עלילותיי עם ה-iPhone

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רציתי לשתף במקרה שקרה לי לפני יומיים. עדיין לא התאוששתי ממנו, אבל אני ממשיך לנסות... :@

אני עובד בחברה בה מפתחים בין היתר תוכנות קליינט לניגון וידאו במכשירים סלולריים.
רוב המכשירים על שולחנם של טכנאי ה-QA חדשים לגמרי וכמעט תמיד מדור המכשירים האחרון ביותר שנכנס לשוק.

לפני כחודש החלטתי להזמין את ה-iPhone מארה"ב, מידיעה שיעברו עוד מס. חודשים עד שנקבל דרישה לפיתוח התוכנה שלנו עליו (להזכירכם, SDK רק בפברואר). החלטתי לנצל את החודשים האלו ולהשתמש בו במקום ה-N95 שלי.

עברו בערך שנתיים מאז שנחשפתי לראשונה בצורה רצינית למוצרים של Apple. מאז אני לא יכול לעזוב אותם. מיותר לאמר שהציפייה ל-iPhone הייתה גדולה יותר מכל iMac או MacBook Pro שהזמנתי בעבר...

אומרים שאם אתה רוצה להצחיק את אלוהים, ספר לו על התכניות שלך...

כשהתחלתי להניע את התהליך, נתקלתי בהמון מקרים לא צפויים;
מנהל הסניף שלנו בארה"ב סרב בכל תוקף להכנס לחנות של Apple בניו-יורק או בניו-ג'רסי מהסיבה הפשוטה שצריך להעביר שם חצי יום עד שתגיע לקופה (תורים מטורפים). בסופו של דבר הוא מצא בניו-יורק חנות של בחור ישראלי שמכר לו iPhone חדש בקופסא.

מרגע שה-iPhone היה אצלו, חיכינו לעוד כמה פריטים בכדי לשלח את החבילות לארץ. כשהרגע הגיע, מנהל הסניף בארה"ב בדיוק שהה בנסיעת עסקים בברזיל, לכן לא יכל לטפל בשילוח בעצמו. כמובן שהייתי צריך לעשות את זה בעצמי בשיתוף עם עובד נוסף בארה"ב. עבודת הניירת לא נעשתה כמו שצריך ע"י העובד והחבילות הוחזרו לסניף פעמיים לפני שאושרו לשילוח לארץ.
כמובן שזה לא הכל, מסתבר ש-FedEx בארה"ב עשו טעות ושלחו את אחת החבילות לפריז במקום לנתב"ג, מה שעכב את המשלוח בעוד כמה ימים.
כשהחבילות הגיעו לארץ, FedEx החליטו שה-Invoice שצורף למשלוח לא מספק אותם, פתחו את החבילות וביקשו Invoice חדש לפריטים שבחבילה, מה שכמובן דרש אישור משרד התקשורת לשני הטלפונים (היה שם גם BlackBerry 8820).

האישור לקח עוד כמה ימים ובסופו של דבר FedEx אישרו לשחרר את החבילות למכס. כמובן שבמכס לא פתחו בכלל את החבילה (מה שאומר שאישורי משרד התקשורת שעבדתי עליהם כ"כ קשה היו מיותרים לחלוטין) ו-FedEx, כפיצוי חלקי על הטעות של שליחת אחת החבילות לפריז, החליטו לשלח את החבילות למשרדי החברה בירושלים במונית אקספרס על חשבונם במקום לחכות לפיזור הרגיל בבוקר למחרת.

בשלב הזה כבר התייאשתי לגמרי (כמוכם אם קראתם עד לכאן), אבל תמיד אמרתי לעצמי שה-iPhone יהיה פיצוי הולם לטרחה שלי...

זוכרים איך להצחיק את אלוהים?

כשהחבילות הגיעו אלי סופסוף בשעה 20:00 למשרד (סה"כ חודש המתנה - שבועיים עד שהמשלוח יצא מארה"ב בגלל טעויות ניירת ועוד שבועיים בארץ בגלל שילוח לא נכון של FedEx ואישורי מ. תקשורת), פתחתי אותם, ו...
שום iPhone ושום בטיח... רק חצי מהאריזה שהכילה אותו...

FedEx טוענים שמרגע נחיתת החבילות בארץ ועד למסירתם אלי, אף אחד לא נגע בהם חוץ מעובדי FedEx או כאלו מטעמם (ז"א שלטונות המכס לא פתחו את החבילות).
מצד שני, יש לי פקס מ-FedEx עם פירוט הפריטים בחבילות המבקש אישורים מתאימים, וה-iPhone מופיע בפקס הזה (מה שאומר שה-iPhone נחת בארץ).

לא נשארה שום ברירה אחרת חוץ מלהסיק שאחד מעובדי FedEx פשוט גנב אותו מתוך החבילה.

מה אתם אומרים?
Good advise $5, me shut up $10

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לא היה מצורף לחבילה PACKING LIST ועוד העתק בפנים ?

אני משתתף בצערך, כמובן.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ps3mee
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665

שליחה #3 

***** במקומך הייתי דורש פיצוי!
ניר

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

tamiral כתב:
מה אתם אומרים?
...
לא מייבאים מוצרי אלקטרוניקה מחו"ל ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

MartinHSabag כתב:לא היה מצורף לחבילה PACKING LIST ועוד העתק בפנים ?

אני משתתף בצערך, כמובן.
...
זה לא העניין. FedEx מודים שה-iPhone היה בחבילה כשנחת בארץ.

tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

Lior_M כתב:
לא מייבאים מוצרי אלקטרוניקה מחו"ל ?
...
כן, זה מה שעשיתי...

אני מבקש להחזיר את השרשור לפורום כללי, לא יודע למה הוא הועבר לפורום הזה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

מה זה "מודים שהוא היה כשהוא נחת"?
ואח"כ לאן הלך?

אני העברתי את ההודעה לכאן מכיון שהיא לא נושא "כללי" אלא מתעסק בעיקר עם נושא הייבוא/שיחרור ממכס/שילוח וכו' ולכן מקומו בפורום הזה.
About.me

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #8 

בוא נחכה לשירשור של התחדשתי ב iphone
:evil:

ליבי איתך!
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78907
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

מאוד יכול להיות ששתו את זה גם במכס עצמם. אם פתחו את החבילה והיו שם כמה דברים, מאוד יתכן שאחד העובדים "שתה" את המכשיר.

בכל מקרה, אם יש ביטוח על החבילה (ולדעתי ברמות מחיר כאלה זה חייב להיות) אז צריך לפנות ל- FEDEX לפיצוי מלא.

אם לא הולך, הייתי לוקח אותם לבית משפט לתביעות קטנות. רוב הסיכויים שהם לא יופיעו ושתקבל אוטומטית את הזיכוי בשלב הזה.

מזלך שזה לפחות CARRIER גדול, אחרת בכלל זה היה סיפור לקבל פיצוי.

FEDEX מדרדרים באופן חסר תקדים. הם מאבדים דברים על שמאל ועל ימין (יש לנו שני סיפורים שיכולים לסמר שערות לתנין).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #10 

עפר,
למען ההגינות, מי שאיבד את החבילות שלנו זה לא FEDEX אלא AIR FRANCE שהיו המובילים של FLYING CARGO.....
About.me

tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מרטין,
כשהחבילה נחתה בנתב"ג, עמילי המכס של פדאקס פתחו אותה ושלחו לי פקס המפרט את תוכן החבילה בכדי להמציא אישורים מתאימים לשחרורה במכס. ה-iPhone היה באחד הסעיפים.
פקס זה מבחינתי ראיה לכך שה-iPhone אכן נחת בארץ, ופדאקס נטלה עליו אחריות.
לאן הוא התגלגל משם? לא יודע ולצורך העניין לא מעניין אותי. כל עוד החבילה באחריות פדאקס, הם צריכים לספק תשובות.
הדבר הראשון שצץ לי בראש הוא שאחד העובדים פתח את החבילה (במקרה או לא, זה לא העניין), ראה את ה-iPhone, ידע מה זה, ופשוט לקח את זה.

עפר,
לא יכול להיות שזה מישהו משלטונות המכס, פדאקס טוענים שהחבילה עברה את שלב המכס ללא בדיקת תכולה.
זה למעשה משאיר אותנו עם חלון זמן שבו פדאקס בלבד (או מישהו מטעמה) היו אחראים על החבילה.
בקשר לנושא הביטוח, זה לא רלוונטי (אפילו לא בדקתי אם היה), מפני שלא מדובר על שבירה או שינוע לא נכון של החבילה, אלא גניבה.
Good advise $5, me shut up $10

tamiral פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

MartinHSabag כתב:עפר,
למען ההגינות, מי שאיבד את החבילות שלנו זה לא FEDEX אלא AIR FRANCE שהיו המובילים של FLYING CARGO.....
...
מה היה בחבילה?

מבחינתי, הדבר שהכי כאב הוא לאו דווקא עצם הגניבה או חוסר האחריות של פדאקס, אלא עצם העניין שהשקעתי המון זמן ומאמצים בשביל להשיג את זה בזמן הכי קצר (בסופו של דבר לקח לי המון זמן), אבל נכשלתי בגלל חמדנותו של עובד פדאקס ממורמר...

יכול להיות שאני מגזים (ומאשים), אבל מי כמונו חולי-גאדג'טים יודע כמה זה כואב להפסיד פריט בעל ערך אישי (רגשי או אחר) בגלל שטות כזו...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

בחבילה היתה מערכת שלנו (מעל 20K$) שהגיעה ל-TOGO שבאפריקה במקום למקסיקו...
About.me

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”