חתך כבל רמקולים קדמיים

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
michaelhar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 254
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מעוניין להחליף את הכבלים לרמקולים הקדמיים
כיום הכבלים הינם מקורים של הרמקול ובחתך לדעתי 1.5-2.5 ממ"ר.
מהו הכבל המומלץ? חתך, סוג וכדומה.
תודה מראש

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

כמה שאלות:
1) באיזו בעיה אתה מבחין שמביאה אותך למסקנה שצריך להחליף כבלים?
2) איזה הספק יש למגבר בערוצים הקדמיים?
3) כשאתה אומר כבלים מקוריים של הרמקול, האם הכבלים היו מחוברים לרמקול ע"י יצרן הרמקולים, או הכבלים שקנית בזמנו לטובת חיבור הרמקולים?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

michaelhar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

חנן שלום
קצת פרטים על הרכיבים אצלי:
רסיבר פיוניר vsx606 הספק בסטריאו 130x2, הספק בסראונד 100x5.
רמקולים CAV DP600, נצילות 85DB, הספק 180w.
הכבלים הגיעו ביחד עם הרמקולים באותה אריזה, חיבור באמצעות פינים.
אני לא מבחין בהפרעה מיוחדת אבל שמעתי המלצות שכדאי לחבר רמקול קדמי עם כבלים
בחתך 4 ממ"ר, האם זה ישפר במשהו?
שאלה נוספת כיום הרמקול עומד על הרצפה (קרמיקה) באמצעות ספייקים, כיוונתי ככל שניתן ולדעתי בווליום קצת חזק או כאשר מתנגן שיר מלא בס הרמקול מייצר איזה ויברציה "שמלכלכת" טיפה את הצליל.
בדקתי ברשת ומצאתי שמומלץ להשתמש בתושבות לספייקים, מצורף קישור.
האם זה מומלץ?
http://aviyaffe.com/store/main/producat ... d_prod=950

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

בעיקרון ככל שהכבל עבה יותר העברת ההספק בכל תחום התדרים (שמע במקרה שלנו) הוא טוב יותר. כלומר יש פחות הפסדים על הכבילה ונשאר יותר עבור דחיפת הרמקולים. איני יודע מה אורך כל כבל כיום אבל אני מניח שאורכו לא יותר מ-5 מטר. לכן אני לא רואה ביעיה מיוחדת שתישאר עם הכבלים הישנים. אולי כדאי לנסות להחליף כבל באחד הצדדים (אם אתה יכול להשאיל ממישהו) ולהשוות לצד השני בשמיעה. הניסיון הזה כדאי בגלל הנצילות היחסית נמוכה של הרמקולים מכיוון שהם דורשים הספק יחסית גבוה כדי שיתחילו "להזיז" את עצמם. אם תחסוך ע"י החלפת הכבלים כמה ואטים של הפסדים על כבילה תוכל להגיע לרמות ווליום (הספק) יותר גבוהות אם אתה חובב ווליום גבוה. אם אתה לא מאזין לעצמות גבוהות, לא נראה לי שכדאי להחליף את הכבלים אלא אם כן תבחין בהבדל כלשהו.
לגבי הויברציות של הארגזים על רצפת הקרמיקה, שווה לנסות את התושבות מהקישור או לשים מתחת לספייקים רטיות גומי בעובי של 5 עד 10 מילימטר לשם ניסוי ראשוני על מנת להבין אם זה עוזר בכלל. לך לפנצ'רמאכר ומצא שם איזו פנימית מפונצ'רת ותחתוך רטיות גומי. שים מתחת לכל ספייק ארבע רטיות אחת מתחת לשנייה ותראה אם הבעיה נפתרת ואז קנה את הסט הנ"ל כי הוא יותר אלגנטי. גם אם תקנה ותנסה ללא בדיקה הסיכון הכספי לא גדול.
חנן,

תחי המחרשה !!!

michaelhar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הסבר מקצועי

שליחה #5 

תודה על המידע היקר
אני אבדוק את האופציות.
פרט לצורך הספק גבוה לצורך הזזת הרמקול האם יש עוד חסרונות לרמקול בנצילות כמו אצלי?
מבחינת שמע אני מאוד מרוצה מהאיזון וההפרדה של הרמקול, נכון שאני צריך להגביר יותר אבל התמורה היא משתלמת.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

בגדול ה"בעיה" (זאת לא בעיה ממש) בנצילות "נמוכה" יחסית של רמקולים היא ההספק הנוסף שצריך כדי לדחוף אותם. אם המגבר שלך עם אורך נשימה (הספק גבוה יחסית) העניין "שקוף" מבחינתך ורק צריך להוסיף עוד קצת עצמה.
לדוגמה: רמקול בנצילות של 87DB לעומת רמקול עם נציליות של 90DB ישמע רק במחצית העצמה אם נספק לשניהם הספק של 1W.
אם אתה מרוצה מהסט שלך, על אחת כמה וכמה בדוק היטב אם המרכיבים (במקרה הזה הכבלים) אמנם משפרים ואם הם שווים את ההשקעה (במקרה של רכישת כבלים יקרים). בכלל, תמיד כדאי לבדוק אם ניתן.

בהצלחה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”