אני למעשה מהנדס חומרה ותוכנה שפשוט קנה חלקי מחשב בחנות הלא נכונה ועדיין מצטער על כך, וכל מטרתי היא להזהיר אנשים אחרים ולספר את סיפורי...
יתכן שמנהלי האתר הזה יראו הודעה זו כספאם... אז אין זו היא מטרתי בכלל, אך אם מנהלי האתר דווקא תומכים בהשארת ה Thread הזה בפורום, אז אשמח שהוא יהפוך לדביק כך שאנשים יהיו מודעים לכך שפנדה מחשבים ותקשורת מתייחסת ללקוחות בצורה זוועתית.
הכל החל כשקניתי לפני כמה חודשים חלקי מחשב בשווי 8100 ש"ח (וזה לא כולל מסך,מקלדת + עכבר, רמקולים, מדפסת וכו.. אותם כבר יש לי).
אחרי שבוע המחשב נתקע. ביצעתי Restart למחשב והוא לא רצה לעשות Post. הוא נתקע ב Post Code 75 שאומר שוה אנתקע בזיהוי רכיבי Sata, Raid וכו
אגב, לכל מי שתוהה למה זה כל כך יקר אז זה הכיל לוח שעולה 1700 ש"ח, מעבד E6600, 4 ג'יגה זיכרון, 4 דיסקים קשיחים של 250GB (הכוונה היתה לחבר אותם כך ש 3 דיסקים יהיו ב Raid 0 ודיסק נוסף ישמש לגיבוי), כרטיס מסך בינוני וכו.
מטרת המחשב היתה לשמש כשרת... אול ליתר דיוק כ Crawler למנוע לחפוש שבבעלותי, וכמו כן המחשב שימש שסביבת פיתוח ב VB6 וב .NET
הבעיה היתה שבגלל שהדיסקים הקשיחים וה Raid הפסיקו לתשפק בזמן ש Windows עבד אז המידע בדיסקים הקשיחים נדפק ולא היה לי גיבוי אז הייתי צריך להתקין Windows מהתחלה ואיבדתי הרבה מידע.
לאחר שבוע זה קרה שוב, ושוב נדפק לי מידע.... כך כמעט כל שבוע זה קרה, ופעם אחת זה קרה אפילו 3 פעמים ביום... אז נשברתי ושלחתי את הלוח לפנדה. (זה היה בערך חודש וחצע אחרי שהרכבתי את המחשב)
הסיבה שקניתי בפנדה היתה שחבר שלי עבד שם. חבר שלי מסר את הלוח ל RMA, הלוח נשלח ליבואן, משם ליצרן ואז הוא היה אמור לחזור לארץ.
כבר מההתחלה הבהרתי לחבר שלי שאני רוצה לוח אחר במקום (כלומר דגם אחר) והוא אמר שלא תהיה בעיה, במיוחד אם זה אותו יצרן. (ולכן ביקשתי לוח של Abit שהם היו היצרנים של הלוח המקורי).
בכל שבוע נדנדתי לחבר שלי שיבדוק מה עם הלוח ובכל פעם הוא ענה לי שהעיכוב הוא אצל היבואן....
הזמן חלף ועברו כבר 6 וחצי שבועות מאז שמסרתי אל הלוח והתקשרתי לחבר לי כדי לברר מה עם הלוח, רק שאז התברר לי שכמה ימים קודם לכן חבר שלי התפטר....
עכשיו אין כבר מי שיתווך ביני לבין פנדה ולכן השארתי הודעה באתר פנדה... וכמובן שלא חזרו אלי. יום למחרת השארתי עוד הודעה ושוב לא חזרו אלי.
כשאיימתי במייל ששלחתי למנכ"ל שאני אתבע אותם, פתאום המנכ"ל חזר אלי במייל. הוא רשם שהוא יחזור אלי עד יום ראשון.
אני בתגובה רשמתי לו שיום ראשון זה לא מספיק טוב כי זה כבר יהיה 7 שבועות מיום שליחת הלוח.
הוא בתגובה ענה שוב שיענה לי עד יום ראשון.
יום בא ויום הולך וכך הגיע לו יום ראשון ואין תגובה.... לכן אחר הצהריים התקשרתי לסניף באר שבע (שם מסרתי את הלוח) ולאחר בירור קצר התברר שכבר שבוע יושב שם לוח מהסוג שמסרתי מיותם ללא פתק ואף אחד לא יודע למי הוא שייך.
(ולכן הם גם לא התקשרו אלי)
כך יוצר שבסופו של דבר המנכ"ל לא בירר כלום (אין לי מושג אם הוא ניסה לברר או לא) כי הוא בכלל לא חזר אלי, ואני הצלחתי לברר על לוח האם ב- 10 דקות בלבד.
בסניף באר שבע רצו לשלוח לי את הלוח, אבל הבהרתי להם שאני רוצה דגם אחר מכיוון שזה מה שהובטח לי וגם רוב הסיכויים שהבעיה תחזור שוב (כי לפי דעתי זו בעיה סידרתית או חוסר תאימות עם חומרה אחרת).
הם אמרו לי שהם לא יכולים ושאפנה למנכ"ל.
פניתי אליו שוב המייל והוא אמר בתוקף שלא יחליפו לי את הלוח ללוח אחר (למרות שבחנויות אחרות ובכלל בחו"ל זה מקובל, כי הם הרי קיבלו לוח חדש לגמרי ולא לוח משומש)
פניתי אליו שוב אבל הוא לא ענה (הוא החליט להתעלם מהמיילים שלי).
מכיוון שראיתי שאין סיכוי לקבל את הדגם שאני רוצה (שאגב עולה 725 ש"ח פחות ולכן גם הגיע לי זיכוי) אז התקשרתי לחנות כדי להגיד להם שישלחו את הלוח על חשבונם (כי אחרי כל העיכובים והפאשלות שלהם, זה מינימום הפיצוי שמגיע לי).
הם דרשו ממני פרטי כרטיס אשראי בשביל המשלוח, וכמובן לא הסכמתי.
כבר במיילים הקודמים הבהרתי להם שעקב ההתנהלות שלהם אני רוצה משלוח חינם אבל הם העדיפו להתעלם מבקשתי.
לאחר שהמנכ"ל המשיך להתעלם בהפגנתיות מהמיילים שלי, שלחתי לו את הנוסח הבא:
לידיעתך:
לא עמדתם באף אחת מההבטחות שניתנו לי :
1) החלפה מהירה של לוח האם שנתתי לכם
2) החלפת הלוח בדגם אחר של אותה חברה
3) הבטחתך לחזור אלי עד יום ראשון
4) הבטחת עובדת סניף באר שבע לחזור אלי תוך זמן קצר (למעשה חזרו אלי כ 32 שעות לאחר אותה שיחת טלפון)
5) ההבטחה של עובד הסניף להחליף לי לדגם אחר אם הלוח החדש יעשה את אותן הבעיות (ההבטחה בוטלה על ידך במייל הקוד כשרשמת שהלוח לא יוחלף בשום אופן)
בנוסף, ללוח לקח 6 שבועות להגיע בחזרה לסניף באר שבע, שם הוא ישב שבוע נוסף בלי שהודיעו לי ל כך.
עקב ההתנהלות שלכם נגרמו לי נזקים כספיים, זמני בוזבז והשרת שלי הושבת (ועדיין מושבת כי עדיין לא קיבלתי את הלוח) כבר כמעט חודשיים. נפגעתי מהיחס המזלזל שלך ושל עובדי "פנדה", כולל את עובדת סניף באר שבע שניסיתי לדבר איתה אתמול והיא פשוט לא נתנה לי להסביר את רצוני ועקב כך הלוח היקר עדיין לא ברשותי ועדיין לא נשלח מסניף באר שבע.
דומני שהמוטו בחברת פנדה הוא "הלקוח תמיד טועה", שכן זו לא הפעם הראשונה שאני שומע על זלזול ויחס גרוע כלפי הלקוחות.
הדבר היחידי שביקשתי הוא שתשלחו לי את הלוח דרך UPS על חשבונכם כפיצוי על כל העיכובים והתלאות.... אך בסירובכם והתעלמותכם מהמיילים האחרונים שלי לא נותר לי אלא להתחיל לנקוט בצעדים משפטיים כנגד החברה.
ביום ראשון (4 בנובמבר) עקב אי יכולתו של יאיר סטאובי לעמוד בהבטחה פשוטה לחזור אלי עד יום ראשון (הבטחה שניתנה לי ביום חמישי, הראשון בנובמבר, בערב) נקטתי בצעדים הבאים:
1) הוגשה תלונה באתר "תלונה"
2) הוגשה תלונה באתר "אימון הציבור"
ביום למחרת (יום שני בבוקר), כך ניגשתי לקבלת יעוץ משפטי לצורך הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות כדי לקבל פיצוי כספי על הנזק הכספי שנגרם לי, על עוגמת הנפש ועל ההבטחות שלא קויימו....
כמה שעות אחר כך הוא כבר הגיב במייל חזרה (אבל גם קרא לי שקרן):
איתי,
כל הניסיונות שלך לקבל מה שלא מגיע לא יעזרו.
קיבלת לוח חדש ותקין – הרכבת את המחשב בעצמך ללא הרכבה של טכנאי
מחכה לך מעל שבועיים לוח חדש בבאר שבע אך סירבת לקבלו בניסיון לקבל לוח אחר
עם כל זאת אישרתי לשלוח את הלוח החדש על חשבוננו לביתך
להבא אנא פנה למייל של שירות לקוחות ולא למייל שלי מאחר ואני רואה שהטיפול האישי שקיבלת לא מועיל
ומלבד שקרים וניסיונות לקבל לוח אחר לא יוצא מזה כלום
ערב טוב...
ואני בתגובה עניתי:
אז לידיעתך, עצם הרכבת הלוח על ידי היא לא הסיבה לבעיה ממנה סבל המחשב ובתוך מהנדס חשמל ומהנדס תוכנה אני יודע זאת.
הלוח לא מחכה בסניף באר שבע מעל לשבועיים כי הלוח הגיע כנראה ביום ראשון ה-28 לאוקטובר או אחריו (וזה לכל היותר שבוע וחצי).
מה גם שהלוח שכב במשך שבוע בסניף באר שבע בלי שאף אחד הודיע לי. גם לא היה שום פתק על הלוח שהודיע למי הוא שייך. אם אתה טוען אחרת אז דע שיש לי שיחה מוקלטת מהרביעי בנובמבר שמוכיחה את דברי.(על קיום הלוח בסניף באר שבע גיליתי רק ביום ראשון בערב... ה-4 לנובמבר)
אין שוב דבר במה שרשמתי לך בעבר שהוא שקר, אכן הובטח לי לוח אם אחר.
צר לי שזה יחסך כלפי הלקוחות ואיני הראשון שנפגע מהזלזול שלכם.
פנדה מחשבים צריכה ללמוד הרבה על שירות לקוחות (כמו למשל מסלקום שמדגימים בכל יום איך שירות לקוחות צריך להיות), ולקרא ללקוח שקרן הינו מהלך מוטעה.
יחס רע גורר נטישת לקוחות, ואני לא אקנה יותר מהחנות שלכם....
זאת אינה הפעם הראשונה שאני מקבל יחס רע מהם.
לפני כמה שנים הזמנתי התייחסו לאי בחוצפה.
את חבר שלי חייבו בכרטיס האשראי מייד לאחר ההזמנה וחצי מהרכיבים לא היו בכלל במלאי בארץ!! (ולכן הוא נארץ להזמין חלקים יקרים יותר).
רוב החנויות יחייבו את כרטיס האשראי ברגע המשלוח ולא ברגע ההזמנה.
חבר אחר סבל ו Case חיצוני לדיסקים קשיחים שהיה דפוק ובמעבדה טענו בתוקף שהוא תקין. (אותו חבר נשבע שלא יקנה שם שוב)
מספיק לחפש בגוגל כדי למצא:
http://forums.nrg.co.il/index.php?act=f ... b3873edf76
http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=76673
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2980625,00.html
http://www.ynet.co.il/Ext/App/TalkBack/ ... -2,00.html
http://www.fresh.co.il/dcforum/Hardware/11976.html
ורק כדי לסבר את האוזן לגבי איך שירות לקוחות צריך להיות:
1) לפני כ 6 שנים מסרתי לפלונטר לוח אם + מעבד + כרטיס רשת להחלפה. אחרי שבוע קיבלתי לוח חדש לגמרי, מעבד מהיר יותר וכרטיס רשת חדש (מדגם מתקדם יותר)
2) חדר אחר קנה N95 , ולא דרך סלקום. הוא התקשר לסלקום והם עזרו לו להגדיר את הטלפון כדי שיעבוד טוב עם האינטרנט של סלקום.
כאשר הוא אמר להם שאין לו את ה Navigator אז שירות הלקוחות שאלו אם הוא קנה את הטלפון מחנות פרטית והוא השיב שכן.
סלקום בתגובה ענו שפשוט ילך למרכז שירות לקוחות X ושם יתקינו לו את ה Navigator.
בדיעבד מסתבר שאין שם תמיכה ל N95 (יש רק 2 מרכזים בארץ שתומכים ב N95), אז הוא סתם נסע וחיכה בפקקים. הוא התקשר לסלקום ושאל למה הוא הוטעה, אז הם בתגובה הציעו לו ארוחת בוקר זוגית כפיצוי.
כמה ימים אחרי זה הוא שוב התלונן על משהו (משהו ממש טיפשי), ואז הוא קיבל פיצוי נוסף, כרטיס לסרט
לזה אני קורא שירות לקוחות.
אני מקווה שה Thread הזה יהיה דביק כדי שאנשים שיכנסו לפורום הזה ידעו מאיזו חנות להישמר.
תודה וערב טוב.

') javascript:emoticon('
')