אני עובד בחברה בה מפתחים בין היתר תוכנות קליינט לניגון וידאו במכשירים סלולריים.
רוב המכשירים על שולחנם של טכנאי ה-QA חדשים לגמרי וכמעט תמיד מדור המכשירים האחרון ביותר שנכנס לשוק.
לפני כחודש החלטתי להזמין את ה-iPhone מארה"ב, מידיעה שיעברו עוד מס. חודשים עד שנקבל דרישה לפיתוח התוכנה שלנו עליו (להזכירכם, SDK רק בפברואר). החלטתי לנצל את החודשים האלו ולהשתמש בו במקום ה-N95 שלי.
עברו בערך שנתיים מאז שנחשפתי לראשונה בצורה רצינית למוצרים של Apple. מאז אני לא יכול לעזוב אותם. מיותר לאמר שהציפייה ל-iPhone הייתה גדולה יותר מכל iMac או MacBook Pro שהזמנתי בעבר...
אומרים שאם אתה רוצה להצחיק את אלוהים, ספר לו על התכניות שלך...
כשהתחלתי להניע את התהליך, נתקלתי בהמון מקרים לא צפויים;
מנהל הסניף שלנו בארה"ב סרב בכל תוקף להכנס לחנות של Apple בניו-יורק או בניו-ג'רסי מהסיבה הפשוטה שצריך להעביר שם חצי יום עד שתגיע לקופה (תורים מטורפים). בסופו של דבר הוא מצא בניו-יורק חנות של בחור ישראלי שמכר לו iPhone חדש בקופסא.
מרגע שה-iPhone היה אצלו, חיכינו לעוד כמה פריטים בכדי לשלח את החבילות לארץ. כשהרגע הגיע, מנהל הסניף בארה"ב בדיוק שהה בנסיעת עסקים בברזיל, לכן לא יכל לטפל בשילוח בעצמו. כמובן שהייתי צריך לעשות את זה בעצמי בשיתוף עם עובד נוסף בארה"ב. עבודת הניירת לא נעשתה כמו שצריך ע"י העובד והחבילות הוחזרו לסניף פעמיים לפני שאושרו לשילוח לארץ.
כמובן שזה לא הכל, מסתבר ש-FedEx בארה"ב עשו טעות ושלחו את אחת החבילות לפריז במקום לנתב"ג, מה שעכב את המשלוח בעוד כמה ימים.
כשהחבילות הגיעו לארץ, FedEx החליטו שה-Invoice שצורף למשלוח לא מספק אותם, פתחו את החבילות וביקשו Invoice חדש לפריטים שבחבילה, מה שכמובן דרש אישור משרד התקשורת לשני הטלפונים (היה שם גם BlackBerry 8820).
האישור לקח עוד כמה ימים ובסופו של דבר FedEx אישרו לשחרר את החבילות למכס. כמובן שבמכס לא פתחו בכלל את החבילה (מה שאומר שאישורי משרד התקשורת שעבדתי עליהם כ"כ קשה היו מיותרים לחלוטין) ו-FedEx, כפיצוי חלקי על הטעות של שליחת אחת החבילות לפריז, החליטו לשלח את החבילות למשרדי החברה בירושלים במונית אקספרס על חשבונם במקום לחכות לפיזור הרגיל בבוקר למחרת.
בשלב הזה כבר התייאשתי לגמרי (כמוכם אם קראתם עד לכאן), אבל תמיד אמרתי לעצמי שה-iPhone יהיה פיצוי הולם לטרחה שלי...
זוכרים איך להצחיק את אלוהים?
כשהחבילות הגיעו אלי סופסוף בשעה 20:00 למשרד (סה"כ חודש המתנה - שבועיים עד שהמשלוח יצא מארה"ב בגלל טעויות ניירת ועוד שבועיים בארץ בגלל שילוח לא נכון של FedEx ואישורי מ. תקשורת), פתחתי אותם, ו...
שום iPhone ושום בטיח... רק חצי מהאריזה שהכילה אותו...
FedEx טוענים שמרגע נחיתת החבילות בארץ ועד למסירתם אלי, אף אחד לא נגע בהם חוץ מעובדי FedEx או כאלו מטעמם (ז"א שלטונות המכס לא פתחו את החבילות).
מצד שני, יש לי פקס מ-FedEx עם פירוט הפריטים בחבילות המבקש אישורים מתאימים, וה-iPhone מופיע בפקס הזה (מה שאומר שה-iPhone נחת בארץ).
לא נשארה שום ברירה אחרת חוץ מלהסיק שאחד מעובדי FedEx פשוט גנב אותו מתוך החבילה.
מה אתם אומרים?