מעט היסטוריה
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
בשנים 62-65 היו לי אוזניות . שהיו אז צבאיות התנגדות כ5 אלף אום שחוברו לרדיו AM אז עדיין לא היו שידורי FM . הם היו כול כך רגישות שגם פעלו על רדיו גביש . זה הייה רדיו שקלט מהאויר אות AM עים קבל מישתנה וגביש והיו שומעים רדיו ללא מתח אפילו לא סוללות .
עים האוזניות אפשר הייה לעשות גם טלפון . מתחנו כבל דו גידי למרחק כ300 400 מטר לחבר . והיינו מדברים עים אוזנייה אחת באוזן ומעבירים לפה . האוזנייה הייתה משמשת גם למיקרופון וגם לשמיעה . הצילצול הייה עים הכנסת מתח 12VAC .
הכבל הדו גידי הייה יקר . אז מתחנו רק גיד אחד . ואת הגיד השני חיברנו לברז מים . וכך ניסגר מעגל .
מיבנה האוזניות הייה מאוד פשוט על מגנט ליפפו חוטי נחושת ופחית ישרה ניצמדה ישר עים מירווח אולי חציא מ"מ וזה רעד . והצליל הייה נעים לאוזן . לא היפריע להורים כאשר ישנן
היו ימים
עים האוזניות אפשר הייה לעשות גם טלפון . מתחנו כבל דו גידי למרחק כ300 400 מטר לחבר . והיינו מדברים עים אוזנייה אחת באוזן ומעבירים לפה . האוזנייה הייתה משמשת גם למיקרופון וגם לשמיעה . הצילצול הייה עים הכנסת מתח 12VAC .
הכבל הדו גידי הייה יקר . אז מתחנו רק גיד אחד . ואת הגיד השני חיברנו לברז מים . וכך ניסגר מעגל .
מיבנה האוזניות הייה מאוד פשוט על מגנט ליפפו חוטי נחושת ופחית ישרה ניצמדה ישר עים מירווח אולי חציא מ"מ וזה רעד . והצליל הייה נעים לאוזן . לא היפריע להורים כאשר ישנן
היו ימים
רק הטכנאי קרמר
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
גם לי זכורות האוזניות הראשונות שלי - צבאיות ובעלות התנגדות של 4000 אום - שחיברתי לרדיו גביש שבניתי ואבי זל" עזר לי ליבנות אנטנה על הגג עם מבודדים מחרסינה .... ושמעו אפילו טוב ...... נוסטלגיה אמיתית . 
לו הייתי רוטשילד ...
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- קיבל תודות: 27 פעמים
מה לעשות אני עים מוסיקה מישנת 1960 בערך . אז הייה רק רדיו AM . גל א שידר כמה שעות ביום . רק לעשירים היו פטיפון במהירות 78 ס.ל . כול שיר ניגמר אחרי 3 דקות והייה צריך להפוך את התקליט . אחרי זה הומצא התקליט LP 33 סיבובים לדקה . והייה גם פטיפון ל10 תקליטים . היו שמים 10 תקליטים על ציר ,וכול תקליט שניגמר היפיל תקליט אחר ששמעו . ומאז עברו 48 שנים . איך שהזמן רץ משהוא
רק הטכנאי קרמר
- Itayoffspring
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- קיבל תודות: 0
מטורף ! אם הייתה חושב על זה יכולת היום להיות אבי הטלפון האלחוטי (או שהבנתי לא נכון ?) .