ההבדל הוא רק שבגלל ששידור 1080i הוא Interlaced רענון התמונה מתבצע בקצב איטי יותר ושעשויים לראות "מריחות ומסרקים" כאשר יש סצינות עם הרבה תנועה. בדיוק אותו הבדל שיש בין ווידאו שמשודר ב 480i לבין 480p.
זו גם הסיבה שיש הטוענים שבשידורי ספורט עדיף לשדר ב 720p ולא ב 1080i
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא מדויק. יש שפע של חומר המגיע משידורי HD בארה"ב בפורמט 1080i/60 ואני לא צריך להסביר לאף אחד איך אפשר להשיג אותו. בדיוק כמו שמי שרוצה יכול גם להשיג סרטים בפורמט 1080p שבמקור היו מ HD DVD. העובדה שאין שידורי HD בארץ ושלא מוכרים כמעט דיסקים של HD DVD או בלו-ריי לא הפריעה לאף אחד כאן לצבור סרטים וסדרות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יש בעייה להשוות תוכן 1080i ל 1080p
בגלל הסיבה הפשוטה שההבדל הגדול נובע בעיקר מסוג ה codec ומה Bitrate (משפיע על גודל הקובץ)
ולכן קח 2 סרטים 1080p תקבל הבדל עצום בין האיכויות (לדוגמה spiderman3 נראה ממש מעולה ב 1080p)
ככה שכדי להשוות בצורה אמיתית בין 1080p ו 1080i צריך לקחת מקור זהה (סרט) האחד קודד interlaced והשני progressive
(אגב אתה גם צריך מסך FULL-HD כדי לנסות להשוות בין שניהם)
יש הבדל, אבל הוא בעיקרו בתחום עיבוד התמונה של המסך.
בסופו של דבר, מדובר על אותה תמונה, אך בשביל להציג אותה כראוי, המסך צריך לעשות עיבוד תמונה. עיבוד שכזה אינו מושלם.
לגבי 1080P כיום הוא בד"כ נעשה על גבי 24FPS ושם יש בהחלט שיפור, יש תנועה יותר חלקה. במיוחד כאשר יש INTERMEDIATE FRAMES (אם כי זה קשה להסתגל לתמונה מסוג זה עבורי לפחות...)
היתרון הגדול הוא שב-1080P כאמור לא צריך לעשות המרה כלשהי (DEINTERLACING במקרה הזה).
לרוב ה-DEINTERLACING יהיה סביר ברוב המסכים, כך שבעצם ברוב המקרים תתקשה להבדיל בין 1080i ל-1080P.
מתי כן תבחין בהבדל? בתנועה מהירה, כאשר במסך בד"כ ליתר ביטחון עלולים לעבוד בשיטת BOB בכדי להמנע מתופעות כגון COMBING (תופעת המסרק). במקרה כזה, תבחין בהרבה יותר חדות בעת התנועה ב-1080P.
האם זה סופר קריטי? לא.
האם זה עדיף? בהחלט כן.
אם אתה רוצה עוד פרטים, ממליץ בחום לעשות חיפוש מהעמוד הראשי לפי "DEINTERLACING".