איך אני מחבר בין כרטיס קול פשוט 5.1 לבין המגבר?
אני מעוניין לקנות כרטיס קול פשוט 5.1 ערוצים, ולחבר בינו לבין המגבר.
לדוגמא הכרטיס קול הבא:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=26978
איזה כבל מחבר בינו לבין המגבר?
אם מישהו יכול להמליץ על כרטיס אחר בעל יציאה אופטית/coax עד 200 שקל אשמח לשמוע.
תודה!
לדוגמא הכרטיס קול הבא:
http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=26978
איזה כבל מחבר בינו לבין המגבר?
אם מישהו יכול להמליץ על כרטיס אחר בעל יציאה אופטית/coax עד 200 שקל אשמח לשמוע.
תודה!
תקשיב אח שלי ,
מנסיון מר שלי אני הייתי בדיוק כמוך ויצא לי הנשמה כשחיפשתי מתאם (PL3.5 ל RCA נקבה)
כל הנסיונות עלו בתוהו וזרוקים אצלי עשרות סוגים של מתאמים - מכולם קיבלתי סטריאו ולא דיגיטאלי.
עזוב אותך חפש בשירשור שפתחתי קודם על כרטיס קול חיצוני בסביבות 600 ש"ח.
תאמין לי יחסוך ממך את כל הכאב ראש.
מנסיון מר שלי אני הייתי בדיוק כמוך ויצא לי הנשמה כשחיפשתי מתאם (PL3.5 ל RCA נקבה)
כל הנסיונות עלו בתוהו וזרוקים אצלי עשרות סוגים של מתאמים - מכולם קיבלתי סטריאו ולא דיגיטאלי.
עזוב אותך חפש בשירשור שפתחתי קודם על כרטיס קול חיצוני בסביבות 600 ש"ח.
תאמין לי יחסוך ממך את כל הכאב ראש.
רוב כרטיסי הקול יודעים להוציא דרך היציאה הדיגיטאלית SPDIF Passthrough עבור אות רב ערוצי או אות סטריאו.SHLOMIS1Z כתב:תקשיב אח שלי ,
כל הנסיונות עלו בתוהו וזרוקים אצלי עשרות סוגים של מתאמים - מכולם קיבלתי סטריאו ולא דיגיטאלי....
SPDIF Passthough - המגבר יבצע את החלוקה לערוצים ,עובד באמצעות המקודדים המתאימים ושהמקור הינו רב ערוצי, אחרת יתקבל אות סטריאו.
אם כל מה שאתה רוצה מהכרטיס קול זה שיוציא אות רב ערוצי לא נראה לי שווה להשקיע 600 ש"ח כשב 100 ש"ח אתה יכול לקבל את אותו תוצר.
ולפותח המודעה,
יש לי את הכרטיס הזה , קניתי אותו לפני 9 שנים בערך כך שהוא קצת מיושן אבל עושה את העבודה. אתה יכול להסתכל על סדרת audigy ולקחת כרטיס כזה או X-Fi (אך המחיר מתחיל מ 300 ש"ח). אני לא מכיר את הכרטיסים האחרים כך שאני לא יוכל להגיד איך הם עובדים
אבל מה שהסתכלת עליו עובד ומוציא 5.1 לרסיבר
בנוגע לכבל
אתה יכול להכין כבל כזה לבד (ממש לא מסובך) בצד אחד PL3.5 (אני השתמשתי במחבר מונו) ובצד השני RCA זכר, והנה יש לך כבל.
רק תשתמש בכבל קואקסיאלי
תודה.aladin_7 כתב:רוב כרטיסי הקול יודעים להוציא דרך היציאה הדיגיטאלית SPDIF Passthrough עבור אות רב ערוצי או אות סטריאו.SHLOMIS1Z כתב:תקשיב אח שלי ,
כל הנסיונות עלו בתוהו וזרוקים אצלי עשרות סוגים של מתאמים - מכולם קיבלתי סטריאו ולא דיגיטאלי....
SPDIF Passthough - המגבר יבצע את החלוקה לערוצים ,עובד באמצעות המקודדים המתאימים ושהמקור הינו רב ערוצי, אחרת יתקבל אות סטריאו.
אם כל מה שאתה רוצה מהכרטיס קול זה שיוציא אות רב ערוצי לא נראה לי שווה להשקיע 600 ש"ח כשב 100 ש"ח אתה יכול לקבל את אותו תוצר.
ולפותח המודעה,
יש לי את הכרטיס הזה , קניתי אותו לפני 9 שנים בערך כך שהוא קצת מיושן אבל עושה את העבודה. אתה יכול להסתכל על סדרת audigy ולקחת כרטיס כזה או X-Fi (אך המחיר מתחיל מ 300 ש"ח). אני לא מכיר את הכרטיסים האחרים כך שאני לא יוכל להגיד איך הם עובדים
אבל מה שהסתכלת עליו עובד ומוציא 5.1 לרסיבר
בנוגע לכבל
אתה יכול להכין כבל כזה לבד (ממש לא מסובך) בצד אחד PL3.5 (אני השתמשתי במחבר מונו) ובצד השני RCA זכר, והנה יש לך כבל.
רק תשתמש בכבל קואקסיאלי...
1.מה כל היציאות האחרות בכרטיס קול שהצגתי אז?
2.תוכל להרחיב טיפה לגבי SPDIF, בכרטיס קול פשוט מעפן, אין יציאה דיגטלית להבנתי הבאמת בסיסית?
**עניתי לעצמי על השאלה השנייה, משיטוט בפורום**
תודה!