SACD. DVD AUDIO
ב sacd אפשר להשמיע רק כותרים המוגדרים כ hybrid על נגן cd רגיל , למיטב ידיעתי כל הכותרים שיוצאים היום ב SACD הם גם HYBRID והוא נשמע כמו CD רגיל.
DVD AUDIO רק על נגני DVD .
לגבי צריבה אני חושב ( לא בטוח ) שצורב DVD מספיק .
DVD AUDIO רק על נגני DVD .
לגבי צריבה אני חושב ( לא בטוח ) שצורב DVD מספיק .
אני לא בטוח האם זה אפשרי מבחינה טכנית (DVDA אני חושב שאפשר ו SACD אני לא בטוח), אבל מה שבטוח שיש הצפנה על שני הפורמטים (ואני לא יודע האם כבר פרצו אותה או לא).האם צורב DVD DUAL LAYER יכול לצרוב פורמטים כאלה או שצריך צורב מיוחד?...
מיכאל .
אז אמור להיות צורב מיוחד לפורמטים האלה? קיים דבר כזה?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. SACD שהוא HYBRID אומר שיש לו שתי שכבות. שכבה אחת היא ה-SACD ושכבה שניה היא RED BOOK CD, כלומר, בדיוק כמו CD רגיל.
איך זה יישמע מאוד תלוי באיזו "גירסא" של ה-CDA שמו שם. יש פעמים שזה פשוט המאסטר הישן והרגיל ולפעמים זה המרה של המיקס של ה-SACD, כלומר, זה יישמע שונה מה-SACD בסטריאו אך לא תמיד מורגש.
2. ל-DVD-A יש גם לעיתים "שכבה" נוספת שהיא ב-DD ואז אפשר יהיה לנגן אותה על נגן DVD רגיל, אבל לא את ה-DVD-A.
3. יש פורמט חדש יחסית שנקרא DUAL DISC הכולל צד אחד DVD-A ובצד השני CD. זו התשובה של DVD-A ל-HYBRID של ה-SACD.
4. אין, למיטב ידיעתי שום צורב ל-SACD. ניתן כמובן לצרוב את שכבת ה-CDA שלו, אבל אז מספיק צורב CD.
5. לגבי DVD-A הבעיה היא כמו שאמרו, ההגנה.
איך זה יישמע מאוד תלוי באיזו "גירסא" של ה-CDA שמו שם. יש פעמים שזה פשוט המאסטר הישן והרגיל ולפעמים זה המרה של המיקס של ה-SACD, כלומר, זה יישמע שונה מה-SACD בסטריאו אך לא תמיד מורגש.
2. ל-DVD-A יש גם לעיתים "שכבה" נוספת שהיא ב-DD ואז אפשר יהיה לנגן אותה על נגן DVD רגיל, אבל לא את ה-DVD-A.
3. יש פורמט חדש יחסית שנקרא DUAL DISC הכולל צד אחד DVD-A ובצד השני CD. זו התשובה של DVD-A ל-HYBRID של ה-SACD.
4. אין, למיטב ידיעתי שום צורב ל-SACD. ניתן כמובן לצרוב את שכבת ה-CDA שלו, אבל אז מספיק צורב CD.
5. לגבי DVD-A הבעיה היא כמו שאמרו, ההגנה.
מה שפרצו זה את הנגן ל PC נמה לי שזה WINDVD אבל אנלא בטוח. מה שעושים זה לוכדים את דגימות האודיו לאחר הפריסה לתוך קובץ ומקבלים קובץ WAV ב 192KHZ / 24BIT.
אז ניתן לצרוב את ה WAV כסטריאו DVDA.
הקטע הוא שניתן לצרוב רק סטריאו ב DVDA כי בסראונד אין תמיכה ב PCM וצריך לקודד ב MLP שכפי שציינתי, מוצפן סודי יקר וכ"ו (עד שימצאו דרך לפרוץ גם אותו).
אז ניתן לצרוב את ה WAV כסטריאו DVDA.
הקטע הוא שניתן לצרוב רק סטריאו ב DVDA כי בסראונד אין תמיכה ב PCM וצריך לקודד ב MLP שכפי שציינתי, מוצפן סודי יקר וכ"ו (עד שימצאו דרך לפרוץ גם אותו).
Vick יצא לי לצרוב דיסקים בפורמטים
sacd,hdcd,xrcd,dts-cd אשר הורדו מהרשת בפורמט אימאג' (תמונה זהה למקור כגון :nrg.,iso.,cue.,mdf.,ופורמטי תמונה אחרים)ככול שזה נוגע לי לא הייתה לי בעיית השמעה של אף אחד מהפורמטים האמורים בדי וי די ביתי רגיל/divx כך שלא נראה לי שאם תשמיע אותם בדי וי די שלך תהיה לך בעיה לשמוע ,בנגן בנגן cd רגיל אני חושב שאם לא מצויין עליו בפירוש שהוא יודע לנגן את הפורמטים האמורים למעט xrcd,ואוליי גם dts cd (אם נגן הדי וי די יודע לפענח אותו)תהיה לך בעיה לשמוע אותם אך זאת דעתי הפרטית שהיא תולדה אך ורק של הניסיון שלי .
בכול מקרה יש לי ספריית אודיו עשירה בדיסקים בפורמטים האמורים ואני נהנה מכל שנייה הסאונד איכותי ונחלק לערוצי השמע במדוייק.
ישראל
בכול מקרה יש לי ספריית אודיו עשירה בדיסקים בפורמטים האמורים ואני נהנה מכל שנייה הסאונד איכותי ונחלק לערוצי השמע במדוייק.
ישראל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
Re: אם אנ לא טועה פרצו את ההצפנה לDVD AUDIO .
כן ולא.OBIONE1 כתב:...
ההגנה המקורית לדיסקים של DVD-A תוכננה להיות CSS2, המבוססת על ה- CSS המקורי של ה- DVD הרגיל. לפני מספר שנים, כאשר CSS נפרצה, ה- DVD-A עמד על סף הכרזה, אך פריצת CSS גרמה לכך שהתקן שונה וההצפנה שונתה לתקן בשם CPPM שביכולתו לבטל מפתחות קיימים של נגנים שנפרצו.
מה זה אומר?
"פיצוח" DVD-A מתבסס על גרסאות ספציפיות של WinDVD על ה- PC, להן מבוצע patch המאפשר "לשאוב" את האודיו ולהעבירו לקובץ.
כל דיסקי ה- DVD-A שיצאו עד לאותו תאריך חשופים לפיצוח. סביר להניח שדיסקים שיצאו לאחר מכן כבר כוללים ביטול של מפתח ההצפנה של אותן גרסאות ספציפיות של WinDVD, ולכן לא ניתן יהיה להשתמש בפיצוח הנ"ל עבורם. כמובן מי שברשותו גרסת התוכנה הנ"ל יהיה חייב לעדכנה על מנת לשמוע דיסקים אלו.
כל מה שכתבתי כאן מבוסס על הבנתי הכללית של התקן ולא על נסיון אישי.
(אין לי שום DVD-A לבצע עליו נסיונות)