XP/ ויסטה 64 סיביות. תמיכה בתוכנות, צרות ובעיות,

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
bennyma
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

ידידי, כנראה שאתה חי בבועה. לא יצא לי לראות לאחרונה מחשב חדש שלא מותקן עליו ויסה. על חלקם היה בהחלט מותקן ויסטה 64. אתה יכול להמשיך ולחכות ל-SP1 ולהמשיך להחזיקבמערכת המוגבלת שנקראת XP. אני יכול לומר לך ש-10 חודשים אחרי ההשקה, למערכת מעודכנת לגמרי, יש יציבות עדיפה על XP. ואני לא מעריך. אני יודע. אני בניגוד אליך מריץ כמה מערכות במקביל ולא כותב תגובות מבוססות על תחושות בטן ו/או דברים ששמעתי מארחים ומנטרות אחרות שרבים אובהים לקשקש כל כך...

כמו כן כל מה שאמרתי עד עכשיו לא רלוונטי ולא תהכוונתי לייחס משהו ל-XP64 שהיא מערכת אחרת בכלל ולא רלוונטית למשתמש הביתי.
חשוב לציין:
1. XP64 זה לא ויסטה 64. ל-XP64 היה שימוש מקורי לתחנות עבודה כבדות והוא לא נתמך בשעתו (וגם היום) מי יודע כמה.
2. ויסטה 64 מקבלת אותו יחס כרגע מכל יצרני התוכנה והחומרה לרבות מיקרוסופט. למעט יצרנים אזוטריים.
3. זה שכולם הולכים כמו עדר אחרי 32, לא עושה אותך או את כולם לצודקים.
4. עם העובדות שביום יום כמפעיל של 3 מערכות 64 ועוד 2 מערכות 32, אני לא רואה שום הבדל תפעולי (כולל במערכת HTPC קלאסית אצלי בסלון) בין 64 ל-32 אתה לא תוכל להתווכח.
5. בגלל מגיבים בפורמוים כמוך אנשים מקבלים את הרושם הלא נכון ומפסידים עולם שלם ומגבילים את עצמם למערכות חומרה מבלי לנצל את מלוא הפוטנציאל.
6. מערכת 64 נכתבה כולה מחדש. היא יותר יציבה ויותר מהירה לגבי חלק מהמשימות.
7. כנראה שלא נשכנע אחד את השני. לשאר האנשים שקוראים את הת'רד הזה, אני מציע - אל תפסלו את 64. תבדקו מה יש לכם מבחינת חומרה ותוכנה. תבדקו תאימות מול אתרי היצרנים (אגב כמו שצריך לעשות כשעוברים גם מ-XP לויסטה) ותחליטו.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

סתם, אבל סתם...

שליחה #22 

כנראה שמיקוסופט עצמם לא חושבים כמוך בקשר לויסטה והוציאו ערכות שינמוך (מילה יפה)
מויסטה ל-XP... שוב, כנראה שאתה מבין יותר טוב מהם...
דודי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #23 

bennyma כתב:אי אפשר להבטיח שום דבר.

XP64 זה לא ויסטה 64. לרוב החומרה מהתקופה האחרונה יש דרייבירים תקינים גם ל-32 וגם ל-64. לרבים מאלה שלא, גרסת ה-32 עובדת בצורה שקופה.

אכן נתקלתי בבעיות חומרה לגבי ציוד ישן שהיצרן הפסיק לעדכן לו דרייברים ואז הייעה הייתה זהה גם ל-32 וגם ל-64.

יש דרך אחת לבדוק - לעבור על רשימת התוכנות והחומרה של כל אחד ולבדוק תאימות ספציפית (אגב זה נכון גם לגבי ויסטה 32). אחרי שתתיתגלינה הבעיות, כל אחד יעשה את הבחירה שלו.

אני יכול לומר בכל מקרה שעל מערכת חומרה תקינה, 64 עובד בצורה הרבה יותר יציבה וטובה מ-32.
...
לומר זה לא מספיק. צריך גם להביא קבלות ולייחס אותן ליישום העתידי של המשתמש. אם אפשר, תביא קישורים למבחנים השוואתיים של ביצועים בתחום ה HTPC ובתחום יישומים משרדיים שבהם יראו היתרונות שיש במערכת זו או אחרת. אחרת מה שאתה מביא לשולחן הדיונים זה מקרה פרטי שלא כל כך מנומק טוב ושנינו יודעים שמאנקדוטות אי אפשר לבנות נתונים.

bennyma
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #24 

אתה צודק. צריך באמת להפנות להשוואה מקצועית.

זו בדיוק הטענה הבסיסית שלי. הטיעון שלך עובד גם הפוך - מי אמר ש64 הוא כל הצרות שאתה חושב שהוא? יש לך הוכחות? לי לפחות יש ניסוון אישי מבוסס על מספר מערכות.

נראה לי שלך ולחברך, אפילו נסיון אישי אין.

בחינה אמיתית צריכה לגשת לבדיקה בלי הנחת מוצא לכוון כזה או אחר.

מה שאני מנסה להגיד הוא שנקודת המוצא שלך לגבי נחיתות 64 על 32 (ושוב אני מדבר על ויסטה ולא XP ) היא ההנחה שעלי לסתור. מי אמר שעמדתך נכונה או מגובה בעובדות.

באותה מידה, לפני שאתה ממליץ לאחרים להשאר ב-32 ועוד שאר ביטויים שהופכים את ה-64 ללא רלוונטית, רצוי שתגבה את עצמך בעובדות.

לדעתי באותה מידה עליך להוכיח ש64 נחותה מ-32 כמו שאתה וידידך מנסים שוב ושוב לטעון.

כל מה שאני מנסה לומר לאורך כל השרשור, שהעמדה החד משמעית שלכם לא מבוססת, מוטה ולא חד-משמעית כמו שאתה מנסה לטעון.

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #25 

bennyma
אני לא חושב ש-Catskinner אומר שויסטה 64 ביט נחותה מ-32 ביט.
מה שהוא מתכוון זה בערך מה שמטריד כל חבר באתר (האם שווה להשקיע יותר בשביל לקבל מעט)
נכון להיום אם מסתכלים על התמונה הכוללת (תוכנות , התקנים ,דרייברים , תמיכה לאחור) היתרונות של 64 ביט מועטים ביחס ל32 ביט .
אין ספק ש- 64 ביט תהיה מערכת ההפעלה העתידית (בגלל מיגבלות 32 ביט) האם היא נחוצה כרגע ? ומה הדלתא שמקבלים ממנה ?
אני לא בטוח שהתשובה כרגע נוטה לכיוון 64 ביט .

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #26 

אני לא טוען ש Vista 64 נחותה מ Vista 32. אני רק טוען שהיא לא תורמת כלום למשתמש הביתי. ואתה יודע מה, אם אתה כל כך מתעקש, הרי לך מפי הגבורה: http://windowshelp.microsoft.com/Window ... 01033.mspx

"A 64-bit computer can process twice as much information as a 32-bit computer, and can have significantly more random access memory (RAM). This makes a 64-bit computer a good choice if you're working with video, large database searches, or games and other programs that require complex calculations and a lot of memory. A 32-bit computer works very well for most programs, however. For example, spreadsheet programs, web browsers, and word processing programs will run at about the same speed on either a 32-bit or a 64-bit computer."

מכאן שאין יתרונות ליישומים משרדיים

אומנם לא מבית מיקרוסופט, אבל שים לב להשוואת הביצועים ב Direct 3D: ההבדלים כל כך מזעריים שהם נכנסים להגדרה של טעות במדידה:
Using the DirectX 9 versions, performance using 64 bit and 32 bit varieties is virtually the same.

http://community.compuserve.com/n/docs/ ... 7111a6f85d
מה לעשות, גם הגרפיקה לא ממש יותר מהירה.

ומה בקשר לקידוד ופיענוח ווידאו ואודיו? אז ככה: מהכרותי בפורומים של doom9 המצב לא ממש מבריק לגבי גרסת ה 64bit למקודד X264 ועד עכשיו יש וויכוח ענק בקשר לביצועים של גרסאות ה ffdshow ב 64bit לעומת 32bit. כך שלא הייתי מגדיר את המצב כהצלחה מסחררת לגרסאות ה 64bit. אומנם ניתן להריץ את המפעחים בגרסאות ה 32bit תחת 64bit, אבל יש לזה כל מיני מוקשים - ראה DXVA2 שלא תמיד עובד, לדוגמא, או התכונה המופלאה של PowerDVD 7.3 של תקיעה טוטאלית (למען ההגינות, PDVD נתקע יופי גם תחת 32 ביט). אתה מוזמן לחפש שם בעצמך - אולי משהו התחדש מאז החודש האחרון.

אז מה נשאר? עיבוד נתונים ועבודה במטריציות ענקיות. לכשפותחת השרשור תחליט לפתוח datacenter אצלה בסלון או להתעסק ברצינות ב solidwork אן פוטושופ ברמה של בית הוצאה לאור, אני עצמי אהיה הראשון שימליץ לה על vista 64.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”