תגובות לביקורת: ימאהה 1800 - מלך חדש בשכונה?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לביקורת:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1093
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... e&sid=1093
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אבי,
כמה הערות:
1. היתה חסרה לי מאוד ההשוואה בפורמט הדו ערוצי למגברים אחרים לא רק למתחרים מבית ימאהה,זה שאתה פוסק שהוא מעביר חוויה פחות טובה מה 2700,זה אחלה,אבל קצת חווית משתמש ופירוט נרחב יותר כיצד הגעת למסקנה הזו.
2. אנחנו עומדים בפתח של מהפכה אמיתית בתחום האודיו, וזה הדבר שהכי הפריע לי, מעבר להצהרה של WOW, נראה לי שפרק זה של הסקירה/הצצה מחדש היה הכי קריטי, הרי מגברים שיודעים להעביר חוויה של סראונד אנחנו מכירים משכבר הימים,אבל מגברים שתומכים בתקינה החדשה הם כבר בשורה חדשה.
זיו בסקירתו על הפיוניר נתן לדנבך זה משקל מהותי,דווקא פה היה כל כך חסר לי הקטע והסקירה,מהיכרות אישית ואינטימית עם הפורמט החדש של הסאונד בייחוד בסרטי BD,לדעתי מין הראוי היה להרחיב על הנושא.
נ.ב אין לי שום כוונה למתוח ביקרות שלילית אלא רק להעיר על דברים שהפריעו לי מעט.
שיהיה המשך שבוע נפלא.
כמה הערות:
1. היתה חסרה לי מאוד ההשוואה בפורמט הדו ערוצי למגברים אחרים לא רק למתחרים מבית ימאהה,זה שאתה פוסק שהוא מעביר חוויה פחות טובה מה 2700,זה אחלה,אבל קצת חווית משתמש ופירוט נרחב יותר כיצד הגעת למסקנה הזו.
2. אנחנו עומדים בפתח של מהפכה אמיתית בתחום האודיו, וזה הדבר שהכי הפריע לי, מעבר להצהרה של WOW, נראה לי שפרק זה של הסקירה/הצצה מחדש היה הכי קריטי, הרי מגברים שיודעים להעביר חוויה של סראונד אנחנו מכירים משכבר הימים,אבל מגברים שתומכים בתקינה החדשה הם כבר בשורה חדשה.
זיו בסקירתו על הפיוניר נתן לדנבך זה משקל מהותי,דווקא פה היה כל כך חסר לי הקטע והסקירה,מהיכרות אישית ואינטימית עם הפורמט החדש של הסאונד בייחוד בסרטי BD,לדעתי מין הראוי היה להרחיב על הנושא.
נ.ב אין לי שום כוונה למתוח ביקרות שלילית אלא רק להעיר על דברים שהפריעו לי מעט.
שיהיה המשך שבוע נפלא.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
סקירה יפה
הייתי רוצה לראות השוואה שלו עם ה-3800 (מה בכלל המחיר שלו?), ובקיצור, מחכה להשלמת הסדרה - אני לפני קנייה...
הייתי רוצה לראות השוואה שלו עם ה-3800 (מה בכלל המחיר שלו?), ובקיצור, מחכה להשלמת הסדרה - אני לפני קנייה...
Silence speaks louder than words
crusader,
1.הכתבה היא על ה1800 בכללי ולא "מבחן רסיברים", השוואתי אותו מול ה2700 מכיוון שזאת הייתה "השוואה תבקשת" מבחינתי..
2.מה אתה בדיוק רוצה לדעת?
3. כשביקורת היא ביקורת בונה אני תמיד מקבל אותה בחיוך, רק כך אפשר להשתפר ולהצליח
.
1.הכתבה היא על ה1800 בכללי ולא "מבחן רסיברים", השוואתי אותו מול ה2700 מכיוון שזאת הייתה "השוואה תבקשת" מבחינתי..
2.מה אתה בדיוק רוצה לדעת?
3. כשביקורת היא ביקורת בונה אני תמיד מקבל אותה בחיוך, רק כך אפשר להשתפר ולהצליח
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
amitbak,
לא חייבים כלום. אם מוצר טוב נכתוב שהוא טוב, אם הוא גרוע, כך נכתוב...
לא חייבים כלום. אם מוצר טוב נכתוב שהוא טוב, אם הוא גרוע, כך נכתוב...
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
יש טענה שמעבר להבדלים בנתונים בין ה 1800 ל 3800, ה 3800 נשמע הרבה יותר טוב.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 51&page=23
ה 3800 משתמש ב DAC טובים יותר עבור הרמקולים הקדמיים.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... 51&page=23
ה 3800 משתמש ב DAC טובים יותר עבור הרמקולים הקדמיים.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
מישהו בדק את ה-3800? או אולי זה בתכנון?
Silence speaks louder than words
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
jpost
הטענה מסתכמת במישהו אחד שאומר שלדעתו ה DAC הקדמיים יותר טובים, ומישהו אחר אומר ש:
"אני לא יודע, אבל נראה לי שהסאונד יותר אורירי ופתוח!"
בחייכם, עד שמישהו שאנחנו מכירים ומעריכים לא יבחן את העניין לעומק, זה הכל השערות ללא כל ערך.
יצרני רסיברים מחליפים דגם כל שנה.
לפעמים יש שיפור אמיתי, לפעמים יש אפילו ירידת רמה. כשמשתמשים באיזשהו רכיב חדש לא מוצלח,
או "שוכחים" להפעיל תכונה חשובה. וכמו במחשבים/תוכנות, לפעמים המהנדסים לא סיימו את עבודתם על איזשהי תכונה חדשה "נוצצת", והשיווק מכריחים אותם לשים את זה במכשיר, כדי שיהיה משהו חדש השנה.
זהירות עם ההתלהבות מרסיבר חדש.
צריך לתת לאתרים הרציניים לבדוק אותם, ולעשרות משתמשי AVS למצוא את הבאגים.
כפי שידוע לכם, לכל מכשיר יש את הבאגים שלו, שאתם לא יודעים עליהם עדיין.
וכל שנה העסק הזה מחמיר, כי המכשירים מקבלים עוד ועוד תכונות.
לדנון 3806 היתה מערכת תיקון חדר בעייתית, לעומת אחיו הזול והחדש יותר, ה 2807. הם שווקו במקביל וה 06 לא עודכן בתוכנה החדשה.
אם אתם לא קוראים לעומק וחוקרים, דנון לא יספרו לכם זאת.
יש מליון פיטשרים, אני אישית רוצה לדעת שהם כולם עובדים as advertised.
עוד דוגמה: רסביר מודרני אמור למתג כמה כניסות ווידאו, כולל SVIDEO, קומפוננט, HDMI/DVI והגדיל את כולם ל 1080/720 ללא נזק ובצורה מוצלחת.
במבחן שקראתי לפני שנה, רסיבר מאד פופולרי קיבל ביקורת רעה על זה שהוא מקלקל את הוידאו שעובר דרכו. זה משהו שחשוב לדעת, אם זה מעניין אתכם.
בקיצור, אם התכונות החדשות לא עובדות כמו שצריך, אז אין מה לרוץ ולקנות רסיבר חדש (בתמחור ישראלי מופרז).
אם איכות הסטיריאו כ"כ חשובה למישהו, תמיד אפשר להוסיף מגבר יעודי איכותי.
הטענה מסתכמת במישהו אחד שאומר שלדעתו ה DAC הקדמיים יותר טובים, ומישהו אחר אומר ש:
"אני לא יודע, אבל נראה לי שהסאונד יותר אורירי ופתוח!"
בחייכם, עד שמישהו שאנחנו מכירים ומעריכים לא יבחן את העניין לעומק, זה הכל השערות ללא כל ערך.
יצרני רסיברים מחליפים דגם כל שנה.
לפעמים יש שיפור אמיתי, לפעמים יש אפילו ירידת רמה. כשמשתמשים באיזשהו רכיב חדש לא מוצלח,
או "שוכחים" להפעיל תכונה חשובה. וכמו במחשבים/תוכנות, לפעמים המהנדסים לא סיימו את עבודתם על איזשהי תכונה חדשה "נוצצת", והשיווק מכריחים אותם לשים את זה במכשיר, כדי שיהיה משהו חדש השנה.
זהירות עם ההתלהבות מרסיבר חדש.
צריך לתת לאתרים הרציניים לבדוק אותם, ולעשרות משתמשי AVS למצוא את הבאגים.
כפי שידוע לכם, לכל מכשיר יש את הבאגים שלו, שאתם לא יודעים עליהם עדיין.
וכל שנה העסק הזה מחמיר, כי המכשירים מקבלים עוד ועוד תכונות.
לדנון 3806 היתה מערכת תיקון חדר בעייתית, לעומת אחיו הזול והחדש יותר, ה 2807. הם שווקו במקביל וה 06 לא עודכן בתוכנה החדשה.
אם אתם לא קוראים לעומק וחוקרים, דנון לא יספרו לכם זאת.
יש מליון פיטשרים, אני אישית רוצה לדעת שהם כולם עובדים as advertised.
עוד דוגמה: רסביר מודרני אמור למתג כמה כניסות ווידאו, כולל SVIDEO, קומפוננט, HDMI/DVI והגדיל את כולם ל 1080/720 ללא נזק ובצורה מוצלחת.
במבחן שקראתי לפני שנה, רסיבר מאד פופולרי קיבל ביקורת רעה על זה שהוא מקלקל את הוידאו שעובר דרכו. זה משהו שחשוב לדעת, אם זה מעניין אתכם.
בקיצור, אם התכונות החדשות לא עובדות כמו שצריך, אז אין מה לרוץ ולקנות רסיבר חדש (בתמחור ישראלי מופרז).
אם איכות הסטיריאו כ"כ חשובה למישהו, תמיד אפשר להוסיף מגבר יעודי איכותי.
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
לאחר בדיקה נראה ש ל- 1800 אין את ה Schottky barrier diodes שיש ב 3800.
כאן יש בדיקה של ה 3800:
http://www.eastwoodhifi.com.au/rx-v3800.htm
שם נטען ש:
[left] Although the RX-V1800 gives a well balanced and musical performance, it just wasn't as dynamic nor as fat in the mid range as the 3800. I'd put the 3800 at around 10% - 20% improvement on music over the $500 cheaper 1800.[/left]
כאן יש בדיקה של ה 3800:
http://www.eastwoodhifi.com.au/rx-v3800.htm
שם נטען ש:
[left] Although the RX-V1800 gives a well balanced and musical performance, it just wasn't as dynamic nor as fat in the mid range as the 3800. I'd put the 3800 at around 10% - 20% improvement on music over the $500 cheaper 1800.[/left]