התלבטות - Denon 1907 Yamaha 461 HK 245
השימוש העיקרי (80%) - קולנוע ביתי. 20% מוזיקה/סטריאו.
רמקולים (5.1) - Bose Acoustimass 10 Series III
שלושת הרסיברים בערך באותו מחיר מבחינתי.
כל חנות שאני מבקרת בה, טוענת משהו אחר... (לפי העמלות??)
מתלבטת במה לבחור....
(אגב, עשיתי חיפוש בפורומים, וראיתי דעות חלוקות לגבי הdenon vs. harman/kardon. אולי זה הזמן לפתור את העניין)
תודה רבה מראש!
רמקולים (5.1) - Bose Acoustimass 10 Series III
שלושת הרסיברים בערך באותו מחיר מבחינתי.
כל חנות שאני מבקרת בה, טוענת משהו אחר... (לפי העמלות??)
מתלבטת במה לבחור....
(אגב, עשיתי חיפוש בפורומים, וראיתי דעות חלוקות לגבי הdenon vs. harman/kardon. אולי זה הזמן לפתור את העניין)
תודה רבה מראש!
יצא לי לשמוע בעבר את הימהה הדנון וההרמן עם הרמקולים שלך, ולהפתעתי (או שלא...) דווקא ההרמן הוציא מהם צליל בשרני יותר ויפה יותר. לכן במקרה שלך לאחר שכבר הזדמן לי לשמוע את ההבדלים, אני הייתי הולך על ההרמן.
בכל מקרה כל רסיבר מבין השלושה יהיה בחירה מוצלחת. וכמו תמיד אני ממליץ לשמוע אותם אחד מול השני אם המוסיקה המועדפת עליך, כי בסוף רק את קובעת מה נשמע לך יותר טוב ונעים.
בהצלחה.
בכל מקרה כל רסיבר מבין השלושה יהיה בחירה מוצלחת. וכמו תמיד אני ממליץ לשמוע אותם אחד מול השני אם המוסיקה המועדפת עליך, כי בסוף רק את קובעת מה נשמע לך יותר טוב ונעים.
בהצלחה.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
None but ourselves can free our minds
- kolokito
- חבר ותיק

- תגובות: 1945
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
כמו שגלעד אמר, שלושתם דומים וכל אחד מהם יהיה בחירה מוצלחת!
טוב עשית שלא הקשבת לסוחרים בחנויות.... הם חבר'ה נחמדים אבל "קצת" משוחדים.
הימהה והדנון אולי קצת יותר "ידידותיים למשתמש" בעוד שהממשק של HK קצת מסובך לטעמי.
כמו כן, בשימוש של 80% ק"ב לימהה יש יתרון של הרבה מצבי DSP (כמות לאו דוקא מעידה על איכות, ורוב המצבים בלתי שמיעים בעליל, אבל הכמה שכן נשמעים טוב יכולים לשדרג סרט שמשודר בכבלים בכמה מדרגות).
אני לא שמעתי שילוב בין הרמקולים האלה לאף אחד מהם, אבל אני מאמין לגלעד שהHK עבד איתם יפה,
לכן, אני לא יכול לתת לך תשובה חד משמעית... אלא לומר שבעיניי יש יתרון קל לימהה.
טוב עשית שלא הקשבת לסוחרים בחנויות.... הם חבר'ה נחמדים אבל "קצת" משוחדים.
הימהה והדנון אולי קצת יותר "ידידותיים למשתמש" בעוד שהממשק של HK קצת מסובך לטעמי.
כמו כן, בשימוש של 80% ק"ב לימהה יש יתרון של הרבה מצבי DSP (כמות לאו דוקא מעידה על איכות, ורוב המצבים בלתי שמיעים בעליל, אבל הכמה שכן נשמעים טוב יכולים לשדרג סרט שמשודר בכבלים בכמה מדרגות).
אני לא שמעתי שילוב בין הרמקולים האלה לאף אחד מהם, אבל אני מאמין לגלעד שהHK עבד איתם יפה,
לכן, אני לא יכול לתת לך תשובה חד משמעית... אלא לומר שבעיניי יש יתרון קל לימהה.
amits
אני עצמי עמדתי ממש במקום שאת עומדת בו היום... לפני 3 חודשים
ובדיוק עם אותם הלבטים שלך... דנון ימאהה והרמן...
אחרי ששמעתי את 3 הרסיברים בכל מני מקומות שונים.. החלטתי ללכת על HK 245
והיום לאחר מעשה אני יכול לומר לך שאני ממש מרוצה..!!!
הרסיבר עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר, ואם הייתי נאלץ לבחור שוב לא הייתי משנה את בחירתי..
(מה גם ש ל-HK 245 יש יציאת HDMI שאין לשאר..ולמרות שהיא HDMI 1.1 זה עדיין נחמד שיש אותה)
ולסיכום!
מה שחשוב זה שתלכי לשמוע את הרסיבר עם הרמקולים שלך.. ועם המוסיקה שלך!!!!
לא להתבייש!! פשוט ללכת עם דיסק של מוסיקה\סרט שאת אוהבת ומכירה..
בהצלחה..
אני עצמי עמדתי ממש במקום שאת עומדת בו היום... לפני 3 חודשים
ובדיוק עם אותם הלבטים שלך... דנון ימאהה והרמן...
אחרי ששמעתי את 3 הרסיברים בכל מני מקומות שונים.. החלטתי ללכת על HK 245
והיום לאחר מעשה אני יכול לומר לך שאני ממש מרוצה..!!!
הרסיבר עושה את העבודה על הצד הטוב ביותר, ואם הייתי נאלץ לבחור שוב לא הייתי משנה את בחירתי..
(מה גם ש ל-HK 245 יש יציאת HDMI שאין לשאר..ולמרות שהיא HDMI 1.1 זה עדיין נחמד שיש אותה)
ולסיכום!
מה שחשוב זה שתלכי לשמוע את הרסיבר עם הרמקולים שלך.. ועם המוסיקה שלך!!!!
לא להתבייש!! פשוט ללכת עם דיסק של מוסיקה\סרט שאת אוהבת ומכירה..
בהצלחה..
amits,
מה תקציבך ? 3000 ש"ח ?
הרסיברים של דנון מסדרה 8 מגיעים כעת לארץ ...
דגמים 1508, 1708, ... ואילך מביאים לך RC (כיול סאונד לחדר) מלא ואיכותי.
לרמקולים סטליטיים לא הייתי רוכש רסיבר ללא RC, הוא עושה לסטים המאותגרים הללו
נסים ונפלאות.
בימהה את צריכה לשקול את ה-661 שהוא הזול ביותר המכיל RC, וכמדומני מחירו כ-4K,
רסיבר מעולה !!
מקווה שעזרתי,
אבי.
מה תקציבך ? 3000 ש"ח ?
הרסיברים של דנון מסדרה 8 מגיעים כעת לארץ ...
דגמים 1508, 1708, ... ואילך מביאים לך RC (כיול סאונד לחדר) מלא ואיכותי.
לרמקולים סטליטיים לא הייתי רוכש רסיבר ללא RC, הוא עושה לסטים המאותגרים הללו
נסים ונפלאות.
בימהה את צריכה לשקול את ה-661 שהוא הזול ביותר המכיל RC, וכמדומני מחירו כ-4K,
רסיבר מעולה !!
מקווה שעזרתי,
אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
לא אחת רשמתי פה את דעתי. הבעיה בכל הרסיברים שאחרי כל עיבוד הסאונד והפיענוח התוצאה מופנת לחלק של המגברים וכולם כוללים מגברי מתח פשוטים .....חוץ מההארמן קארדון.
אז השאלה מה חשוב לך, האם אתה רוצה פיענוח מצועצע הכולל ריברב ואקוסטיקות, אז לך על ימאהה אך אם אתה מוכן להתפשר בפיענוח בסיסי אך איכותי והגברה משובחת, לך על HK.
דרך אגב, הייתי גם שם עין על פיוניר. חוץ מההארמן יש לו את ההגברה הכי סבירה בלבל הנמוך והפרוססינג שלו לקולנוע פיגוז. הימאהה מוסיף הרבה פיצפקס לפרוססינג של מוסיקה.
אז השאלה מה חשוב לך, האם אתה רוצה פיענוח מצועצע הכולל ריברב ואקוסטיקות, אז לך על ימאהה אך אם אתה מוכן להתפשר בפיענוח בסיסי אך איכותי והגברה משובחת, לך על HK.
דרך אגב, הייתי גם שם עין על פיוניר. חוץ מההארמן יש לו את ההגברה הכי סבירה בלבל הנמוך והפרוססינג שלו לקולנוע פיגוז. הימאהה מוסיף הרבה פיצפקס לפרוססינג של מוסיקה.
יכולתו של ההרמן לדחוף רמקולים בעלי עכבה נמוכה ידועה (בכל מקרה מדובר במגבי מתח ולא זרם),danlior כתב:לא אחת רשמתי פה את דעתי. הבעיה בכל הרסיברים שאחרי כל עיבוד הסאונד והפיענוח התוצאה מופנת לחלק של המגברים וכולם כוללים מגברי מתח פשוטים .....חוץ מההארמן קארדון.
דרך אגב, הייתי גם שם עין על פיוניר. חוץ מההארמן יש לו את ההגברה הכי סבירה בלבל הנמוך והפרוססינג שלו לקולנוע פיגוז. הימאהה מוסיף הרבה פיצפקס לפרוססינג של מוסיקה....
אבל במקרה הנדון מדובר בסטליטיים שלא מהווים אתגר מבחינת עומס,
וסטיליטיים זקוקים לקצת יותר "חוכמה אלקטרונית" כדי לגרד אם בכלל
יכולות של רמקולים מדפיים קונבציונליים.
ראה את הביקורת באתר זה לרסיבר הרמן קרדון גבוה יותר מאותה סדרה
יש בשרנות ויש איכות ... והיום קשה להאשים את ימהה ודנון בהתפשרות על הסאונד.
נ.ב. אינני טוען שהבחנתך האישית עם הרמקולים שאתה בחנת אינה נכונה.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0
אבי.
אבי ורון
- danlior
- חבר מכור קשה

הרבה מעבר לנושא של היכולת מדובר באיכות הסאונד. בהגברת מתח התוצאה חזקה אך אין לצליל את התלת ממדיות ועומק שיש כאשר הצליל מוגבר במגבר זרם. אז גם אם מדובר ברמקול 8 OHM ונציל, עדיין לדעתי הצליל יהיה יותר מלא ואמיתי
1. מגברי ההספק בהרמן קרדון אינם עובדים על עקרון שונה משל המתחריםdanlior כתב:הרבה מעבר לנושא של היכולת מדובר באיכות הסאונד. בהגברת מתח התוצאה חזקה אך אין לצליל את התלת ממדיות ועומק שיש כאשר הצליל מוגבר במגבר זרם. אז גם אם מדובר ברמקול 8 OHM ונציל, עדיין לדעתי הצליל יהיה יותר מלא ואמיתי...
לא מדובר במגבר זרם (דבר זה היה מביא רמקולים קונבנציונליים להישמע הרבה יותר גרוע)
אלא במגברים בעלי ספק כוח המאפשר זרמים גבוהים.
2. אם קראת את מבחן הרסיברים (שצרפתי לעיל)
המשווה את ההרמן החזק יותר אך מאותה סידרה
היית מבחין בשתי קביעות:
א. ההרמן לא נשמע טוב יותר מהדנון ובוודאי שלא מהימהה.
ב. הפיוניר שנשמע אפילו פחות טוב בסטריאו נתן לכולם בראש הודות ל-RC משובח.
3. אי אפשר לקבוע על סמך שרסיבר ממותג א' הטוב מרסיבר ממותג ב' באותה רמת מחיר שכל הסדרה יותר מוצלחת בהתאמה,
ולכן מאוד יתכן שה-245 נשמע טוב מה-461
אבל המלצתי הייתה לנטוש את כל האופציות ולבחור ברסיבר באותו מחיר עם RC
טוב שבביטחון רב אני יכול לומר שייתן תוצאות טובות יותר לסטיליטיים הללו, ומטשטש
הבדלים הנובעים מתכונות כמו יכולת עמידה בעכבות נמוכות, שלא רלוונטיות למקרה זה.
אבי.
אבי ורון
- danlior
- חבר מכור קשה

בכוונה לא התיחסתי למבחן שצירפת. לתוצאותיו אין אח ואין רע בכל מגזין יוקרתי בעולם. מה גם שמשום מה ההארמן קארדון שנבחן היה דרגה אחת פחות מהשאר ולא הדגם המקביל להם (באותה השנה ההארמן המקביל היה ה-7300 כמעט כפליים ממחיר הרסיבר שנבדק) - וחוץ מזה, לדעתי היתה חוסר התאמה גרוטסקית בין ההארמן לבין הרמקולים של הבוחן. ההארמן הוא היחיד שהכניסות האנאלוגיות שלו לא עוברות המרה לדיגיטל כל עוד לא בוחרים באחד הפרוססורים. ההפרדה בפנים אבסולוטית וכל עוד אתה באנאלוג-אין ובמוד סטריאו, כאילו יש לך רסיבר אנאלוגי לחלוטין. הסאונד שלו חם, מלא ונעים.
המגברים של הפיונירים סבירים, לדעתי איכות ההגברה של ימאהה ממש גרועה ודנון בסדר אם אתה אוהב מוסיקה קרה ואנמית.
ולגבי העניין של מתח מול זרם - וואט = מתחXזרם - אז כדי להגיע להספק הוואט המוגדר אפשר להעלות את הזרם (כמו במקרה של ההארמן) או אפשר להעלות את המתח כמו שבשאר הירקות.
כתבת "מגברי ההספק בהרמן קרדון אינם עובדים על עקרון שונה משל המתחרים " - אילו רק היית רואה את ספק הכח שיש לי בAVR7000 , לא היית אומר זאת. מדובר בספק כח עגול ומסיבי בקוטר של כ-20 ס"מ. עכשיו הסתכל בכתבה על ה-LX70 החדש של פיוניר ותבחן את תמונת הפנים שלו. אם תסתכל טוב אולי אחרי כמה דקות תוכל לזהות את ספק הכח שלו, קופסא קטנה ועלובה. לא בכדי הוא שוקל רק 17 ק"ג.
המגברים של הפיונירים סבירים, לדעתי איכות ההגברה של ימאהה ממש גרועה ודנון בסדר אם אתה אוהב מוסיקה קרה ואנמית.
ולגבי העניין של מתח מול זרם - וואט = מתחXזרם - אז כדי להגיע להספק הוואט המוגדר אפשר להעלות את הזרם (כמו במקרה של ההארמן) או אפשר להעלות את המתח כמו שבשאר הירקות.
כתבת "מגברי ההספק בהרמן קרדון אינם עובדים על עקרון שונה משל המתחרים " - אילו רק היית רואה את ספק הכח שיש לי בAVR7000 , לא היית אומר זאת. מדובר בספק כח עגול ומסיבי בקוטר של כ-20 ס"מ. עכשיו הסתכל בכתבה על ה-LX70 החדש של פיוניר ותבחן את תמונת הפנים שלו. אם תסתכל טוב אולי אחרי כמה דקות תוכל לזהות את ספק הכח שלו, קופסא קטנה ועלובה. לא בכדי הוא שוקל רק 17 ק"ג.
אני חושב שלמשקל אין חשיבות באיכות המגבר או
הרסיבר .אים תיקח לדוגמא את הנאד 352 מגבר
של 7 קילו שמוציא צליל מדהים הרבה יותר טוב מהנאד 372
ששוקל 15 קילו.כנ"ל לגבי הרמן קרדון 970 ששוקל 10 ק"ג
אבל מגבר עוצמתי ואיכותי הרבה יותר מהדנון pma1500 ששוקל
15 ק"ג.
הרסיבר .אים תיקח לדוגמא את הנאד 352 מגבר
של 7 קילו שמוציא צליל מדהים הרבה יותר טוב מהנאד 372
ששוקל 15 קילו.כנ"ל לגבי הרמן קרדון 970 ששוקל 10 ק"ג
אבל מגבר עוצמתי ואיכותי הרבה יותר מהדנון pma1500 ששוקל
15 ק"ג.
danlior כתב:בכוונה לא התיחסתי למבחן שצירפת. לתוצאותיו אין אח ואין רע בכל מגזין יוקרתי בעולם.
אם יש לך ביקורת השוואתית שסותרת את המסקנות במבחן הנדון - אשמח לקרוא
מה גם שמשום מה ההארמן קארדון שנבחן היה דרגה אחת פחות מהשאר ולא הדגם המקביל להם (באותה השנה ההארמן המקביל היה ה-7300 כמעט כפליים ממחיר הרסיבר שנבדק)
אין זה הוגן להשוות את ה-flagship של הרמן ל-2600 של ימהה ועוד לציין שמחירו כפול,
ה-7300 שיצר בשלהי 2004, והוחלף ב-2006 ב-745, ממותג מול סידרת ה-Z של ימהה
וה-Z9 באותו זמן נתן להרמן בראש בכל מדידות המעבדה (גם ב-4 אום !), כולל רעש ועיוותים !
[left]Z9
The signal/noise (A-weighted, 2.83V into 8ohms) measured –92.4dB. Gain measured 28.7dB, CD in to speaker out, with the Level control set to "+2." The THD+noise in stereo at 2.83V into 8ohms measured 0.017% at 20Hz, 0.015% at 1kHz, and 0.014% at 20kHz. At 2.83V into 4ohms, the corresponding results were 0.017%, 0.015%, and 0.015%. Driving all seven channels into 8ohms, the RX-Z9 delivered 168Wpc at 20Hz and 165Wpc at 1kHz (to the nearest watt) before clipping (1% THD+noise). Into 4ohms, all seven channels operating, it delivered 221Wpc at 20Hz and 207Wpc at 1kHz. With only two channels operating, at 1kHz, the Yamaha clipped at 224Wpc into 8ohms and 382Wpc into 4ohms [/left].
[left]7300
The Harman Kardon's low-level harmonic distortion (2.83V out) measured 0.023% at 20Hz and 0.022% at 20kHz into 8 ohms (and virtually the same into 4 ohms). With all 7-channels driven, the output (1% THD+noise) was 154 Wpc at 20Hz and 152 Wpc at 1kHz into 8 ohms (197Wpc and 214 Wpc, at 20Hz and 1kHz, respectively, into 4 ohms). Driving the left and right channels only, the 1%THD+noise level was reached at 191 Wpc into 8 ohms and 315 Wpc into 4 ohms[/left]
http://www.guidetohometheater.com
- וחוץ מזה, לדעתי היתה חוסר התאמה גרוטסקית בין ההארמן לבין הרמקולים של הבוחן. ההארמן
אני שמעתי את הרמקולים של הבוחן עם מגבר סטריאו איכותי של ROTEL,
לדעתי, חתימות הצליל של ההרמן והרוטל לא נמצאות בקצוות שונות של הסקאלה.
הוא היחיד שהכניסות האנאלוגיות שלו לא עוברות המרה לדיגיטל כל עוד לא בוחרים באחד הפרוססורים. ההפרדה בפנים אבסולוטית וכל עוד אתה באנאלוג-אין ובמוד סטריאו, כאילו יש לך רסיבר אנאלוגי לחלוטין. הסאונד שלו חם, מלא ונעים.
לא מדויק, עדיין יש לך עיבוד דיגיטאלי ולראייה, כפתור הווליום בפרה עדיין משתמש ברכיב דיגיטלי כדי לשלוט בעוצמה, אז יש לך לפחות שתי המרות.
זה לא שונה מה-pure direct הקיים ברסיברים המקבילים של ימהה למשל,
המכבים כליל את כל המעגלים האלקטרונים של הפענוח, ה-DSP ה-Video ואפילו התצוגה.
"ממש גרועה" ? באיזה רסיבר בדיוק ? יש כאלו שאסכים אתך, אבל אבחנה כוללת תלושה מהמציאות.
זה לא עובד ככה, במגברי מתח הזרם הוא תוצאתי, ותלוי בעכבת הרמקול.
נכון, המגבר צריך לעמוד במשיכת זרם נאה בעכבות נמוכות, וגם הרמן מציינים שהדבר נעשה לפרקים קצרים (HCC הוא רק שם יפה ל-Headroom).
כתבת "מגברי ההספק בהרמן קרדון אינם עובדים על עקרון שונה משל המתחרים " - אילו רק היית רואה את ספק הכח שיש לי בAVR7000 , לא היית אומר זאת. מדובר בספק כח עגול ומסיבי בקוטר של כ-20 ס"מ. עכשיו הסתכל בכתבה על ה-LX70 החדש של פיוניר ותבחן את תמונת הפנים שלו. אם תסתכל טוב אולי אחרי כמה דקות תוכל לזהות את ספק הכח שלו, קופסא קטנה ועלובה. לא בכדי הוא שוקל רק 17 ק"ג
עקרון העבודה של המגברים זהה, AB טרנזיסטורי סטנדרטי לחלוטין.
ה-AVR 645 שוקל 18.6 ק"ג זה לא משמעותי לעומת 17.4 ק"ג של הסדרה המקבילה של ימהה, ויש גם מקדמי יעילות בספקי כוח שיכולים לאפשר הקטנה של המימדים, וצמצום משקל
לוחות הקירור ע"י מאוורר וכו'.
סידרת ה-Z של ימהה שוקלת 34 ק"ג ... ולדנון יש מפלצת 44 ק"ג
הדבר היחיד שאני יכול לקבוע על סמך משקל זה, שצריך ארונית יציבה יותר
והרבה מקום לקירור.....
הבה לא ניכנס לויכוח תפל איזה מותג טוב יותר,
שלא ניפול לסיסמאות שיווק ומאזני משקל לקביעת איכות.
אנו חורגים מהשאלה, וכדי לדחוף סטיליטים קטנים שלא משמיעים תדרים מתחת 120Hz
לא צריך טנקים, אבל צריך הרבה חוכמה כדי לאזן בין הסאב ללווינים, ולטפל בחתימת
הצליל הלא מחמיאה שלהם.
תודה,
אבי.
אבי ורון
- danlior
- חבר מכור קשה

אבי,
אתה טועה, מטעה ומעל הכל מהכתיבה שלך מריח ריח חזק של אינטרס.
להשוות את ה-7300 ל-Z9 זו בדיחה, ה-7300 עולה אולי 2,000 ש"ח יותר מ-2600 של ימאהה. ה-Z9 עלה הון, כמעט כפליים מה-2600
ולגבי משקל - אתה שוב פעם משווה עם ה-645. זה לא הוגן ה-645 מכשיר יחסית זול וגם ה-745 לא משתווה במחיר בחו"ל ל-2600 של ימאהה. זה שניופאן השתלטו על הארמן בארץ והפציצו במחיר עדיין לא משליך אל איכות החברה עצמה (HK)
אתה טוען שהיו דגמים של ימאהה שאהבת, שיבושם לך, אני לא שמעתי מגבר איכותי באמת של ימאהה. לדעתי זו חברה שאסור לגעת בה גם ברמה של הפרוססינג המופלץ שלה עם כל הריברב ואולמות הקונצרטים וגם ההגברה הפשוטה. אבל אתה יודע...על טעם ועל ריח......בר רפאלי, מירי בוהדנה....כל אחד אוהב מה שהוא אוהב.
ואחרון, שוב אתה מטעה, אין שום המרה לדיגיטל בהראמן עם מקורות אנאלוגים. אני אומר זאת לאחר שפתחתי את המכשיר עם טכנאי והוצאנו את כל הכרטיס הדיגיטלי החוצה. הכל שם מופרד לחלוטין. אפשר לנתק את כל הרכיבים הדיגיטלים ועדיין לעבוד איתו כמכשיר אנאלוגי. אז למה לכתוב סתם ולהטעות?
אתה יודע, לפעמים לשיראלים קשה לפרגן, יש חברה אחת מכל החברות הקקמייקה שבאמת שמה מגברים בתוך הרסיברים שלה ברמה של מגברי כח מופרדים וצריך גם לדעת להגיד כל הכבוד לפעמים. לא יהרוג אף אחד.
ואם נחזור לבדיקה המפורסמת של ה-645, התוצאה שם כל כך רעה שיש לבדוק מה קרה שם. שוב, לא תמצא סימוכין בשום בדיקה דומה בחו"ל - הראה לי מקרה דומה שבבדיקה יצא שההארמן לא נשמע טוב בסטריאו (ועוד מול הימאהה - אני ממש מתפוצץ מצחוק)
אתה טועה, מטעה ומעל הכל מהכתיבה שלך מריח ריח חזק של אינטרס.
להשוות את ה-7300 ל-Z9 זו בדיחה, ה-7300 עולה אולי 2,000 ש"ח יותר מ-2600 של ימאהה. ה-Z9 עלה הון, כמעט כפליים מה-2600
ולגבי משקל - אתה שוב פעם משווה עם ה-645. זה לא הוגן ה-645 מכשיר יחסית זול וגם ה-745 לא משתווה במחיר בחו"ל ל-2600 של ימאהה. זה שניופאן השתלטו על הארמן בארץ והפציצו במחיר עדיין לא משליך אל איכות החברה עצמה (HK)
אתה טוען שהיו דגמים של ימאהה שאהבת, שיבושם לך, אני לא שמעתי מגבר איכותי באמת של ימאהה. לדעתי זו חברה שאסור לגעת בה גם ברמה של הפרוססינג המופלץ שלה עם כל הריברב ואולמות הקונצרטים וגם ההגברה הפשוטה. אבל אתה יודע...על טעם ועל ריח......בר רפאלי, מירי בוהדנה....כל אחד אוהב מה שהוא אוהב.
ואחרון, שוב אתה מטעה, אין שום המרה לדיגיטל בהראמן עם מקורות אנאלוגים. אני אומר זאת לאחר שפתחתי את המכשיר עם טכנאי והוצאנו את כל הכרטיס הדיגיטלי החוצה. הכל שם מופרד לחלוטין. אפשר לנתק את כל הרכיבים הדיגיטלים ועדיין לעבוד איתו כמכשיר אנאלוגי. אז למה לכתוב סתם ולהטעות?
אתה יודע, לפעמים לשיראלים קשה לפרגן, יש חברה אחת מכל החברות הקקמייקה שבאמת שמה מגברים בתוך הרסיברים שלה ברמה של מגברי כח מופרדים וצריך גם לדעת להגיד כל הכבוד לפעמים. לא יהרוג אף אחד.
ואם נחזור לבדיקה המפורסמת של ה-645, התוצאה שם כל כך רעה שיש לבדוק מה קרה שם. שוב, לא תמצא סימוכין בשום בדיקה דומה בחו"ל - הראה לי מקרה דומה שבבדיקה יצא שההארמן לא נשמע טוב בסטריאו (ועוד מול הימאהה - אני ממש מתפוצץ מצחוק)
danlior כתב:אבי,
אתה טועה, מטעה ומעל הכל מהכתיבה שלך מריח ריח חזק של אינטרס....
danlior, יש מאחורי מעל 1000 הודעות שמוכיחות שאני לא מביא כאן שום קביעות
ואני לא עולה על פסים אישיים עם איש, גם אם דעתו שונה משלי, ואני בקלות יכול
לכתוב עליך שריח דווקא נמצא בצד שלך.
אני לא זה כותב כאן שדנון, ימהה, או פיוניר הן חברות קקמייקה.
לא קבעתי שמותג X טוב מהאחרים, אני משווה עניינית לפי מחיר MSRP ולא תמחור בארץ שיכול להיות שונה בתכלית.
מחיר ה-7300 היה כמעט כפול מה-2600 (לפי 2400 $ MSRP )
כאשר הוא יצא. ההוכחה בקישור לעיל.
השוואתי את משקל ה-645 ל-2600 כי אילו הדגמים שהשוו במבחן.
אם יש לך טענות לגיטימיות לדעתך לבחירה "המפוקפקת" פנה לבוחן ולא אלי,
תפתח שרשור בנושא ותתמודד עם המשוב בצורה מכובדת.
ולגבי עקירת כרטיסים אלקטרוניים כהוכחה להגברה בנתיב אנלוגי טהור,
אנא הסבר לי איך בדיוק כפתור הווליום עובד, האם מדובר בנגד משתנה עם מנוע DC
או רכיב דיגיטאלי שממנו אתה מתעלם ?
אבל לא אמנע ממך לצחוק, כל מה שאני כותב פה הן שטויות עם אינטרסים.
ואני נמצא פה כבר שנתיים ולא עלו עלי שאני "עוסק בתחום" ... איך עבדתי על כולם !!
יופי נחמה,
אבי.
ואם נחזור לבדיקה המפורסמת של ה-645, התוצאה שם כל כך רעה שיש לבדוק מה קרה שם. שוב, לא תמצא סימוכין בשום בדיקה דומה בחו"ל - הראה לי מקרה דומה שבבדיקה יצא שההארמן לא נשמע טוב בסטריאו (ועוד מול הימאהה - אני ממש מתפוצץ מצחוק)[/quote]
...
אבי ורון
- danlior
- חבר מכור קשה

אכן אמרתי שדנון, ימאהה ופיוניר הן חברות קקמייקה אך כך גם הארמן קארדון. אצלי כולם עומדים בשורה אחת ובפירוש שמתי דגש שאף על פי שהארמן עומד בקו אחד עם החברות האילו הוא כולל מגבר איכותי ולא מגבר מתח כמו כל השאר. עובדה שמשום מה מתעלמים ממנה.
ה-7,300 עלה 2,000 ש"ח יותר מה-2600 של ימאהה, בסביבות ה-12,000 ש"ח. להשוות אותו לסדרת ה-Z של ימאהה זה ממש לא הוגן.
כן, אני מבין שהשוות את ה-645 ל-2600 כי זה מה שהיה במבחן ואני שב ואומר שזה שורש הבעיה. היה טעות לעשות זאת מלכתחילה ואתה ממשיך את אותה הטעות.
לגבי הווליום, אכן לא מדובר במנוע DC אך גם לא מדובר בעיבוד דגיטלי. ממתי צריך לעבד אודיו לדיגיטלי על מנת להפחית את העוצמה המוזרמת למגבר הכח? בנושא זה באמת חבל להתווכח, זה כבר לא עניין של דעה והעדפה אישית, אני אומר לך שהכרטיס הדיגיטלי שלי נשרף והחזקתי אותו ביד תוך כדי שמיעה של מקור אנאלוגי ברקע.
דרך אגב, אם מישהו היה מעביר ביקורת על הארמן קארדון על בניה זולה ואיכות חומרים ירודה, הייתי הראשון להסכים. לגבי הווליום, שים לב שההארמן יכול רק להנחית סיגנל ולא להגביר אותו. ז"א שבמצב של פול ווליום הסיגנל מוסת כמו שהוא אל תוך מגבר הכח. דבר שיוצר בעיה עם מקורות חלשים.
ולגבי הצחוק, תרגע, לא צחקתי עליך ועל ההעדפות שלך, אל תקח את זה אישית. צחקתי על הקביעה שההארמן נשמע פחות טוב בסטריאו מימאה-הא-הא, בין החברות הראשונות שאימצו לעצמן מגברי כח מבוססי הגברת מתח.
ה-7,300 עלה 2,000 ש"ח יותר מה-2600 של ימאהה, בסביבות ה-12,000 ש"ח. להשוות אותו לסדרת ה-Z של ימאהה זה ממש לא הוגן.
כן, אני מבין שהשוות את ה-645 ל-2600 כי זה מה שהיה במבחן ואני שב ואומר שזה שורש הבעיה. היה טעות לעשות זאת מלכתחילה ואתה ממשיך את אותה הטעות.
לגבי הווליום, אכן לא מדובר במנוע DC אך גם לא מדובר בעיבוד דגיטלי. ממתי צריך לעבד אודיו לדיגיטלי על מנת להפחית את העוצמה המוזרמת למגבר הכח? בנושא זה באמת חבל להתווכח, זה כבר לא עניין של דעה והעדפה אישית, אני אומר לך שהכרטיס הדיגיטלי שלי נשרף והחזקתי אותו ביד תוך כדי שמיעה של מקור אנאלוגי ברקע.
דרך אגב, אם מישהו היה מעביר ביקורת על הארמן קארדון על בניה זולה ואיכות חומרים ירודה, הייתי הראשון להסכים. לגבי הווליום, שים לב שההארמן יכול רק להנחית סיגנל ולא להגביר אותו. ז"א שבמצב של פול ווליום הסיגנל מוסת כמו שהוא אל תוך מגבר הכח. דבר שיוצר בעיה עם מקורות חלשים.
ולגבי הצחוק, תרגע, לא צחקתי עליך ועל ההעדפות שלך, אל תקח את זה אישית. צחקתי על הקביעה שההארמן נשמע פחות טוב בסטריאו מימאה-הא-הא, בין החברות הראשונות שאימצו לעצמן מגברי כח מבוססי הגברת מתח.
danlior כתב:אכן אמרתי שדנון, ימאהה ופיוניר הן חברות קקמייקה אך כך גם הארמן קארדון. אצלי כולם עומדים בשורה אחת ובפירוש שמתי דגש שאף על פי שהארמן עומד בקו אחד עם החברות האילו הוא כולל מגבר איכותי ולא מגבר מתח כמו כל השאר. עובדה שמשום מה מתעלמים ממנה.
1. טוב שהפסקת עם המונח מגבר זרם, כולם כוללים מגברי מתח, עם איכות ויכולות שונות.
2. מאיזו עובדה בדיוק מתעלמים, גם לימהה ודנון יש מגברים שיספקו יותר הספק תחת פחות עיוותים (הראיה הובאה כבר לעיל).
הנה המחירים בארה"ב (MSRP):
עכשיו אתה תגיד לי על פי המחיר אם יותר נכון להשוות את ה-645 ל-2600/2700 או את ה-745:
Harman Kardon AVR 745 Receiver MSRP: $3,499
Harman Kardon AVR 645 Receiver MSRP: $1,499
Yamaha RX-Z9 Receiver MSRP: $4499
Yamaha RX-V2700 Receiver MSRP: $1699
http://www.nurple.com/home-theater/yama ... ivers.html
אתה טוען למעשה שהתמחור של הרמן מאוד אטקטיבי בישראל לעומת הימהה - שווה בדיקה.
כן, אני מבין שהשוות את ה-645 ל-2600 כי זה מה שהיה במבחן ואני שב ואומר שזה שורש
הבעיה. היה טעות לעשות זאת מלכתחילה ואתה ממשיך את אותה הטעות.
שוב, אמרתי לך מי בחר וביצע את ההשוואה, הצעתי לך גם לעשות משהו בנדון.
אולי תעדיף לפנות אליו בפרטי, כי הוא "עוסק בתחום" כיום ולא יוכל להביע דעה בפורום.
כתבתי "רכיב דיגיטלי" וכוונתי הייתה שלמרות שעקרת כרטיס מסויים, עדיין השארת
רכיב המבצע הנחתת סיגנל בצורה דיסקרטית, עם כל ההשלכות של הוספת צ'יפ כזה.
ימהה לא המציאו או תכננו מחדש את שיטת העבודה של טרנזיזטורים
אפשר לטעון כי איכות הרכיבים הייתה נחותה, במקרים רבים הם עשו שימוש ב-ASIC
ולא בטרזיטורי הספק, אבל מאז הם חזרו לעצמם וחזרו די בגדול.
בכל מקרה בלבלת אותי לגמרי, לפני רגע רשמת
ועכשיו:אתה יודע, לפעמים לשיראלים קשה לפרגן, יש חברה אחת (הרמן) מכל החברות הקקמייקה שבאמת שמה מגברים בתוך הרסיברים שלה ברמה של מגברי כח מופרדים וצריך גם לדעת להגיד כל הכבוד לפעמים. לא יהרוג אף אחד....אז מה אתה טוען?"אם מישהו היה מעביר ביקורת על הארמן קארדון על בניה זולה ואיכות חומרים ירודה, הייתי הראשון להסכים"...
שאפשר לקבל איכות סאונד גבוהה ללא איכות בנייה וחומרים ?
שרמת המגברים במגברי הכוח נחותה ?
או שפירגון זה לקרוא לכולם קקמייקה ?
כן, כנראה השעה מאוחרת ...
אה, לפי לבקשתך ביקורת על ה-645
http://www.cnet.com.au/hometheatre/avre ... 600,00.htm
שבה נטען כיכלומר, גם ה-645 נשמע הרבה יותר טוב עם הפעלת ה- RC !![left]the unequalised sound still sounds okay, but nowhere near as thrilling as the optimised version.[/left]...
וזה בעצם טענתי היחידה בשרשור ההזוי הזה, שכדאי מאוד עבור הסט אפ הזה בעיקר
ללכת על רסיבר בתקציב דומה עם RC ...
מפרגן מפרגן ...
אבי....
אבי ורון