חיבור HTPC למסך פלאזמה בעיית רזולוציה - עזרה בבקשה
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום,
יש לי פלאזמה LG 42 PX 4RV וכשאני מחבר אותה לHTPC בחיבור DVI TO HDMI עם כרטיס מסך ATI 2600 PRO אני מקבל תמונה לא ברורה הרזולוציה היחידה שבה אני רואה טוב הינה 800X480
האם ניתן לקנפג רזולוציה יותר טובה??
ואיזה רזולוציה אני צריך להגדיר ב VMC
תודה
יש לי פלאזמה LG 42 PX 4RV וכשאני מחבר אותה לHTPC בחיבור DVI TO HDMI עם כרטיס מסך ATI 2600 PRO אני מקבל תמונה לא ברורה הרזולוציה היחידה שבה אני רואה טוב הינה 800X480
האם ניתן לקנפג רזולוציה יותר טובה??
ואיזה רזולוציה אני צריך להגדיר ב VMC
תודה
נערך לאחרונה על ידי orental5 ב 11/11/2007 12:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

רגע... המסך מוגדר כ EDTV זאת אומרת שאני יכול לצפות בסרטי HD 720P או בהגדרה אחרת כגון 1080 וכו'
או שגם זה אינו אפשרי ואני עכישו צריך להחליף מסך
ע"פ הגדרות המסך הרזולוציה המקסימלית הינה 1920X768 אבל מעל הרזולוציה האופטימלית 852X480 האיקונים של ה-VISTA לא ברורים
או שגם זה אינו אפשרי ואני עכישו צריך להחליף מסך
ע"פ הגדרות המסך הרזולוציה המקסימלית הינה 1920X768 אבל מעל הרזולוציה האופטימלית 852X480 האיקונים של ה-VISTA לא ברורים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
orental5, אתה מבלבל הין יכולת קליטה ויכולת הצגה.
לקלוט הוא כנראה יכול עד 1080i
להציג הוא יכול רק ברזולוציה של 852x480. בשביל זה יש לו מעבד פנימי שעושה downscale לתמונה - מה שאתה ממש לא רוצה לעשות כשמציגים שולחן עבודה של מחשב
לקלוט הוא כנראה יכול עד 1080i
להציג הוא יכול רק ברזולוציה של 852x480. בשביל זה יש לו מעבד פנימי שעושה downscale לתמונה - מה שאתה ממש לא רוצה לעשות כשמציגים שולחן עבודה של מחשב
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
התשובה בגוף השאלה - הרזולוציה האופטימלית היא הרזולוציה הטבעית של המסך והיא 852X480.orental5 כתב:
ע"פ הגדרות המסך הרזולוציה המקסימלית הינה 1920X768 אבל מעל הרזולוציה האופטימלית 852X480 האיקונים של ה-VISTA לא ברורים...
כל רזולוציה מעל זו, עד 1920X768, המסך יוכל לקבל , אבל ינחית אותה לרזולוציה המקסימלית שהוא יכול להציג שהיא 852X480. ההנחתה הזו מן הסתם דורשת עיבוד והיא גם מורידה באיכות.
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

Catskinner אז בעצם אני צריך להחליף מסך לרזולוציה יותר גבוה על מנת ואני יוכל לראות את שולחן העבודה של המחשב יותר טוב???
על איזה רזולוציה מדובר והכי מומלצת לעבוד עם HTPC מחובר (הכוונה במסך חדש)
על איזה רזולוציה מדובר והכי מומלצת לעבוד עם HTPC מחובר (הכוונה במסך חדש)
- GoldenDust
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אם אתה מתכוון להחליף מסך - לך על אחד שהוא full HD, ואז תוכל להוציא אליו רזולוציה גבוהה. לדעתי חבל לך על ההשקעה (לפחות בשלב זה) - גם יקר וגם לא מצדיק את ההשקעה (מבחינת כמות התכנים שיש פלוס איכות השידורים בארץ - המסך יבצע upscaling ותאמין לי זה לא יוצא משהו...)
גם לי יש מסך EDTV, ולמעט עבודה עם המחשב (אינטרנט קצת מסמכים ומיילים) הרזולוציה לא מפריעה לי (גם מקליט, רואה סרטים, תמונות ומוזיקה - משחקים לא אז אין בעיה)
גם לי יש מסך EDTV, ולמעט עבודה עם המחשב (אינטרנט קצת מסמכים ומיילים) הרזולוציה לא מפריעה לי (גם מקליט, רואה סרטים, תמונות ומוזיקה - משחקים לא אז אין בעיה)
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

א. רגע עם איזה רזולוציה אתה עובד??GoldenDust כתב:אם אתה מתכוון להחליף מסך - לך על אחד שהוא full HD, ואז תוכל להוציא אליו רזולוציה גבוהה. לדעתי חבל לך על ההשקעה (לפחות בשלב זה) - גם יקר וגם לא מצדיק את ההשקעה (מבחינת כמות התכנים שיש פלוס איכות השידורים בארץ - המסך יבצע upscaling ותאמין לי זה לא יוצא משהו...)
גם לי יש מסך EDTV, ולמעט עבודה עם המחשב (אינטרנט קצת מסמכים ומיילים) הרזולוציה לא מפריעה לי (גם מקליט, רואה סרטים, תמונות ומוזיקה - משחקים לא אז אין בעיה)...
ב. ואם איזה רזולוציה אני צריך לעבוד ב VMC (ניתן להגדיר בהגדרות VMC)
ג. אם הרזולוציה המוגדרת בכרטיס מסך נמוכה - 852X480 איך ניתן לראות סרטי HD - 720P 1080 וכו'
תודה,
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ממש לא. אתה רוצה להימנע מכל עיבוד תמונה כשמציגים את שולחן העבודה.orental5 כתב:Catskinner אז בעצם אני צריך להחליף מסך לרזולוציה יותר גבוה על מנת ואני יוכל לראות את שולחן העבודה של המחשב יותר טוב???![]()
על איזה רזולוציה מדובר והכי מומלצת לעבוד עם HTPC מחובר (הכוונה במסך חדש)...
ב vista אתה יכול להגדיר רזולוציות נפרדות לשולחן העבודה ולווידאו. את שולחן העבודה תגדיר 852x480 ואת רזולוציית הווידאו תגדיר 720p או 1080i, מה שבא לך ומה שהמסך מוכן לקבל.
עפ"י מפרט הטלוויזיה שלך
לא ברור ל י הרזולוציה הטבעית !
אך עפ"י פורומים מצאתי שדווקא הטלוויזיה שלך משדרת טוב דרך :
כניסת קומפוננט 1
(480i/480p/576p/720p(50Hz,60Hz)/1080i(50Hz,60Hz
שוב לא מחבר אחר
ומפני שמדובר במסך גדול ו - UPSCALE
צריך כרטיס מסך איכותי וכבלים טובים !!!
כמו 2600 באם יש לו קומפוננט
ובשביל הבדיקה נסה עם BS או WMP11
ומקודדים חדשים
הכי חשוב לכוון את הכרטיס ל-720 P
50/60 HZ לפי הטעם
לא ברור ל י הרזולוציה הטבעית !
אך עפ"י פורומים מצאתי שדווקא הטלוויזיה שלך משדרת טוב דרך :
כניסת קומפוננט 1
(480i/480p/576p/720p(50Hz,60Hz)/1080i(50Hz,60Hz
שוב לא מחבר אחר
ומפני שמדובר במסך גדול ו - UPSCALE
צריך כרטיס מסך איכותי וכבלים טובים !!!
כמו 2600 באם יש לו קומפוננט
ובשביל הבדיקה נסה עם BS או WMP11
ומקודדים חדשים
הכי חשוב לכוון את הכרטיס ל-720 P
50/60 HZ לפי הטעם
- Shayosef
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5891
- נתן תודות: 443 פעמים
- קיבל תודות: 242 פעמים
אשמח לדעת איך עושים את זהCatskinner כתב:ממש לא. אתה רוצה להימנע מכל עיבוד תמונה כשמציגים את שולחן העבודה.orental5 כתב:Catskinner אז בעצם אני צריך להחליף מסך לרזולוציה יותר גבוה על מנת ואני יוכל לראות את שולחן העבודה של המחשב יותר טוב???![]()
על איזה רזולוציה מדובר והכי מומלצת לעבוד עם HTPC מחובר (הכוונה במסך חדש)...
ב vista אתה יכול להגדיר רזולוציות נפרדות לשולחן העבודה ולווידאו. את שולחן העבודה תגדיר 852x480 ואת רזולוציית הווידאו תגדיר 720p או 1080i, מה שבא לך ומה שהמסך מוכן לקבל....
יש לי מסך 42 (קורו) שהרזולוציה הטבעית שלו היא 1024x768.
כאשר אני מגדיר את ה HTPC לרזולוציה הזאת מתקבלת תמונה לא טבעית, כלומר היא לא WIDE, אז אני עובד על 1280X720
איך אני מגדיר שתי רזולוציות ?
לאורן.....שאלה....
יש לי שאלה בנושא אחר עבורך...אולי תוכל לעזור לי...
גם לי יש את אותו הדגם של הפלאזמה ואני מחובר עם DVI TO HDMI מהמחשב.
יש לי רעשים לסירוגין מהרמקולים של הטלוויזיה ואני נאלץ להנמיך את הווליום למינימום בטלוויזיה.גם כאשר חיברתי כבל מהמחשב לכניסת האודיו האנלוגית בפלזמה עדיין יש לי את אותם הרעשים..
האם נתקלת בתופעה זו?
תודה מראש
גם לי יש את אותו הדגם של הפלאזמה ואני מחובר עם DVI TO HDMI מהמחשב.
יש לי רעשים לסירוגין מהרמקולים של הטלוויזיה ואני נאלץ להנמיך את הווליום למינימום בטלוויזיה.גם כאשר חיברתי כבל מהמחשב לכניסת האודיו האנלוגית בפלזמה עדיין יש לי את אותם הרעשים..
האם נתקלת בתופעה זו?
תודה מראש