מעט היסטוריה

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

בשנים 62-65 היו לי אוזניות . שהיו אז צבאיות התנגדות כ5 אלף אום שחוברו לרדיו AM אז עדיין לא היו שידורי FM . הם היו כול כך רגישות שגם פעלו על רדיו גביש . זה הייה רדיו שקלט מהאויר אות AM עים קבל מישתנה וגביש והיו שומעים רדיו ללא מתח אפילו לא סוללות .
עים האוזניות אפשר הייה לעשות גם טלפון . מתחנו כבל דו גידי למרחק כ300 400 מטר לחבר . והיינו מדברים עים אוזנייה אחת באוזן ומעבירים לפה . האוזנייה הייתה משמשת גם למיקרופון וגם לשמיעה . הצילצול הייה עים הכנסת מתח 12VAC .
הכבל הדו גידי הייה יקר . אז מתחנו רק גיד אחד . ואת הגיד השני חיברנו לברז מים . וכך ניסגר מעגל .

מיבנה האוזניות הייה מאוד פשוט על מגנט ליפפו חוטי נחושת ופחית ישרה ניצמדה ישר עים מירווח אולי חציא מ"מ וזה רעד . והצליל הייה נעים לאוזן . לא היפריע להורים כאשר ישנן

היו ימים
רק הטכנאי קרמר

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

אדיר :D :D
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #3 

האזנתם לסיפור עם עממי.
בשבוע הבא יהיה אותו יום! (~)

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

גם לי זכורות האוזניות הראשונות שלי - צבאיות ובעלות התנגדות של 4000 אום - שחיברתי לרדיו גביש שבניתי ואבי זל" עזר לי ליבנות אנטנה על הגג עם מבודדים מחרסינה .... ושמעו אפילו טוב ...... נוסטלגיה אמיתית . :)
לו הייתי רוטשילד ...

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

מה לעשות אני עים מוסיקה מישנת 1960 בערך . אז הייה רק רדיו AM . גל א שידר כמה שעות ביום . רק לעשירים היו פטיפון במהירות 78 ס.ל . כול שיר ניגמר אחרי 3 דקות והייה צריך להפוך את התקליט . אחרי זה הומצא התקליט LP 33 סיבובים לדקה . והייה גם פטיפון ל10 תקליטים . היו שמים 10 תקליטים על ציר ,וכול תקליט שניגמר היפיל תקליט אחר ששמעו . ומאז עברו 48 שנים . איך שהזמן רץ משהוא
רק הטכנאי קרמר

Itayoffspring
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

מטורף ! אם הייתה חושב על זה יכולת היום להיות אבי הטלפון האלחוטי (או שהבנתי לא נכון ?) .

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”