שאלה חשובה לאנשים שמשתמשים ב-LCD למחשב ב-NR
על איזו רזולוציה אתם מכוונים משחקים למשל?
והאם יש הבדל נניח אם אתם משחקים משחק ברזולוציה של 1280 על 1024 לעומת 1024 על 768
כי בעצם אם המסך תומך NR, מה בעצם ההבדל? הרי המסך מציג את אותה רזולוציה בסופו של דבר.
זה עקרוני לי לדעת כי רזולוציות גבוהות יותר דורשות הרבה יותר משאבים, ולכן גם חומרה רצינית יותר....
והאם יש הבדל נניח אם אתם משחקים משחק ברזולוציה של 1280 על 1024 לעומת 1024 על 768
כי בעצם אם המסך תומך NR, מה בעצם ההבדל? הרי המסך מציג את אותה רזולוציה בסופו של דבר.
זה עקרוני לי לדעת כי רזולוציות גבוהות יותר דורשות הרבה יותר משאבים, ולכן גם חומרה רצינית יותר....
במידה והמשחק לא יכול לרוץ ברזולוציה גבוה אז הרי אין לך ברירהלא כל המשחקים רצים ב-1366 על 768 ...
אז השאלה שלי אם יש הבדל מבחינת איכות תמונה, אם אתה מריץ את המשחק ברזולוציות שונות, כי הרי בסופו של דבר המסך אמור לעשות upscaling/downscaling כדי להתאים את עצמו ל-NR...
בקשר להבדלים,
בדר"כ אם צריך upscaling אז עדיף שהמחשב יעשה אותו מאשר המסך יעשה (לדוגמה אם אתה מריץ סרט במחשב שבמקור הוא ברזולוציה נמוכה)
בכל המשחקים שבהם אני נתקלתי ניתן לשחק בNR רק כאשר המסך היה מחובר בDVI-HDMI (כלומר חיבור דיגיטלי)...
כשהייתי מחבר בVGA אז במשחקים לא הייתה לי האופציה לבחור ברזולוציה הטבעית אלא רק ברזולוציות סטנדרטיות שהגבוהה מביניהן הייתי 1024*768...
איך אתה מחובר למסך?
כשהייתי מחבר בVGA אז במשחקים לא הייתה לי האופציה לבחור ברזולוציה הטבעית אלא רק ברזולוציות סטנדרטיות שהגבוהה מביניהן הייתי 1024*768...
איך אתה מחובר למסך?
יש מסכים שהם FULL-HD ולכן ה NR שלהם הוא מאוד גבוה (בדר"כ 1920x1080) ולא כל משחק או מערכת מחשבבכל המשחקים שבהם אני נתקלתי ניתן לשחק בNR רק כאשר המסך היה מחובר בDVI-HDMI...
(הכרטיס מסך משחק פה תפקיד מרכזי) מסוגל להציג ברזולוציה הזאת למשחק הספציפי (זה נכון גם למסכי HD-Ready אבל פחות)
מסכיםואם בכל זאת במשחק אתה לא מצליח לכוון לNR אז עדיף שהרזולוציה תהיה כמה שיותר גבוהה (720P למשל קרוב יחסית לNR ומשחקים נראים לא רע גם ברזולוציה הזאת)...
כרגע אין לי LCD, אבל אני מתכוון לקנות R81 ולחבר אותו ב-HDMI2 דרך HDMI ל-DVIאור כתב:בכל המשחקים שבהם אני נתקלתי ניתן לשחק בNR רק כאשר המסך היה מחובר בDVI-HDMI (כלומר חיבור דיגיטלי)...
איך אתה מחובר למסך?...
לפי מה שכתבתם אני מבין שהכי טוב לבחור ברזולוציה שקרובה ל-768P.
כלומר אם יש לי משחק שתומך ב -
800 על 600
1024 על 768
1280 על 1024
אז אני אבחר באופציה ב.
ושוב אני מציין שחשוב לי לדעת כי אני מתכנן גם לשדרג מחשב, וההתלבטות הממשית שלי היא כרגע אם להחליף כ.מסך או לא,
כי ב1024 על 768 הכרטיס הנוכחי שלי יסחוב בעוד שברזולוציה גבוהה יותר במשחקים החדשים (Crysis,Bioshock,UT3,CoD4 ) הוא עשוי לפרפר
כל מה שנכתב ונאמר על כרטיסי מסך למחשבי HTPC (סרטים) לא רלוונטי למחשבים שדרושים למשחקים. מחשבים אלה דורשים כרטיס מסך הרבה יותר חזק (ויקר)ושוב אני מציין שחשוב לי לדעת כי אני מתכנן גם לשדרג מחשב, וההתלבטות הממשית שלי היא כרגע אם להחליף כ.מסך או לא,
כי ב1024 על 768 הכרטיס הנוכחי שלי יסחוב בעוד שברזולוציה גבוהה יותר במשחקים החדשים (Crysis,Bioshock,UT3,CoD4 ) הוא עשוי לפרפר...
שמאפשר לבצע אלגוריתם תלת מימדים בחומרה (DirectX, OpenGL וכו)
שדרושים למשחקים החדשים.
ברוב המקרים כרטיס המסך חשוב הרבה יותר ממהירות הזיכרון או ממהירות מעבד
ולכן אני אמנם לא יודע איזה כרטיס מסך ואיזה מחשב יש לך אבל כנראה....