חיבורי PCI לכרטיס EMU1212

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם;
לאחרונה אני נכנס יותר ויותר לנושא הסטראו ועכשיו אני שוקל לשדרג את המקור קרי כרטיס הקול. כרגע אני משתמש ב audigy 2 value והייתי רוצה לעשות קפיצת מדרגה רצינית. יש למכירה כרטיס EMU1212M במחירים לא רעים ביד שניה. הבעיה שלי היא שאני לא מבין גדול במחשבים והייתי רוצה להיות בטוח שהכרטיס יתאים לכן מספר שאלות:
המחשב שלי קצת ישן ואני יודע בוודאות שהכניסות שלו הם PCI ללא שום סיומת מיוחדת לא express, X16.2.0. באתר של היצרן רשום שזה כרטיס שמתאים ל PCI2.1 האם יתאים גם לענתיקה שלי?
שאלה שניה היא מדוע יש שני כרטיסים? ללא הכרטיס קול הנוכחי יש שני מקומות פנויים השאלה היא האם צריך את שניהם אם כל מה שאני רוצה זה לשמוע מוזיקה ללא צורך להקליט ממקור חיצוני?
שאלה אחרונה, יש גם אפשרות לקנות את ה M-audio audiophile 2496 האם הוא יתאים? למישהו יש ניסיון עם הכרטיס הזה?

תודה לכל העונים.
כל יום לומדים משהו חדש

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #2 

שלום gover .
אתה יכול לחבר את כרטיס הקול למחשבך ללא כל חשש .זהו אותו חיבור PCI .
הכרטיס בנוי משני כרטיסים למעשה אבל רק אחד נכנס ל - PCI והשני שעליו כל החיבורים רק "תופס מקום" אבל בפועל הוא לא מחובר ל- PCI אלא רק למארז של המחשב .
קח בחשבון שתצטרך גם לקנות כבלים שונים לחיבור הכרטיס למגבר .
ודרך אגב - דעה אישית - כרטיס מעולה מבחינת סאונד אבל לפעמים עושה בעיות בהתקנת הדריברים . לפי המלצות היצרן רצוי להתקינו על מערכת הפעלה חדשה ולא אחת ש"יושבת" הרבה זמן על המחשב . מניסיון אישי , אם תתקין אותו לאחר פירמוט המחשב והעלאה מחדש של מערכת ההפעלה הדריברים יציבים כסלע והכל עובד מצוין .
לו הייתי רוטשילד ...

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה על התשובה. אילו כבלים שונים צריך לרכוש הכוונה מ PL גדול ל RCA? כמו כן לצורך העניין החיבור של הPCI השני נשאר פנוי או שכרטיס בפועל תופס את שני החיבורים למרות שרק אחד "פעיל"?
כל יום לומדים משהו חדש

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

gover כתב:תודה על התשובה. אילו כבלים שונים צריך לרכוש הכוונה מ PL גדול ל RCA? כמו כן לצורך העניין החיבור של הPCI השני נשאר פנוי או שכרטיס בפועל תופס את שני החיבורים למרות שרק אחד "פעיל"?
...
לשאלה הראשונה - כן .
לשאלה השניה - הכרטיס בפועל תופס את שני החיבורים למרות שרק אחד מחובר למעשה ללוח האם של המחשב .
לו הייתי רוטשילד ...

gover פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה הבנתי. את הכרטיס השני שציינתי M-audio audiophile 2496 אתה מכיר? יש לך ניסיון או מכיר מישהו באתר שעובד איתו?
כל יום לומדים משהו חדש

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ממש לא - מצטער :עצוב:
לו הייתי רוטשילד ...