שאלת הגדרות ב µTorrent - לגבי הפסקת אפלוד
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אז ככה,
מדובר ב µTorrent הגירסה האחרונה.
אני צריך לשתף קבצים שכבר הורדתי בשביל האתר של הטורנטים - לצבור RATIO
עכשיו , הבעיה שאני מוריד קובץ ובאותו זמן משתף קבצים (כמות גדולה) כנראה משהו משפיע שם והמהירות הורדה שלי נמוכה - במקום 185K היא 100K
אם אני עושה STOP לכל הטורנטים שעושים SEED המהירות הורדה הופכת להיות מקסימלית.
רציתי לשאול אם אתם יודעים איך אפשר שבזמן שאני מוריד קובץ כל שאר הקבצים שעושים SEED יפסיקו, וברגע שהקובץ יסתיים , יחזרו לעשות שוב SEED.
נתונים:
חיבור מגה וחצי, עם אפלוד של 18K
אני מגביל בזמן הורדה את האפלוד ל 8K.
ה TCP שלי פתוח .
תודה
מדובר ב µTorrent הגירסה האחרונה.
אני צריך לשתף קבצים שכבר הורדתי בשביל האתר של הטורנטים - לצבור RATIO
עכשיו , הבעיה שאני מוריד קובץ ובאותו זמן משתף קבצים (כמות גדולה) כנראה משהו משפיע שם והמהירות הורדה שלי נמוכה - במקום 185K היא 100K
אם אני עושה STOP לכל הטורנטים שעושים SEED המהירות הורדה הופכת להיות מקסימלית.
רציתי לשאול אם אתם יודעים איך אפשר שבזמן שאני מוריד קובץ כל שאר הקבצים שעושים SEED יפסיקו, וברגע שהקובץ יסתיים , יחזרו לעשות שוב SEED.
נתונים:
חיבור מגה וחצי, עם אפלוד של 18K
אני מגביל בזמן הורדה את האפלוד ל 8K.
ה TCP שלי פתוח .
תודה
- FIRE_WIRE
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3871
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
אני לא חושב שזה אפשרי....אם אני לא טועה מינמום אפלוד בתוכנה זה 3 .
מה שכן -בזמן שאתה מוריד, אתה יכול להוציא את הקבצים שאתה שאתה עושה להם SEEDING לתיקיה אחרת, ושתסתים ההורדה שלך אז תחזיר את קבצי הSEED לתיקיה המקורית ותשאיר תתוכנה פתוחה כך שיורידו ממך והRATIO יעלה..
מה שכן -בזמן שאתה מוריד, אתה יכול להוציא את הקבצים שאתה שאתה עושה להם SEEDING לתיקיה אחרת, ושתסתים ההורדה שלך אז תחזיר את קבצי הSEED לתיקיה המקורית ותשאיר תתוכנה פתוחה כך שיורידו ממך והRATIO יעלה..
נערך לאחרונה על ידי FIRE_WIRE ב 06/11/2007 9:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

לא נראה לי שהבנת אותי...
יש לי כמות של קבצים שסיימתי להוריד ואני שומר אותם רק בשביל ה SEED .
עכשיו, אם אני מוריד ובזמן הזה אני משתף את הקבצים האלה , המהירות הורדה נמוכה.
אם אני עושה לקבצים STOP ורק הקובץ שאני מוריד עובד, הוא מוריד במהירות המקסימלית...
אז חשבתי במקום שאני יעשה STOP ו START כל הזמן, רציתי לדעת יש דרך שזה יקרה אוטומטית...
לגבי TL , אין יותר הזמנות שם.
ולא נדבר על כך יותר כי זה אמור להיות שירשור חוקי (שלא ינעלו אותו).
תודה
יש לי כמות של קבצים שסיימתי להוריד ואני שומר אותם רק בשביל ה SEED .
עכשיו, אם אני מוריד ובזמן הזה אני משתף את הקבצים האלה , המהירות הורדה נמוכה.
אם אני עושה לקבצים STOP ורק הקובץ שאני מוריד עובד, הוא מוריד במהירות המקסימלית...
אז חשבתי במקום שאני יעשה STOP ו START כל הזמן, רציתי לדעת יש דרך שזה יקרה אוטומטית...
לגבי TL , אין יותר הזמנות שם.
ולא נדבר על כך יותר כי זה אמור להיות שירשור חוקי (שלא ינעלו אותו).
תודה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
FIRE_WIRE,
אנחנו אוסרים בפירוש בקשת הזמנות מעל דפים הפורום.
ממליץ לך לקרוא את חוקי הפורום בשביל להמנע מהודעות כאלה בעתיד.
לידע כללי, לדברי בכירים ב torrentleech.org, אפשרות ההזמנות לאתר נסגרה באופן מוחלט. הם הגיעו למסת משתמשים גבוהה והם דיווחו כי הזמנות לעולם לא יחולקו עוד.
לגבי שימוש בקליינט אשר מזייף Ratio או שימוש בתוכנות כאלו, קצת פספסת את הקטע של שיתוף תכנים.
zovirax,
אין ממש צורך להשתמש ב Netlimiter, יש לך Scheduler פנימי ב uTorrent.
תקבע בו מהירות Upload נמוכה יחסית אשר לא תפגע לך ב Download וכאשר תסיים להוריד את התכנים החוקיים שלך, תשאיר אותם בקליינט עבור שיתוף ואז תשנה את ה Scheduler למהירות Upload מקסימלית.
אנחנו אוסרים בפירוש בקשת הזמנות מעל דפים הפורום.
ממליץ לך לקרוא את חוקי הפורום בשביל להמנע מהודעות כאלה בעתיד.
לידע כללי, לדברי בכירים ב torrentleech.org, אפשרות ההזמנות לאתר נסגרה באופן מוחלט. הם הגיעו למסת משתמשים גבוהה והם דיווחו כי הזמנות לעולם לא יחולקו עוד.
לגבי שימוש בקליינט אשר מזייף Ratio או שימוש בתוכנות כאלו, קצת פספסת את הקטע של שיתוף תכנים.
zovirax,
תקבע בו מהירות Upload נמוכה יחסית אשר לא תפגע לך ב Download וכאשר תסיים להוריד את התכנים החוקיים שלך, תשאיר אותם בקליינט עבור שיתוף ואז תשנה את ה Scheduler למהירות Upload מקסימלית.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
אם יש לכם ADSL, אז ברגע שיש UPLOAD גבוה, קצב ההורדה נפגע מאוד - זה הרעיון של ADSL.
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
ב ADSL אין השפעה של ה- upstream על ה- downstream.oferlaor כתב:אם יש לכם ADSL, אז ברגע שיש UPLOAD גבוה, קצב ההורדה נפגע מאוד - זה הרעיון של ADSL....
ההשפעה יכולה לבוא מרמות גבוהות יותר (מעל IP) כי שם נשלחות בקשות להורדה ב-UP ולכן הורדה בקצב גבוה גוררת גם איזשהו traffic ב-UP.
[quote="zovirax,
תקבע בו מהירות Upload נמוכה יחסית אשר לא תפגע לך ב Download וכאשר תסיים להוריד את התכנים החוקיים שלך, תשאיר אותם בקליינט עבור שיתוף ואז תשנה את ה Scheduler למהירות Upload מקסימלית.[/quote]
אתה טועה, מהירות ה-UL משפיעה ביחס ישר על מהירות ה-DL, כך יוצרי התוכנה מוודאים שלא רק תוריד אלא גם תשתף.
תוכנה כמו NETLIMITER היא חובה למרות שאכן היא נותנת משמעות חדשה למונח שיתוף.
אני מגביל את מהירות ה-UL כל זמן שאני מוריד, ברגע שאני מסיים להוריד אני פותח את הברזים.
יש לציין שמעל 10 או 12KBPS מהירות ההורדה היא מקסימאלית אבל זה די תוקע את כל שאר האינטרנט.
תקבע בו מהירות Upload נמוכה יחסית אשר לא תפגע לך ב Download וכאשר תסיים להוריד את התכנים החוקיים שלך, תשאיר אותם בקליינט עבור שיתוף ואז תשנה את ה Scheduler למהירות Upload מקסימלית.[/quote]
אתה טועה, מהירות ה-UL משפיעה ביחס ישר על מהירות ה-DL, כך יוצרי התוכנה מוודאים שלא רק תוריד אלא גם תשתף.
תוכנה כמו NETLIMITER היא חובה למרות שאכן היא נותנת משמעות חדשה למונח שיתוף.
אני מגביל את מהירות ה-UL כל זמן שאני מוריד, ברגע שאני מסיים להוריד אני פותח את הברזים.
יש לציין שמעל 10 או 12KBPS מהירות ההורדה היא מקסימאלית אבל זה די תוקע את כל שאר האינטרנט.
דודי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Dudil,
אם אתה מצטט משפט שלי ורושם עם הדגשה "אתה טועה", אני מצפה כי תתייחס לאותו משפט ותוכיח אותי היכן שגיתי. לא ממש עשית זאת.
בקליינט uTorrent, במהירות שיתוף של 6Kbps, לא מתקיימת הגבלה על מהירות ההורדה. מהירות שיתוף זו גם לא פוגעת במהירות ההורדה.
אין בעיה תמיד לשתף את התכנים החוקיים שלך במהירות כזאת, אך התרומה ל Ratio תהיה מזערית, לכן השימוש ב Scheduler הינו נבון, הוא יאפשר "פתיחת ברזים" (אם נשתמש במונח שלך) במספר לחיצות ספורות.
שים לב שאני ואתה "פותחים את הברזים" באותו אופן, כאשר סיימנו להוריד את התכנים, אך אתה משתמש ב Netlimiter ואני ב Scheduler הפנימי של הקליינט uTorrent.
אם אתה מצטט משפט שלי ורושם עם הדגשה "אתה טועה", אני מצפה כי תתייחס לאותו משפט ותוכיח אותי היכן שגיתי. לא ממש עשית זאת.
בקליינט uTorrent, במהירות שיתוף של 6Kbps, לא מתקיימת הגבלה על מהירות ההורדה. מהירות שיתוף זו גם לא פוגעת במהירות ההורדה.
אין בעיה תמיד לשתף את התכנים החוקיים שלך במהירות כזאת, אך התרומה ל Ratio תהיה מזערית, לכן השימוש ב Scheduler הינו נבון, הוא יאפשר "פתיחת ברזים" (אם נשתמש במונח שלך) במספר לחיצות ספורות.
שים לב שאני ואתה "פותחים את הברזים" באותו אופן, כאשר סיימנו להוריד את התכנים, אך אתה משתמש ב Netlimiter ואני ב Scheduler הפנימי של הקליינט uTorrent.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
zork17,
אתה טועה. גם אני חשבתי כך בעבר.
בדיקה פשוטה מוכיחה זאת - תוריד קובץ גדול מאתר כלשהו דרך ADSL ותראה שאתה מקבל את מלוא מהירות ההורדה.
עכשיו, תעלה קובץ גדול במקביל ותראה איך קצב ההורדה יורד דרמטית. במקרים קיצוניים זה יכול להוריד את קצה ההורדה ל-20% מה-CAP שלך. כלומר, אם יש לך חיבור 5M ואתה מעלה בקצב 500K, רוב הסיכויים שלא תצליח באותו רגע להוריד יותר מאשר 1M...
זה אחד מהבסיסים של ADSL והחיסרון הגדול ביותר שלו מול הכבלים, למשל. בכבלים, יש לך חיבור סימטרי אבל משותף ב-CLUSTER. כלומר, אם שכן שלך מוריד את כל סרטי ג'יימס בונד, אז קצב ההורדה שלך בבית מושפע (אלא אם כן, הכבלים פתחו ערוץ תקשורת מספיק רחב עד שלא מרגישים בכך).
בדיקה פשוטה מוכיחה זאת - תוריד קובץ גדול מאתר כלשהו דרך ADSL ותראה שאתה מקבל את מלוא מהירות ההורדה.
עכשיו, תעלה קובץ גדול במקביל ותראה איך קצב ההורדה יורד דרמטית. במקרים קיצוניים זה יכול להוריד את קצה ההורדה ל-20% מה-CAP שלך. כלומר, אם יש לך חיבור 5M ואתה מעלה בקצב 500K, רוב הסיכויים שלא תצליח באותו רגע להוריד יותר מאשר 1M...
זה אחד מהבסיסים של ADSL והחיסרון הגדול ביותר שלו מול הכבלים, למשל. בכבלים, יש לך חיבור סימטרי אבל משותף ב-CLUSTER. כלומר, אם שכן שלך מוריד את כל סרטי ג'יימס בונד, אז קצב ההורדה שלך בבית מושפע (אלא אם כן, הכבלים פתחו ערוץ תקשורת מספיק רחב עד שלא מרגישים בכך).
...
אתה כתבת - "תקבע בו מהירות Upload נמוכה יחסית אשר לא תפגע לך ב Download"
כאן אתה טועה. אני מתמש ב-באותה תוכנה והגבלת המהירות לפחות מ-10 או 12 אני לא זוכר בדיוק(אני לא משתמש באופציה) תפגע במהירות ההורדה.
אני משתמש בNL מאחר ולחיצה אחת בלבד פותחת או סוגרת את הברז. שימוש בSCHEDULER של התוכנה הוא מסורבל אלא אם אתה קובע מראש זמנים שבהם המהירות משתנה. אני משתמש גם בזה כאשר אין שימוש באינטרנט כמו בשעות היום או מוקדם בבוקר אולם כשאני משתמש באינטרנט אבל לא רוצה שתפגע מהירות ההורדה ה-NL הוא פתרון מצוין.
כאן אתה טועה. אני מתמש ב-באותה תוכנה והגבלת המהירות לפחות מ-10 או 12 אני לא זוכר בדיוק(אני לא משתמש באופציה) תפגע במהירות ההורדה.
אני משתמש בNL מאחר ולחיצה אחת בלבד פותחת או סוגרת את הברז. שימוש בSCHEDULER של התוכנה הוא מסורבל אלא אם אתה קובע מראש זמנים שבהם המהירות משתנה. אני משתמש גם בזה כאשר אין שימוש באינטרנט כמו בשעות היום או מוקדם בבוקר אולם כשאני משתמש באינטרנט אבל לא רוצה שתפגע מהירות ההורדה ה-NL הוא פתרון מצוין.
דודי.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
זנ בכלל קשור ל TCP/IP.oferlaor כתב:zork17,
זה אחד מהבסיסים של ADSL והחיסרון הגדול ביותר שלו מול הכבלים, למשל. בכבלים, יש לך חיבור סימטרי אבל משותף ב-CLUSTER. כלומר, אם שכן שלך מוריד את כל סרטי ג'יימס בונד, אז קצב ההורדה שלך בבית מושפע (אלא אם כן, הכבלים פתחו ערוץ תקשורת מספיק רחב עד שלא מרגישים בכך)....
אין download בלי upload זה בסיסי. על כל packet יש ack. ( אלא אם כן זה udp )
אם אתה פוגע ב upload אתה בהכרח פוגע ב download כי ה ack לא מגיעים או מגיעים עם delay כזה שגורם ל tcp לשלוח את ה packet שוב.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

dudil,
אין שום טעות במה שרשמתי, בעת שימוש בקליינט רישמי, מהירות ה Uploadהנמוכה ביותר אשר לא פוגעת ב Download הינה 6kB/s.
אני לא מדבר על שימוש ב Scheduler עבור הגדרת התנהגות שונה עבור שעות שונות ביום, אלא שימוש בה על מנת להגביל את ה Upload. השימוש בעצם נעשה בשדה הגבלת ה Upload בלבד. מכיוון שכל טבלת ה Scheduler שלי מסומנת כאקטיבית, הערך המוכנס בשדה משפיע מיידית בכל שעות וימות השבוע.
תנסה לשחק פעם עם ה Scheduler, הוא פשוט מאוד לשימוש.
אני מבקש כי בעתיד, לפני שאתה מכריז שוב "שאני טועה" ואז רושם שאתה "לא זוכר בדיוק", תבדוק את העובדות.
אין שום טעות במה שרשמתי, בעת שימוש בקליינט רישמי, מהירות ה Uploadהנמוכה ביותר אשר לא פוגעת ב Download הינה 6kB/s.
אני לא מדבר על שימוש ב Scheduler עבור הגדרת התנהגות שונה עבור שעות שונות ביום, אלא שימוש בה על מנת להגביל את ה Upload. השימוש בעצם נעשה בשדה הגבלת ה Upload בלבד. מכיוון שכל טבלת ה Scheduler שלי מסומנת כאקטיבית, הערך המוכנס בשדה משפיע מיידית בכל שעות וימות השבוע.
תנסה לשחק פעם עם ה Scheduler, הוא פשוט מאוד לשימוש.
אני מבקש כי בעתיד, לפני שאתה מכריז שוב "שאני טועה" ואז רושם שאתה "לא זוכר בדיוק", תבדוק את העובדות.
השם הוא דודי
והוא מופיע בחתימה.
לכתוב - "אני מבקש כי בעתיד, לפני שאתה מכריז שוב "שאני טועה" ואז רושם שאתה "לא זוכר בדיוק", "
זו דמגוגיה מאחר ואמרתי שאני לא זוכר לגבי 10 או 12. בכל אופן נפסיק כאן ואין צורך שתגיב על הודעה זו.
לכתוב - "אני מבקש כי בעתיד, לפני שאתה מכריז שוב "שאני טועה" ואז רושם שאתה "לא זוכר בדיוק", "
זו דמגוגיה מאחר ואמרתי שאני לא זוכר לגבי 10 או 12. בכל אופן נפסיק כאן ואין צורך שתגיב על הודעה זו.
דודי.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

שמעו,
אני יודע שאני לא מסביר ברור...
אז הבעיה שליהיא ככה:
יש לי לדוגמא 20 שסיימו הורדה ונותנים רק SEED, כל הזמן כדי לצבור אפלוד.
נגיד אני מעוניין עכשיו להוריד פרק בסידרה HEROES
אז אני הולך ל TL ומתחיל להוריד .
בזמן ההורדה האפלוד מוגבל ל 8K , למרות זאת עדיין מהירות ההורדה לא מגיע למקסימום שהיא יכולה.
עשיתי ניסוי , ובזמן שאני מוריד את הקובץ עשיתי STOP לכל ההורדות שהסתיימו ורק נותנים SEED, והמהירות הורדה של הפרק של HEROES עלתה למקסימום!
אני יכול כל פעם שאני מוריד קובץ להפסיק את ה SEED של שאר הקבצים שסיימו,
אבל אני מחפש דרך אוטומטית לעשות את זה.
לגבי הגדרות.
אני לא מבין למה צריך את ה Scheduler להגבלה...
יש אפשרות ב Connection לרשום כמה אפלוד יהיה בזמן הורדה
וכמה אפלוד יהיה בזמן שהוא לא מוריד כלום...
אני בחרתי שבזמן הורדה הוא יהיה על 8 שזה די מינימלי מבחנת ה µTorrent.
וכשאני לא מוריד יהיה אפלוד מקסימלי.

אתם בטח שואלים איך אני מתפקד אם אני נותן אפלוד מקסימלי (שאני לא בהורדה)
כי זה היה סותם את האינטרנט....
קיים לי בראוטר QoS שנותן עדיפות לגלישה, ואז לטורנטים.
אני יודע שאני לא מסביר ברור...
אז הבעיה שליהיא ככה:
יש לי לדוגמא 20 שסיימו הורדה ונותנים רק SEED, כל הזמן כדי לצבור אפלוד.
נגיד אני מעוניין עכשיו להוריד פרק בסידרה HEROES
אז אני הולך ל TL ומתחיל להוריד .
בזמן ההורדה האפלוד מוגבל ל 8K , למרות זאת עדיין מהירות ההורדה לא מגיע למקסימום שהיא יכולה.
עשיתי ניסוי , ובזמן שאני מוריד את הקובץ עשיתי STOP לכל ההורדות שהסתיימו ורק נותנים SEED, והמהירות הורדה של הפרק של HEROES עלתה למקסימום!
אני יכול כל פעם שאני מוריד קובץ להפסיק את ה SEED של שאר הקבצים שסיימו,
אבל אני מחפש דרך אוטומטית לעשות את זה.
לגבי הגדרות.
אני לא מבין למה צריך את ה Scheduler להגבלה...
יש אפשרות ב Connection לרשום כמה אפלוד יהיה בזמן הורדה
וכמה אפלוד יהיה בזמן שהוא לא מוריד כלום...
אני בחרתי שבזמן הורדה הוא יהיה על 8 שזה די מינימלי מבחנת ה µTorrent.
וכשאני לא מוריד יהיה אפלוד מקסימלי.

אתם בטח שואלים איך אני מתפקד אם אני נותן אפלוד מקסימלי (שאני לא בהורדה)
כי זה היה סותם את האינטרנט....
קיים לי בראוטר QoS שנותן עדיפות לגלישה, ואז לטורנטים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

השימוש בשדה של ה Maximum upload rate הינו זהה לשימוש בשדה Limited upload rate ב Scheduler, רק חסר את אותה גמישות.
שווה בדיקה אם האופציה הזאת באמת עובדת כשורה, אתה יכול להגדיר בקליינט: Show speed limits in the status bar וכך תוודא שהוא באמת משתף רק 8kB/s בזמן הורדה.
אתה יכול לעשות Double check על ידי סיכום ויזואלי של טור ה Up Speed בקונסול.
אח"כ, חזור על הבדיקה הזאת כאשר אתה מגדיר את ההגבלה ב Scheduler.
שווה בדיקה אם האופציה הזאת באמת עובדת כשורה, אתה יכול להגדיר בקליינט: Show speed limits in the status bar וכך תוודא שהוא באמת משתף רק 8kB/s בזמן הורדה.
אתה יכול לעשות Double check על ידי סיכום ויזואלי של טור ה Up Speed בקונסול.
אח"כ, חזור על הבדיקה הזאת כאשר אתה מגדיר את ההגבלה ב Scheduler.
- zork17
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 829
- שם מלא: zork17
- נתן תודות: 47 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
1. אני לא טועה.oferlaor כתב:zork17,
זה אחד מהבסיסים של ADSL והחיסרון הגדול ביותר שלו מול הכבלים, למשל. בכבלים, יש לך חיבור סימטרי אבל משותף ב-CLUSTER. כלומר, אם שכן שלך מוריד את כל סרטי ג'יימס בונד, אז קצב ההורדה שלך בבית מושפע (אלא אם כן, הכבלים פתחו ערוץ תקשורת מספיק רחב עד שלא מרגישים בכך)....
2. ברור שיש השפעה של כיוון אחד על הכיוון השני רק שאני טוען שהיא נגרמת בגלל פרוטוקולים ברמות גבוהות יותר (למשל TCP כמו שציין והסביר יפה ליאור).
3. למה אתה חושב שזה נגרם ע"י ה-ADSL
4. בפרוטוקול ה-ADSL (דווקא מול הכבלים) רוחב הפס שלך בשני הכיוונים מובטח ונקבע ע"י ה-DSLAM (בבזק) שקובע כמה ביטים ישדר המודם בכל תדר. הרמה הפיזית לא מודעת למה שאתה שולח ואין בה מנגנון שמבטיח קבלה של מה ששלחת כמו ב-TCP. דברים כאלו מטופלים ברמות העליונות.