עזרה בחיבור טלויזית LCD למחשב בעזרת DVI

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

ברשותי LCD עם רזולוצית 1360X768 עם מחשב בעל יציאות DVI שלאנוידיה וויסטה.

קניתי כבל באורך של 5M של DVI-HDMI,בקשר לטיב הכבל אני לא יכול להעיד אבל אם המחיר הוא עדות אז הכבל עלה 90 שקלים.
כאן זה מתפצל לשתי אפשרויות, בסט דרייורים של אנוידיה אני יכול להגדיר רזולוציות HD - הגדרתי 720P - במצב הזה התמונה הייתה סבירה אבל מאוד מטושטשת, בעיקר הטקסט.
ישנה אפשרות אחרת בא אני מגדיר את הרזולוציה הספציפית 1360X768 אבל במצב הזה הכרטיס מסך נותן לי בREFREASH RATE רק "INTERLANCED" 30 הרץ ומטה.
חשוב לצין שגם במצב הזה התמונה מאוד מטושטשת יחסית - ויחסית למה?

חיברתי את המחשב הנייד לטלויזיה, למחשב הנייד יש רק שתי יציאות - S VIDEO וVGA, כמובן שSVIDEO לא בא במחשבון, אבל בVGA הטלויזיה יכול לקבל רק רזולוציות מוגדרות 1024,1280...
במצב הזה הרזולוציות רחוקות מהרזולוציה הטבעית של המסך אבל עדיין מבחינת חדות רואים הרבה יותר טוב מבHDMI.

השאלה היא איפה הבעיה? יכול להיות שזה לא כבל איכותי ולכן יש כזו נפילה של איכות?
מהבנתי יש כבלים באורך כזה גם ב800 ש"ח.

יכול להיות דרייורים?

תודה!!

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

איזה מסך זה?

Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=576876

אני לא חושב שזו בעיה בטלויזיה כי פשוט ראיתי אותה בביג בוקס מחובר למחשב ושם זה נראה מעולה, ממש כמו מסך מחשב רגיל.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

הA3000 לפי מה שאני יודע לא יודעת לקבל NR... יכול להיות שבביג בוקס ראית את הדגם C3000 שכן יודע לקבל ולהציג מחשב בצורה מושלמת...

Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

סליחה על הבורות אבל מה זה NR? NOISE REDUCTION?

ובקשר לטלויזיה - 100% שזה לא היה הדגם של הC, שקניתי את הטלויזיה התלבטתי מאוד בין השתיים אני יודע להבדיל...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #6 

NR = Native Resolution
אני בדיוק התלבטתי בשביל אחותי בין מסך של סמסונג S81 לבין המסך של טושיבה A3000, שהמוכר בחנות ממש ניסה לדחוף אותו שנקנה אותו (מעניין למה...).
לאחר כמה חיפושים בפורומים המקבילים באתר זה גיליתי שלמרות איכות התמונה המצויינת שלו יש איתו בעיות קשות בחיבורים למחשב, ורזולוציה טבעית לא ניתן בכלל להגדיר.
עצתי - החלף את המסך שלך במסך של סמסונג (עולה בערך אותו דבר), הוא מעולה ולא עושה בעיות ב-NR, או שתשדרג את הטושיבה ל-C3000 (זה כמובן עסק יקר יותר).

gosha
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35

שליחה #7 

סליחה שאני ניכנס ללא אישור, אבל איפה אפשר לבדוק את הנושה של NR לגבי Philips PFL5332? האם יש לה בעיות עם זה?

Omeckron פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

pixies כתב:NR = Native Resolution
אני בדיוק התלבטתי בשביל אחותי בין מסך של סמסונג S81 לבין המסך של טושיבה A3000, שהמוכר בחנות ממש ניסה לדחוף אותו שנקנה אותו (מעניין למה...).
לאחר כמה חיפושים בפורומים המקבילים באתר זה גיליתי שלמרות איכות התמונה המצויינת שלו יש איתו בעיות קשות בחיבורים למחשב, ורזולוציה טבעית לא ניתן בכלל להגדיר.
עצתי - החלף את המסך שלך במסך של סמסונג (עולה בערך אותו דבר), הוא מעולה ולא עושה בעיות ב-NR, או שתשדרג את הטושיבה ל-C3000 (זה כמובן עסק יקר יותר).
...
לצערי אלו עצות פחות פרקטיות...
זה היה אחד השיקולים כשקניתי את הלטויזיה בין הC לA וראיתי שהA מסוגלת, יכול להיות שזה אורך כבל? יכול להיות שזו תוצאה של השחטת מידע לאורך הכבל?
אם כן אני אקנה כבל קצר יותר לבודד את הבעיה...

Adidi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה #9 

חבר יקר,

אני קניתי השבוע כבל HDMI עם קצוות זהב 24 קראט ( Philips SWV6370/10) במחיר של לא פחות מאשר 400 ש"ח. הכבל אכן מרשים ביופיו, נראה סופר מקצועי ואורכו 1.5M. אך לצערי בפועל האיכות שמתקבלת אצלי פחותה מהאיכות שקיבלתי בחיבור VGA לאותו ה-LCD (יש לי SAMSUNG LA32R51B מדהימה ואיכותית ביותר). פתחתי את הכבל ולא אוכל להחזירו, כעת אני עובד עם חיבור ה-VGA כמובן שנותן איכות יוצאת דופן. אני פשוט הייתי יותר מידיי "גרידי" ורציתי יותר. כנראה יהיה לי שימוש בכבל כאשר אקנה רסיבר שתומך בטכנולוגיית ה- HDMI ואז אוכל לפחות להעביר את ה - AUDIO באמצעות הכבל (חצי נחמה).

עדי חיים.

EXTREEM
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23

שליחה #10 

Omeckron,
כשראיתה את הA3000 מחוברת למחשב היא היתה מחוברת בHDMI או בVGA ?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”