ווליום דיגיטלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אז בעיקרון אני יכול לחבר את המחשב ל-dac בחיבור קואקסיאלי ואת ה-dac לפאוור,ודרך המחשב לשלוט בווליום הדיגיטלי שיוצא ל-dac ?MartinHSabag כתב:ששינוי האות נעשה ברמה הדיגיטלית, כלומר, כשהמידע הוא עדיין בינארי.
למשל, אם המידע הוא מציין רמה X ורוצים להנמיך בחצי, פשוט מחלקים את X ב-2 ואז מכניסים את המידע ל-DAC....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
איזה שילוב עדיף?
א.מחשב מחובר בחיבור דיגיטלי ל-dac,ה-dac מחובר לפאוור והפאוור לרמקולים.(השליטה על הווליום נעשית דרך הנמכה והגברה של האות הדיגיטלי במחשב)
ב.מחשב מחובר דיגיטלית ל-dac,ה-dac מחובר ל-pre,ה-pre מחובר ל-power וה-power מחובר לרמקולים.(השליטה על הווליום נעשית דרך הפרה)
א.מחשב מחובר בחיבור דיגיטלי ל-dac,ה-dac מחובר לפאוור והפאוור לרמקולים.(השליטה על הווליום נעשית דרך הנמכה והגברה של האות הדיגיטלי במחשב)
ב.מחשב מחובר דיגיטלית ל-dac,ה-dac מחובר ל-pre,ה-pre מחובר ל-power וה-power מחובר לרמקולים.(השליטה על הווליום נעשית דרך הפרה)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
שגיאות
מבלי להכנס לפרטים,
בגדול, חוץ משגיאות עיגול אין איבוד מידע. השגיאות הללו זניחות(אפילו אם ההנחתה מתבצעת בתחום הכי פשוט -16 ביט). משום שמדיה דיגיטלית (למשל CD PLAYER) לוקחות זאת כהנחה.
הבעיה היא בעוצמות נמוכות, כגון < 50%, שם אני לא בטוח שהDAC שלך ככ טוב(עיוותים) ע"מ לייצב סיגנל אנלוגי כפי שהיית עושה זאת עם DIGITAL OUT במצב FULL עם הפוטנציומטר של הפרה במצב שקול.
גם כאן לפי דעתי אין ארוחות חינם. אבל, ההבדל לא מורגש, לפי דעתי, וניסיתי זאת הרבה.
בגדול, חוץ משגיאות עיגול אין איבוד מידע. השגיאות הללו זניחות(אפילו אם ההנחתה מתבצעת בתחום הכי פשוט -16 ביט). משום שמדיה דיגיטלית (למשל CD PLAYER) לוקחות זאת כהנחה.
הבעיה היא בעוצמות נמוכות, כגון < 50%, שם אני לא בטוח שהDAC שלך ככ טוב(עיוותים) ע"מ לייצב סיגנל אנלוגי כפי שהיית עושה זאת עם DIGITAL OUT במצב FULL עם הפוטנציומטר של הפרה במצב שקול.
גם כאן לפי דעתי אין ארוחות חינם. אבל, ההבדל לא מורגש, לפי דעתי, וניסיתי זאת הרבה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
PoNi
זו גם שאלה של נוחות.
האם אתה עובד עם מחשב ככלי הניגון, כלומר winamp ודומיהם, או שהמחשב הוא רק המחסן, בחדר אחר למשל,
והניגון נעשה כמקובל, מ DAC ו/או פרה עם ווליום וכו'.
זו גם שאלה של נוחות.
האם אתה עובד עם מחשב ככלי הניגון, כלומר winamp ודומיהם, או שהמחשב הוא רק המחסן, בחדר אחר למשל,
והניגון נעשה כמקובל, מ DAC ו/או פרה עם ווליום וכו'.
א.איך אני יודע מה הווליום המינמילי של היציאה הדיגיטלית במחשב שמעבר אליו יהיה איבוד מידע?MartinHSabag כתב:נכון.PoNi כתב:אם אני מנמיך את האות הדיגיטלי דרך המחשב אין פה איבוד כלשהוא של מידע?...
מתחת לווליום מסויים יש איבוד מידע אולם, גם ככה בווליום נמוך היחס אות לרעש (רעש הסביבה) הוא כ"כ נמוך שזה לא רלוונטי....
ב.אם ווליום דיגיטלי לא מאבד איכות כל עוד שומעים בווליום בינוני וגם עם שומעים מתחת זה מינורי,למה כך כך הרבה אנשים קונים קדם מגברים\מגברים משולבים במקום לקנות פאוור ונגן טוב עם ווליום דיגיטלי?ככה האות האנלוגי עובר במסלול יותר קצר ונשמר יותר איכותי וגם אפשר להביא בכסף של הפרה פאוור משודרג שיתן הרבה יותר לא ככה???
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לא כ"כ הרבה אנשים קונים קדם מגברים.
הרוב קונה רסיבר (אם בכלל).
הפרה מיועד למיתוג של כמה מקורות, ראה רסיבר. ב DAC אין לך יכולת למתג.
לגבי ווליום דיגיטלי, אין לי מושג, ברור שיש הגיון בכך, אבל בטח יש סיבות לאי שימוש בו.
יש DAC פלוס ווליום, למעשה פרה, ל bel canto שבזמנו שקלתי, נקרא DAC 3.
החברה החליטה בהתחלה לגנוז את המכשיר, אין לי מושג מאיזה שיקולים,
אבל היום אני רואה שהם דוחפים אותו חזק.
יש לו חיבור USB למחשב, כך שמדובר במוצר מאד מודרני.
הרוב קונה רסיבר (אם בכלל).
הפרה מיועד למיתוג של כמה מקורות, ראה רסיבר. ב DAC אין לך יכולת למתג.
לגבי ווליום דיגיטלי, אין לי מושג, ברור שיש הגיון בכך, אבל בטח יש סיבות לאי שימוש בו.
יש DAC פלוס ווליום, למעשה פרה, ל bel canto שבזמנו שקלתי, נקרא DAC 3.
החברה החליטה בהתחלה לגנוז את המכשיר, אין לי מושג מאיזה שיקולים,
אבל היום אני רואה שהם דוחפים אותו חזק.
יש לו חיבור USB למחשב, כך שמדובר במוצר מאד מודרני.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: