מחשב אישי - צריך ייעוץ בזיהוי מה שנראה כתקלת חומרה
לבני יש מחשב ש"עושה צרות" רק שהבעיה חמקנית.
כבר כמה פעמים שאנחנו מפרמטים את הדיסק ומתקינים מאפס (XP) ולאחר זמן מה יש בעיות של BSOD או תקיעה במסך ההדלקה (לפני עליית המערכת).
התדירות בין הופעת הבעיות עולה, וקורית לפעמים בזמן התקנת XP עצמו. לפעמים Disk Error , לפעמים דברים אחרים.
הייתי שמח מאוד אם זה פשוט היה קורה כל הזמן כי יש לי אחריות על הרכיבים העיקריים. הבעיה שכשהבאתי את זה לחנות זה עבד (ואחרי זה עבד עוד חודש).
בקיצור אני מחפש איך לזהות את מקור הבעיה.
התחלתי בהורדת כלי של היטצי' (יצרן הדיסק) לדיאגנוסטיקה. הכלי טוען שהדיסק תקין לחלוטין.
איך אני ממשיך בבדיקת רכיבים אחרים כמו לוח אם, מעבד, זיכרון.
בסיבוב קודם הרצתי everest והכל היה תקין.
אני מעדיף תוכנות בדיקה שרצות מboot בלי צורך להעלות Windows. זה חוסך המון רעש (וגם לא תמיד Windows עולה).
אשמח לכל עיצה
כבר כמה פעמים שאנחנו מפרמטים את הדיסק ומתקינים מאפס (XP) ולאחר זמן מה יש בעיות של BSOD או תקיעה במסך ההדלקה (לפני עליית המערכת).
התדירות בין הופעת הבעיות עולה, וקורית לפעמים בזמן התקנת XP עצמו. לפעמים Disk Error , לפעמים דברים אחרים.
הייתי שמח מאוד אם זה פשוט היה קורה כל הזמן כי יש לי אחריות על הרכיבים העיקריים. הבעיה שכשהבאתי את זה לחנות זה עבד (ואחרי זה עבד עוד חודש).
בקיצור אני מחפש איך לזהות את מקור הבעיה.
התחלתי בהורדת כלי של היטצי' (יצרן הדיסק) לדיאגנוסטיקה. הכלי טוען שהדיסק תקין לחלוטין.
איך אני ממשיך בבדיקת רכיבים אחרים כמו לוח אם, מעבד, זיכרון.
בסיבוב קודם הרצתי everest והכל היה תקין.
אני מעדיף תוכנות בדיקה שרצות מboot בלי צורך להעלות Windows. זה חוסך המון רעש (וגם לא תמיד Windows עולה).
אשמח לכל עיצה
משה
הייתה לי בעיה דומה, הסתבר שהספק היה "אשם". בתור התחלה, בדוק מגעים בכל הקונקטורים של מתח: חיבורים ל-HDD, כונני CD/DVD, לכרטיס גרפי (אם מסופק לו מתח נוסף ישירות מהספק). במידה והמגעים בסדר, קח ספק חלופי לבדיקה.
ויטלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
1- יכול להיות שמהירות הזיכרון כמו שהיא מוגדרת ב-BIOS גבוהה יותר מהמהירות האמיתית של הזיכרון (כבר קרה לי).
2- יכול להיות, כמו שאמרו כאן שזו בעיה של ספק כח, תבדוק מול ספק כח תקין (גם קרה לי).
2- יכול להיות, כמו שאמרו כאן שזו בעיה של ספק כח, תבדוק מול ספק כח תקין (גם קרה לי).
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
דבר כזה כבר קרה לי כמה וכמה פעמים מאז ימי ה-386 העליזים.
פעם אחת זה קרה בגלל רכיב זיכרון" גבולי" (פעם עובד ופעם לא)
פעם אחת בגלל נגד שהתחמם על לוח האם (ולקח לו הרבה זמן להתחמם)
פעם אחת בגלל הגדרות Overclocking גבוליות ב-BIOS (הייתי צריך להגדיל את המתח שמגיע לספק כח ולזכרונות)
הפעם האחרונה, לפני חודשיים, קרתה בגלל HDD בן 3 שנים שכל הבדיקות הראו שהוא תקין.
כדי לבדוק רכיבי זיכרון ממליץ לבדוק עם דיסקט Bootable ולהריץ Memtest86 בגרסה האחרונה.
פעם אחת זה קרה בגלל רכיב זיכרון" גבולי" (פעם עובד ופעם לא)
פעם אחת בגלל נגד שהתחמם על לוח האם (ולקח לו הרבה זמן להתחמם)
פעם אחת בגלל הגדרות Overclocking גבוליות ב-BIOS (הייתי צריך להגדיל את המתח שמגיע לספק כח ולזכרונות)
הפעם האחרונה, לפני חודשיים, קרתה בגלל HDD בן 3 שנים שכל הבדיקות הראו שהוא תקין.
כדי לבדוק רכיבי זיכרון ממליץ לבדוק עם דיסקט Bootable ולהריץ Memtest86 בגרסה האחרונה.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
BSOD
זה לא וודו, זוהי הודעת ניהול שגיאות של וינדוס, שים לב שבכל הודעה כזו יש תיאור של המודול שנכשל וקוד לתקלה. צלם את המסך ותעלה אותו לכאן.moco כתב:תודה לכל העונים, אני אתכנן סדרת פעולות מהקל אל הכבד בהתאם לעיצות שלכם (וגם מפורומים אחרים)
ונקווה לטוב....
דודי.
לא הבנתי את ההערה על הוודו. ברור שזה לא וודו.
הבעיה היא שזה חמקני לאללה ולפעמים יש ימים שהכל בסדר. זה לא וודו, אבל כשקשה לשחזר אז קשה למקם את הבעיה.
הרעיונות שהועלו פה כולם מסתדרים עם האופי הלא דטרמיניסטי של הבעיה.
BSOD היה פעם אחת או שניים ולצערי לא צילמתי. הרי בדרך כלל לא מצלמים כי המצלמה לא ליד ולא חושבים על זה באותו רגע. אגב יש אתר לא רע לפענח אותם: http://www.pcstats.com/articleview.cfm? ... 647&page=1 .
הודעות השגיאה האחרות לא עזרו. עצם זה שכל פעם נתקלנו בהודעה אחרת אומר דרשני.
אני מקווה מאוד שה memtest 86 יזהה לי בעיה בזיכרון .
הבעיה היא שזה חמקני לאללה ולפעמים יש ימים שהכל בסדר. זה לא וודו, אבל כשקשה לשחזר אז קשה למקם את הבעיה.
הרעיונות שהועלו פה כולם מסתדרים עם האופי הלא דטרמיניסטי של הבעיה.
BSOD היה פעם אחת או שניים ולצערי לא צילמתי. הרי בדרך כלל לא מצלמים כי המצלמה לא ליד ולא חושבים על זה באותו רגע. אגב יש אתר לא רע לפענח אותם: http://www.pcstats.com/articleview.cfm? ... 647&page=1 .
הודעות השגיאה האחרות לא עזרו. עצם זה שכל פעם נתקלנו בהודעה אחרת אומר דרשני.
אני מקווה מאוד שה memtest 86 יזהה לי בעיה בזיכרון .
משה
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
א. אני שמח לשמוע (זאת באמת תוצאה מבורכת יחסית לאפשרויות האחרות)moco כתב:התחלתי מהבדיקה הקלה, memtest86.
הוא זיהה באופן עקבי שגיאה בכתובת מסוימת בזיכרון.
תוצאה מבורכת מבחינתי
תודה שוב לכולם...
ב. תוודא שבזמן הבדיקה כל ההגדרות ב-BIOS נמצאות ב-Default (ללא Overclocking).
כבר נתקלתי במחשבים שעברו Overclock, שעבדו מצוין לאורך זמן ללא שום תקלה, אבל לא הצליחו לעבור סט של Memtest86.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"