שלום,קראתי עכשיו כתבה בynet על יוזנט שנכתבה ע"י מנהלי האתר....
כתוב שם:
ראשית, צריך להשקיע כסף. רוב ספקי האינטרנט בעולם מחזיקים בשרתי "יוזנט", אך אינם שומרים את התכנים לאורך זמן. הם גם תומכים רק בקבוצות מעטות או בקבוצות טקסט בלבד, ומקצים לשרתים רוחב פס קטן למדי. כך שבכדי להגיע לחומר הדרוש, חייבים למצוא שרת רציני, בעל גישה מהירה לאינטרנט ודיסקים ענקיים באמת.
אני מכיר אנשים שקנו את שיא הטכנולוגיה במיטב כספם .. LCD ענק , FULL HD
רסיבר יוקרתי וכו וכו... בעשרות אלפי שקלים..
אבל כשאתה אומר להם שלם $14.95 (60 שקל , כן 60 שקל בלבד !) לחודש להוריד מיוזנט תכנים ל HD.. הם מייד מתכווצים.. "מה קרה? למה לשלם ? אם אפשר חינם בביטורנט..." והם יורידו במהירות צב ויחכו שעות או כל הלילה העיקר כי זה בחינם !
אתם קולטים ? אלפי שקלים על ציוד HD אבל 60 שקל לחודש.. זה יותר מידי ..
ישראלים. אין מה לעשות.... המוטו שלנו זה "למה אני פראייר?.."
אגב $14.95 ב www.usenetserver.com
הספק שלי. 640KBYTE לשניה.
"למה אני פראייר לשלם לג'יגה ניוז $25 דולר על אותה מהירות?" חח
אהה לא נראה לי אני מסתווג ל"ישראלים" שאתה מדבר עליהם....
אני בן 13,זכיתי בפלזמה שלי [שאני לא סגור אם היא hd ready ,אבל היא לא מדבקה,hisense ] ששיחקתי בערוץ המשחקים של יס,יש לי רסיבר פשוט של דנון ורמקולים סטאליסטים של בוסטון שעלו ביחד 2000,dvd מדבקה של גרונדיג ולאחרונה קניתי dvd של פיוניר מהכסף שלי.
ההורים שלי שילמו על החדר שלי [בלי המחשב,הארון וכו']: 2000. אני שילמתי: 700 שקל [על ה dvd ].
מסכים איתך דיזינגוף, סך הכל אפשר להשיג HD בחינם בסצינות אחרות.. FXP P2P ועוד כמה אך זה לא אותו HD שיש ב-USENET , סך הכל 10-14 דולר בחודש לא רציני, ואפילו יהיה נחמד אם יהיה איזה usenet ישראלי קטן ככה שהרווח יבוא גם לישראלים החמדנים והשרתים יהיו בIL כך שיהיה ראוטינג מטורף לכל מקום.
לא יודע על איזה מהירות צב אתם מדברים אבל אני משיג את כל התוכן האיכותי שלי בלי לשלם אפילו אגורה ואני מוריד במהירות שיא, למה לשלם את ה60 שקל האלה כל חודש שאפשר להשיג את כל התוכן הזה ואפילו יותר בטראקרים הפרטיים.
LinarSavion כתב:לא יודע על איזה מהירות צב אתם מדברים אבל אני משיג את כל התוכן האיכותי שלי בלי לשלם אפילו אגורה ואני מוריד במהירות שיא, למה לשלם את ה60 שקל האלה כל חודש שאפשר להשיג את כל התוכן הזה ואפילו יותר בטראקרים הפרטיים.
...
סתם שאלה טיפשית:
כמה זמן, מאמץ ותחנונים השקעת כדי להגיע למצב שאתה יכול להוריד מה שתרצה ב"מהירות שיא"? כמה ייקח למישהו שרק הרגע התחיל עד שיגיע לסטטוס שלך בטראקרים הפרטיים?
פתרונות כאלה שמורים לבודדים שיש להם את הזמן והסבלנות לבלות כמה חודשים בשיתוף כל מה שיש להם עם חצי מהעולם, ואולי רק אז מישהו בכלל יעשה להם טובה וייתן להם גישה.
לא ממש פרקטי ל"ציבור הרחב".
יש כאן כמה דברים שצריכים לקחת בחשבון .
להיות מסוגל להוריד במהירות מקסימלית זה נפלא אבל יש כאן בעיה סמויה . כשאתה מוריד במהירות מקסימלית ותרצה לפתוח בדפדפן לינק של אתר רגיל , אתה תרגיש שאתה חזרת אחורה 10 שנים אחורה למודם 33K בגלל שכל רוחב הפס שלך תפוס על ידי ההורדה ביוזנט .
זאת אומרת שכשאתה מוריד משהו במשהירות מקסימלית , כל שאר האפליקציות שעובדות עם אינטרנט יעבדו עם מהירות מינימלית .
עוד נקודה למחשבה : כשאתה להוט להוריד כמה שיותר בכמה שפחות זמן , אתה לא רק תעדיף לעבוד עם יוזנט על חשבון ביטטורנט אלא גם אתה תלך לספק האינטרנט שלך ותבקש את חבילת האינטרנט המהירה שיש . כידוע , חבילות האינטרנט המהירות ביותר עולות לפחות 40% יותר מחבילות המשניות .את הפער הזה צריכים לקחת בחשבון ולהוסיף בחישוב עלות השימוש ביוזנט .זאת אומרת שהתענוג להוריד מהר מיוזנט זה לא עולה רק $15 .
ונקודת המחשבה האחרונה : מסכים שבמקרה של ביטטורנט לא תגיעו לניצול המקסימלי מלוא רוחב הפס מהטורנט הראשון , אבל אתם יכולים להוריד מספר טורנטים במקביל , דבר שיבטיח בסופו של דבר ניצול מקסימלי של מלוא רוחב הפס , בעלות אפס .
IlanD כתב:יש כאן כמה דברים שצריכים לקחת בחשבון .
להיות מסוגל להוריד במהירות מקסימלית זה נפלא אבל יש כאן בעיה סמויה . כשאתה מוריד במהירות מקסימלית ותרצה לפתוח בדפדפן לינק של אתר רגיל , אתה תרגיש שאתה חזרת אחורה 10 שנים אחורה למודם 33K בגלל שכל רוחב הפס שלך תפוס על ידי ההורדה ביוזנט .
זאת אומרת שכשאתה מוריד משהו במשהירות מקסימלית , כל שאר האפליקציות שעובדות עם אינטרנט יעבדו עם מהירות מינימלית .
IlanD כתב:יש כאן כמה דברים שצריכים לקחת בחשבון .
...
אתה יכול להגביל את מהירות ההורדה בתוכנות ה - Client השונות
IlanD כתב:
עוד נקודה למחשבה : כשאתה להוט להוריד כמה שיותר בכמה שפחות זמן , אתה לא רק תעדיף לעבוד עם יוזנט על חשבון ביטטורנט אלא גם אתה תלך לספק האינטרנט שלך ותבקש את חבילת האינטרנט המהירה שיש . כידוע , חבילות האינטרנט המהירות ביותר עולות לפחות 40% יותר מחבילות המשניות .את הפער הזה צריכים לקחת בחשבון ולהוסיף בחישוב עלות השימוש ביוזנט .זאת אומרת שהתענוג להוריד מהר מיוזנט זה לא עולה רק $15 .
...
הביאו לך את ה- Usnet ב- 15$, ראית כי טוב, ואתה רוצה עוד..
אז למי אתה בא בטענות פה בדיוק..
נערך לאחרונה על ידי Gili_Regev ב 01/11/2007 10:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
hagi strikes again
the hagi has left the building (again)
תגיד, אילן, לא יהיה לך נחמד באיזה אתר אחר כלשהו ? (אם אתה זקוק לעזרה למצוא כזה, אני מתנדב לשלוח לך כמה לינקים).
---------
אוסף של קשקושים...
אצלי יש מחשב שכל הזמן עובד ב-FULL CAPACITY, אני לא מרגיש את זה בכלל (חיבור 5M). בעוד ש-TORRENT גורם לכך שלפחות ב-ADSL יש ירידה משמעותית בקצב העלאה (אם אני מעלה ב-FULL CAPACITY, קצב ההורדה שלי המקסימלי למשל יכול לרדת ל-1-1.5M). כאן אין שום תחושה של איטיות, כי בעצם אם אני מוריד קובץ כלשהו או עובד על משהו, אז באותו רגע אני מתחלק ברוחב הסרט עם המחשב השני שעושה את ההורדה.
אפשר גם על אותו מחשב אבל חשוב לשים לב למגבלת החיבורים המקבילים של מיקרוסופט. יש כל מני תוכנות שמיועדות לשפר את הנושא הזה (כל מני TCP IP TUNEUPS).
אצלי הקו כמעט תמיד תפוס עם NL ומעטים המקרים בהם אני אפילו מרגיש שמשהו רץ ברקע.
אולי רק כשאני מוריד קבצים דרך HTTP וגם אז בדר"כ מהירות ה-bots ב-NL תרד ולא להפך.
ולחגי/אילן:
למה אתה עושה את זה לעצמך? זו התמכרות, איזו אג'נדה שאתה מנסה לדפוק בנו, או שבאמת יש לך משהו להגיד? זה באמת הופך להיות מגוחך.
אם באמת יש לך מה להגיד (ולדעתי יש לך) וחשוב לך לעשות את זה אולי פעם אחת תרד בטונים שלך ותנהל דיון בגובה העיניים בלי השתלחויות והצהרות, באופן גלוי ובלי "להמציא עובדות"? אתה לא חייב להסכים עם אחרים ואני חושב שיש מקום לכל דעה אבל זאת ממש לא הדרך לעשות את זה.
כולנו רק נרוויח מדיון כזה.