קונטראסט של 1:800 יותר טוב מזה של טלויזית CRT ? תודה.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
שלום, אני עדיין לא התייאשתי מבניית מקרן DIY.
לפני שאני ממשיך עם הפרוייקט אני רוצה לדעת אם קונטראסט של 1:800 יתן צבעים יותר טובים ממה שהטלויזית CRT שלי נותנת.
מה דעתכם ?
תודה מראש.
לפני שאני ממשיך עם הפרוייקט אני רוצה לדעת אם קונטראסט של 1:800 יתן צבעים יותר טובים ממה שהטלויזית CRT שלי נותנת.
מה דעתכם ?
תודה מראש.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

לא התייחסתי לקונטראסט כמדד לאיכות הצבע.lironk כתב:קונטרסט זה לא מדד לאיכות צבע.
אני לא רוצה לייאש אותך אבל חבל על הזמן בבנית המקרן הזה....
בכל מקרה, לענייננו. האם זה עדיף על CRT TV רגילה כמו שיש לי עכשיו מהבחינה הזו ?
אתה רשמת אם יחס של 1:800 יתן צבעים טובים יותר, אבל בוא לא נכנס לדקויות,לעניינו , אני לא יודע איזה CRT-TV יש לך אבל מאחר ויחס הקונטרסט לא מפורסם בטלוויזיות ה CRT אז מה שאני כותב זה על סמך צפייה בלבד .
בטלווזיות ה CRT האיכותיות נראה שהיחס קונטרסט גבוה מ 1:800
בטלווזיות ה CRT האיכותיות נראה שהיחס קונטרסט גבוה מ 1:800
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
אכן, משמעותית יותר טוב, בכל מקרה, במקרנים כיום נהוג 1500:1 ומעלה.
בכל מקרה, היינו שמחים אם היית מצלם ומתעד כל שלב בפרוייקט. גם אם זה הולך וגם אם לא - זה נראה לי פרוייקט מאוד מעניין למאמר או אפילו סדרת מאמרים. אותי זה בטוח היה מרתק.
בכל מקרה, היינו שמחים אם היית מצלם ומתעד כל שלב בפרוייקט. גם אם זה הולך וגם אם לא - זה נראה לי פרוייקט מאוד מעניין למאמר או אפילו סדרת מאמרים. אותי זה בטוח היה מרתק.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם הייתי מכיר את האתר בזמן ימיו הראשונים להפעלתו היה לכם תיעוד מדויק, חבר טוב התחיל לבנות לאחר שראה שיש עוד כמה שמנסים וזה נהיה טרנדי לבנות , יש לו הבנה טובה באלקטרוניקה ובא נאמר שהוא לא חסך בעלויות כאשר לאורך כל הדרך הוא משכנע אותי שהוא יגיע לרמה גבוהה מאוד ובסוף הוא עוד יחסוך כמה אלפי שקלים ( במקום לקנות מקרן ברמות הגבוהות ) כאשר אני כמו איזה סבתא פולנייה טיפוסית משכנע אותו שיפסיק ואין טעם, זה לא ילך וכו וכו בזמן הבנייה אני קניתי לעצמי את הפוגיטסו 601 מקרן שלטעמי נותן תמורה מעולה למחירו, הוא הבטיח לי שאת ההקרנה הראשונה הוא עושה איתי והמקרן שלי יהיה מקור ההשואה, לאחר זמן לא רב ולילות ללא שינה קיבלתי טלפון בשעות הבוקר המוקדמות שלא תדעו מה זה מוקדמות והתייצבתי אצלו בשבע בבוקר כאשר אני עדיין עם הפיגמה של הדובונים אבל עם מקרן פוגיטסו ביד כמובן שבכניסה לבית היו סרטים חגיגיים בלונים ועוד כמה בני אנוש טרודי עיינים ( הבחור גר עם ההורים עדיין ) מאחר והוא הצטייד לפני כן במסך וכבלים איכותיים לא היה מקום לתירוצים מלומדים , חיברנו את המקרן שלי על מנת לקבל מדד, ולאחר מכן חיברנו את היצור החדש והתוצאה : אני לא אהיה בנאלי ואתן תיאורים כגון : תמונה חשוכה , צבעים עייפים , תמונה חסרת עומק , קטסטרופה ויזואלית, לא אני לא אהיה כזה אני רק אומר שהאנשים שהיו רדומים למחצה כולל אני התעוררו באחת כי מזמן לא ראינו תמונה כזאת גרועה ( אולי ב 78 אבל מי זוכר מה היה אז )
- oferlaor
- מנהל

-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

אני אופטימי מכוון שבמהלך הזמן דברים משתנים. ראיתי בפורומים אנשים שבנו את המקרן שלהם עם מסך עם קונטראסט של 1:150-1:300 וזה נראה כמו מכת מדינה. אבל לעומת זאת יש תוצאות מצויינות עם ציוד אחד, כמו מסך עם קונטראסט יותר גבוהה או מנורה\עדשה אחרת.lironk כתב:אם הייתי מכיר את האתר בזמן ימיו הראשונים להפעלתו היה לכם תיעוד מדויק, חבר טוב התחיל לבנות לאחר שראה שיש עוד כמה שמנסים וזה נהיה טרנדי לבנות , יש לו הבנה טובה באלקטרוניקה ובא נאמר שהוא לא חסך בעלויות כאשר לאורך כל הדרך הוא משכנע אותי שהוא יגיע לרמה גבוהה מאוד ובסוף הוא עוד יחסוך כמה אלפי שקלים ( במקום לקנות מקרן ברמות הגבוהות ) כאשר אני כמו איזה סבתא פולנייה טיפוסית משכנע אותו שיפסיק ואין טעם, זה לא ילך וכו וכו בזמן הבנייה אני קניתי לעצמי את הפוגיטסו 601 מקרן שלטעמי נותן תמורה מעולה למחירו, הוא הבטיח לי שאת ההקרנה הראשונה הוא עושה איתי והמקרן שלי יהיה מקור ההשואה, לאחר זמן לא רב ולילות ללא שינה קיבלתי טלפון בשעות הבוקר המוקדמות שלא תדעו מה זה מוקדמות והתייצבתי אצלו בשבע בבוקר כאשר אני עדיין עם הפיגמה של הדובונים אבל עם מקרן פוגיטסו ביד כמובן שבכניסה לבית היו סרטים חגיגיים בלונים ועוד כמה בני אנוש טרודי עיינים ( הבחור גר עם ההורים עדיין ) מאחר והוא הצטייד לפני כן במסך וכבלים איכותיים לא היה מקום לתירוצים מלומדים , חיברנו את המקרן שלי על מנת לקבל מדד, ולאחר מכן חיברנו את היצור החדש והתוצאה : אני לא אהיה בנאלי ואתן תיאורים כגון : תמונה חשוכה , צבעים עייפים , תמונה חסרת עומק , קטסטרופה ויזואלית, לא אני לא אהיה כזה אני רק אומר שהאנשים שהיו רדומים למחצה כולל אני התעוררו באחת כי מזמן לא ראינו תמונה כזאת גרועה ( אולי ב 78 אבל מי זוכר מה היה אז )...
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

התקדמות:
נכון לעכשיו אני עדיין מתלבט באיזה גודל מסך להשתמש (15" או 17") מכוון שככל שגודל המסך יותר גדול כך גם גודל הקופסא.
מסך 15" יתן לי קונטראסט של 1:450. עכשיו, יש לי מסך LCD 15" עם קונטראסט 1:350 והאמת היא שהתמונה בו מספקת אותי. אז אם אשתמש במסך עם קונטראסט של 1:450 מה טוב.
עד כאן נושא מסך ה-15".
עכשיו מתחיל נושא ה-17" שהוא קצת בעייתי.
שימוש בפאנל 17" יגרור אחריו קופסא דיי גדולה.
ועכשיו יש התלבטות דיי קשה. יש אפשרות לקחת מסך 17" של סאמסונג עם זמן תגובה של 8ms, קונטראסט של 1:600 וחיבור VGA ו-DVI. מצד שני, יש מסך LCD של DELL (גם 17") עם קונטראסט של 1:1000 אבל הקאץ' הוא זמן התגובה שלו שיחסית בשמיים. 25ms.
מה אתם הייתם עושים במקומי ?
נכון לעכשיו אני עדיין מתלבט באיזה גודל מסך להשתמש (15" או 17") מכוון שככל שגודל המסך יותר גדול כך גם גודל הקופסא.
מסך 15" יתן לי קונטראסט של 1:450. עכשיו, יש לי מסך LCD 15" עם קונטראסט 1:350 והאמת היא שהתמונה בו מספקת אותי. אז אם אשתמש במסך עם קונטראסט של 1:450 מה טוב.
עד כאן נושא מסך ה-15".
עכשיו מתחיל נושא ה-17" שהוא קצת בעייתי.
שימוש בפאנל 17" יגרור אחריו קופסא דיי גדולה.
ועכשיו יש התלבטות דיי קשה. יש אפשרות לקחת מסך 17" של סאמסונג עם זמן תגובה של 8ms, קונטראסט של 1:600 וחיבור VGA ו-DVI. מצד שני, יש מסך LCD של DELL (גם 17") עם קונטראסט של 1:1000 אבל הקאץ' הוא זמן התגובה שלו שיחסית בשמיים. 25ms.
מה אתם הייתם עושים במקומי ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- oferlaor
- מנהל

MarioMan,
זה TRICK QUESTION, לא?
הרי התשובה המתבקשת היא "היינו רוכשים מקרן אמיתי..."
זה TRICK QUESTION, לא?
הרי התשובה המתבקשת היא "היינו רוכשים מקרן אמיתי..."
- CATastrophe