תגובות למאמר בנושא : רסיברים - עבר, הווה, עתיד
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
יופי של מאמר.
תודה.

תודה.
...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46454
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
- ofiras
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 432
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
מעולה
הייתי מוסיף לטבלה גם את תדר הדגימה גודל המילה, והאם דחוס/לא דחוס . לצורך ההשוואה.
בכל מקרה , אחלה.
הייתי מוסיף לטבלה גם את תדר הדגימה גודל המילה, והאם דחוס/לא דחוס . לצורך ההשוואה.
בכל מקרה , אחלה.
!If you want something done, do it yourself
http://www.mabel-tech.com
http://www.mabel-tech.com
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78935
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מאמר מצויין!!!!
כל הכבוד על המחקר והמאמץ!!!
כמה הערות ושאלות:
1. למיטב ידיעתי בכל הפורמטים של DTS HD ושל TRUE HD יש דחיסה, אבל כזו שהיא LOSSLESS. זה ההבדל בין זה לבין PCM7 (שאגב, כדאי להוסיף אותו לרשימה, לא?).
2. ממה שאני זוכר, את האודיו בקולנוע היו עושים אופטית - כלומר בצד הפריים היה פס שרוחבו היה קובע את העוצמה של האודיו (וזאת בכדי לסנכרן). אח"כ הוסיפו פס שני (בשביל סטריאו). לא היה מקום לעוד פסים ולכן הומצאה שיטת SURROUND שבעצם קידדה על ידי שינוי פאזה את הערוץ הקדמי (CENTER) והאחורי (BACK). אח"כ הוסיפו קוד מיוחד (מגנטי אני חושב) שיושב עד היום באמצע בין שני הערוצים האופטיים בפריים ומאפשר למקור אודיו חיצוני להסתנכרן. כיום מרבית מקורות האודיו רצים במקביל (מדיסק קשיח למשל או ממקורות אחרים) ומסתנכרנים לסרט על ידי קורא מיוחד שיושב לפני או מיד אחרי מקרן הקולנוע.
3. לגבי DPL 2 הייתי רוצה להדגיש שכיום כמעט כל מקור שאנחנו מקבלים בסטריאו מהכבלים, הלויין וערוצי הטלויזיה השונים כבר מקודד ב-DPL2 עוד מהחברה המפיקה.
שוב, כל הכבוד, וממתין בסבלנות לקרוא את החלק השני (כן כן, אני ממתין עם כולם
)
כל הכבוד על המחקר והמאמץ!!!
כמה הערות ושאלות:
1. למיטב ידיעתי בכל הפורמטים של DTS HD ושל TRUE HD יש דחיסה, אבל כזו שהיא LOSSLESS. זה ההבדל בין זה לבין PCM7 (שאגב, כדאי להוסיף אותו לרשימה, לא?).
2. ממה שאני זוכר, את האודיו בקולנוע היו עושים אופטית - כלומר בצד הפריים היה פס שרוחבו היה קובע את העוצמה של האודיו (וזאת בכדי לסנכרן). אח"כ הוסיפו פס שני (בשביל סטריאו). לא היה מקום לעוד פסים ולכן הומצאה שיטת SURROUND שבעצם קידדה על ידי שינוי פאזה את הערוץ הקדמי (CENTER) והאחורי (BACK). אח"כ הוסיפו קוד מיוחד (מגנטי אני חושב) שיושב עד היום באמצע בין שני הערוצים האופטיים בפריים ומאפשר למקור אודיו חיצוני להסתנכרן. כיום מרבית מקורות האודיו רצים במקביל (מדיסק קשיח למשל או ממקורות אחרים) ומסתנכרנים לסרט על ידי קורא מיוחד שיושב לפני או מיד אחרי מקרן הקולנוע.
3. לגבי DPL 2 הייתי רוצה להדגיש שכיום כמעט כל מקור שאנחנו מקבלים בסטריאו מהכבלים, הלויין וערוצי הטלויזיה השונים כבר מקודד ב-DPL2 עוד מהחברה המפיקה.
שוב, כל הכבוד, וממתין בסבלנות לקרוא את החלק השני (כן כן, אני ממתין עם כולם
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מעולה! 
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8138
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 475 פעמים
כל הכבוד ! ממצה, מעניין מחכים.
הערה קטנה לגבי הטבלה בסוף,
רוב ערוצי השמע בפורמט DTS על גבי DVD מגיעים בחצי רוחב הפס ( 768Kbps ) על מנת שיכנסו ב DVD ( צריך לזכור שעל גבי אותו DVD חייב להופיע או PCM או DD שכן שניהם פורמטי סאונד חובה ב DVD ).
את ה 1.5Mbps אפשר למצוא רק בקולנוע ( וגם בכל מיני קידודים לסרטים שמקורם אינו חוקי ..
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 02/11/2007 14:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- michaelhar
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 254
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
האם אי פעם יערך מבחן רציני בין מגבר סטריאו מול רסיבר קולנוע
זהו נושא לבדיקה
רבים האנשים שרוצים להינות משתי העולמות יחדיו ומבלי להוסיף יחידה נוספת או
להכנס להוצאה נוספת.
אני נמצא כבר הרבה זמן בשאלה האם לקנות רסיבר ומגבר סטריאו בנפרד או לקנות
רסיבר קולנוע שיהיה גם איכותי בסטריאו ללא פשרות.
האם קיים מכשיר כזה?
אנא תגובתכם
רבים האנשים שרוצים להינות משתי העולמות יחדיו ומבלי להוסיף יחידה נוספת או
להכנס להוצאה נוספת.
אני נמצא כבר הרבה זמן בשאלה האם לקנות רסיבר ומגבר סטריאו בנפרד או לקנות
רסיבר קולנוע שיהיה גם איכותי בסטריאו ללא פשרות.
האם קיים מכשיר כזה?