המלצה לטירון

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
gilg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם!

אני זקוק לעזרתכם המלומדה בבחירת רכיבים למערכת אודיו.
לאחרונה עברנו לביתנו החדש, שבו כמובן העברתי צנרת למערכת אודיו עם חוטי השחלה.

בחזית הסלון (מצידי הטלוויזיה) יש שתי נק' בגובה 1.2 מ'.
באמצע (מתחת לטלוויזיה) יש נקודה נוספת (אולי לסנטר) בגובה 0.4 מ'.
בחלק האחורי (מצידי הספה) יש שתי נק' בגובה 1.1 מ'.

וכל הכבלים מתרכזים לנקודה בשמאל הספה, שם תמוקם המערכת (ואולי הסנטר?).

אני מקווה שהמיקום סביר - נעזרתי באתר מידע מחו"ל, עוד לא הכרתי את האתר הזה באותה תקופה.. :(

מטרת המערכת היא בעיקר לשמיעת מוזיקה ואולי בעתיד לסרטים (אני מתכנן על LCD מתישהוא). מקור האודיו יהיה מחשב אישי עם כרטיס קול (5.1 או 7.1?) או נגן CD ישן שברשותי.
יש כמובן בעיית תקציב (רק גמרנו לבנות בית.. :) ) ולכן אשמח לשמוע גם על מערכות משומשות\ותיקות אך איכותיות.
עוד בקשה אחת, חשבתי על רמקולים קטנים מאד (כדי שלא יבלטו בחדר מבחינה אסתטית).
ראיתי כתבה נחמדה פה באתר על קניית מערכת מתחת ל-1500 ש"ח, האם זה אפשרי גם עבורי?
איזה רכיבים אתם ממליצים ומאילו חברות? האם מומלץ מגבר 5.1 או 7.1? איזה סוג כבלים, וכו'?

תודה רבה מראש,

גיל The Novice

Ang3lus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

ברוך הבא gilg

אני גם די טירון אפילו שאבא שלי הוא גנרל בדברים האלה והוא החל ללמד אותי הרבה דברים
קודם כל, אם אתה רוצה לשמוע מוזיקה אז עדיף לך לקנות מגבר סטריאו טוב ורמקולים מדפיים או רצפתיים כדי לקבל סאונד מספק, רמקולים קטנים (satellites) הם אמנם עם איכות גבוה בחלק מהמותגים אבל בחיים האיכות לא תהיה טובה כמו רמקול רצפתי טוב או רמקולים מדפיים של JBL (ראיתי זוג ב4 סייל ב900 שקל אפילו שאתה יכול למצוא יד שניה באיכות הרבה יותר טובה בטיפה יותר).

בקיצור:
המערכת הכי טובה לנגן סטריאו:
1. מגבר סטריאופוני טוב.
2. רמקולים רצפתיים או מדפיים טובים.

עכשיו, אם אתה רוצה את המערכת גם לסרטים וגם למוזיקה, הטרייד אוף הכי טוב שאתה יכול לקבל זה עם רסיבר בעל איכות צליל טובה גם בסטריאו וגם בסרטים (אני ממליץ על Rotel או Harman Kardon) אך רסיברים כאלה יעלו לך ביוקר (מתחיל ב2500 שקל אני חושב לחדשים).
אם אתה רוצה רמקולים קטנים וחמודיםי עם איכות מאוד מאוד גבוה וגם במחיר לא בשמיים תקנה רמקולים של Morel.
לדעתי, הרמקולים הקטנים שלהם מדהימים, הערוצים של ההיי והמיד ממש מתנגנים באיכות, לא היית מאמין שזה רמקול סאטלייט.
אבל, אתה רוצה גם סטריאו.
עכשיו מה שאתה יכול לעשות זה:

1. לקנות רסיבר טוב (תשמע אותם קודם).
2. סאב איכותי. (אישית הייתי ממליץ על ה Sunfire אבל לא נראה לי שהוא בתקציב שלך כל כך).
3. רמקול C-5 סנטר של מורל,2 רמקולים לפרונט (מדפיים או רצפתיים שהיית קונה לסטריאו),2 Sa-2 של מורל (בשביל אחוריים).

לסיכום:

אני מאמין שאם אתה קונה את המערכת למוזיקה אתה רוצה לשמוע באיכות ולא פחחות ואתה יכול להבדיל בין איכות נמוכה לגבוה (MP3 נגד סי די מקורי) אבל לדעתי זה הטרייד אוף הכי טוב למערכת קולנוע ביתית וסטריאו.
אישית, זאת ההמלצה שלי וזאת המערכת שאני מייחל לקנות, יש לי דגם יותר ישן של הרמקולים של מורל אבל אני מתכוון להחליף אותם לאט לאט.
עם 2 רמקולים פרונט רצפתיים או מדפיים אתה יכול גם להינות מאיכות סטריאו גבוה וגם מאיכות קולנוע ביתי גבוה (גם תלוי ברסיבר כמובן).
ככה שתרצה לשמוע סטריאו פשוט תלחץ Stereo Mode על השלט והקדמיים שלך יהפכו למערכת סטריאו לכל דבר (סאב לא מחייב במערכת כזאת אבל אם אתה קונה רמקולים בפחות מ8000 שקל כדי לך לשים סאב).

בהצלחה!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #3 

מערכת סטריאו ב-1500 שקלים אפשר למצוא גם בארצנו. יש לי חבר שלא מזמן רכש ממני זוג רמקולים משומשים של מורל (MLP200) במחיר מצחיק של 800 שקלים, ואני הבאתי לו יחד איתם גם כבלים. הוא רכש לעצמו לאחר מכן מגבר סטריאו משומש של סנסוי ונגן סידי במחיר של כ-800 שקלים. בסך הכל עלות של כ-1600 שקלים למגבר רמקולים וקומפקט, והוא מרוצה עד הגג.
כשהוא שמע את המערכת הזו, הוא התפלא שמערכת זולה כל כך יכולה להישמע טוב כל כך. אם יש לך סבלנות, ואתה יודע איזה סאונד אתה מחפש, תוכל למצוא אותו במחיר שווה לכל נפש.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

היי gilg, בוא נעשה קצת סדר.

1. גובה הרמקולים הקידמיים צריך להיות בגובה האוזן בזמן ההאזנה.
2. גובה הסנטר צריך להיות גם הוא בגובה האוזן ובכל מקרה במרכז התמונה (ככה שהרעיון שהוא יהיה יחד עם המערכת בצד שלך נפסל). אם אתה לא יכול למקם אותו בגובה האוזן, אז לפחות תוודא שהוא מוטה כך שיכוון לכיוון האוזן.
3. רמקולים אחוריים מאוד תלוי במרחק שלך מהם.
אם אתה יושב צמוד לקיר האחורי אזי מומלץ לתלות את הרמקולים (בהנחה שהם קטנים) בגובה של 60-80 ס"מ מעל האוזן.
אם אתה יושב דיי רחוק מהקיר האחורי, שוב, גובה האוזן יהיה טוב.
4. אם אתה יושב קרוב לקיר אחורי, 7.1 ואפילו 6.1 יהיה בעייתי. לא נראה לי שרמקולים בעורף שלך ייתנו איזה אפקט....
5. כמו שאמרו, רמקולים לוייניים הם פשרה מאוד כואבת ובעיקר במוסיקה.
6. מערכת ב-1500 ש"ח מיד שניה עבור סטריאו אפשרית עבורך עם הרבה סבלנות וחרישה של לוחות היד שניה, אבל 5.1 בלתי אפשרי, גם ביד שניה.

Ang3lus,

יש כמה דברים שכתבת, דיי בניחרצות בשביל מישהו שמגדיר עצמו כ"טירון" שאני לא ממש מאיפה הם באים, כמו למשל - שאם הרמקולים הם מתחת ל-8000 ש"ח חייבים סאב.
לא ברור לי מאיפה זה? אתה יכול לנמק?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gilg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

החכמתי ,וכדי להתפשר קצת פחות על איכות ....

שליחה #5 

למגיבים תודה על המידע הרב והמפורט,

בעקבות התשובות החכמתי ,וכדי להתפשר קצת פחות על איכות ועדיין לעמוד באיזה שהוא תקציב, החלטתי לחלק את הנושא לשני חלקים:

1) תצורת אודיו - לביצוע עכשווי
2) תצורת קולנוע ביתי - לביצוע לעוד תקופה ארוכה... (כנראה מספר שנים - בינתים אשים איזה מכסה על החורים בקיר)

לפי ההמלצות אתמקד ברסיבר סטריאו איכותי (עם אופציה לתמיכה בחיבור מגבר נוסף לק"ב בעתיד) ונגן CD , עם רמקולי מדף קדמיים .
יש לי בעיה של מקום לגבי רמקולים כאלה - הגודל שלהם והמעמד יהיו מקור לבעיות (קרוב מדי לדלת ,לתנור ולילדים...כעיקרון עדיף מינימום דברים על הריצפה).
ייתכן שלא תהיה ברירה ואאלץ לבחור בסאטלייט ולהתקינו על קיר..
האם יהיה לי צורך ב-סאב? האם ניתן למקמו ליד המערכת**?

אשמח אם תוכלו לתת לי מספר אופציות של רמקולים , מגברים ונגנים (ואולי מושג של מחיר) כיוון שנבירה במשומשים לא תמיד תשיג לי בדיוק את הדגם שאני מחפש.

**הכנתי שירטוט של הסלון במצבו היום (מצורף קובץ עם מידות במטרים), עם מיקומי חורי הכבלים בקירות, למעשה זה לא יצא אידאלי כמו בתיכנון המקורי, אבל יש אילוצי צנרת, חלונות וכו'.
כאשר יושבים על הספה גובה האוזן באיזור ה-90 ס"מ עד 1.0 מטר .
אשמח להערות גם לגבי המיקומים... למרות שכבר ניתן להבין שזה לא בדיוק לפי ההמלצות של מרטין. :(

[URL=http://img116.imageshack.us/my.ph ... .jpg[/img]
[/url]

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6 

סטלייט הוא למעשה טוויטר בקופסא.
חייבים משהו שישלים את התחום התחתון, אי לכך, אין סטלייט ללא סאב.

טוב נו, חוץ מפרואק רספונס 1SC..... :lol:
About.me

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

טוב נו, חוץ מפרואק רספונס 1SC.....
...
מרטין, אפשר קישור :?:
מיכאל .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

About.me

Ang3lus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

Martin,
התכוונתי 8000 שקל בכוונה שזה רמקול איכותי, שכבר יש לו וופרים משלו ולא צריך סאב חיצוני כדי לנגן את התדרים האלה.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הוא יורד יותר נמוך מהרצפתיים שלי :( .
מיכאל .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

אז אתה טועה.
למה דווקא 8000 ש"ח ?
מה הקשר למחיר ול"וופרים" ?

יש רמקולים יקרים בהרבה שצריכים חיזוק (לדעתי?) בבאסים ויש גם רמקולים ב-1000 ש"ח שיכולים לסדוק קירות בבאסים שלהם (אין קשר לאיכות אגב).
About.me

Ang3lus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

למה אתה נדבק ל8000 שקל ?
זאת הייתה מטאפורה למחיר יקר
כי בד"כ סחורה טובה = יקרה

לדעתי, רמקולים שהם באיכות טובה יעלו גם הרבה, אפילו שעד 8000 שקל אתה יכול להשיג רמקולים באיכות אלוהית.
הרמקולים הכי מאוזנים מבחינת כל הLow,mid,high הם יקרים וכאלה שיש להם רמקולים יקרים בפנים ודברים איכותיים (גם שאלה איזה מותג אתה קונה).

דרך אגב מרטין, אתה יכול לתת לי קישור על איפה הכי טוב לשים את הרמקולים שלי של ה5.1 ? (מורל BI-1)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

אני נדבק כי אתה ציינת.
אגב, אני לא מכיר אף רמקול ברמה "אלוהית" במחיר הזה, אם אתה מכיר כאלו, אנא תגיד, אולי אוכל לחסוך כמה שקלים....

לגבי מיקום הרמקולים, קרא את "תולדות הסראונד בקולנוע ביתי - פרק ד'"
About.me

Ang3lus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אממ
בזמנו אבא שלי קנה 2 רמקולים של acoustat בגובה 2 מטר בערך ב4000 לרמקול
הם נשמעים "אלוהיים".
אם אתה רוצה אני יברר לך דגם מדויק מחר

תודה

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אתם שוכחים דבר אחד חשוב מאוד. כל אחד מגדיר משהו אחר בתור רמקול טוב, או לצורך העניין רמקול אלוהי. בעוד מרטין בתחום כבר זמן רב, וכבר שמע מערכות רבות, הדרישות שלו גבוהות משל רוב האנשים.
אנג'לוס לעומתו, למרות ששמע מספר מערכות טובות (אני מאמין שאבא שלך השמיע לך גם כמה רמקולים ולא רק מגברים :wink: ) עדיין חסר נסיון מספק בשביל להגיע לאותן הדרישות. אבל אין מה לדאוג, זה יבוא עם השנים :D

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

עדיין חסר נסיון מספק בשביל להגיע לאותן הדרישות
...
בסוף הכל עניין של טעם, הכרתי לא מעט אנשים שעוסקים בתחום שנים ועדיין לא מסכימים על מה זה רמקול טוב ומה זה לא, כך שהכול סובייקטיבי לדעתי.
מיכאל .

Ang3lus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

בוא נהרוג את כולם
ככה לא יהיו לנו חילוקי דעות

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

בסוף הכל עניין של טעם, הכרתי לא מעט אנשים שעוסקים בתחום שנים ועדיין לא מסכימים על מה זה רמקול טוב ומה זה לא, כך שהכול סובייקטיבי לדעתי.
...
כמובן, חשבתי שכבר הסכמנו על זה :D
עם זאת, עם הזמן אנשים נוהגים לעלות ברמה של הציוד, מהסיבה הפשוטה שהדרישות שלהם גבוהות יותר. שמיעה היא דבר שניתן לשפר, ומן הסתם עם השנים תשומת הלב לפרטים השונים משתפרת, ודבר שבעבר נחשב כטוב, כבר לא מספק.
בוא נהרוג את כולם
ככה לא יהיו לנו חילוקי דעות
...
אז עם מי נתווכח? :wink:

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

עם הזמן אנשים נוהגים לעלות ברמה של הציוד, מהסיבה הפשוטה שהדרישות שלהם גבוהות יותר.
...
הבעיה היא שכל אחד מגדיר "רמה גבוה יותר" בצורה שונה וככול שאתה עולה בתקציב יש יותר אופציות משמע יותר נושאים לוויכוח, לדעתי זה כל הכיף, אחרת היה די משעמם :D .
מיכאל .

gilg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

חנויות ליד שנייה

שליחה #20 

יש הרבה דגש על האזנה וחשבתי אולי לבקר בחנות יד שנייה מומלצת להתרשמות וקנייה.
האם יש כאלה שאתם מכירים באיזור המרכז ? או באיזור הצפון (עפולה, ראש-פינה, קריית שמונה) ?

להזכירכם אני מדבר על רמקולים ומגבר סטריאו למוזיקה בלבד,
תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”