קונטראסט של 1:800 יותר טוב מזה של טלויזית CRT ? תודה.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

שלום, אני עדיין לא התייאשתי מבניית מקרן DIY.

לפני שאני ממשיך עם הפרוייקט אני רוצה לדעת אם קונטראסט של 1:800 יתן צבעים יותר טובים ממה שהטלויזית CRT שלי נותנת.

מה דעתכם ?

תודה מראש.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

קונטרסט זה לא מדד לאיכות צבע.

אני לא רוצה לייאש אותך אבל חבל על הזמן בבנית המקרן הזה.

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

lironk כתב:קונטרסט זה לא מדד לאיכות צבע.

אני לא רוצה לייאש אותך אבל חבל על הזמן בבנית המקרן הזה.
...
לא התייחסתי לקונטראסט כמדד לאיכות הצבע.

בכל מקרה, לענייננו. האם זה עדיף על CRT TV רגילה כמו שיש לי עכשיו מהבחינה הזו ?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אתה רשמת אם יחס של 1:800 יתן צבעים טובים יותר, אבל בוא לא נכנס לדקויות,לעניינו , אני לא יודע איזה CRT-TV יש לך אבל מאחר ויחס הקונטרסט לא מפורסם בטלוויזיות ה CRT אז מה שאני כותב זה על סמך צפייה בלבד .
בטלווזיות ה CRT האיכותיות נראה שהיחס קונטרסט גבוה מ 1:800

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #5 

אכן, משמעותית יותר טוב, בכל מקרה, במקרנים כיום נהוג 1500:1 ומעלה.

בכל מקרה, היינו שמחים אם היית מצלם ומתעד כל שלב בפרוייקט. גם אם זה הולך וגם אם לא - זה נראה לי פרוייקט מאוד מעניין למאמר או אפילו סדרת מאמרים. אותי זה בטוח היה מרתק.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

ל-CRT פשוטה יש יחס קונטראסט של 1 לכמה אלפים טובים.
בכל מקרה, מצטרף לעפר, תתעד הכל ואח"כ נשווה למקרן פרזנטציות הכי זול שנמצא, משהו באיזה 4000 ש"ח.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #7 

תודה רבה לכולם. אשמח לצלם לכם את מהלך הפרוייקט.

בנתיים אני בודק עלויות.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אם הייתי מכיר את האתר בזמן ימיו הראשונים להפעלתו היה לכם תיעוד מדויק, חבר טוב התחיל לבנות לאחר שראה שיש עוד כמה שמנסים וזה נהיה טרנדי לבנות , יש לו הבנה טובה באלקטרוניקה ובא נאמר שהוא לא חסך בעלויות כאשר לאורך כל הדרך הוא משכנע אותי שהוא יגיע לרמה גבוהה מאוד ובסוף הוא עוד יחסוך כמה אלפי שקלים ( במקום לקנות מקרן ברמות הגבוהות ) כאשר אני כמו איזה סבתא פולנייה טיפוסית משכנע אותו שיפסיק ואין טעם, זה לא ילך וכו וכו בזמן הבנייה אני קניתי לעצמי את הפוגיטסו 601 מקרן שלטעמי נותן תמורה מעולה למחירו, הוא הבטיח לי שאת ההקרנה הראשונה הוא עושה איתי והמקרן שלי יהיה מקור ההשואה, לאחר זמן לא רב ולילות ללא שינה קיבלתי טלפון בשעות הבוקר המוקדמות שלא תדעו מה זה מוקדמות והתייצבתי אצלו בשבע בבוקר כאשר אני עדיין עם הפיגמה של הדובונים אבל עם מקרן פוגיטסו ביד כמובן שבכניסה לבית היו סרטים חגיגיים בלונים ועוד כמה בני אנוש טרודי עיינים ( הבחור גר עם ההורים עדיין ) מאחר והוא הצטייד לפני כן במסך וכבלים איכותיים לא היה מקום לתירוצים מלומדים , חיברנו את המקרן שלי על מנת לקבל מדד, ולאחר מכן חיברנו את היצור החדש והתוצאה : אני לא אהיה בנאלי ואתן תיאורים כגון : תמונה חשוכה , צבעים עייפים , תמונה חסרת עומק , קטסטרופה ויזואלית, לא אני לא אהיה כזה אני רק אומר שהאנשים שהיו רדומים למחצה כולל אני התעוררו באחת כי מזמן לא ראינו תמונה כזאת גרועה ( אולי ב 78 אבל מי זוכר מה היה אז )

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

לירון,

תיאור חזק... צחקתי צחוק בריא תוך כדי קריאה. :)

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #10 

lironk כתב:אם הייתי מכיר את האתר בזמן ימיו הראשונים להפעלתו היה לכם תיעוד מדויק, חבר טוב התחיל לבנות לאחר שראה שיש עוד כמה שמנסים וזה נהיה טרנדי לבנות , יש לו הבנה טובה באלקטרוניקה ובא נאמר שהוא לא חסך בעלויות כאשר לאורך כל הדרך הוא משכנע אותי שהוא יגיע לרמה גבוהה מאוד ובסוף הוא עוד יחסוך כמה אלפי שקלים ( במקום לקנות מקרן ברמות הגבוהות ) כאשר אני כמו איזה סבתא פולנייה טיפוסית משכנע אותו שיפסיק ואין טעם, זה לא ילך וכו וכו בזמן הבנייה אני קניתי לעצמי את הפוגיטסו 601 מקרן שלטעמי נותן תמורה מעולה למחירו, הוא הבטיח לי שאת ההקרנה הראשונה הוא עושה איתי והמקרן שלי יהיה מקור ההשואה, לאחר זמן לא רב ולילות ללא שינה קיבלתי טלפון בשעות הבוקר המוקדמות שלא תדעו מה זה מוקדמות והתייצבתי אצלו בשבע בבוקר כאשר אני עדיין עם הפיגמה של הדובונים אבל עם מקרן פוגיטסו ביד כמובן שבכניסה לבית היו סרטים חגיגיים בלונים ועוד כמה בני אנוש טרודי עיינים ( הבחור גר עם ההורים עדיין ) מאחר והוא הצטייד לפני כן במסך וכבלים איכותיים לא היה מקום לתירוצים מלומדים , חיברנו את המקרן שלי על מנת לקבל מדד, ולאחר מכן חיברנו את היצור החדש והתוצאה : אני לא אהיה בנאלי ואתן תיאורים כגון : תמונה חשוכה , צבעים עייפים , תמונה חסרת עומק , קטסטרופה ויזואלית, לא אני לא אהיה כזה אני רק אומר שהאנשים שהיו רדומים למחצה כולל אני התעוררו באחת כי מזמן לא ראינו תמונה כזאת גרועה ( אולי ב 78 אבל מי זוכר מה היה אז )
...
אני אופטימי מכוון שבמהלך הזמן דברים משתנים. ראיתי בפורומים אנשים שבנו את המקרן שלהם עם מסך עם קונטראסט של 1:150-1:300 וזה נראה כמו מכת מדינה. אבל לעומת זאת יש תוצאות מצויינות עם ציוד אחד, כמו מסך עם קונטראסט יותר גבוהה או מנורה\עדשה אחרת.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

זה תלוי בעוד הרבה דברים כמו שבטח אתה יודע, אבל מי יודע אולי אתה תביא את הבשורה

ב ה צ ל ח ה !

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

התקדמות:

נכון לעכשיו אני עדיין מתלבט באיזה גודל מסך להשתמש (15" או 17") מכוון שככל שגודל המסך יותר גדול כך גם גודל הקופסא.
מסך 15" יתן לי קונטראסט של 1:450. עכשיו, יש לי מסך LCD 15" עם קונטראסט 1:350 והאמת היא שהתמונה בו מספקת אותי. אז אם אשתמש במסך עם קונטראסט של 1:450 מה טוב.

עד כאן נושא מסך ה-15".

עכשיו מתחיל נושא ה-17" שהוא קצת בעייתי.

שימוש בפאנל 17" יגרור אחריו קופסא דיי גדולה.
ועכשיו יש התלבטות דיי קשה. יש אפשרות לקחת מסך 17" של סאמסונג עם זמן תגובה של 8ms, קונטראסט של 1:600 וחיבור VGA ו-DVI. מצד שני, יש מסך LCD של DELL (גם 17") עם קונטראסט של 1:1000 אבל הקאץ' הוא זמן התגובה שלו שיחסית בשמיים. 25ms.

מה אתם הייתם עושים במקומי ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

MarioMan,

זה TRICK QUESTION, לא?

הרי התשובה המתבקשת היא "היינו רוכשים מקרן אמיתי..."