כמה שאלות של חדש בתחום

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

1 - מגבר אוזניות USB מהיכן הוא מקבל את האודיו מהכרטיס קול המובנה ?
2 -בשביל לקבל איכות אודיו טובה יותר מהמחשב , האם חייבים לקנות כרטיס קול טוב ? משהו כמו הEMU404 ?
3 - אם קונים DAC USB , הוא גם מקבל את המידע מהכרטיס קול שעל הלוח אם ?
4 - ואם כן מי עושה את CLOAKING של המידע למנוע JITTER ?
5 - בקיצור מה באמת צריך לעשות ? לקנות כרטיס קול ? לקנות כרטיס קול ומגבר אוזניות ? או לקנות DAC ומגבר אוזניות ?
6 - האם ישנה אפשרות שהקניה תעבוד גם על האייפוד ? כלומר שאוציא את האות אודיו מהLINEOUT דרך כבל למגבר אוזניות קטן שיחובר לאייפוד , וכך אוכל לקבל הן אכות בדרך והןמ איכות בביית ?
7- האם יש מוצרים מומלצים ברמות מחיר סבירות ?

למנהלים , אם אתם חושבים שזה יקבל יותר חשיפה במדור של שאלות טכניות , אודה לכם אם תעבירו את התרד' לשם . (פשוט לא ידעתי היכן הכי טוב לשים אותו )
בתודה מראש

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

תשובה חלקית

שליחה #2 

מגבר אוזניות נפרד שיחובר ל-DAC הוא ללא ספק האופציה האידיאלית. אני חושב *שה-USB הוא חיבור בעייתי למטרה זו ולבטח לא האיכותי ביותר. רצוי לחבר את מגבר האוזניות ישירות למקור ומוטב מקור כמו נגן CD. היה פורום נהדר בנושא שלך בדיוק באתר שנקרא Head-Fi אבל האתר קרס החודש לחלוטין :עצוב: .
חיבור מגבר אוזניות לאייפוד אינו בעיה גדולה ויש מגוון אופציות ומתאמים - ממגבר אוזניות נייד וקטן ועד למגבר אוזניות ביתי גדול.
*אם אתה מוכן להשקיע קיימת אופציה איכותית למגבר אוזניות עם DAC אינטגרלי (built-in) ועם חיבור USB בשם CORDA OPERA אבל מדובר בהשקעה לא קטנה. הנה הקישור:
http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

45RPM תודה . ראיתי את האתר . אני מבין שהמגבר הזה עולה למעלה מאלף יורו ללא משלוח , מה שעלול להביא אותו ל1400 יורו כאן בארץ לאחר משלוח ומיסים . זה כרגע לא בתקציב , אבל נראה
מה שכן חסר שם איזכור של הDAC , והאם הוא תומך ב24/192 ?

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

למה חשוב לך 192/24?
ומה כן התקציב?

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

הקישורים תמיד מובילים באתר הזה לעמוד הבית של החברה - אני לא יודע אם קראת את המפרט. שם מצויין במפורש: An extra feature of the OPERA is a high quality built-in DAC. Digital data are accepted through the coaxial S/PDIF input or through the USB-port that can be easily connected to any computersystem. Never did your PC sound that good!
וגם:
Sampling frequencies / resolution
8..96 kHz / 16, 20, 24 bit (S/PDIF)
32, 44.1, 48 kHz / 16 bit (USB)
זה לגבי שאלתך השניה.

המחיר, כאמור, גבוה מאוד: 1220$ או 830€ עבור הגירסה שכוללת בתוכה DAC.
אם אין לך קרוב משפחה באחת ממדינות האיחוד שהיית יכול להיעזר בו הייתי מציע לך לרדת מהרעיון ולחפש פתרון בארץ. אני יודע שיש שני מגברים בחנות בגבעתיים שתוכל לנסות. :wink: אם אתה מעוניין באיכות גבוהה תיאלץ לחפש DAC או כרטיס קול איכותי (לא התחום שלי).
השאלה החשובה שהייתי צריך לשאול אותך היא לגבי האוזניות המועדפות עליך - באיזו עכבה מדובר? האם 32 אוהם כמו בגראדו או אולי 250 אוהם כמו באיירדיינמיק? אולי יותר?
מדובר בהוצאה לא קטנה גם כאן.
עצה ידידותית: אם עוד לא החלטת מהי המערכת העיקרית שלך, אולי כדאי לך להתחיל ברכישת אוזניות איכותיות (כמו דגמי הפתיחה של הגראדו) שיתאימו לכרטיס הקול במחשב, כאלה שלא תתחרט שקנית אותן לאחר שתחליט להתקדם הלאה ולרכוש ציוד מתאים.
בהצלחה!

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אני מתכנן בשלב ראשוני לקנות אוזניות INEAR מעולות בסדר גודל של 300-400 דולר במחירי חו"ל . אני עדיין שוקל מה בדיוק אבל זה הכיוון . מה שכן אני רוצה מגבר אוזניות קטן שאוכל לשפר את היכולת של האייפוד ע"י שאעביר את הסאונד דרך LineOutDigital cabel יש כאלו לאייפוד במחירים שנעים בן 50 דולר ל150 , ואז אני מקבל את הסאונד לא דרך יציאת האוזניות .
אחרי שננוח מהעומס הפיננסי הזה , חשבתי על שידרוג הCDP שלי ע"י שיפור המחשב , והפיכתו לטרנספורט טוב ע"י קניית כרטיס קול מקצועי (סדר גודל של עד 500 דולר , אני מקווה שאמצא משהו מקצועי בפחות ), אחרי זה הצעד הבא יהיה DAC טוב

העיניין הוא שחשבתי לפצל את זה , כי אחרת אני צריך לחסוך המון זמן , וכרגע יותר חשוב לי האייפוד . אבל מאידך מגבר אוזניות טוב זה דבר חשוב גם אם קונים INEAR , ואני אצטרך אחרי זה לחשוב איך אני מחבר הכול גם למערכת הביתית (שאוכל תמיד לבחור בין לשמוע את המחשב באוזניות או עם הרמקולים ) , ולכן אני מנסה לתכנן מראש מה לקנות , ולבנות לי מפת דרכים ע"פ היכולות הפיננסיות שלי

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #7 

שווה בדיקה:
IBASSO D1
www.ibasso.com

AMP/DAC/USB soundcard

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #8 

אם אתה רוצה להשקיע 500 דולר על מקור אז תקנה כבר DAC ואז איכות הCDP והכרטיס קול לא יהיו חשובים.
ואני מצטרף להמלצה של spon83. זה מוצר All in one נחמד ביותר.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”