בחירת כרטיס קול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
The-Trouble-Maker פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני רוצה לקנות כרטיס קול שיתאים לי לצרכים הבאים:

1. חיבור המחשב לרסיבר (בשיטה דיגיטלית או אופטית)
2. חיבור האורגן (לחיבור גו'יסטיק)
3. חיבור LINE-IN להקלטה מפטיפון

אני ראיתי את הכרטיס קול הבא: http://www.mypc.co.il/Product.asp?Pid=S ... =0&aff=Zap

כתוב שהוא 4 ערוצים אבל כתוב גם שיש יציאה דיגיטלית... זה יתאים לי? או שיש כרטיסי קול אחרים יותר טובים.... טווח המחירים שאני צריך הוא עד 400 שקל... תודה רבה רבה לכל העוזרים!

Ang3lus
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45

שליחה #2 

זה מחיר שהוא שוד לאור היום
כרטיס על הפנים וישן גם
אם אתה רוצה משהו זול וטוב שיתאים לך תקנה את ה Live 5.1
הבעיה היחידה שלו שאתה צריך מתאם מRCA לחיבור מחשב רגיל שעולה בסביבות ה15 שקל
http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=26978

אם אתה מנגן את המוזיקה שלך דרך הרסיבר ולא דרך הכרטיס קול אז הייתי ממליץ לך לקחת אותו
אבל אם לא אז עדיף לך ללכת על משהו יותר טוב כמו ה Audigy 2ZS שעולה בסביבות ה520 שקל

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #3 

הקישור שנתת לא עולה אצלי, אז אני לא ממש יודע על איזה כרטיס מדובר. עם זאת, בימינו הלייב 5.1 כבר מיושן מאוד, והלייב 24ביט מתברר ככרטיס שלמרות המצאותם של ממירי 24ביט אינו נשמע טוב בכלל.

נראה כי הברירה הטובה ביותר שלך תהייה ה-Audigy 2 Value. הוא נשמע טוב מאוד למחירו, אך ישנן 2 בעיות בשימושים שלך. הראשונה היא כי החיבור הדיגיטלי דורש מודול חיצוני (וייתכן והוא מעביר סטריאו בלבד, צריך לברר) וממה שראיתי חסר לו חיבור הג'ויסטיק שדרוש לך. כרטיסים רבים בימינו מגיעים ללא חיבור זה.

ישנו כרטיס העונה לשם Chaintec AV-710 שעולה כ-20$ בחו"ל, ונשמע טוב יותר מהאודיג'י שעולה פי 4. הכרטיס הנ"ל כולל יציאה דיגיטלית אופטית, וכניסת ליין. עם זאת, לא ראיתי כי הוא כולל כניסת ג'ויסטיק. במידה ויש לך כרטיס מובנה בלוח האם, סביר להניח שתוכל להפעיל את כניסת הג'ויסטיק שלו יחד עם היציאות של הצ'יינטק.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

והלייב 24ביט מתברר ככרטיס שלמרות המצאותם של ממירי 24ביט אינו נשמע טוב בכלל.
...
anatoli15, אני מאמין שהכוונה שלך במשפט זה ליציאות האנלוגיות בכרטיס (כלומר איכות ה DAC שלו) אך הוא לא ממש רלוונטי כאן מפני שהחיבור יתבצע (לדברי השואל) דרך היציאה הדיגיטלית, שהיא אגב מספקת בכרטיס זה גם יכולות אפסמפלינג (עד 96/24) לא רעות לטעמי.
מיכאל .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אכן, כל מילה נכונה שהכוונה שלי הייתה ל-DAC, עם זאת, לא רק עליו דיברתי. הלייב 24ביט בדיוק כמו כל שאר הכרטיסים של קריאטיב מבצע ריסמפל ל-48kHz ללא כל קשר ליציאה הפעילה (בחלק גדול המיקרים האפשרות של בחירת קצב הדגימה אינה משפיעה כלל) לכן אני ממליץ על הצ'יינטק שהוא גם כרטיס זול, וגם אינו עושה זאת.
כמו כן, במידה ובעתיד ירצה השואל להשתמש ביציאות האנאלוגיות (לחיבור למערכת אחרת לדוגמא) הוא יקבל תמורה טובה יותר. נוסף על כך, במידה וירצה לשדרג, העלות של הכרטיס הזה היא אפסית, גם לעומת הלייב ולכן לא יהיה כמעט שום הפסד כספי בשדרוג.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הלייב 24ביט בדיוק כמו כל שאר הכרטיסים של קריאטיב מבצע ריסמפל ל-48kHz ללא כל קשר ליציאה הפעילה
...
הלייב 24ביט אכן עושה רסמפלינג כזה כברירת מחדל אבל רק ביציאה האנלוגית (זה המצב לפחות אצלי), ביציאה הדיגיטלית ניתן לבחור בין שלושה קצבי דגימה (44.1,48,96) והפונקציה הזאת פעילה לחלוטין.
לכן אני ממליץ על הצ'יינטק שהוא גם כרטיס זול, וגם אינו עושה זאת.
...
אגב אין לי שום דבר נגד ההמלצה שלך אני פשוט לא מכיר את הכרטיס הזה.
מיכאל .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

האמת היא שיצא לי לעבוד עם הלייב 24, ובחלק מהמיקרים שינוי הקצב ל-96 או 44 לא שינה כלופ והכרטיס הוציא 48 למרות הכל. כמו כן, כשאני ביררתי בעבר על כיצד עובד הריסמפל של הכרטיס, נודע לי כי הכרטיס עובד ב-48, ובמידה ואתה בוחר ב-44 הוא בעצם שוב ממיר את האות שכעת ב-48קילו לאנאלוגי, ואז חזרה לדיגיטלי ב-44.1. כך שלמעשה האות של ה-44קילו לא מבטל את הריסמפל של הכרטיס, אלא מכפיל אותו, ומכאן שאתה מקבל איבוד גדול יותר של מידע.

בנוגע להאם זה שמיע או לא ניתן להתווכח, עם זאת, במידה ואתה, כמוני, נגד ריסמפל. הלייב 24ביט לא ממש יתאים לך, במיוחד לא במידה ותבחר בקצב דגימה של 44.1.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כמו כן, כשאני ביררתי בעבר על כיצד עובד הריסמפל של הכרטיס, נודע לי כי הכרטיס עובד ב-48, ובמידה ואתה בוחר ב-44 הוא בעצם שוב ממיר את האות שכעת ב-48קילו לאנאלוגי, ואז חזרה לדיגיטלי ב-44.1.
...
אם זה אכן כך (אתה יכול לתת קישור אולי?) אז מי שמשתמש ב 44.1 יכול אכן להפסיד באיכות, לי בכל אופן זה לא ממש משנה כי אני דווקא מאוד נהנה מאפסמפלינג בכלל ובכרטיס הזה בפרט כך שהשימוש שלי הוא בתדר 96KHZ.
מיכאל .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אני מצטער, אבל אני לא מצליח למצוא שוב את הקישור הנ"ל. כשאני חיפשתי אותו זה היה כשעוד הייתי הבעלים של האודיג'י 2ZS ורציתי לברר כיצד ניתן למנוע זאת אם בכלל (וב-2ZS אפשר למנוע את הריסמפל של הכרטיס במידה ומכבים את כל אפשרויות ה-EAX וכו') ובאותו הדיון צוין שהבעיה קיימת בכל הכרטיסים של החברה. אם אני אמצא את הקישור אני אצרף אותו.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אם אני אמצא את הקישור אני אצרף אותו.
...
(Y) .
מיכאל .

חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

מצטער אבל קצת נאבדתי אני לא מבין גדול בדברים האלה (האם הייתי מבין לא הייתי מבקש עזרה:))... אז מה זה בדיוק ריסמפל?

ומבדיקה שערכתי בChaintec AV-71 אין כניסה לג'ויסטיק שאני צריך אותה. אז איזה עוד כרטיסי קול טובים יש עם יציאה דיגיטלית וכניסה לג'ויסטיק וLINE IN? והאם כל יציאה דיגיטלית מוציאה בסראונוד או שזה תלוי מהכרטיס קול , זה בגלל שאני צריך 6.1 ובדוגמאות שראיתי יש יציאה דיגיטלית וכתוב 5.1...

ד.א תודה רבה רבה לכל האנשים שעזרו :!:

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

א: חלק מהיציאות הדיגיטליות מגבילות את הסאונד שעובר דרכן. עם זאת, הדבר אמור להיות מצוין במפרט הכרטיס.
ב: ריסמפל הוא דגימה מחדש. לא ניכנס לאיך זה נעשה ומדוע, בסופו של דבר כל ריסמפל מוריד מהדמיון של האות הנוצר לאות המקורי, תופעה לא רצויה.
ג. רוב הכרטיסים כיום לא כוללים חיבורים לגו'יסטיק. אני לא ממש זוכר אם ללייב יש אותו, אך אין בעיה לבדוק זאת באתר היצרן. במידה ואכן הוא כולל חיבור זה, הכרטיס אמור לספק אותך (מעבר לעובדה שהוא גם זול).

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תופעה לא רצויה
...
שכחת להוסיף "לדעתי" בסוף המשפט שכתבת, מנסיוני ולטעמי רסמפלינג (או ליתר דיוק אפסמפלינג) טוב יכול להוסיף המון לתוצאה הסופית, זו בעצם נקודה שמפרידה שתי אסקולות גדולות בתחום האודיו: האחת מיחסת חשיבות עליונה לנאמנות למקור והשניה אומרת "שאין פרות קדושות" ומה שחשוב זה איך זה נשמע בסוף (אני מהשניה :wink: ).
מיכאל .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

צודק ב-100%. עם זאת, שמת לב כי ציינתי ריסמפל, ולא אפסמפל.

האמת היא שיש לי איפשהו במחשב שמור קובץ שרשמתי בזמנו שעוסק בשימוש באקולייזר, וגם הוא נוגע לאותו העניין של האם יש לשמור על הצליל כמה שאפשר בלי שינוי או כמה שאפשר יותר יפה לאוזן.

אני אישית, נוטה יותר לכוון אילו שמאמינים כי יש לשמור על הצליל אמיתי ככל שאפשר. עם זאת, אני מאמין כי מדיי פעם יש צורך לתקן שגיאה כלשהי כמו למשל בעיות אקוסטיות בחדר.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

אמיתי ככל שאפשר
...
למה אתה מתכוון כאשר אתה אומר "אמיתי"? אמיתי משמע מציאותי יותר לטעמך או נאמן יותר למקור?
מיכאל .

חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

תודה רבה לעוזרים שוב... ותגידו יכול להיות שכדאי לקנות איזשהו כרטיס לג'ויסטיק בנפרד וכרטיס קול בנפרד??? זה יעבוד??? ואם אני אקנה כרטיס קול פשוט עם ג'ויסטיק וכרטיס קול עם יציאה אופטית, זה יעבוד או שיהיו התנגשויות או משהו?

eytan99
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
שם מלא: eytan99

שליחה #17 

זה תלוי וכנראה יעבוד (לא בטוח בצורה רגילה) אבל ממש לא מומלץ !
אם אתה יכול לקנות משהו שמיועד אך ורק לחיבור שאתה צריך זה עדיף.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

האמת היא שזה יעבוד בלי בעיות אם תגדיר נכון. אני עבדתי במשך כמה ודשים עם 2 כרטיסי קול, וגם כעת אני עובד עם שניים. ואפילו עבדתי כמה שבועות עם 3 כרטיסי קול במקביל. הבעיה מבחינתך היא אחרת. אתה מחפש להשתמש בחיבור הג'ויסטיק של כרטיס אחד, ובחיבור האחרים של כרטיס אחר. אני אישית לא עשיתי זאת, לכן אני לא ידוע עד כמה הדבר אפשרי. אם תוכל להביא לי התקן כלשהו שמשתמש בחיבור זה, אני אוכל לבדוק האם הדבר אפשרי.

וד"א, מיכאל. הכוונה שלי כשאמרתי אמיתי (שוב, בחירה לא נכונה של מילים - תצטרך לסלוח אני קצת מבואס מזה שהטלויזיה החדשה הגיעה פגומה :( ) הייתה כמובן שזה נשמע לי נאמן כמה שאפשר להקלטה המקורית. בסופו של דבר, כל התחום של האודיו הוא עניין של העדפה וטעם אישיים, ואני דוגל בניסיון לשמור על ההקלטה כמו שהיא. לדעתי, את כל המשחקים שצריך לעשות עם האקולייזר (אם בכלל), עשו כבר באולפן ההקלטות.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

anatoli15, עכשיו הבנתי ואני לא יכול להסכים יותר אני מאז ומתמיד חושב שהכל בתחום שלנו סובייקיטבי, אגב תנחומי בקשר לטלוויזיה מה בדיוק פגום בה?

נ.ב. יצא לך פעם לשמוע DAC שעושה אפסמפלינג? לי יצא ותאמין לי שגם אם אתה אנטי בעניין שווה לנסות, לדעתי אתה לא יודע מה אתה מפסיד :wink: .
מיכאל .

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

א: הדבר היחיד שפגום הוא הגריל של הרמקול. אבל אחרי ששילמתי 5000 שקלים (סכום שעבדתי בשבילו המון זמן, אני תלמיד תיכון סכ"ה), ציפיתי למכשיר מושלם מכל הבחינות.
ב: יצא לי לשמוע כמה CDP שעושים אפסמפל, ואף עשיתי זאת אצלי בכרטיס הקול (שמכיל DAC ברמה גבוהה מאוד שנכללים בקומפקטים מעולים) לקצב של 192 ולקצב של 96. האפסמפל נעשה על ידי פלאג ASIO ב-foobar (ככה קוראים לתוכנה למיטב זיכרוני). בשני המיקרים הצליל נשמע לי שונה. בחלק מהמיקרים יפה יותר, בחלק מהמיקרים יפה פחות. הסיבה שהחלטתי לא להשתמש באפשרות זו היא כי לקום ולהחליף את ההגדות כל דיסק לא בא בחשבון, ואם הבחירה היא בין ביצועים כלשהם בכל היצירות לבין ביצועים שהם פעם טובים יותר ופעם גרועים יותר. אני מעדיף ללכת על המצב הראשון.

עם זאת, במידה ויש לך מכשיר כלשהו שעושה את האפסמפל בצורה טובה מאוד, אשמח לשמוע. ייתכן שהניסיון שלי בנושא לא מספק וייתכן בהחלט כי ישנם מכשירים שגם לטעמי יהיו עדיפים תודות לאפסמפל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”