בעית ווליום בשילוב של ויסטה מדיה סנטר וכ.קול דיגיטלי
שלום
הוספתי ל HTPC כרטיס קול דיגיטלי עם יציאה SPDIF . חיברתי כבל אופטי ישירות לרסיבר.
כאשר אני מפעיל סרט מתוך הויסטה מדיה סנטר , אני לא יכול לשלוט בווליום שלה , כלומר אני מגביר או מחליש רואה את המספרים של הווליום רצים אבל בפועל עוצמת הקול לא משתנה. רק אם אני מגביר ומחליש באמצעות הרסיבר.
שמתי לב גם כאשר אני פותח את החלון של המדיה סנטר באופן חלקי ומשנה את הווליום באיקון של הרמקול ב system tray עדין עוצמת הווליום בפועל לא משתנת.
רק כאשר אני מחזיר את הכבל האנלוגי וברסיבר מגדיר יציאה אנלוגית השליטה בווליום מסתדרת.
משהו נתקל בתופעה ?
הוספתי ל HTPC כרטיס קול דיגיטלי עם יציאה SPDIF . חיברתי כבל אופטי ישירות לרסיבר.
כאשר אני מפעיל סרט מתוך הויסטה מדיה סנטר , אני לא יכול לשלוט בווליום שלה , כלומר אני מגביר או מחליש רואה את המספרים של הווליום רצים אבל בפועל עוצמת הקול לא משתנה. רק אם אני מגביר ומחליש באמצעות הרסיבר.
שמתי לב גם כאשר אני פותח את החלון של המדיה סנטר באופן חלקי ומשנה את הווליום באיקון של הרמקול ב system tray עדין עוצמת הווליום בפועל לא משתנת.
רק כאשר אני מחזיר את הכבל האנלוגי וברסיבר מגדיר יציאה אנלוגית השליטה בווליום מסתדרת.
משהו נתקל בתופעה ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עד כמה שידוע לי וממה שבדקתי, העברת האודיו הלא מפוענח ב spdif למפענח חיצוני/מגבר עוקפת את המיקסר של vista. מה שאתה שומע אצלך זו ההתנהגות הצפוייה ולא תקלה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא הולך - אצלך זה עובד ?
כאשר אני מגדיר את המדיה סנטר לעבוד עם היציאה הדיגיטלית ( תחת הגדרות - הגדר את הרמקולים שלך )
לאחר הסיום אין לי סאונד בכלל במדיה סנטר , ואני רואה איקס אדום על האיקון של הרמקול ב System Tray , ואם אני פותח את הנגן של ה KLITE אני רואה את הסרט ושומע את הסאונד
לאחר הסיום אין לי סאונד בכלל במדיה סנטר , ואני רואה איקס אדום על האיקון של הרמקול ב System Tray , ואם אני פותח את הנגן של ה KLITE אני רואה את הסרט ושומע את הסאונד
ככה
דרך הממשך כמו בתמונה שלך אני לא יכול לבחור את היציאה הדיגיטלית ואז set default הכפתור לא זמין.
אבל שמתי לב שכאשר הגדרתי דרך המדיה סנטר אז היציאה הדיגיטלית סומנה ב V ירוק
שוב , אצלך זה עובד ? אתה מחובר ביציאה דיגיטלית ויכול להוריד ולהגביר את הווליום דרך כפתור הוויליום השייך למדיה סנטר?
שוב , אצלך זה עובד ? אתה מחובר ביציאה דיגיטלית ויכול להוריד ולהגביר את הווליום דרך כפתור הוויליום השייך למדיה סנטר?
Re: ככה
תנסה לבדוק בנוסף, באותו חלון , מימין לכפתור שבוחר ברירת מחדל (שאצלך הוא לא פעיל) יש כפתור מאפיינים. בחלון שיפתח תכנס לטאב שנקרא מתקדם ושם תוריד את הסימון משתי השורות התחתונות.yanniper כתב:דרך הממשך כמו בתמונה שלך אני לא יכול לבחור את היציאה הדיגיטלית ואז set default הכפתור לא זמין. - אם הוא כבר default אז איו צורך שהסימון יהיה פעיל
שוב , אצלך זה עובד ? אתה מחובר ביציאה דיגיטלית ויכול להוריד ולהגביר את הווליום דרך כפתור הוויליום השייך למדיה סנטר? - יכול בלי שום בעיה...

אין אצלי הגדרה כזו , שים לב בתמונה שגם כאשר אני מסמן את היציאה הדיגיטלית ה "קבע תצורה לא זמין " אלא רק המאפיינים שנותן לי את המסך שבצד ימין בתמונה.
נראה לי שהכרטיס שלי Sound Card - HB Aureon 7.1 PCI
http://sounden.terratec.net/
לא עובד טוב עם ויסטה
באיזה כרטיס אתה משתמש ?
נראה לי שהכרטיס שלי Sound Card - HB Aureon 7.1 PCI
http://sounden.terratec.net/
לא עובד טוב עם ויסטה
באיזה כרטיס אתה משתמש ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

וואלה, כמה שאתם מסתבכים. הרי ההסבר שנתתי לך הוא הסיבה למה שאתה חושב שהיא "תקלה". לא מאמין לי, קרא כאן:
http://support.microsoft.com/kb/925901
"Volume control and Windows media player effects do not work in the Audio Engine exclusive mode
An application can request that the Audio Engine give that application direct access to the Direct Memory Access (DMA) mode audio buffer from the Audio Device. Applications that demand the least amount of intermediate processing of the audio data by the operating system operate in DMA mode. Also, applications that want to output compressed audio data such as Dolby Digital or WMA Pro over Sony/Philips Digital Interface (S/PDIF) operate in DMA mode. No other application can provide audio when the application has the Audio Engine in exclusive mode. This can be controlled in the Advanced tab of the Speaker Properties dialog box. In exclusive mode, the whole Audio Engine stack is bypassed. Therefore, system sounds, per-session volume controls, and Windows Media Player enhancements do not work."
כל הזמן שתשלח החוצה אודיו דיגיטאלי לא מפוענח לא תוכל לשלוט בעוצמת הקול כי אתה נמצא ב Exclusive Mode ועוקף את המיקסר של וויסטא.
http://support.microsoft.com/kb/925901
"Volume control and Windows media player effects do not work in the Audio Engine exclusive mode
An application can request that the Audio Engine give that application direct access to the Direct Memory Access (DMA) mode audio buffer from the Audio Device. Applications that demand the least amount of intermediate processing of the audio data by the operating system operate in DMA mode. Also, applications that want to output compressed audio data such as Dolby Digital or WMA Pro over Sony/Philips Digital Interface (S/PDIF) operate in DMA mode. No other application can provide audio when the application has the Audio Engine in exclusive mode. This can be controlled in the Advanced tab of the Speaker Properties dialog box. In exclusive mode, the whole Audio Engine stack is bypassed. Therefore, system sounds, per-session volume controls, and Windows Media Player enhancements do not work."
כל הזמן שתשלח החוצה אודיו דיגיטאלי לא מפוענח לא תוכל לשלוט בעוצמת הקול כי אתה נמצא ב Exclusive Mode ועוקף את המיקסר של וויסטא.
מה הסיבה לא להוריד את הסימון של exclusive mode ולקבל שליטה על כיוון עוצמת הקול ?Catskinner כתב: כל הזמן שתשלח החוצה אודיו דיגיטאלי לא מפוענח לא תוכל לשלוט בעוצמת הקול כי אתה נמצא ב Exclusive Mode ועוקף את המיקסר של וויסטא....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הסיבה היא שבכך תבטל למעשה עבודה ב DMA שכמעט ואינה גוזלת משאבים מהמעבד. היות והעברה של DTS או AC3 דרך S/PDIF המחשב בעצם לא נדרש לבצע שום עבודה אין גם טעם שלא להישתמש ב DMA.
אז יש אפשרות תחת MCE ויסטה לשלוט על עוצמת הקול...Catskinner כתב:הסיבה היא שבכך תבטל למעשה עבודה ב DMA שכמעט ואינה גוזלת משאבים מהמעבד. היות והעברה של DTS או AC3 דרך S/PDIF המחשב בעצם לא נדרש לבצע שום עבודה אין גם טעם שלא להישתמש ב DMA....
השאלה שנשארה פתוחה לדעתי, מלבד העמסה על המעבד (כמה ? ) יש השפעה / ירידה באיכות הקול ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

השאלה היא איזו תוחלת יש בכל התרגיל.זה כמו להיתעקש שאתה צריך לשלוט בעוצמת הקול גם מנגן DVD וגם מהרסיבר, מה זה נותן לך בדיוק?
הבן אדם שפירסם את הפוסט ביקש לשלוט בווליום דרך השלט - זאת התוחלת...Catskinner כתב:השאלה היא איזו תוחלת יש בכל התרגיל.זה כמו להיתעקש שאתה צריך לשלוט בעוצמת הקול גם מנגן DVD וגם מהרסיבר, מה זה נותן לך בדיוק?...
באותה הזדמנות הוא קיבל (וגם אני... תודה) הסבר למה ומה המשמעות.
מכאן ההחלטה היא שלו.