HDMI over DVI ואודיו

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 295
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

האם בכרטיסים שמעבירים HDMI על גבי ממשק DVI נתמכת גם האפשרות להעביר אודיו?
קיים כרטיס עם Dual HDMI over DVI שמעביר גם אודיו?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46358
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #2 

ה SPEC של DVI לא מכיל מקום לאודיו.
כל מעבר של סיגנל ממחבר בעל יכולת להעביר אודיו (כגון HDMI) למחבר DVI, יגרום לכך שהאודיו יאבד ויהיה צורך להעביר אותו בדרך אחרת.

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אוקי תודה על המידע.
אז צריך כרטיס שיש לו ממשק של HDMI במקום שהממשק עצמו יהיה DVI?
יש המלצה לכרטיס עם חיבור HDMI וחיבור DVI ואפשרות לצאת משניהם בו זמנית?

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

בינתיים מצאתי שני כרטיסים:
http://www.lamir.co.il/product.asp?product=13506
http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=19262

אשמח לשמוע אם יש המלצות כלשהן...

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

ziv_r
לדעתי אתה טועה, ראיתי כבר כרטיסי שמוגדר בהם סאונד דרך ה DVI
(אני אריץ חיפוש ואצרף לינק בהמשך...)

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

האמת ש Wikipedia מאשר את העניין של חוסר סאונד, וגם עוד כמה אנשים ששאלתי.
HDMI is backward-compatible with the single-link Digital Visual Interface carrying digital video (DVI-D or DVI-I, but not DVI-A) used on modern computer monitors and graphics cards. This means that a DVI-D source can drive an HDMI monitor, or vice versa, by means of a suitable adapter or cable, but the audio and remote control features of HDMI will not be available.
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

GalBrill, ממתין.

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

איש אתה מתגרה בי :lol:
לא היה לי מספיק זמן לאתר את מה שראיתי וגרם לי להגיד את מה שידוע כסטירה בעולם המחברים, אני יודע שברמה העקרונית מה שאמרת נכון - יחד עם זה אני עדיין טוען שישנה התקדמות שמאפשרת את התוצאת המבוקשת.

נקודה אחת קריטית שאולי לא הבהרתי ולפני הכל היא זו: על מנת להנות מסאונד מיציאת DVI (נכון להיום) אתה חייב כבל DVI מצד אחד ו HDMI בצד השני, הסיבה היא שכל מכשירי המסך, מגברים וכו' באמת לא רואים ב DVI מחבר הכולל סאונד.

הסיבה שאמרתי שיש סאונד הייתה זיכרון של מאמר שקראתי על כרטיס חדש אבל זכרוני לא מאפשר לי לאתר שוב את המודל ולהביא אותו כנקודת התייחסות, יחד עם זה מצאתי לוח אם הכולל כרטיס מובנה עם יציאת DVI שמאפשר סאונד כפי שתארתי - חיבור עם כבל מתאים.
מודל הלוח שאני קראתי עליו: EPOX EP-AT690G Pro
תוכל לראות פה הסבר מפורט איך משנים בביוס את ההגדרה ומאפשרים סאונד: http://www.ocworkbench.com/2007/supox/a ... tra/g1.htm

(ויש כבר כרטיסים שבלי שום חיבור או הגדרה עושים את זה, מבטיח שאם אזכר אתן לך לינק)

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

קיצור,
סדרה הכרטיסים ATI HD 2000 (כולם כולל כולם), מאפשרים הוצאת סאונד ישירות דרך מחבר ה DVI המובנה שלהם, העיבוד הוא חומרתי אך הוא רק גשר (bridge) וחובה שיהיה על לוח האם צ'יפ-סט שיודע לפענח את הסאונד.
לא נדרש חיבור של שום כבל בין הכרטיס ללוח האם, אך כמובן שיש להשתמש בכבל DVI אל HDMI (או בדונגל המסופק עם כל הדגמים ואז HDMI אל HDMI) על מנת להנות מסאונד במכשיר המקבל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

GalBrill,
יחד עם זה אני עדיין טוען שישנה התקדמות שמאפשרת את התוצאת המבוקשת.
...
לא יכולה להיות שום התקדמות, התקן של DVI לא מאפשר העברת סיגנל אודיו.
לא קראתי בדיוק מה ש ATI עושים עם כרטיסי המסך שלהם על מנת לאפשר לדבריך העברת סיגנל אודיו על מחבר DVI, אך אני יכול להניח שהם משתמשים בפינים האנאלוגים (C1, C2..., C5).
יש לשער כי בשל השימוש בפינים אלו, אובדת פונקציונאליות מסויימת של מחבר ה DVI, כגון שימוש ביכולת האנלוגית שלו להעביר סיגנל וידאו, אך סביר להניח כי זה לא יפריע ליותר מידי אנשים כי לרוב משתמשים במחבר DVI על מנת להעביר ולהשתמש בסיגנל דיגיטלי בלבד.
זהו שימוש לא סטנדרטי וחורג מהתקן אך הוא יעבוד, בדומה למה שעושים לעיתים יצרני מסכים עם כניסת ה VGA על מנת לאפשר דרכה הכנסת סיגנל RGBHV.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

יכול להיות שמישהו מעברי בצורה לא תקנית (מעבר לתקן) אודיו ב-DVI ממש כמו שיש מכשירים שמעבירים קומפוננט על SCART או VGA, אבל כמו שאמרו, זה לא ב"תקן" ולכן, רוב הסיכויים שמחבר ה-DVI שיהיה לך לא יכלול אודיו.
ישנם מודולים (באזור ה-250-300$) אשר מקבלים כניסת DVI ואופטי/קואקסיאלי ומוציאים HDMI.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

http://ati.amd.com/technology/Avivo/pdf ... LowRes.pdf
גש במסמך הזה לעמוד 16 (או חפש את המילים: enable audio via the DVI port) ותקרא...

ואם אני חוזר לשאלה של Ran שהתחילה את הדיון - התשובה היא חיובית,
כל סדרת ATI HD 2000 עושים את מה שהוא שואל, ז"א מוציאים דרך יציאת ה DVI תוך שימוש במחבר מתאם ל HDMI את הסאונד, ולמרות שעל פניו טכנית ziv_r, אתה צודק, הנתונים שיש לך חלקיים וכפי שכתבתי - יש כאלו שמוציאים את הסאונד.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

GalBrill,
אין לי שום מידע חלקי.
שלוש הודעות למעלה רשמתי בפירוש שזה אפשרי, אבל העברת האודיו מגיעה על חשבון משהו אחר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #14 

לפי ה-PINOUT שאני רואה כאן

http://www.hardwaresecrets.com/article/283/3

אין פינים מיוחדים ב-HDMI עבור אודיו, כלומר זה עובר על אותם חיבורי TDMS של הוידאו.

מעניין שיש הגדרה גם ל-CEC ע"ג DVI.

לכן, לפחות תאורטית אפשר לקחת כבל HDMI ל-DVI, ואז עוד כבל או מחבר DVI ל-HDMI ולהעביר דרך זה גם אודיו וגם CEC.

מעולם לא ניסיתי את זה, כך שאין לי באמת מושג אם זה באמת יעבוד...

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

GalBrill כתב:http://ati.amd.com/technology/Avivo/pdf ... LowRes.pdf
גש במסמך הזה לעמוד 16 (או חפש את המילים: enable audio via the DVI port) ותקרא...

ואם אני חוזר לשאלה של Ran שהתחילה את הדיון - התשובה היא חיובית,
כל סדרת ATI HD 2000 עושים את מה שהוא שואל, ז"א מוציאים דרך יציאת ה DVI תוך שימוש במחבר מתאם ל HDMI את הסאונד, ולמרות שעל פניו טכנית ziv_r, אתה צודק, הנתונים שיש לך חלקיים וכפי שכתבתי - יש כאלו שמוציאים את הסאונד.
...

זה לא כאילו שאני נורא רוצה להעביר אודיו על גבי DVI, השאלה שלי נבעה פשוט מחוסר ידע זמני שבעקבות השרשור הזה והלינק שנתתי ב WIKIPEDIA כבר לא קיים.

עכשיו אני רק רוצה לדעת איזה כרטיס כדאי לקנות שמכיל יציאת HDMI אמיתית מכיוון שאין לי שום צורך להתעסק בממשקים אל-תקניים וכו'.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #16 

העברת האותות ב DVI זהה לחלוטין מבחינה חשמלית לזו של ה HDMI. ההבדל היחיד הוא שפרוטוקול העברת האות ב HDMI מאפשר שיזור האודיו בין ווידאו.

עקרונית ניתן להעביר את כל מה שה HDMI יודע להעביר דרך DVI אבל זה לא נתמך לפי התקן. החברות שעושות זאת כנראה חיפשו "לעגל פינות". הן כנראה משתמשות במעגלים של ה HDMI ומנתבות לתקע DVI. זה כנראה חוסך להן 2$ עלויות ייצור של הוספת מחבר ה HDMI בגב הכרטיס. אי אפשר להגיד שאני ממש מלא התפעלות מהטריק הזה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

מתוך סקירה שפורסמה ב http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3445090,00.html YNET
להבדיל מכלל כרטיסי המסך, יציאות ה-DVI מעבירות גם אודיו, דגמי ATI 2400/2600 כוללים כרטיס קול פנימי המאפשר להוציא אות אודיו סטריאו או DD 5.1 דרך יציאת ה-DVI. חלק מכרטיסי המסך האחרים הקיימים בשוק כוללים מתאם אודיו המצריך חיבור כבל ליציאת SPDIF על לוח האם (קיים רק בחלק מלוחות האם) ובנוסף, יציאת האודיו נפרדת מיציאת הווידאו.
...
Ran
זה לא משהו "על תקני", פשוט מסיבה כל שהיא החליטו לאפשר הוצאת הסאונד ממחבר ה DVI תוך שימוש במתאם, שורה תחתונה אתה מחבר כבל HDMI ל HDMI למתאם שיושב על הכרטיס ומגיע איתו.
וכרטיסים שיש להם HDMI מובנה "רגיל" יש כמה וכמה לדוגמא: NVIDIA GeForce 7600 GS מבית Gigabyte ויש עוד...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78842
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #18 

Catskinner,

צודק - רק שזה לא 2$. נסה 15000$ לשנה לכל מוצר על הזכות להשתמש במותג + במחבר פלוס 15000$ לשנה לכל מוצר עבור הזכות להשתמש בצ'יפים ובמפתחות של HDCP + חתימה על שני חוזים דרקוניים ביותר כל אחד ספר בעל כמה מאות עמודים של תנאים חוקיים עם קנסות של כמה עשרות מיליוני דולרים על ההפרה הכי קלה (כמו למשל מי מותר להחזיק את המפתחות של HDCP בתוך החברה וכו').

Ran פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

שוב, בכרטיס שציינת אני רואה מחברי DVI, VGA, ו SVIDEO.
האם באופן שקוף לטלוויזיה אפשר לחבר כבל HDMI בינה לבין יציאת ה DVI של הכרטיס בעזרת מתאם שיושב על הכרטיס?
הוא מגיע עם הכרטיס?

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

לפי מה שאני קראתי - כן
הכרטיס מגיע עם המחבר, אחרי ההתקנה של הדרייבר וחיבור המתאם תקבל יציאת HDMI רגילה הכוללת סאונד.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”