סרטי hd ב4 ג'יגה
שלום,רציתי לדעת האם יש הבדל בין סרטי hd 20 ג'יגה [נגיד מיוזנט וכאלה] לבין סרטי 4 ג'יגה [שרובם בפורמט mkv ]
ועוד משהו? האם יש הדבל בין סרט divx פשוט [700 מגה] לבין סרט hd 4 ג'יגה [פורמט mkv] ? האם שווה לקנות כרטיס מסך בשביל זה [כדי לחבר את המחשב לטלוויזיה]?
תודה מראש
ועוד משהו? האם יש הדבל בין סרט divx פשוט [700 מגה] לבין סרט hd 4 ג'יגה [פורמט mkv] ? האם שווה לקנות כרטיס מסך בשביל זה [כדי לחבר את המחשב לטלוויזיה]?
תודה מראש
שאלת אם יש הבדל בין סרטים של 20GB לבין 4GB ?
אז כן..אני מאמין שכן (למרות שלא נתקלתי בשום סרט בנפח הזה), כנראה שהאיכות הרזולוציה ושאר הדברים נמצאים באיכות גבוהה ולכן נפח הסרט הוא כזה גדול
וכן יש הבדל בין סרטי Divx של 700MB לבין סרטים 4GB HD
High Definition - שיטת שידור טלוויזיה בהפרדה גבוה. מה שאומר..שזאת איכות גבוהה מן הרגיל
DIVX - סרטים דחוסים...שדחסו אותם כדי להוריד ממשקלם..ויתכנן ואבדו נתונים
האם שווה לקנות כרטיס מסך בשביל לחבר....
אממ אם אתה ממש חובב סרטים ויש לך מקורות להשיג סרטים
אז כן! לך על זה...מומלץ בחום
אני אישית רואה מלא סדרות וסרטים באיכות גבוהה..ובינונית
דרך חיבור המחשב לטלוויזיה
אז כן..אני מאמין שכן (למרות שלא נתקלתי בשום סרט בנפח הזה), כנראה שהאיכות הרזולוציה ושאר הדברים נמצאים באיכות גבוהה ולכן נפח הסרט הוא כזה גדול
High Definition - שיטת שידור טלוויזיה בהפרדה גבוה. מה שאומר..שזאת איכות גבוהה מן הרגיל
דרך חיבור המחשב לטלוויזיה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מסתובבים לא מעט גרסאות של 4.5 גיגה ב 720P לכל מיני סרטים.saragani כתב:שאלת אם יש הבדל בין סרטים של 20GB לבין 4GB ?
דרך חיבור המחשב לטלוויזיה...
רוב קבצי ה mkv אכן מתאימים יותר ל DVD כפול ולכן הן נעות בין 6 ל 8 גיגה.
זה לא ממש משנה אפשר להתיחס לשאלה שלו כהשוואה בין סרטים של 20 גיגה ויותר לבין mkv 8 גיגה.
ברור שיש הבדל ראשית מכיוון שברור שמדובר בסוג של קידוד מחדש מהסרט המקורי ( לצורך העניין אותם 20 גיגה על BD או HDDVD ).
השאלה היא כמה הבדל ? או יותר נכון האם הפסד האיכות שווה לי את חיסכון של 12 גיגה בהורדה ובאחסון.
התשובה משתנה בהתאם לאורך הסרט, סוג הקידוד, איכות הקידוד וכיו"ב משתנים. יש קידודים נוראיים ויש כאלה שאנשים מוכנים להשבע בבן משפחה קרוב שההבדל בינם לבן המקור בלתי ניתן לזיהוי ( לפחות לא בצפיה על ציוד הווידאו שיש להם בבית ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בהנחה שמדובר באותו הסרט ההבדלים נובעים משיטת קידוד, חוזק הדחיסה ומרזולוציה של המקור. אם אתה שואל מה ייראה יותר טוב אז ברור שזה קשור לכל הגורמים הנ"ל + למקצועיות של מי שעשה את הקידוד. יצא לי כבר לראות פרקים בסדרות שהעיבוד שלהם ל DIVX פשוט היה יותר מוצלח מה H.264 שהיה לכאורה באיכות טובה יותר.
בד"כ סרט ה DIVX יהיה ברזולוציה נמוכה ועם פס קול דו ערוצי. הסרט באריזת MKV יהיה בד"כ ברזולוציה גבוהה ועם פס קול 5.1 ולפעמים גם עם כיתוביות. דרך אגב, MKV זה לא פורמט, זה אריזה.
כרטיס מסך לחיבור לטלוויזיה: לאיזו טלוויזיה ולאיזה מהחיבורים שלה אתה מתכוון להתחבר?
בד"כ סרט ה DIVX יהיה ברזולוציה נמוכה ועם פס קול דו ערוצי. הסרט באריזת MKV יהיה בד"כ ברזולוציה גבוהה ועם פס קול 5.1 ולפעמים גם עם כיתוביות. דרך אגב, MKV זה לא פורמט, זה אריזה.
כרטיס מסך לחיבור לטלוויזיה: לאיזו טלוויזיה ולאיזה מהחיבורים שלה אתה מתכוון להתחבר?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
גם הרזולוציה מורדת בהם (בד"כ סרטי MKV מגיעים ב-720P לעומת 1080P במקור), אבל גם הם מכווצים מחדש.
RECOMPRESSION זה תמיד תהליך שאובד בו יותר מידע מאשר כיווץ ראשוני.
בנוסף, MKV הוא פורמט אגרסיבי למדי, בעצם מתחבא בתוכו כיווץ DIVX או H264 (זה שתי שיטות הכיווץ הפופולריות של קונטיינר זה). זה מספיק לרוב האנשים, אבל זה לא ממש תחרות עם המקור האיכותי בהרבה.
RECOMPRESSION זה תמיד תהליך שאובד בו יותר מידע מאשר כיווץ ראשוני.
בנוסף, MKV הוא פורמט אגרסיבי למדי, בעצם מתחבא בתוכו כיווץ DIVX או H264 (זה שתי שיטות הכיווץ הפופולריות של קונטיינר זה). זה מספיק לרוב האנשים, אבל זה לא ממש תחרות עם המקור האיכותי בהרבה.