מגבר סטריאו נגד מול מגבר קולנוע ביתי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
PoNi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 315
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מדוע רסיבר לקולנוע ביתי לא יכול להשתוות למגבר סטריאו?האם ההבדלים הם עד כדי כך גדולים(בין מגבר סטריאו לרסיבר קולנוע ביתי ששניהם באותה רמת מחיר)?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

ברסיבר ק"ב נעשות פשרות כואבות (כואבות לאוזן בד"כ), על מנת לצמצם כמות גדולה יותר של פונקציות לנפח סביר - תחשוב על זה, יש לך לפחות 7 מעגלי הגברה, מעגל בקרה, מפענחים שונים, אפילו רדיו. לעומת זאת, במגבר סטריאו יש לך שני מעגלי הגברה וזהו כך שהצורך להתפשר פחות מהותי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

PoNi,

מי אמר שלא יכול להשתוות?
בהחלט כן ואולי אפילו לעבור.
מה שאני אומר זה שכל מקרה לגופו ואין לעשות הכללות - אין חוקים.

מצד אחד, יש את הטענה שבאותו מחיר שאתה מקבל רק שני ערוצי הגברה במגבר סטריאו, אז ברסיבר אתה משלם על 5-7 ערוצים, מעבד, טיונר, רישיונות ל-DOLBY ול-DTS ואולי גם ל-THX ואם יש HDMI אז גם ל-HDMI וכו' וכו' ומכאן המסקנה היא שהמגבר סטריאו חייב להיות יותר איכותי.

ממתי יש קשר בין המחיר לאיכות?
איפה המיתוג? איפה השיווק? (דוגמאות לפרמטרים שעולים כסף ולא קשורים לאיכות ישירות).

לעומת זאת, מאחורי רסיברים, עומדים לרוב חברות ענק, וקהל יעד בכמה סידרי גודל מהקהל של מגברי הסטריאו, מה שמאפשר הוזלת עלויות בכל פרמטר (פיתוח, ייצור, רכיבים, הפצה, שיווק וכו'), כלומר, יכול בהחלט להיות מצב של רסיבר ק"ב שיהיה אפילו טוב יותר ממגבר סטריאו.

אז כמו שאני תמיד אומר- החוק הוא שאין חוקים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 541
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

מרטין,
אומנם לא יצא לי לערוך השוואה ישירה,אך האם תוכל לתת דוגמאות לרסיברים (ללא RC ) שבחנת ,שישתוו או אף התעלו ,על מגברי סטריאו באותה רמה של מחיר?
! Ride with the wind of change

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #5 

yamaha ax-1
denon pma 1500
אחד מול השני הימהה נישמע הרבה יותר
טוב מהדנון שמאד איכזב.אמנם ניקנה בגרושים בארה"ב
אך לא היה שווה את הטירחה להביא לארץ.
שני המכשירים האלה היו אצלי כחודשיים ולצערי מכרתי את הימהה.
והדנון גם נימכר לשימחתי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6 

aviv007,
לא זכורה לי השוואה ישירה שערכתי, אולם הטענות שהעליתי הן תיארטיות, בדיוק כמו הטענה שמגבר סטריאו תמיד יהיה יותר טוב מרסיבר ק"ב....
About.me

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

השאלה היותר נכונה צריכה להיות:

שליחה #7 

"האם השוואה של רסיבר שהוא טוב מאוד בתחום מחירו, מול מגבר סטראו שהוא טוב מאוד בתחום מחירו, תתן עדיפות למוצר זה או אחר."

כמובן, יש בעיה למצוא ולהגדיר מגבר או רסיבר מסוים כ"טובים", זה דורש מאמץ ושמיעה של הרבה מכשירים.

אבל, זו ההגדרה הנכונה היחידה - אני בטוח שקל להסכים שמול מגבר סטראו שלא נשמע טוב, רסיבר סביר ומושקע יהיה עדיף.
איל פור

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

amitbak,
למיטב ידיעתי,הימאהה יקר הרבה יותר מאותו דנון שהזכרת.אני דיברתי על אותה רמה של מחיר.

מרטין,
תמיד יהיו חריגים,אין ספק בכך...אך במצב הנוכחי,אפשר לומר שכאשר 90% (אל תתפוס אותי בדיוק על המספר) ממגברי הסטריאו בשוק מתעלים על אחיהם-הרסיברים,אז ניתן לבסס את הטענה באופן די מוצק (מה גם,שיש הצדקה מבחינה תאורטית) !

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #9 

צטערת עמית - דנון מעולם לא היוו רפרנס להגברת סטריאו...

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #10 

נכון אבל לא בהרבה .
יש אנשים, עוסקים בתחום בדרך כלל שאומרים שגם מגבר סטריאו ב3000 שח
נישמע יותר טוב מרסיבר לק"ב 10 אלף שקל.

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

לא יצא לי לבדוק רסיברים בסדר גודל של 10K ,אבל כאשר האזנתי לרסיברים הנפוצים בשוק כדוגמת: ימאהה,מראנץ ודנון ולעומתם שמעתי מגברי סטריאו ברמת המיד-פיי של ארקם,רוטל ונאד ,תמיד אהבתי את התוצאה יותר במגברי הסטריאו.

למען ההגינות,לא נערכה השוואה ישירה באותו הסט.

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

PONI,

בתקציב נתון:
אם אתה רוצה מוזיקה - לך על מגבר סטריאו.
ק"ב - רסיבר.
אין אפשרות לבנות באותו מחיר מכשיר עם 5\6\7 ערוצי הגברה שיהיה יותר טוב פר ערוץ ממכשיר של 2 ערוצים - חשבון פשוט.
כל השאר זה התפלספויות ומציאת מקרי קיצון.

ליאור.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

בעבר היה לי נקמיצי AV8 רסיבר מצויין שנתן סאונד בסטיראו טוב ממגברי סטריאו שניבחנו מולו בעלות אפילו כפולה .
אני ממש מתגעגע אליו , הוא היה אחלה מכשיר .
מכרתי אותו יום לאחרי שפירסמתי אותו , והבן אדם שרכש ממני היה בשנות העשרה המתקדמות 17 , 18 שבא עם אבא שלו
והטענה היתה שבגלל שלאבא יש מכשיר והוא נישמע נהדר הוא רוכש אותו .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

אך במצב הנוכחי,אפשר לומר שכאשר 90% (אל תתפוס אותי בדיוק על המספר) ממגברי הסטריאו בשוק מתעלים על אחיהם-הרסיברים,אז ניתן לבסס את הטענה באופן די מוצק (מה גם,שיש הצדקה מבחינה תאורטית) !
...

אתה אומר לא לתפוס אותך במספר אבל זורק מספר ללא ביסוס.
על סמך מה אמרת 90% ולא 30%?
מה אתה בחנת?
אתה אומר שיש הצדקה תיאורטית ונתתי לך גם את ההצדקה ההפוכה.

אין לי בעיה להרים SHOOTOUT כזה. תתנו מועמדים וננסה לארגן אותם, רק מה, תמיד יגידו שהרמקולים לא עשו חסד עם המגבר/רסיבר או הכבלים לא הונחו כמו שצריך....בעייתי.
About.me

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #15 

לאיכויות של רסיבר מול מגבר סטראו יש אספקט טכני של איכות תכנון, איכות רכיבים ואיכות הרכבה וכיול סופי. אפשר לקרוא ל"חיה" הזאת איך שרוצים ומה שקובע בסוף זה לא כמה זה עולה, או מי היצרן, או איך קוראים לזה - אלא אך ורק המוצר הסופי ואיכותו האובייקטיבית או הסובייקטיבית. מסכים עם מרטין, אין חוקיות ואין כאן THUMB RULE כקו מנחה. כל מוצר לגופו ובהשוואה למוצר דומה.לא תמיד המחיר מוכיח על איכות טובה יותר או טובה פחות.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #16 

האם חלה לשבת של אנג'ל /ודש/עינת/יעלה שעולה 8 ש"ח פחות טעימה מחלה לשבת של "מאפיית האחים כהן" שעולה 12 ש"ח? אולי כן, ואולי לא, ובכל מקרה זה עניין של טעם.
פשוט לאנג'ל שמייצרת עשרות אלפי חלות, עלות הייצור וחומרי הגלם יותר זולים בהשוואה למאפייה השכונתית של "האחים כהן". זה הכל.

בדיוק אותו דבר בסטריאו, ברהיטים ובבירה (אף פעם לא ראיתי בבירה שעולה 24 ש"ח לבקבוק רכיבים אחרים מבירה שעולה 7 ש"ח לבקבוק)

ותרשו לי לצטט את מרטין: "החוק היחיד הוא שאין חוקים".
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #17 

השאלה הראשונה על פי מה עושים את ההשווה.
האם אנו מדברים על מגבר סטריאו במחיר X מול מגבר סראונד במחיר X?

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

השוואה שעשיתי

שליחה #18 

ברשותי Yamaga AX1 שנרכש לפני כ 5 שנים.
בזמן הרכישה השוותי אותו לסט פרוססור+פאוור של רוטל (במחיר גבוהה יותר) והימהה נשמע טוב יותר לטעמי.
לאחרונה השאלתי מיאיר פורמן Pre+Power משופרים של ניים (שופר על ידי יאיר)

לפרה של ניים חובר:
פטיפון (באמצעות פונו סטייג' אשר קיים בתוך הפרה)
מוצא אנלוגי של ה Squeez Box ובנוסף ה SB חובר לרסיבר בצורה דיגיטלית ומשם אנלוגית לפרה של ניים.

הניים נשמע טוב יותר בצורה מובהקת במיוחד בווליום נמוך ובעצם לא היה צורך להגיע לווליום גבוהה כדי להנות ממוזיקה. להפך אפילו.
הניים נשמע מהיר ומפורט יותר, הבמה השתפרה פלאים והאזנה למוזיקה לא היתה מעייפת כמקודם. היו ימים שפשוט "נדבקתי" לכורסא ולא יכולתי לקום, במיוחד בהאזנה לפטיפון.
נראה לי שבווליום גבוהה מאוד הימהה עדיף וזהו לא מצב האזנה סטנדרטי בכל מקרה.
כאשר חיברתי את מוצא ה Pre של ה AX1 ל Power של ניים (ומשם לרמקולים), הצליל עדיין נשמע טוב יותר מאשר כאשר הרמקולים היו מחוברים ישירות ל AX1 (כנראה שגם ה Pre וגם ה Power של ניים תרמו לשיפור)
מבחינת מחירים, מחיר ה AX1 והסט של ניים דומה (מחיר ציוד חדש לפני כ 5 שנים, הפרש של 20% בהערכה זהירה)

הימהה לא נשמע "רע" סה"כ, הוא פחות "אודיופילי" מבחינת חווית ההאזנה, ומעבר לכך בדירה הקודמת שלי, כל הסט שלי נשמע טוב יותר, עניין פשוט של התאמה לחדר ההאזנה.

יש לשים לב שמגבר קולנוע ביתי מבצע מיתוג וידאו, פענוח DD ו DTS ומתפקד אצלי כ DAC עבור ה CD וה SB (ולכן מבטל צורך ב CP איכותי ו DAC עבור ה SB)

מכיוון שכך, לדעתי לא ניתון להשוות את סך התמורה של מגבר קולנוע ביתי אשר לזה של מגבר סטראו יעודי פשוט כי התמורה שונה לחלוטין, הסוגיה כשלעצמה בעייתית ותלויה בצורך ובתקציב.

השוואה מעניינת תהיה בין:
א. רסיבר איכותי במחיר של כ 10000 ש"ח.
ב. צירוף של רסיבר כניסה במחיר של כ 3000 ש"ח ומגבר אינטגרייטד ב 7000 ש"ח.
ג. רסיבר במחיר ביניים של כ 5000 ש"ח + פאוור חיצוני.

באם ניתן למתוח את התקציב למעלה ל 5000 ש"ח לרסיבר + 10000 לאינטגרייטד (או פרה+פאוור) אז לדעתי זו האפשרות העדיפה עבור חובבי המוזיקה.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #19 

זה הכל עניים של כסף.

אין שום בעיה לבנות מגבר שיהיה בו הכל.
עם מפסקים פיזיים שמעבירים בין הבורדים וכו..
שאספקות החשמל יהיו מספיקות ומובדדות.
כמו כן זה עניין של גודל פיזי.

aviv007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

MartinHSabag כתב:
אך במצב הנוכחי,אפשר לומר שכאשר 90% (אל תתפוס אותי בדיוק על המספר) ממגברי הסטריאו בשוק מתעלים על אחיהם-הרסיברים,אז ניתן לבסס את הטענה באופן די מוצק (מה גם,שיש הצדקה מבחינה תאורטית) !
...

אתה אומר לא לתפוס אותך במספר אבל זורק מספר ללא ביסוס.
על סמך מה אמרת 90% ולא 30%?
מה אתה בחנת?
אתה אומר שיש הצדקה תיאורטית ונתתי לך גם את ההצדקה ההפוכה.

אין לי בעיה להרים SHOOTOUT כזה. תתנו מועמדים וננסה לארגן אותם, רק מה, תמיד יגידו שהרמקולים לא עשו חסד עם המגבר/רסיבר או הכבלים לא הונחו כמו שצריך....בעייתי.
...
מרטין,
המ"ס נועד לצורך הקצנה לכיוון הסקאלה העליונה. 30% לא בדיוק מסתדר עם הטענה שלי...מה גם,שאני לא רואה נהירה מסיבית של אודיופילים הרצים במטרה להחליף את המגבר שברשותם ברסיבר...בדר"כ-זה ההיפך.
הבנתי את ההצדקה שלך (פס ייצור גדול וכו'...),אך לא הבנתי איך היא מתקשרת להצדקה שלי (מסלול סיגנל קצר) כאשר מדובר על איכות גרידא-בהנחה שפותח הפוסט מדבר על מכשירים עממיים ולא על מוצרי קצה ש"מתובלים" במקדמי חרטה.דווקא,אותן חברות ענק דורשות אחזקה של אולמות מכירות,אנשי שיווק ופרסום בהיקף רחב יותר.
לגבי ה SHOOTOUT ,אתה מקדים את המאוחר... :wink:
אני מבין את הצורך להראות את המטבע על שני צדדיו אך בדר"כ,כאשר משתמש פונה בשאלה, המטרה היא לקבל איזשהו כיוון כללי. לפעמים צריך להיות קצת פחות "פוליטיקלי קורקט" (בגבול המותר,כמובן!).

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”