תגובות למאמר בנושא : עייפות האזנה
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46368
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
תאוריות מעניינות בהחלט.
ניתן אז בגדול לומר כי ככל שמתעייפים מהר יותר מהאזנה, אז המערכת כנראה לא ריאליסטית ו\או מאוזנת.
לגבי הסעיף הראשון (הקושי בשמיעה סלקטיבית), הבנתי כי אתה מתייחס להקלטות בהן כל הזמן יש רעש מונוטוני (תקליטים?
) האם ניתן להכניס בסעיף זה גם את סינון הסביבה על מנת להתרכז בהאזנה?
ניתן אז בגדול לומר כי ככל שמתעייפים מהר יותר מהאזנה, אז המערכת כנראה לא ריאליסטית ו\או מאוזנת.
לגבי הסעיף הראשון (הקושי בשמיעה סלקטיבית), הבנתי כי אתה מתייחס להקלטות בהן כל הזמן יש רעש מונוטוני (תקליטים?
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
עייפות מהאזנה
שמיעה בווליום קצת גבוה מדי (בקטנה, לא כזה שגורם לכאב אוזניים או לנזק בשמיעה) גורמת לי לאחר כשעה בערך לכאבי ראש.
שני הכלים שהכי מצליחים לעייף אותי הם חצוצרה וגיטרה חשמלית יבבנית מדי (ע"ע ג'ון מקלפלין/אריק ג'ונסון ודומיהם)
שני הכלים שהכי מצליחים לעייף אותי הם חצוצרה וגיטרה חשמלית יבבנית מדי (ע"ע ג'ון מקלפלין/אריק ג'ונסון ודומיהם)
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
פעם כבר כתבתי פוסט בכותרת "הבינוניות שולטת" - יען כי רוב המוסיקה שאנחנו שומעים ושהכי משפיעה על איכות הצליל נמצאת בתחום המיד.
לכן שיערתי ואני עדיין משער שמערכות אודיו שמצטיינות בתחום המיד יקסמו לרוב האנשים ולא יהיו "מעייפות להאזנה" - לעומת מערכות שמדגישות את הקצוות (גבוהים או נמוכים).
שימו לב בדרך כלל שמתארים בביקורת אודיו בין אם על ידי כתבי אודיו ובין אם על ידי המשתמש הממוצע - מרבית התיאורים מתייחסים לאיכות הקצוות - הגבוהים (פירוט, בהירות, צלילות, צורמניות וכו') ?? הנמוכים (בס הדוק, בומי, משתלט על הצליל וכו') ??
שוב כי הקצוות הם אלו שמושכים את האוזן בעוד שהאזנה הנינוחה היא לתחום המיד.
שלמה
לכן שיערתי ואני עדיין משער שמערכות אודיו שמצטיינות בתחום המיד יקסמו לרוב האנשים ולא יהיו "מעייפות להאזנה" - לעומת מערכות שמדגישות את הקצוות (גבוהים או נמוכים).
שימו לב בדרך כלל שמתארים בביקורת אודיו בין אם על ידי כתבי אודיו ובין אם על ידי המשתמש הממוצע - מרבית התיאורים מתייחסים לאיכות הקצוות - הגבוהים (פירוט, בהירות, צלילות, צורמניות וכו') ?? הנמוכים (בס הדוק, בומי, משתלט על הצליל וכו') ??
שוב כי הקצוות הם אלו שמושכים את האוזן בעוד שהאזנה הנינוחה היא לתחום המיד.
שלמה
איך קובעים שיפור אבסולוטי ?itzo כתב:כשאתה כותב :
ככל שהמערכת שלי שופרה, היא עייפה אותי פחות ואני מסוגל להאזין לה יותר ויותר באופן רצוף ללא הצורך "לקחת הפסקה".
כוונתך לשיפור אבסולוטי, או לשיפור לכיוון טעמך האישי?...
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
-
MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אצלי יש תופעה נוראית שמטרידה אותי מאוד. לאחר האזנה ממושכת בווליום גבוה ,
( לא כזה שמכאיב באוזניים אלא ווליום בתחום הסביר ) קיימת תופעה אצלי של סתימת אוזניים. לאחר כחצי שעה עד שעה זה נהיה בלתי נסבל ואז אני חייב להוריד עוצמה
או פשוט להפסיק לשמוע מוזיקה כמה שעות.
אני כמעט בטוח שהתופעה נגרמת מבאסים "לא נכונים" עקב אקוסטיקה לקויה , גלים עומדים
אולי , אין לי ממש מושג. חשבתי כבר להזמין יועץ אקוסטי. שמתי וילון , שטיח ומה לא.. פשוט
אני עובד עצות בקטע הזה.
אשמח לעצות מכם איך ניתן למנוע או לפחות לשפר את המצב הזה.
דרך אגב , התופעה קיימת בכל ציוד אודיו מהזול ליקר. אין קשר ישיר דווקא על רמת המערכת.
אמנם אפשר להבחין בשיפור מסוים , אבל לא משהו דרמטי.
( לא כזה שמכאיב באוזניים אלא ווליום בתחום הסביר ) קיימת תופעה אצלי של סתימת אוזניים. לאחר כחצי שעה עד שעה זה נהיה בלתי נסבל ואז אני חייב להוריד עוצמה
או פשוט להפסיק לשמוע מוזיקה כמה שעות.
אני כמעט בטוח שהתופעה נגרמת מבאסים "לא נכונים" עקב אקוסטיקה לקויה , גלים עומדים
אולי , אין לי ממש מושג. חשבתי כבר להזמין יועץ אקוסטי. שמתי וילון , שטיח ומה לא.. פשוט
אני עובד עצות בקטע הזה.
אשמח לעצות מכם איך ניתן למנוע או לפחות לשפר את המצב הזה.
דרך אגב , התופעה קיימת בכל ציוד אודיו מהזול ליקר. אין קשר ישיר דווקא על רמת המערכת.
אמנם אפשר להבחין בשיפור מסוים , אבל לא משהו דרמטי.
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 11/11/2007 11:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
תאמין לי שאם תיתן לי את הרמקול האולטימטיבי באוזניך, אני יהפוך אותו למשהו נורא ע"י חיבור האלקטרוניקה הלא מתאימה, ובחדר גרוע ולא מתאים.amitbak כתב:רמקולים לא מתאימים זו הבעיה העיקרית.
לרמקול טוב לאוזן אפשר להאזין שעות ללא עייפות.
....
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
התעייפות האזנה היא גם עניין של גיל לפי דעתי. לדעתי ככל שמתבגרים נוטים לרדת בעוצמות השמע ומשנים את סגנונות המוזיקה. אנשים נוטים לשמוע מוזיקה רועשת ("ברזלים") בצעירותם ועם הגיל הם עוברים לסגנונן יותר שקט (ג'זי וקלסי לסוגיו). אמנם זה לא קורה לכולם אבל ללא מחקר מעמיק זה קורה להרבה אנשים. האם זה נובע מעייפות האזנה? אני חושב שכן. בדרך כלל המוזיקה הקלסית והג'ז הן יותר מאוזנות במרחב התדרים מאשר מוזיקת רוק כבדה שבה בדרך כלל יש הדגשות מכוונות לבסים וגבוהים ולעתים ליבבות של הגיטרה החשמלית. לכן מערכת שמע טובה ומאוזנת בצליל מאפשרת ליהנות משני העולמות - הרועש והשקט.
מניסיוני, אני החלפתי את המערכת לפני כחצי שנה (את כל הרכיבים) וכיום אני מסוגל להאזין יותר שעות ובעוצמות יחסית גבוהות בלי להתעייף. אני חושב שהמרכיב העיקרי שעשה את השינוי הם הרמקולים (מבלי לעשות פרסומת למותג). היום אני חש שהצליל הוא מאוזן ואין לי בעיה להאזין לרוק או קלסי או ג'ז במשך שעות. אני אפילו מסוגל להירדם לצלילי המערכת המנגנת סגנון רוק. לא כן במערכת הקודמת. לקראת סוף ימיה הצלילים לא היו משהו בגלל זקנת הרמקולים (PHILIPS בני 25) ולא יכולתי להאזין לה ברציפות יותר משעה שעתיים.
ההנחות כאן הן סובייקטיביות ושוות מחקר אובייקטיבי לאשש אותן.
מרטין, אולי כדאי להכין שאלון באתר ולתת לאנשים לענות. אחרי שיהיה לנו מודל סטטיסטי מספיק אולי נוכל ללמוד משהו על הנושא המעניין הזה. כמובן שצריך לחשוב היטב על השאלות כדי שתהיינה אובייקטיביות ומשקפות את המטרה.
מניסיוני, אני החלפתי את המערכת לפני כחצי שנה (את כל הרכיבים) וכיום אני מסוגל להאזין יותר שעות ובעוצמות יחסית גבוהות בלי להתעייף. אני חושב שהמרכיב העיקרי שעשה את השינוי הם הרמקולים (מבלי לעשות פרסומת למותג). היום אני חש שהצליל הוא מאוזן ואין לי בעיה להאזין לרוק או קלסי או ג'ז במשך שעות. אני אפילו מסוגל להירדם לצלילי המערכת המנגנת סגנון רוק. לא כן במערכת הקודמת. לקראת סוף ימיה הצלילים לא היו משהו בגלל זקנת הרמקולים (PHILIPS בני 25) ולא יכולתי להאזין לה ברציפות יותר משעה שעתיים.
ההנחות כאן הן סובייקטיביות ושוות מחקר אובייקטיבי לאשש אותן.
מרטין, אולי כדאי להכין שאלון באתר ולתת לאנשים לענות. אחרי שיהיה לנו מודל סטטיסטי מספיק אולי נוכל ללמוד משהו על הנושא המעניין הזה. כמובן שצריך לחשוב היטב על השאלות כדי שתהיינה אובייקטיביות ומשקפות את המטרה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
לגבי סגנון המוזיקה אני מסכים. לגבי עוצמת השמע לא. ככל שמתבגרים השמיעה יורדתchalmh כתב:התעייפות האזנה היא גם עניין של גיל לפי דעתי. לדעתי ככל שמתבגרים נוטים לרדת בעוצמות השמע ומשנים את סגנונות המוזיקה.
...
באופן טבעי לכן אנשים מבוגרים שומעים חזק והם לא מודעים לכך אפילו.
זה מזכיר לי תמיד ואני בטוח שחלקכם מכיר את התופעה של איזה שכן /ה ששומעים חדשות
בטלוויזיה בשביל כל השכונה..
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני יכולה להעיד על עצמי שבגיל צעיר (16) שמעתי מוזיקת טראנס רועשת ועכשיו (21) אני שומעת מוזיקה יותר רגועה..
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות