמשיך לפתח את המישחק ולתמוך בו.
ובשורה התחתונה אצלי , אין לי אפילו תשובה לעצמי בעניין ,אם כי אני גורס , שמוצר טוב תמיד יקנו כך או אחרת.
רדיוהד ....כבר גרפו לעצמם את הקופה , ומבחינתי הם שייכים לחזקים , שעוד דולר פחות דולר לא מזיז להם. השאלה מה יעשו החלשים יותר ( והלא פחות מוכשרים ) , שלהפיק דבר טוב עולה גם כסף טוב.. ומישהו צריך להחזיר את ההשקעה.
אין ספק.....שלעשות מוזיקה.....זה סוג של עבודה , שגם לעוסקים בה , מגיעה תמורה.
ואגב רדיוהד עדיין בתקופה בה המהלך שלהם עשה בום גדול, ובנוסף גם ייחצן אותם רבות , והביא אותם לכותרות בעניין ,בכל מדיה שקשורה למוזיקה , מדי יום ביומו.
רפי_א
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
lior_m,
אם הם הפסידו הון עתק על המהלך, סימן שהוא נכשל.
אם הם הצליחו להרוויח מה שאפשר היה לצפות שהם היו מרוויחים על ידי הוצאה "רגילה" של אותו דיסק (כלומר, עלויות פרסום, PROMOTION, הפצה, עמלות וכו'), אז זה בהחלט הצלחה.
יותר מכך, אם הם הצליחו לגרום לאנשים שבאופן נורמלי היו "גונבים" את האלבום מהרשת ושילמו משהו, גם זו הצלחה פנומנלית.
אם הם הפסידו הון עתק על המהלך, סימן שהוא נכשל.
אם הם הצליחו להרוויח מה שאפשר היה לצפות שהם היו מרוויחים על ידי הוצאה "רגילה" של אותו דיסק (כלומר, עלויות פרסום, PROMOTION, הפצה, עמלות וכו'), אז זה בהחלט הצלחה.
יותר מכך, אם הם הצליחו לגרום לאנשים שבאופן נורמלי היו "גונבים" את האלבום מהרשת ושילמו משהו, גם זו הצלחה פנומנלית.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
בעיקבות השרשור... הורדתי ושמעתי. בשמיעה לא מסודרת (רמקולים במשרד תוך כדי עבודה)
לא רע למי שאהב את הדברים הקודמים שלהם. אבל לא מחדשים הרבה.
סה"כ שווה את המחיר... לא הייתי קונה אותו בחנות.
לגבי הנושא המסחרי גם אם לוקחים את הנתונים של comScore שרדיוהד דוחים נראה לי שיש כאן הצלחה. אם 38% שילמו 4-8$ להורדה בממוצע. שוב אי אפשר לדעת בוודאות כי אין נתונים על כמות ההורדות ועל ההוצאות של הלהקה על שיווק. זו רק תחושת בטן שלי.
לא רע למי שאהב את הדברים הקודמים שלהם. אבל לא מחדשים הרבה.
סה"כ שווה את המחיר... לא הייתי קונה אותו בחנות.
לגבי הנושא המסחרי גם אם לוקחים את הנתונים של comScore שרדיוהד דוחים נראה לי שיש כאן הצלחה. אם 38% שילמו 4-8$ להורדה בממוצע. שוב אי אפשר לדעת בוודאות כי אין נתונים על כמות ההורדות ועל ההוצאות של הלהקה על שיווק. זו רק תחושת בטן שלי.
Enjoy the Silence
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
אני החלטתי להוריד ולשמוע ולשלם אם אני אוהב את הדיסק ולפי כמה שאוהב אותו...sam22 כתב:OferL
שווה את המחיר?
כמה שילמת?
אני למשל שילמתי משהו כמו 35 ש"ח
נראה לי מחיר הוגן
לדיסק ללא העטיפות וההדפסות...
אז חזרתי לאתר ושילמתי 2 פאונד.
כי זה דיסק שהייתי קונה אם הוא היה בהוזלה. שמעתי אותו 3 פעמים רק לוודא שאני לא מפספס כלום. לא נראה לי שאחזור אליו בזמן הקרוב.
מצד שני אם הייתי מוריד פיראטי הם גם לא היו מקבלים את ה2 פאונד שלי...
Enjoy the Silence